X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2016, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    E tam, u mnie to było lepiej niż przed porodem ;) Mąż bardzo dużo pomagał, pomimo, że w tym samym czasie musiał pisać doktorat i zarywał nocki. Wieczorami usypiał na rękach, a ja szłam się kąpać, przy kąpieli Tysi był zawsze, ogarniał wszystko, chętnie zmieniał pieluchy i nosił na rękach. A przez pierwsze miesiące to budził się na każde kp, taki był przejęty. Latał po pieluchy, ubranka etc. Ale my długo czekaliśmy na dziecko, to był nasz wypragniony cud. Nie miałam żadnej depresji ani baby bluesa, cieszyłam się z każdego spaceru, pobudki ;) Taka byłam zafiksowana :P Przez pierwsze dni to nie spałam, bo patrzyłam
    na Klementynkę, a do tej pory jak śpi, a ja nie, to oglądam jej zdjęcia ;) Będzie dobrze, zobaczycie. Tylko bądźcie wyrozumiałe dla swoich mężczyzn. I chwalcie ich dużo, nawet jak nieudolnie coś im wychodzi ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2016, 08:22

guerretenshi, Iva79, Isia86, Izieth, Dagn_, baranosia, Martusiazabka, Krakuska, Nita, RybusiaB, Angela B-D lubią tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • guerretenshi Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2016, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysle ze jednym z wazniejszych to nie ma ze my zrobimy cos lepiej, szybciej czy bez placzu dziecka :)

Iva79, Dagn_, Werix lubią tę wiadomość

13.01 pierwsze USG :)
    f2w3yx8dnbdwnm3w.png
    f2wlj44jcmeu4i3p.png
  • milky_way Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2016, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokladnie jak Polkosia mowi. Faceci tez sa zajarani tym malutkim czlowieczkiem, zobaczycie. Jak pojawi sie na swiecie, to wtedy dopier ta abstrakcyjna od 9 miesiecy wiadomosc stanie sie faktem :) zobacza to dziecko w koncu i dotrze do nich JESTEM TATĄ !!!! :D

Moj sie extra zajmuje i od poczatku tak bylo, ze bardzo pomagal. W sumie to opiekujemy sie pół na pół.

Polkosia!!! Ja tez ogladam zdjecia! :DDD

Ale mialam noc. Od 00.30 do 5.00 skurcze, co 7, 5, 9 minut, w roznych konfiguracjach.. Takie, ze bylam pewna, ze sie zaczęło... juz sie zastanawialam kto w sobote i niedziele bedzie mial dyzur w szpitalu, no i myslalam, czy po rodzicow dzwonic zeby przyjechali do malego, a my na porodowke!! O 5 po masazu plecow, wyciszyly sie i zasnelam. Przestraszylam sie, strasznie....a bolały jak sam sk....... :DDDD ZARAZ RODZIMY!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2016, 08:49

guerretenshi, Izieth, Krakuska, Isia86, Iva79 lubią tę wiadomość

• Werix Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2016, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie cichutko :) troszkę brzuch pobolał jak na okres w nocy, ale niezbyt dokuczliwie. Raz brzuch się spiął i tyle :) młody leniwy. leżę sobie w łóżku i nie wiem, co ze sobą zrobić.

Co do facetów, to mój raczej będzie bardzo zaangażowany. Należy do tych bardzo rodzinnych no i czeka na synka teraz już prawie 2 lata.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2016, 08:51

17u9ha00otchcgqb.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2016, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie wczoraj też mega bóle - co prawda nie skurcze ale bóle. Dziś za to młody od rana mega leniwy. Ale ma to po rodzicach - sami leżymy jeszcze w łóżku ;)

chiara, Angela B-D lubią tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2016, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry bardzo :)

Kushina, przepraszam, że już wczoraj nie odpisałam. Tak, przekrecił się ^^ W zasadzie mogłam to sama dostrzec, bo to "kolano" wsadzone w mój prawy bok było coś za duże i narobiło za dużo nowych rozstępów, ale cały czas sobie powtarzałam, że to tylko moje płonne nadzieje.
    Masz jeszcze sporo czasu do terminu :-) niewykluczone, że zmieni pozycję.

Iva, na 100% to Ci nie powiem, bo przy Eryku ten czop się że mnie wylał, normalnie jakby wody szły. Nie wiem, jaki był kolor, bo to był chust, jak tylko podniosłam tyłek w łóżku :-P

A teraz się nie zapowiada. Szyjka zamknięta na 4 spusty i taka długa, że wstyd mierzyć.

Guerretenshi, tak mi teraz przyszło. Też idź na wszelki wypadek na czczo w pon :-) Jak nie będą od razu ciąć, to zawsze zdążysz potem coś zjeść, a jednak zwiększa to szanse, że szybciej wyjmą Piotrusia :-)

Nita, mega brawa za Twoje wczorajsze posty. Czasem chyba trzeba skończyć z dyplomacją ;-) Już po Tobie powtarzać nie będę, bo po co dalej drążyć temat.

Miłej soboty :-)

Nita, Iva79 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2016, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dagn - no to może faktycznie jest jeszcze dla nas nadzieja ;) A kojarzysz moment kiedy się przekręcił? Również życzę udanej soboty :D U nas dziś słonecznie.

Milky Way - no to faktycznie u Ciebie może się już w każdej chwili zacząć :) Ja za to pierwszy raz mialam w nocy bóle jak na @, tak że też powolutku coś tam zaczyna się dziać.

PS. Juz mnie wszystko boli od tego spania na lewym boku, ale zaciskam zęby i staram się przetrwać :P Już ostatnia prosta.

• baranosia Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2016, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam śpię na lewym, na prawym i nawet na plecach ;))

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2016, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W zasadzie, jak pomyślę, to zeszło mi trochę napięcie że spojenia jakiś tydzień temu i te kopniaki w pęcherz się zrobiły inne ;-) ale głowy nie dam.

Ale czaj tę radość na mojej twarzy, jak lekarka przy podbrzuszu głowy szuka, a tam jajka :-D

Mamaginekolog kiedyś pisała notkę, że niekoniecznie na lewym trzeba :-) Ja tam śpię, jak mi wyjdzie, czasem nawet na pół boku - pół brzuchu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2016, 09:53

Kushina lubi tę wiadomość

• jusci Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2016, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak leżę na plecach i prawym boku,to mnie trochę zatyka i jest mega niewygodnie, a jak przerzucę się na lewy, to taka ulga :) Także zazdroszczę tym dziewczyną, co mogą różne pozycje, bo jedna i ta sama to zdecydowanie za mało :)

Nasze Aniołki [*] 06.07.15 8 tc, [*] 22.10.15 7 tc, [*] 19.09.18 7tc , 09.04.2019 CB, {*} 04.2020 7tc
    PAI-1 homo, mthfr hetero
    f2wl20mmcvxm5eim.png
    ex2bpiqvl3ojtl60.png
  • Izieth Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2016, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja śpię trochę na prawym, trochę na lewym, ale na plecach nie dam rady. Ciężko mi wytrzymać badanie USG, gdy muszę leżeć na plecach ;)

U mnie skurcze trochę odpusciły, są codziennie, ale na razie pojedyncze, są szanse, że wytrzymam do grudnia :)

No i chyba oficjalnie zaparcia mi minęły :) Żeby to nie była przedwczesna radość ;)

zem3anlif9kas3et.png
    zem3df9h3sl7c67r.png
    Mój aniołek Lenka [*] 13.08.2015 (13tc)
  • Elcia89 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2016, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziwne ze po sformuloeaniu mama moja ridzila takie dziecko i po tym ze napisalam ze chce rodzic naturalnie zostalam obrazona na forum. Nita musi byc w tobie duzo niecheci i zlych emocji do drugiego czlowieka ktore akurat moglas w danej chwili wyrzucic na mnie. Coz niektorzy lubia tak sie spelniac...

34bw3e3k9p7xsrt2.png
  • Elcia89 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2016, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakies teksty ze oceniam inne kobiety.. w ktorym momencie ocenilam? Ze zachecam, a nie moge zachecac? Moze niektore sie wahaja.. moze czytaja to forum. Piszesz wsadz sobie do dupy te teksty bo ze tobie jest juz niewygodny tekst napisany przeze mnie ze moja mama takie dziecko urodzila 4 kg to co bybylo jakbym napisala cokolwiek innego

34bw3e3k9p7xsrt2.png
  • Martusiazabka Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2016, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iva, co do tego czopa to ja już nie wiem jak to jest. Niby lekarz mówił ze juz go nie mam. Ale wczoraj z rana miałam taki gesty śluz z nitkami krwi. A wieczorem znowu taką gęstą galaretkę. Tak jakby nadal schodził? Może jakaś końcówka? Zgłupiałam.

Ja śpię i leżę głównie na prawym boku. Na lewym trochę mniej. Czasem tak jak Dagn na pół boku - pół brzuchu. Ale zdarza się że wtedy zaczyna mnie brzuch boleć wiec przekręcam się spowrotem na bok. Na plecach wogole nie mogę. Później mam problem żeby się podnieść, strasznie mnie kręgosłup boli.

Guerretenshi miłego weekendu! Wykorzystaj go jak najlepiej. Być może to wasz ostatni weekend we dwoje :-)

Nita, twoje wpisy mówią wszystko. Zgadzam się w 100%. Nie warto się powtarzać :-) poprostu są ludzie i... Parapety :-D

oar8skjo4squlk4t.png

Dagn_, Nita, Iva79 lubią tę wiadomość

h84f3e5e51n59t97.png

f2wli09kez578bel.png
  • Elcia89 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2016, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Napisalas jeszxze ze moze ja bede blagac o cc. moze bede, nie wiem tego. czy ja napisalam ze jesli bol bedzue tak przerazliwie silny nie bede blagac o cc?? wiem ze duzo dziewczyn tak ma ale bede robic wszystko zeby sie udalo. moze zrobia mi cc bo nie bedzie wyjscia. no nie jestem w stanie przewidziec przyszlosci.

34bw3e3k9p7xsrt2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2016, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziwne, że po tym jak Guerretenshi napisała, że boi się trochę rodzić tak duże dziecko (przypomnę - chodzi nie tylko o wagę, ale i hc, i ac) zaczęłaś z rękawa sypać, jak to zawsze kobiety musiały tak rodzic, bo nie było cesarek. I Twoja mama dała radę i tyle kobiet daje rade. I Ty dałaś... A nie, czekaj :P Ty przecież jeszcze nie rodziłaś i nie wiesz, co będzie za kilka tygodni ;]

Serio tak się będziemy przerzucać argumentami i statystykami? Też mogłabym podać kilka na temat vbac, na temat niedotlenienia, na temat wyczekiwania aż skurcze się zaczną, na temat kleszczy i vacuum... Tylko po co? Życie pisze różne scenariusze.

Ty chcesz rodzić naturalnie. No i fajnie - jak to mówią w reklamach McDonald's. Nikomu nic do tego i tak samo nic Tobie do czyjejkolwiek cesarki.
    Moze po prostu Ty omijaj wzrokiem posty o planowych cc, skoro aż tak Cię to boli, że ktoś nie urodzi naturalnie, hm? Skoro aż tak wtedy nie możesz się powstrzymać i musisz piać hymny na cześć sn i swoją własną. Takie narzekanie na zasady w Playu, kiedy masz telefon w T-Mobile :/

Szanujmy się po prostu nawzajemw tym wątku :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2016, 10:53

Martusiazabka, Krakuska, Iva79, Angela B-D lubią tę wiadomość

• Elcia89 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2016, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a co do tych pazdziernikowek nie pamietam zebym cos pisala o cesarce bardziej o wywolywaniu porodu. jestem przeciwna wywolywaniu porodu juz w terminie jak nic sie nie dzieje, ale naprawde nie jestem zaangazowana az tak w to forum zeby pamietac wszystkie swoje posty a co dopiero drugiej osoby.

34bw3e3k9p7xsrt2.png
  • Olcia..89 Ekspertka

Wysłany: 26 listopada 2016, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane nie mogę Was doczytać spokojnie do końca.. O 8 miałam chyba pierwszy skurcz a o 10 drugi... Jadę o 11 na ktg,pewnie to straszaki, tylko najgorsze ze coś mi ciągle kapie z pipci wodnistego i nje wiem czy to wody się nie Sącza... Zobaczymy co powie lekarz na ktg.l,czy karze jechać do domu czy do szpitala...3majcie kciuki :*

polkosia, baranosia, Dobrawa, Szczęśliwa Mamusia, Nita, Werix, Krakuska, Iva79, Angela B-D lubią tę wiadomość

eb795efb422758b1b7906ce4b420b9fe.png

Czekając na bąbelka... <3 :) :*
    Aniołek* 29.01.2015 (14tc)
    Aniołek* 17.12.2015 (8-9 tc)
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2016, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prawdę mówiąc nie rozumiem po co ten najazd na Elcię? Przejrzałam jeszcze raz wpisy i nie napisała nic takiego, żeby ją obrażać. Sama jestem tego zdania, że gdyby kazali mi iść na cc, bo dziecko 4,5 kg, a urodziłoby się 3,7, to bym się wk... Nie widzę nic złego w jej podejściu. Sama nie chciałabym mieć cc tylko z powodu "podejrzeń". Gdyby u nas kroili powyżej 4 kg, to też by mnie z Tyśką zakwalifikowali. Chyba bym się załamała. Niech każdy sobie rodzi jak chce, ale po co te złośliwości i 3 dni temat ciągnąć?

guerretenshi, Izieth, Dobrawa, Madziula87, Fuksja90, Szczęśliwa Mamusia, Werix, Krakuska, MoBo, RybusiaB lubią tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2016, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olcia daj nam koniecznie znać jak po wizycie! Zaraz się nie obejrzymy a będziemy się sypać jedna po drugiej ;)

Mąż wrócił podziębiony z poligonu. Dziś boli mnie strasznie głowa i jest to ból zatokowy :( mam nadzieję że mi to zaraz minie...

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
‹‹ 1022 1023 1024 1025 1026 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ