X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2016, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    Czy zawsze dzieci też tak często mają czkawkę? U mnie to nawet 5x na dzień czuję to czkanie ;)

Mój ma średnio raz dziennie:P Czasem się bidulek męczy kilka minut. Podobno ta tendencja do czkawki zostaje po porodzie.

• Dobrawa Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2016, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kushina wrote:
    Dobrawa jak tam, robisz ćwiczenia na obrót małej? ;) Ja właśnie sobie klęczę na łóżku podparta na łokciach i czytam forum :P
    Dzis odkurzalam na kolanach wszystkie zakamarki,jutro bede myc podlogi ;)

Kushina, MoBo lubią tę wiadomość

Wszyscy w domu :)
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2016, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalina, no właśnie o tych mówimy ;) Dla mnie są najlepsze, codziennie w nich śmigam. Te -20% to też na wyprzedaż obowiązuje, ale nie ma już wielkiego wyboru...

Martusia, to chyba i tak nie takie porodowe rozwarcie, tylko przepuszcza szyjka na 2 palce. Ja bym została w domu, ale jeśli nie ma u Was kolejek na kilka godzin czekania, to możesz jechać, jeśli masz siły.

Martusiazabka lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Nulka Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2016, 01:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dostałam jakies cudowne leki przeciwbólowe po których odplynelam ale niestety od 22 nie działający i juz nie jest tak super. .. no nic trzeba wytrzymać choć ból skurczy obkurczajacej się macicy sprawia ze mam ochotę chodzić po ścianach :P Mała jest na noworodkach wiec teoretycznie moglabym odpocząć ale się nie da

👩🏻1992 🧔🏻‍♂️1989
    💕2010 💍💒2011

🧑🏻‍🦱11.2011 M 🩵 CC 2750g
    👧🏻11.2016 M 🩷 CC 2670g
    👧🏻12.2019 M 🩷 CC 2950g
    👶🏻 01.2025 A 🩷 CC 2410g

age.png
  • Iva79 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2016, 06:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj maly wczoraj mial 3 razy ckawke, ale to chyba dobrze ? Rozumiem, ze maluchy w ten sposob cwicza plucka :)

Z krwawieniem to nie ma zartow, ja bym to sprawdzila, bo nigdy nie wiadomo skad ono jest.

Nulka popytaj o 2 dawke tych lekow, jesli jeszcze tego nie zrobilas do tej pory.

zem3o7es4lhz362l.png
    zem3x1hpn1yi29v5.png
  • Krakuska Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2016, 06:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój miał wczesniej czkawkę 3x dziennie, teraz tylko raz dziennie. Może nauczył się mniej zachłannie pić ;)

Iva79 lubi tę wiadomość

mjvyanli3sn49jip.png
    relgs65ghndjbduu.png

Beta hcg:
    13.02 - 248
    16.02 - 872
    22.02 - 6184
  • milky_way Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2016, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czkawka z rozwojem pluc nic wspolnego nie ma...ewentualnie z polykaniem, bo stad sie bierze- maluch nałyka sie plynu owodniowego za szybko i to powoduje czkawke :) ewentualnie cwiczy odruch polykania.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2016, 07:11

Iva79, polkosia, Krakuska lubią tę wiadomość

• Perl Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2016, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    Dotty, a noc to co? W staniku spałaś? O_o :P

Wygodniej mi spać bez stanika, ale budzę się z mokrą bluzką i czasem też z pościelą... Także nie mam wyjścia i śpię w staniku z wkładkami laktacyjnymi. Zresztą przy moim przedciazowym 60F teraz piersi są ogromne... Tak mnie od ich ciężaru boli kręgosłup ze oszaleje.

MoBo, faktycznie, zapomniałam wykazywać suwaczek. :-)

MoBo, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

ug37io4pmuu08seh.png
    20120519310114.png
  • Perl Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2016, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kushina wrote:
    Mój ma średnio raz dziennie:P Czasem się bidulek męczy kilka minut. Podobno ta tendencja do czkawki zostaje po porodzie.

Oj tak. Alicja miała w moim brzuchu czkawke kilka razy dziennie, a teraz ma po każdym karmieniu i czasem jeszcze pomiędzy...

polkosia lubi tę wiadomość

ug37io4pmuu08seh.png
    20120519310114.png
  • Sea Ekspertka

Wysłany: 27 listopada 2016, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się w 9 miesiącu ciąży :) :) :) <3 <3 <3

MoBo, Werix, Szczęśliwa Mamusia, baranosia, Iva79 lubią tę wiadomość

• MoBo Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2016, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Perl joj Ala już 4 tygodnie, jak to leci O.o

Ja mam bluzki i staniki i będę testować co lepsze dla mnie. Mam tylko nadzieję, że moje małe baloniki się rozkręca do karmienia :P

Moje zadanie na dziś to w końcu spakować torbę do szpitala!

baranosia, Dobrawa, Krakuska lubią tę wiadomość

Keep calm you are a mummy! O.o
    l22ndf9her11uere.png
  • Werix Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2016, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój ma czkawke średnio raz na dwa dni. Wcześniej miał częściej, nawet dwa razy, a teraz coraz rzadziej. Czkawka ma wpływ na naukę oddychania bo ćwiczy przeponę.

Iva79 lubi tę wiadomość

17u9ha00otchcgqb.png
  • guerretenshi Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2016, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc :)
    Isia w wiadomosci priv wyslalam Ci jak dostac sie do mojego przepisu. Na telefonie nie moglam go skopiowac.
    Jestem tykajaca bomba emocjonalna przed jutrem. Normalnie masakra, ze malego juz na 90% wyjma, ze nie bedzie brzuszka, ze mnie potna, ze wtedy w srode juz w domu, ze juz nie bedziemy sami. Wszystko na raz robi mi taki chaos ze masakra...

Szczęśliwa Mamusia, Isia86, Krakuska, Dagn_, Nita, Iva79, Angela B-D lubią tę wiadomość

13.01 pierwsze USG :)
    f2w3yx8dnbdwnm3w.png
    f2wlj44jcmeu4i3p.png
  • Isia86 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2016, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    guerretenshi wrote:
    Isia w wiadomosci priv wyslalam Ci jak dostac sie do mojego przepisu. Na telefonie nie moglam go skopiowac.
    Jestem tykajaca bomba emocjonalna przed jutrem. Normalnie masakra, ze malego juz na 90% wyjma, ze nie bedzie brzuszka, ze mnie potna, ze wtedy w srode juz w domu, ze juz nie bedziemy sami. Wszystko na raz robi mi taki chaos ze masakra...
    Dziękuję bardzo.jutro będę piekła :))
    3mam kciuki za Ciebie :* będzie dobrze i koniecznie nas informuj co i jak u Ciebie!

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

14.01.2016 - [*] 8t3d ;(
    9.12.2016 - 38t1d - 3270g, 52cm :))
  • Krakuska Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2016, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    guerretenshi wrote:

Dziwne by było jakbyś się nie denerwowała przed tak ważnym wydarzeniem :) Rozumiem Cię w 100%, ale powtarzaj sobie, że jutro czeka Cię coś wspaniałego! Jestem pewna, że wszystkie szybko przyzwyczaimy się do nowej sytuacji. Będziemy myślami z Tobą! :*

mjvyanli3sn49jip.png
    relgs65ghndjbduu.png

Beta hcg:
    13.02 - 248
    16.02 - 872
    22.02 - 6184
  • Martusiazabka Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2016, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Guerretenshi Twoje obawy są jak najbardziej zrozumiałe! Stres również. Ale będzie dobrze! :-) jutro wielki dzień. Pomyśl sobie jak Ci ulży... I że przytulisz wreszcie swoje dzieciątko :-) wszystko się zmieni. Ale przecież tak długo na to czekałaś! Wszystkie trzymamy kciuki :-) w miarę możliwości napisz czasem co u Was. Będziemy umierać z ciekawości :-)

oar8skjo4squlk4t.png

guerretenshi lubi tę wiadomość

h84f3e5e51n59t97.png

f2wli09kez578bel.png
  • guerretenshi Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2016, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od razu jak bede mogla to dam znac ze maly zawital :) wchodze co chwile do jego pokoiku i ciesze sie jak glupi do sera :D

Krakuska, Isia86, Izieth, cudek2, Szczęśliwa Mamusia, Angela B-D lubią tę wiadomość

13.01 pierwsze USG :)
    f2w3yx8dnbdwnm3w.png
    f2wlj44jcmeu4i3p.png
  • Nita Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2016, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Guerrenteshi powodzenia, daj nam znać koniecznie! Nic się nie bój, będzie dobrze. Poradzisz sobie. Jesteś młodziutka, ale bardzo rozsądna, już to pokazałaś nie raz! Czasem młode mamy radzą sobie lepiej niż niejedna starsza mamuśka :)

Martusia, jak tam krwawienie, jak nocka? Lepiej się czujesz?

Olcia, gdzieś zaginęła? Co lekarz powiedział?

U mnie nocka okropna. Wstałam sobie o 2 rano zjeść jabłko i banana. Dobra, przyznam się, zjadłam też naczosy z dipem o smaku kremowo ziołowym. No i się zaczęło. Mały dostał jakiegoś szału. Tak mnie skopał i poboksował, że dziś mnie wszystko boli, cały brzuch, mięśnie... Siedziałam w nocy na łóżku i lulałam go chyba z godzinę. W końcu jakoś zasnął, ale naprawdę, nie wiem co w niego wstąpiło. Mam nadaktywne dziecko :D Położne z kolei mówią, że dobrze, że taki aktywny. Lepiej, żeby zbyt dużo się ruszał, niż zbyt mało. Mam chociaż nadzieję, że po porodzie da matce choć troszkę się wyspać :)

Dobrawa, Szczęśliwa Mamusia, Iva79 lubią tę wiadomość

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• Dobrawa Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2016, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Guerentenshi
    Twoj dzien nadchodzi :)

No wlasnie,gdzie Ola?

U nas pomor,grypa ,przeziebienie czy jakies inne chlerstwo
    To wlasnie dlatego nie mam normalnych nocy,bo mlodego meczy a i mnie wzielo
    No tragedia,no.

A wczoraj bylam z dziecmi w miescie i zalapalismy sie na black friday i kupilam corce dwie bluzy i synkowi dwa sweterki w h&m .Bastek dostal jeden swiateczny z renifem rudolfem :)

Kushina(czy jak to tam sie pisze )
    Chyba znalazlam sposob na obrot malucha,mam taki dzwoneczek ciazowy i normalnie wiesza sie go na wysokosci pepka,bo takie lancuszki dlugie sa,a ja se na szydelku zrobilam lancuszek i teraz nosze dzwoneczek pod brzuchem
    Mam nadzieje przyciagnac tym dzwiekiem mloda :)

MoBo, Kushina lubią tę wiadomość

• Dobrawa Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2016, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nita,polubilam za to nocne podjadanie,ja w tej ciazy tez za duzo swinstw pochlonelam czyt.slodyczy,lody magnum...
    Przytylam tez niezle i celulit. .no tragedia

MoBo lubi tę wiadomość

‹‹ 1027 1028 1029 1030 1031 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ