Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Nita wrote:Werix byłam ostatnio w H&M po staniki do karmienia i oglądałam też te koszulki do karmienia. Powiem Ci szczerze, że strata pieniędzy jak dla mnie. Lepiej kupić zwykłą koszulkę z nieco większym dekoltem, odsunąć i wyjąć cyca. Nie dość, że te bluzki brzydkie, to drogie. Nic specjalnego naprawdę. Takie w dwupaku £20 a normalna bluzka z dekoltem £3.
Zwykła koszulka nie trzyma biustu na miejscuNie będziesz miała jak wkładki laktacyjnej przyczepić też.
BTW, ja mam te bluzki już 1,5 roku prawie i są jak nowe, a piorę non stop na 95 stopni.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2016, 17:58
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
polkosia wrote:Zwykła koszulka nie trzyma biustu na miejscu
Nie będziesz miała jak wkładki laktacyjnej przyczepić też
Dotty84 lubi tę wiadomość
-
A mnie się te koszulki z H&M podobają
Praktycznie wygląda, nie będzie gniotlo pod piersiami, kolory też mega strasznie nie są, bawełna ok, wydaje mi się że spokojnie wkładkę czy nawet moje małe termoforki przytrzymaja. Dzięki za podpowiedź.polkosia lubi tę wiadomość
-
Nita. Ja tak robię. Mam bluzki z dekoltem ala woda albo koszule rozpisane i do tego stanik do karmienia. Jak byłam w szpitalu w Rzeszowie u Alicji to wszystkie mamy tam chodziły w koszulkach, bo łatwo porostu rozpiac i już.
Nutka gratulacjeWiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2016, 18:18
-
Nita, nie narzekaj 80C to jeszcze da się w miarę normalnie kupić choćby w sieciówkach
a ja mojego 70E szukałam i znalazłam dopiero w 6 sklepie z bielizną gdzie w dodatku pani miała same różowe modele
a, że to mój ulubiony kolor to w pełni szczęścia kupiłam pierwszą różową rzecz w swoim życiu dla siebie
a na początek też planuje staniki do karmienia + zwykłe topy
-
A zapomniałam dodać, że mnie te koszulki udało się kupić po 50% a na końcu jeszcze dostałam 10% zniżki bo jakiś ogólny dzień promocji był. Faktycznie taka normalna cena trochę odstrasza więc kumam o co Ci chodzi Nita.
polkosia lubi tę wiadomość
-
Ja też tylko na promocji je kupuję, wychodzą nieraz po 20 zł za sztukę, więc tanio. Stanik jest spoko, ale w nocy się nie nadaje. Ale to same się jeszcze przekonacie pewnie
Zanim laktacja się ustabilizuje, to nawet mały ucisk w drugiej miseczce może spowodować zastój, a jednak staniki są ciasne zazwczaj. No i w staniku niewygodnie jest karmić na leżąco, ale to mówię z perspektywy dużych cycków
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2016, 18:48
MoBo lubi tę wiadomość
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Dziś na Andrzejkach zjadłam zupę rybną, na drugie danie łososia z czarnym ryżem a na deser gdy wszyscy dookoła mnie wcinali słodkości zamówiłam sobie rosół bez makaronu w miseczce z uszami po dwóch stronach by móc go wypić i dopiero tymi trzema daniami zaspokoiłam swój głód a bardzo mnie to zdziwiło bo obecnie na codzień trudno mi na dłużej zachować uczucie sytości bo co zjem to od razu czuje głód więc się dziś miło zaskoczyłam.
Teraz to już tylko herbatę jaśminową wypiję, książkę poczytam i czas do spania nadejdzie.
Niedowiary, że za cztery dni powiem sobie: "w tym miesiącu rodzę". Tak bardzo nie mogę doczekać się wielkiego finału czyt. porodu
-
Biorę cycki nawet z rozstępami. Zawsze później można pójść na zabiegi kosmetyczne
Kurczę, jabłko by mnie nie nasyciło nawet na 5 minut. Zjadłam całą patelnię kopytek z sosem grzybowym i dalej mi mało. Idę się uszykować na szybko i pójdę na kebaba. Czuję się jak smok, gotowy zeżreć cały światbaranosia, jusci lubią tę wiadomość
-
Ja opiłam się 3 szklankami kakao i jakoś nic nie mogę już w siebie wcisnąć od 2 godzin. Mój biust też niewiele się zwiększył: z 70 B do 75 C. Zwykłe podkoszulki z dekoltem mam, ale nie chcę ich rozciągać. A wiem że będę karmić np przy moich rodzicach, bo u nich w domu nie ma osobnego pokoju, gdzie mogłabym się zaszyć. No nie wiem, spróbuję dostać te koszulki w jakiejś promocji.
-
baranosia wrote:Kiedyś coś mówiłyście o podkładaniu czegoś pod łóżeczko / materac nie pamiętam ale błagam przypomnijcie o co z tym chodziło i w jakim celu to się stosuje
Można pod nóżki łóżeczka podłożyć grube książki, żeby był mały spadek, taka równia pochyla. Można też włożyć zwinięte ręczniki pod materac w miejscu główki, lub kupić specjalną poduszkę klin (bo zwykłych nie można dawać pod główkę). To się przydaje przy ulewających dzieciach, zmniejsza ryzyko refluksu, zadławienia itd. Gdy dzidziuś ma katar chyba też łatwiej mu oddychać. Niektórzy robią to tylko jak dziecko ulewa, ale nam na SR mówili ze mozna tez "profilaktycznie", ja dałam ręczniki pod materacykbaranosia lubi tę wiadomość
-
Nita wrote:No to po to są właśnie te staniki do karmienia, żeby biust trzymać, żeby wkładkę sobie włożyć i łatwo cyca wyjąć. Ja zastosuję metodę: stanik do karmienia plus normalna koszulka, jakaś z dekoltem.
Ale nie ma takiej bluzki co by moje cyce utrzymała na takim poziomie, który by mnie zadowalałto musiałby jakiś pancerz byc
Ake już nie długo, bo jak wykarmię drugiego mego ssaka (i zarazem ostatniego) to zamierzam się nimi zająć