X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2016, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nita wrote:
    Werix byłam ostatnio w H&M po staniki do karmienia i oglądałam też te koszulki do karmienia. Powiem Ci szczerze, że strata pieniędzy jak dla mnie. Lepiej kupić zwykłą koszulkę z nieco większym dekoltem, odsunąć i wyjąć cyca. Nie dość, że te bluzki brzydkie, to drogie. Nic specjalnego naprawdę. Takie w dwupaku £20 a normalna bluzka z dekoltem £3.

Zwykła koszulka nie trzyma biustu na miejscu ;) Nie będziesz miała jak wkładki laktacyjnej przyczepić też.

BTW, ja mam te bluzki już 1,5 roku prawie i są jak nowe, a piorę non stop na 95 stopni.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2016, 17:58

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Nita Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2016, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    Zwykła koszulka nie trzyma biustu na miejscu ;) Nie będziesz miała jak wkładki laktacyjnej przyczepić też
    No to po to są właśnie te staniki do karmienia, żeby biust trzymać, żeby wkładkę sobie włożyć i łatwo cyca wyjąć. Ja zastosuję metodę: stanik do karmienia plus normalna koszulka, jakaś z dekoltem.

Dotty84 lubi tę wiadomość

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• baranosia Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2016, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiedyś coś mówiłyście o podkładaniu czegoś pod łóżeczko / materac nie pamiętam ale błagam przypomnijcie o co z tym chodziło i w jakim celu to się stosuje :)

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • MoBo Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2016, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie się te koszulki z H&M podobają :P
    Praktycznie wygląda, nie będzie gniotlo pod piersiami, kolory też mega strasznie nie są, bawełna ok, wydaje mi się że spokojnie wkładkę czy nawet moje małe termoforki przytrzymaja. Dzięki za podpowiedź.

polkosia lubi tę wiadomość

Keep calm you are a mummy! O.o
    l22ndf9her11uere.png
  • Perl Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2016, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nita. Ja tak robię. Mam bluzki z dekoltem ala woda albo koszule rozpisane i do tego stanik do karmienia. Jak byłam w szpitalu w Rzeszowie u Alicji to wszystkie mamy tam chodziły w koszulkach, bo łatwo porostu rozpiac i już.

Nutka gratulacje :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2016, 18:18

ug37io4pmuu08seh.png
    20120519310114.png
  • RedLady Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2016, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nita, nie narzekaj 80C to jeszcze da się w miarę normalnie kupić choćby w sieciówkach :) a ja mojego 70E szukałam i znalazłam dopiero w 6 sklepie z bielizną gdzie w dodatku pani miała same różowe modele :P a, że to mój ulubiony kolor to w pełni szczęścia kupiłam pierwszą różową rzecz w swoim życiu dla siebie ;) a na początek też planuje staniki do karmienia + zwykłe topy

bhyw2n0a2ngo7wj5.png
  • MoBo Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2016, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Perl a tobie się dalej tygodnie ciąży liczą :P chyba czas usunąć ten suwaczek co?

l22ndf9her11uere.png
  • MoBo Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2016, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie doczytałam.... Nutka gratulacje :) :) :) zdrowia dla was!

l22ndf9her11uere.png
  • MoBo Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2016, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A zapomniałam dodać, że mnie te koszulki udało się kupić po 50% a na końcu jeszcze dostałam 10% zniżki bo jakiś ogólny dzień promocji był. Faktycznie taka normalna cena trochę odstrasza więc kumam o co Ci chodzi Nita.

polkosia lubi tę wiadomość

l22ndf9her11uere.png
  • Nita Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2016, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Red Lady, to pożycz trochę cyca. Ja przygarnę chętnie :P

Dziewczyny co jecie, żeby się napełnić? Bo mnie już nic nie syci. Nie wiem co mam jeść, co chwilę jestem głodna. Zaraz sobie własne ramię zeżrę :/

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• RedLady Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2016, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nita, jak bierzesz też z rozstępami to dawaj adres ;) i ja nie pomogę bo też wiecznie o jedzeniu myślę :P 20 minut temu zjadłam jabłko i już się zastanawiam co na kolacje :)

bhyw2n0a2ngo7wj5.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2016, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też tylko na promocji je kupuję, wychodzą nieraz po 20 zł za sztukę, więc tanio. Stanik jest spoko, ale w nocy się nie nadaje. Ale to same się jeszcze przekonacie pewnie ;) Zanim laktacja się ustabilizuje, to nawet mały ucisk w drugiej miseczce może spowodować zastój, a jednak staniki są ciasne zazwczaj. No i w staniku niewygodnie jest karmić na leżąco, ale to mówię z perspektywy dużych cycków :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2016, 18:48

MoBo lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Sea Ekspertka

Wysłany: 26 listopada 2016, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś na Andrzejkach zjadłam zupę rybną, na drugie danie łososia z czarnym ryżem a na deser gdy wszyscy dookoła mnie wcinali słodkości zamówiłam sobie rosół bez makaronu w miseczce z uszami po dwóch stronach by móc go wypić i dopiero tymi trzema daniami zaspokoiłam swój głód a bardzo mnie to zdziwiło bo obecnie na codzień trudno mi na dłużej zachować uczucie sytości bo co zjem to od razu czuje głód więc się dziś miło zaskoczyłam.

Teraz to już tylko herbatę jaśminową wypiję, książkę poczytam i czas do spania nadejdzie.

Niedowiary, że za cztery dni powiem sobie: "w tym miesiącu rodzę". Tak bardzo nie mogę doczekać się wielkiego finału czyt. porodu :D

• Nita Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2016, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biorę cycki nawet z rozstępami. Zawsze później można pójść na zabiegi kosmetyczne :P

Kurczę, jabłko by mnie nie nasyciło nawet na 5 minut. Zjadłam całą patelnię kopytek z sosem grzybowym i dalej mi mało. Idę się uszykować na szybko i pójdę na kebaba. Czuję się jak smok, gotowy zeżreć cały świat ;)

baranosia, jusci lubią tę wiadomość

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• Werix Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2016, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja opiłam się 3 szklankami kakao i jakoś nic nie mogę już w siebie wcisnąć od 2 godzin. Mój biust też niewiele się zwiększył: z 70 B do 75 C. Zwykłe podkoszulki z dekoltem mam, ale nie chcę ich rozciągać. A wiem że będę karmić np przy moich rodzicach, bo u nich w domu nie ma osobnego pokoju, gdzie mogłabym się zaszyć. No nie wiem, spróbuję dostać te koszulki w jakiejś promocji.

17u9ha00otchcgqb.png
  • Krakuska Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2016, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baranosia wrote:
    Kiedyś coś mówiłyście o podkładaniu czegoś pod łóżeczko / materac nie pamiętam ale błagam przypomnijcie o co z tym chodziło i w jakim celu to się stosuje :)

Można pod nóżki łóżeczka podłożyć grube książki, żeby był mały spadek, taka równia pochyla. Można też włożyć zwinięte ręczniki pod materac w miejscu główki, lub kupić specjalną poduszkę klin (bo zwykłych nie można dawać pod główkę). To się przydaje przy ulewających dzieciach, zmniejsza ryzyko refluksu, zadławienia itd. Gdy dzidziuś ma katar chyba też łatwiej mu oddychać. Niektórzy robią to tylko jak dziecko ulewa, ale nam na SR mówili ze mozna tez "profilaktycznie", ja dałam ręczniki pod materacyk :)

baranosia lubi tę wiadomość

mjvyanli3sn49jip.png
    relgs65ghndjbduu.png

Beta hcg:
    13.02 - 248
    16.02 - 872
    22.02 - 6184
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2016, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Złapałam lekkiego doła więc wskoczyłam do wanny pełnej piany, zapaliłam świeczki, włączyłam muzykę i odpłynęłam. Już mi lepiej od razu ;)

Krakuska, Angela B-D lubią tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Krakuska Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2016, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z biustem mam ten sam problem, prawie nic się nie zwiększył. Z 70B na 80C. Przy ogólnym przebraniu wagi właściwie nie widać różnicy :(

mjvyanli3sn49jip.png
    relgs65ghndjbduu.png

Beta hcg:
    13.02 - 248
    16.02 - 872
    22.02 - 6184
  • Krakuska Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2016, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze co do bluzek z HM - widziałam i nie spodobały mi się. Drogie i jakieś takie krótkie i szerokie, ja bardzo lubię długie bluzki. Może na Allegro coś znajdę...

mjvyanli3sn49jip.png
    relgs65ghndjbduu.png

Beta hcg:
    13.02 - 248
    16.02 - 872
    22.02 - 6184
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2016, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nita wrote:
    No to po to są właśnie te staniki do karmienia, żeby biust trzymać, żeby wkładkę sobie włożyć i łatwo cyca wyjąć. Ja zastosuję metodę: stanik do karmienia plus normalna koszulka, jakaś z dekoltem.
    Ot to to! Ja tak robiłam :)
    Ale nie ma takiej bluzki co by moje cyce utrzymała na takim poziomie, który by mnie zadowalał :) to musiałby jakiś pancerz byc :P

Ake już nie długo, bo jak wykarmię drugiego mego ssaka (i zarazem ostatniego) to zamierzam się nimi zająć :P

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
‹‹ 1025 1026 1027 1028 1029 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ