X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Basia79 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2016, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj, każda chce to czego nie ma :) narzekacie na małe cycki- ja mam 80 E, teraz F. Kupić stanik-dramat, o tanich mogę zapomnieć- mam jeden sklep w którym zawsze coś kupię, no ale 150zł to w promocji...
    a teraz trzeba kupić takie do karmienia - i skąd wziąć taki wielki? i jeszcze pytanie jakie będą jak się napełnią?
    Wy marzycie o większych, a ja bym połowę oddała, tak mi się marzy zgrabne C :)
    często jak kupuję ubrania to wszystko w porządku dopóki nie dojdzie się do momentu cycków. Już wiele razy kupowałam za duże sukienki i krawcowa dół zwężała...

klz9gu1rkkbkfyjt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2016, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ach te kobiety, nigdy nie dogodzisz ;) :D

Krakuska, Nita lubią tę wiadomość

• Martusiazabka Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2016, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuźwa! Idę do WC na dwójkę. Podcieram się, a tam takie małe skrzepy krwi i śluz cały zabarwiony na różowo. Serio?! Teraz?! I co ja mam robić? Panikować? Jechać na IP? Śluz taki jak zawsze. Pewnie to znowu nadżerka. Nie mam skurczy. Wody nie odeszły. No psia dupa! A jak się rozwarcie zwiększyło? Od jakiego zostawiają w szpitalu? Czytałam ze chyba jak jest na 3-4 palce to biorą na obserwację? Czy się mylę? Ostatnio miałam "spokojnie na dwa palce". Nie chce leżeć w szpitalu. I nie jestem jeszcze gotowa na poród :-( to jeszcze za wcześnie :-(

oar8skjo4squlk4t.png

h84f3e5e51n59t97.png

f2wli09kez578bel.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2016, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotty, a noc to co? W staniku spałaś? O_o :P

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • milky_way Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2016, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ty Martusia chodzisz z CZTEROCENTYMETROWYM rozwarciem? :o

Podkrwawianie z wysilku przy dwojce moglo byc. Ja bym jeszcze spr za godzine, dwie i jakby sie utrzymywalo to moze bym pojechala sprawdzic.
    A przed porodem nie uciekniesz i tak, wiec nawet jak Cie zatrzymaja, to dlugo tam nie zabawisz :) na szczescie!

Martusiazabka lubi tę wiadomość

• Nita Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2016, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja nowa miłość - Coca Cola o smaku cherry. <3

guerretenshi lubi tę wiadomość

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2016, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrawa jak tam, robisz ćwiczenia na obrót małej? ;) Ja właśnie sobie klęczę na łóżku podparta na łokciach i czytam forum :P

polkosia lubi tę wiadomość

• polkosia Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2016, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy zawsze dzieci też tak często mają czkawkę? U mnie to nawet 5x na dzień czuję to czkanie ;)

MoBo, Angela B-D lubią tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2016, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eee tam z tymi miseczkami ;-) po brafittingowym przewrocie kilka lat temu już wiadomo, że D to naprawdę nie jest wielki biust. Sporo zależy od kształtu i innych czynników ;-)

80H mówi dobranoc i życzy od razu dobrej niedzieli :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2016, 22:31

Nita, Iva79 lubią tę wiadomość

• polkosia Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2016, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mam 80H, czasem 85, zależy :)

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2016, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    Dotty, a noc to co? W staniku spałaś? O_o :P
    Żebyś wiedziała... niestety tak bolały mnie cycki, ze cała ciąże i karmienie spałam w stanikach...inaczej ciągnęły mnie potwornie pod wpływem ciężaru :( Do karmienia wstawałam, karmiłam i odkładałam, wiec dla mnie to była żadna różnica czy dzien czy noc

W tej ciąży śpię bez, jest o niebo lepiej... zobaczymy jak bedzie z karmieniem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2016, 22:41

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2016, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak, na siedząco w staniku to w miarę się karmi... Na leżąco masakra. Ja akurat karmię tylko spod pachy, tak nam najwygodniej. Staniki wszelkie są mega niewygodne w tej pozycji.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Martusiazabka Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2016, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Milky. Latam do kibelka co chwilę. Nie nasila się. Myślę że to znowu ta cholerna nadżerka :-/

Tak. Chodzę z czterocentymetrowym rozwarciem. Zupełnie jakbym na bombie siedziała :-/ coraz bardziej mnie to wszystko stresuje :-(

Więc jak, powie mi ktoś od jakiego rozwarcia przyjmują na oddział? Wie ktoś? Czy by mnie tylko zbadali i odesłali do domu? Czy co? Skurczy zero. Brzuch w normie. Mały się wierci normalnie. Nic nadzwyczajnego się nie dzieje. Może to rzeczywiście wysiłkowe? Ech... Niech ja się wreszcie uporam z tą nadżerką :-/ dam ja jej popalić!

oar8skjo4squlk4t.png

milky_way lubi tę wiadomość

h84f3e5e51n59t97.png

f2wli09kez578bel.png
  • kalina123 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2016, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz w hm jest -20% na wszystko, do niedzieli
    ja dzisiaj sobie kupiłam właśnie koszulki
    Nie wiem o których wy koszulkach piszecie, ale te są super
    Po domu, do spania jako góra od piżamy czy nawet na wyjście z domu bo mają jakby wszyty miękki stanik, z gumką pod spodem, wyglądają jak zwykły top, nawet pod marynarką

https://www.google.pl/search?q=hm+top+dla+karmi%C4%85cej&client=ms-android-tmobile-pl&source=lnms&prmd=ivn&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjrt630scfQAhWD1iwKHXXNARQQ_AUIBygB&biw=360&bih=512&dpr=4#imgrc=hAgtIfDDFyVPzM%3A

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2016, 22:46

polkosia, MoBo lubią tę wiadomość

82doroeqdnooy9dr.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2016, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    No tak, na siedząco w staniku to w miarę się karmi... Na leżąco masakra. Ja akurat karmię tylko spod pachy, tak nam najwygodniej. Staniki wszelkie są mega niewygodne w tej pozycji.
    No ja na leżąco praktycznie nigdy nie karmiłam, moze pierwszych kilka nocy jak jeszcze Hania spała z nami w łożku

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • Isia86 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2016, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    Czy zawsze dzieci też tak często mają czkawkę? U mnie to nawet 5x na dzień czuję to czkanie ;)
    taaa u mnie min. 2x dziennie ;) co za zachłanne dziecko ;) opije się wód, a później czka, a mi brzuch skacze ;)

MoBo lubi tę wiadomość

14.01.2016 - [*] 8t3d ;(
    9.12.2016 - 38t1d - 3270g, 52cm :))
  • Nita Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2016, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martusia u mnie z 4 cm rozwarciem odsyłają do domu, jeśli nie ma skurczy. Ale co kraj to obyczaj. U was pewnie może być inaczej.
    Połóż się i odpocznij. Najwyżej jak przez noc się rozkręci lub nad ranem, to na szpital. I tak praktycznie masz już ciążę donoszoną, choć dobrze by było jakby mały jeszcze trochę poczekał. Nie stresuj się :*

Marilyn Monroe spała w staniku cały czas. Podobno zapobiega obwisaniu piersi :P

Szczęśliwa Mamusia, Martusiazabka lubią tę wiadomość

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• Isia86 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2016, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny, czy któraś ma sprawdzony przepis na pierniczki? chciałabym upiec co nie co na święta, ale nie wiem, na który przepis się zdecydować, bo w necie tyle ich jest...

14.01.2016 - [*] 8t3d ;(
    9.12.2016 - 38t1d - 3270g, 52cm :))
  • kalina123 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2016, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dagn_ wrote:
    Eee tam z tymi miseczkami ;-) po brafittingowym przewrocie kilka lat temu już wiadomo, że D to naprawdę nie jest wielki biust. Sporo zależy od kształtu i innych czynników ;-)

80H mówi dobranoc i życzy od razu dobrej niedzieli :-)

Otóż to
    ja przed ciążą miałam 65E a biust mam mikry ;)

82doroeqdnooy9dr.png
  • milky_way Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2016, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas jak nie ma skurczy ani nie odeszly wody i nic sie nie dzieje, to do chaty! W sumie po co siedziec. Co innego krwawienie, jest do sprawdzenia zawsze. Czerwoną krwią, żywe takie.
    Ale no, co szpital to chyba maja modyfikacje tych zasad...

polkosia lubi tę wiadomość

‹‹ 1026 1027 1028 1029 1030 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ