Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Kushina wrote:Dobrawa jak tam, robisz ćwiczenia na obrót małej?
Ja właśnie sobie klęczę na łóżku podparta na łokciach i czytam forum
Kushina, MoBo lubią tę wiadomość
Wszyscy w domu -
Kalina, no właśnie o tych mówimy
Dla mnie są najlepsze, codziennie w nich śmigam. Te -20% to też na wyprzedaż obowiązuje, ale nie ma już wielkiego wyboru...
Martusia, to chyba i tak nie takie porodowe rozwarcie, tylko przepuszcza szyjka na 2 palce. Ja bym została w domu, ale jeśli nie ma u Was kolejek na kilka godzin czekania, to możesz jechać, jeśli masz siły.Martusiazabka lubi tę wiadomość
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Dostałam jakies cudowne leki przeciwbólowe po których odplynelam ale niestety od 22 nie działający i juz nie jest tak super. .. no nic trzeba wytrzymać choć ból skurczy obkurczajacej się macicy sprawia ze mam ochotę chodzić po ścianach
Mała jest na noworodkach wiec teoretycznie moglabym odpocząć ale się nie da
-
Moj maly wczoraj mial 3 razy ckawke, ale to chyba dobrze ? Rozumiem, ze maluchy w ten sposob cwicza plucka
Z krwawieniem to nie ma zartow, ja bym to sprawdzila, bo nigdy nie wiadomo skad ono jest.
Nulka popytaj o 2 dawke tych lekow, jesli jeszcze tego nie zrobilas do tej pory.
-
Czkawka z rozwojem pluc nic wspolnego nie ma...ewentualnie z polykaniem, bo stad sie bierze- maluch nałyka sie plynu owodniowego za szybko i to powoduje czkawke
ewentualnie cwiczy odruch polykania.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2016, 07:11
Iva79, polkosia, Krakuska lubią tę wiadomość
-
polkosia wrote:Dotty, a noc to co? W staniku spałaś? O_o
Wygodniej mi spać bez stanika, ale budzę się z mokrą bluzką i czasem też z pościelą... Także nie mam wyjścia i śpię w staniku z wkładkami laktacyjnymi. Zresztą przy moim przedciazowym 60F teraz piersi są ogromne... Tak mnie od ich ciężaru boli kręgosłup ze oszaleje.
MoBo, faktycznie, zapomniałam wykazywać suwaczek.MoBo, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość
-
Kushina wrote:Mój ma średnio raz dziennie:P Czasem się bidulek męczy kilka minut. Podobno ta tendencja do czkawki zostaje po porodzie.
Oj tak. Alicja miała w moim brzuchu czkawke kilka razy dziennie, a teraz ma po każdym karmieniu i czasem jeszcze pomiędzy...polkosia lubi tę wiadomość
-
Perl joj Ala już 4 tygodnie, jak to leci
Ja mam bluzki i staniki i będę testować co lepsze dla mnie. Mam tylko nadzieję, że moje małe baloniki się rozkręca do karmienia
Moje zadanie na dziś to w końcu spakować torbę do szpitala!
baranosia, Dobrawa, Krakuska lubią tę wiadomość
-
Czesc
Isia w wiadomosci priv wyslalam Ci jak dostac sie do mojego przepisu. Na telefonie nie moglam go skopiowac.
Jestem tykajaca bomba emocjonalna przed jutrem. Normalnie masakra, ze malego juz na 90% wyjma, ze nie bedzie brzuszka, ze mnie potna, ze wtedy w srode juz w domu, ze juz nie bedziemy sami. Wszystko na raz robi mi taki chaos ze masakra...Szczęśliwa Mamusia, Isia86, Krakuska, Dagn_, Nita, Iva79, Angela B-D lubią tę wiadomość
-
guerretenshi wrote:Czesc
Isia w wiadomosci priv wyslalam Ci jak dostac sie do mojego przepisu. Na telefonie nie moglam go skopiowac.
Jestem tykajaca bomba emocjonalna przed jutrem. Normalnie masakra, ze malego juz na 90% wyjma, ze nie bedzie brzuszka, ze mnie potna, ze wtedy w srode juz w domu, ze juz nie bedziemy sami. Wszystko na raz robi mi taki chaos ze masakra...)
3mam kciuki za Ciebie :* będzie dobrze i koniecznie nas informuj co i jak u Ciebie!Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość
14.01.2016 - [*] 8t3d ;(
9.12.2016 - 38t1d - 3270g, 52cm)
-
guerretenshi wrote:Czesc
Jestem tykajaca bomba emocjonalna przed jutrem. Normalnie masakra, ze malego juz na 90% wyjma, ze nie bedzie brzuszka, ze mnie potna, ze wtedy w srode juz w domu, ze juz nie bedziemy sami. Wszystko na raz robi mi taki chaos ze masakra...
Dziwne by było jakbyś się nie denerwowała przed tak ważnym wydarzeniemRozumiem Cię w 100%, ale powtarzaj sobie, że jutro czeka Cię coś wspaniałego! Jestem pewna, że wszystkie szybko przyzwyczaimy się do nowej sytuacji. Będziemy myślami z Tobą! :*
-
Guerretenshi Twoje obawy są jak najbardziej zrozumiałe! Stres również. Ale będzie dobrze!
jutro wielki dzień. Pomyśl sobie jak Ci ulży... I że przytulisz wreszcie swoje dzieciątko
wszystko się zmieni. Ale przecież tak długo na to czekałaś! Wszystkie trzymamy kciuki
w miarę możliwości napisz czasem co u Was. Będziemy umierać z ciekawości
guerretenshi lubi tę wiadomość
-
Guerrenteshi powodzenia, daj nam znać koniecznie! Nic się nie bój, będzie dobrze. Poradzisz sobie. Jesteś młodziutka, ale bardzo rozsądna, już to pokazałaś nie raz! Czasem młode mamy radzą sobie lepiej niż niejedna starsza mamuśka
Martusia, jak tam krwawienie, jak nocka? Lepiej się czujesz?
Olcia, gdzieś zaginęła? Co lekarz powiedział?
U mnie nocka okropna. Wstałam sobie o 2 rano zjeść jabłko i banana. Dobra, przyznam się, zjadłam też naczosy z dipem o smaku kremowo ziołowym. No i się zaczęło. Mały dostał jakiegoś szału. Tak mnie skopał i poboksował, że dziś mnie wszystko boli, cały brzuch, mięśnie... Siedziałam w nocy na łóżku i lulałam go chyba z godzinę. W końcu jakoś zasnął, ale naprawdę, nie wiem co w niego wstąpiło. Mam nadaktywne dzieckoPołożne z kolei mówią, że dobrze, że taki aktywny. Lepiej, żeby zbyt dużo się ruszał, niż zbyt mało. Mam chociaż nadzieję, że po porodzie da matce choć troszkę się wyspać
Dobrawa, Szczęśliwa Mamusia, Iva79 lubią tę wiadomość
-
Guerentenshi
Twoj dzien nadchodzi
No wlasnie,gdzie Ola?
U nas pomor,grypa ,przeziebienie czy jakies inne chlerstwo
To wlasnie dlatego nie mam normalnych nocy,bo mlodego meczy a i mnie wzielo
No tragedia,no.
A wczoraj bylam z dziecmi w miescie i zalapalismy sie na black friday i kupilam corce dwie bluzy i synkowi dwa sweterki w h&m .Bastek dostal jeden swiateczny z renifem rudolfem
Kushina(czy jak to tam sie pisze )
Chyba znalazlam sposob na obrot malucha,mam taki dzwoneczek ciazowy i normalnie wiesza sie go na wysokosci pepka,bo takie lancuszki dlugie sa,a ja se na szydelku zrobilam lancuszek i teraz nosze dzwoneczek pod brzuchem
Mam nadzieje przyciagnac tym dzwiekiem mlodaMoBo, Kushina lubią tę wiadomość
Wszyscy w domu