X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • guerretenshi Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2016, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dagn pojde na czczo. Lepiej byc przygotowana :)
    Martusia dziekuje, wyciagniemy z tego weekendu jak najwiecej :)
    Olcia, ja mialam pare takich dni ze musialam co chwile wkladke zmieniac bo mnie tyle sluzu zalewalo. A tez z wodnistego w gesty potrafi sie w ciagu chwili zamienic :p
    Baranosiu, herbatki i do dzialania zeby malenstwo wygonic. Moze w koncu na ktoras seks podziala :p

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

13.01 pierwsze USG :)
    f2w3yx8dnbdwnm3w.png
    f2wlj44jcmeu4i3p.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2016, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śmiałam się do męża że jak wróci z 2tyg poligonu to z tak nagromadzonym materiałem na pewno Go wygonimy tak samo jak stworzyliśmy ale póki co się nie udało hehe ;)

Werix, guerretenshi lubią tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Basia79 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2016, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wczoraj upiłam sie szczęściem, ze juz mam wolne, ze bóle mi odpuściły. Nawet przez mysl mi przeszło żeby odpuścić w poniedzialek szpital i spokojnie czekać w domu na rozwój wypadkow. I w nocy 3 razy obudziły mnie takie bóle nerwu ze za drugim razem to sie poryczalam z bólu, a musiały być połączone se skurczem bo brzuch twardy jak skala. No ale uspokoiłam sie i zaczęłam zastanawiać co w tej chwili dziecko odczuwa i głęboko oddychałam bo jej pewnie niezbyt fajnie przy takim skurczu. Teraz znów mnie boli ale mniej, wiec chyba jednak pójdę. Ale mam doła, ze to będzie jeszcze trwało a przecież niunia odczuwa moje emocje

klz9gu1rkkbkfyjt.png
  • Basia79 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2016, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonka, super ze wszystko dobrze. A czy to Ania czy Sebus to i tak Twoje szczęście będzie ogromne:) niech rośnie kruszynka zdrowo :*

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

klz9gu1rkkbkfyjt.png
  • chiara Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2016, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzisiaj zaczynam 37 tydzień, cieszę się bo nie sądziłam, że dotrwamy marzyłam o 34 tygodniu :)

Ja leżę przede wszystkim na lewym boku, bo mi tak wygodnie jednak na udzie mam takie rozstępy, że od czasu do czasu czuję jakby mi w skórę wbijano dużo igieł :( czy ktoś wie co to może być?

O relacje i zaangażowanie męż się nie martwię, zwłaszcza, że od 5 miesięcy w domu robi wszystko, łącznie z szykowaniem mi herbaty.

Iva79 lubi tę wiadomość

• Fuksja90 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2016, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja śpię na obu bokach i na plecach. Dziś w nocy obudził mnie ból biodra widocznie za długo na jednej stronie leżałam.

Nulka gratulacje :)

• Nita Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2016, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doczytałam was, ale nie wiem czy do wszystkich się odniosę.
    Co do Elci, nie chce mi się już. Dziewczyno, nikt Cię tu nie obraził. Pragnę przypomnieć, bo pewnie nowe dziewczyny na tym forum nie wiedzą, że to Ty nas wszystkie tutaj nazwałaś "głupimi" kiedy wiele z nas poparło czarny protest. Wychodzi na to, że jak ktoś ma inne zdanie niż Ty, jest głupią. Nie wiem skąd się urwałaś? Nie przeprosiłaś za to, tylko zaczęłaś nadal pisać jak gdyby nigdy nic. Naprawdę nie widzisz, że od tamtego czasu Twoje posty są ignorowane? Nie chciałam Ci tego wprost pisać, ale najwyraźniej trzeba prosto z mostu, bo sama się nie domyślasz. Oczekujesz szacunku, to sama najpierw zacznij szanować decyzję i zdanie innych. Tyle ode mnie w tym temacie, bo już wszystko wcześniej napisałam, a i tak poświęciłam ci zdecydowanie zbyt dużo czasu i energii.

Martusiazabka lubi tę wiadomość

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• Nita Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2016, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iva, gratuluję czopu! Trochę zazdroszczę, że już Ci wychodzi :)
    Mnie też wszystko już boli od spania na lewym boku. Jeszcze niedawno mogłam spać także na prawym, ale teraz już nie. Zgaga mnie od razu łapie na prawej stronie. Spanie na plecach to już w ogóle jakaś abstrakcja dla mnie. Nawet nie próbuję. Podczas usg czy badań u położnej cierpię strasznie jak mam leżeć na plecach :P

U mnie późny wieczór i połowa nocki nieciekawa. Zaczęły się pierwsze skurcze straszaki. Mały zaczął się ostro przekręcać w brzuchu, wypinać pupę raz w lewo, raz w prawo, główką napierać w dół. Zaczęły się bóle jak na @, ale nieco silniejsze. Tylko one nie trwały co ileś minut, ale były cały czas. Doszedł ból krzyża. Już nie wiedziałam co robić, to stanęłam sobie koło ściany :P w końcu uciekłam jak zwykle pod ciepły prysznic i wtedy pomogło :) ulga nieziemska. Ale czopa u mnie nadal nie widać. Tylko dużo, dużo śluzu, wręcz mnie zalewa.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2016, 13:17

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• Werix Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2016, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nulka, gratuluję! Odezwij się w wolnej chwili. Dobrze że Szczęśliwa nam raportuje bo nic byśmy nie wiedziały :p

Olcia, trzymam kciuki.

Ja też sporo śluzu, ale żadnefo czopa tu nie widzę. Skurczy brak, objawów brak. Idę poczytać książkę. Może joga...

Kokardka, a co u Ciebie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2016, 13:43

17u9ha00otchcgqb.png
  • eveli_na Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2016, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nita wspołczuje bólu pleców, u mnie też skurcze z kręgosłupa jak się pojawiają.

L.07', N.10', B.12', G.16' <3
    Kz9n.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2016, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nulka, gratulacje :) A udało się SN?

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2016, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nita ja też właśnie miałam podobne bóle cały wieczór. I tak jak u Ciebie nie były to skurcze tylko niemalże cały czas był ból mega wypychanie i wiercenie się + takie napieranie na szyjkę że szok.

Nulka urodziła?! Szczęśliwa zdradź coś więcej!

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Nita Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2016, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja coś czuję, że u mnie przy porodzie będą skurcze z krzyża, czyli podobno te najgorsze. Już się śmiałam do męża, że będę błagać o epidural od progu wejścia do szpitala :D A przecież chciałam rodzić naturalnie, w wodzie, bez znieczulenia. Oj, cienko to widzę. W dodatku mąż pocieszająco stwierdził, że mam niski próg bólu, kiedy ja zawsze myślałam, że dość wysoki.

Evelina, kupiłam te polecane przez Ciebie smoczki z MAM. Były w dwupaku, w Mothercare za £5. Fajne, takie malutkie, wyprofilowane, nie będą zasłaniać noska ani pół buzi. Te z napisem 0-2 months są najmniejsze, bo już te z 0+ months są o wiele większe. Przy tych z MAM smoczki z Avent wyglądały jak giganty. No cóż, zobaczymy na próbę jak się przyjmą.

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• guerretenshi Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2016, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wy sie przejmujecie bolami, ja juz je ignoruje :D bo wiem ze to i tak straszaki a moja szyjka nie chce puscic.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2016, 13:57

Nita, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

13.01 pierwsze USG :)
    f2w3yx8dnbdwnm3w.png
    f2wlj44jcmeu4i3p.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2016, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Guerretenshi ja to się nawet cieszę że coś zaczyna mnie boleć :D

Najlepszy był mąż który prawie wiózł mnie na porodówkę :D ja nie wiem ale jak zacznie się prawdziwy ból i poród to mi chłop chyba padnie :P

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • anna123 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2016, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jutro ide zobaczyc co tam sie dzieje na ktg choc pewno nic bo mojej malej sie nie spieszy a juz dziewczyny na liscie w kolo mnie zaczynaja rodzic :/

j36regz209hdv9cb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2016, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny! Dawno się nie odzywałam, ale ostatnio ledwo wyrabiam się ze wszystkim. Zakupy świąteczne, sprzątanie, w dzień odsypianie nocy, a w nocy - wiadomo. Cieszę się że moja brzuszkowa przygoda już powoli dobiega końca. Do spotkania z Amelką zostało 10 dni. Będę miała planowe cc i ze względów okulistycznych i ułożenia pośladkowego, a jak to powiedział mój ginekolog "nie chce ryzykować uszkodzeniem dziecka", a ja go w 100% popieram :-)

Mówicie że macie przepowiadacze, u mnie odkąd odstawiłam magnez straszaki poszły precz :-D Także ja sobie spokojnie poczekam do 5 grudnia :-) Coś czuję ze to będzie najdłuższy tydzień w moim życiu!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2016, 15:24

baranosia, cudek2, Dotty84, Krakuska, Szczęśliwa Mamusia, Angela B-D lubią tę wiadomość

• Nulka Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2016, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)
    Zacznę od tego że od dwóch dni vhodzilam z regularnymi skurczami ktore po jakimś czasie zawsze ustawaly. Dopiero wczoraj ok19 miałam skurcze co 5min ktore o 22 zrobily sie co 2-3 pojechaliśmy wiec do szpitala. Na KTG skurcz się pięknie pisały ale szyjka skrócona ale rozwaecie tylko 1cm a ona sama twarda. Noc na obserwacje jeszcze jedno ktg skurcze na chwile ucichly ale za chwilę już się pisały. Po 8 badanie szyjka ani drgnela gdzie przy takich skurczach juz ponoć dawno powinna. Wyszła tez dosc wąska miednica... Pani ordynator mówi że nie rokuje to na sn... wyrazilam zgodę na CC jak sie później okazało była to bardzo dobra decyzja bo okazalo sie że miałam bardzo krociutką pepowine
    i tak ok 10:30 powitalismy na świecie Marceline <3 55cm szczęścia i 2670g samej słodyczy :D
    Zdjęcie wstawie później bo to moje rozkrzyczane dziewczę by tylko na cycku wisiało ;)

Kushina, cudek2, Isia86, Basia79, Nita, Dotty84, RedLady, Martusiazabka, Werix, Krakuska, MoBo, polkosia, RybusiaB, Izieth, Dagn_, Kokardka44, Iva79, Szczęśliwa Mamusia, Angela B-D lubią tę wiadomość

👩🏻1992 🧔🏻‍♂️1989
    💕2010 💍💒2011

🧑🏻‍🦱11.2011 M 🩵 CC 2750g
    👧🏻11.2016 M 🩷 CC 2670g
    👧🏻12.2019 M 🩷 CC 2950g
    👶🏻 01.2025 A 🩷 CC 2410g

age.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2016, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania jesteśmy na tym samym etapie więc będę z Tobą twardo czekać do grudnia :D

Sylwia fajnie że się odzywasz :) właśnie planowane cc to dla mnie możliwość ogarnięcia wszystkiego i nie wiem czy u mnie nie byłoby lepsze :D
    Łóżeczko nadal w kartonie, wózek w częściach tak samo no bo przecież mamy jeszcze czas po co to składać jak nic się nie dzieje? :D

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2016, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baranosia są plusy i minusy, wiadomo sn lepsze :-) Ale trudno, najważniejsze żeby Amelka urodziła się cała i zdrowa, a spora z niej kobietka będzie. Ostatnio na usg ważyła prawie 3600 :-)

‹‹ 1023 1024 1025 1026 1027 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ