Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Sea wrote:Dokładnie, trombofilia lub nadkrzepliwość - zawsze zamiennie stosuję te dwa synonimy ale o to samo chodzi. Podczas badań u hematologa wyszła u mnie gęsta krew więc codziennie biorę profilaktyczną, najmniejszą dawkę heparyny w zastrzyku
Ja też mam trombofilię ale zarówno mój ginekolog jak i hematolog są zgodni ,że Clexany nie można odstawić aż do zakończenia połogu. -
Fuksja90 wrote:Ja też mam trombofilię ale zarówno mój ginekolog jak i hematolog są zgodni ,że Clexany nie można odstawić aż do zakończenia połogu.
Moja pani ginekolog i hematolog twierdzą, że akurat w moim przypadku muszę odstawić zastrzyki przed porodem i tego trzymam się. Grunt, że każdy z lekarzy kieruje się dobrem danej pacjentki więc dobrze na tym każda z nas wyjdzie
-
nick nieaktualnyDobrawa wrote:Wiecie co,
Nawet jak mi nie przekreca tego dziecka w brzuchu glowka w dol
To pewnie nie zaproponuja mi cc tylko porod sn,nozki pierwsze a potem reszta,ja przeciez nie po raz pierwszy bede rodzic.
W takiej sytuacji na pewno lepiej spróbować tego obrotu. Trzymam kciuki, żeby malutka Ci się jeszcze zdążyła obrocic:) Moj synek ma caly czas glowe pod moim prawym żebrem i tak się czasem pcha do gory jak by chcial tędy wyjśćZastanawiam się czy nie pomyliły mu się strony
-
Ja jestem z tych co " udało sie" urodzić SN 4kg. Syn miał 3900, ale położna mi go wyciskala bo nie dałam rady jednak, pomimo ze mała nie jestem i cyrklem mnie mierzyli i miało być ok, i myśle ze miałam dużo szczęścia ze od tego wyciskania nic sie nie stało, jak sobie teraz pomyśle to aż mnie ciarki przechodzą. Wiec teraz tez jestem przerażona bo córka ma być podobno jeszcze większa. Nie chce cesarki ale jak nie urodzę póki nie przekroczy tych 4 kg ( a to za chwile nastąpi bo tydzień temu było 3700) to chyba uznam cesarkę za lepsze zło i będę wolała nie ryzykować
Edit: apropos ze nic sie nie stało to kość ogonowa mi pękła, ale to i tak pikus z tym co dziecku mogło sie staćWiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2016, 19:48
-
Kushina, pomyśl, że Twój synek po prostu pcha Ci się na klatkę piersiową. Pewnie już chce się przytulać z mamą
A ja leżę i podziwiam moją gulkę, która wyskoczyła mi z prawej strony brzucha. Lubię jak mój synek tak dupkę wypniefajne uczucie. Ostatnio całą dupką przemieścił się z lewej strony na prawą. Wszystko można było zaobserwować pod skórą brzucha. Cudaczek cyrkowiec normalnie
Werix, Kushina, Angela B-D, Dobrawa lubią tę wiadomość
-
polkosia wrote:O, Cati, dawno cię nie było
A to rodziłaś pośladkowo? Jak się czujesz? Chyba po mnie i Dobrawie masz najmniejszą różnicę wieku. Jak Kuba reaguje na wieści o rodzeństwie? Coś już rozumie czy niekoniecznie?
dawno , bo przeprowadzalam sie na stale do polski i tysiac innych spraw do ogarniecia spadlo na moja glowe
Rodzilam normalnie glowka do dolu ale maly twarzyczka zamiast w dol byl do gory wtedy masz wyjscie odgieciowe i cala glowka z brodka sie przeciska przez kanał rodnyno nie przyjemne bardzo . no u mnie maly z lipca 2015
wiec szybciutko drugie ;P
Kuba to chyba troche nie wie za bardzo co sie dziejetata za granica jeszcze z 2 tyg minie zanim do nas doleci .Wiec poki co chyba sie stesknil za nim bardziej. glaszcze mnie po brzuszku ale chyba nie do konca wie co jest grane
polkosia, Dobrawa lubią tę wiadomość
-
kalina123 wrote:Nawet nie wiecie jak ja wam zazdroszczę że znacie "godzinę zero"
Nawet tą noc na patologii bym przeżyła zamiast tej koszmarnej niepewności i bezsensownego przedłużania
Kalina, a Ty nie masz cc? Coś mi się ubzdurało, że tak?Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Cati, no właśnie, moja pokazuje palcem na brzuch jak pytam gdzie jest jej siostra, ale przecież nie wie co to znaczy
Moja koleżanka ma dzieci 18 miesięcy różnicy i podawała mi pomysł, że jest jakaś książka na przyjęcie rodzeństwa, że jak mama pojedzie na porodówkę, to w tym czasie starszak piecze ciasto z rodzynkami dla młodszego (wiadomo, symbolicznie) i ona czytała z nią tą książkę codziennie, a potem córka z babcią upiekła to ciasto i jak przyjechali z synkiem, to córa przybiegła z rodzynką wyciągniętą (a raczej wydłubaną) z ciasta i mu do buzi chciała dać
Dobrawa lubi tę wiadomość
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
polkosia wrote:Kalina, a Ty nie masz cc? Coś mi się ubzdurało, że tak?
No miałam mieć tzn. myślałam że będę mieć, że to tylko formalność ale na kwalifikacji okazało się że nie ma wskazań i namawiają na próbę sn
Więc 2 tyg temu cały plan runął a ja musiałam uruchomić głowę żeby się z tym pogodzić
Spotkałam się z położną, pogadałyśmy, podpisałam umowę no i czekam aż się samo zaczniea jak się zacznie to mam 2 wyjścia albo próbuję sn albo po przybyciu na IP, jak spanikuję to nie wyrażam zgody na sn i wtedy cc
Jak do 5.12 nic się nie ruszy to 12.12 przyjmują mnie do szpitala i wtedy wspólnie z lekarzem w zależności jaki będzie stan zaawansowania to decydujemy co dalej
Ja na wywoływanie się raczej nie zgodzępolkosia lubi tę wiadomość
-
Sea wrote:Moja pani ginekolog i hematolog twierdzą, że akurat w moim przypadku muszę odstawić zastrzyki przed porodem i tego trzymam się. Grunt, że każdy z lekarzy kieruje się dobrem danej pacjentki więc dobrze na tym każda z nas wyjdzie
Wiadomo -
nick nieaktualnyAngela B-D wrote:http://babyonline.pl/co-to-jest-zewnetrzny-obrot-plodu-wskazania-jak-to-wyglada,aktualnosci-artykul,21675,r1.html
Wow, niesamowity ten filmikNawet nie wygląda to tak przerażająco. Może bym się skusiła, gdyby lekarka nie powiedziała, że w moim przypadku i tak się raczej nie uda i gdyby mój synek był ogólnie trochę bardziej ruchliwy przez całą ciążę. A tak to mam z tyłu głowy, że może on ma jakiś powód, że nigdy się nie próbował obkręcić. Może coś mu tam przeszkadza.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Kurcze dziewczyny nie ogarniam. Jakas ta koncowka mega stresujaca sie zrobila. Dobrze ze maluszek aktywny to sie przynajmniej nie stresuje. Gorzej ze pojawiaja sie coraz czesciej bole skurczowe z krzyza. Mam nadzieje ze do 2grudnia wysiedzi maluszek bo jednak mam jeszcze troche rzeczy do ogarniecia.
-
nick nieaktualnyDobrawa, jak chcesz pooglądać ćwiczenia mające zachęcić dzidzię do obrotu to wpisz sobie w youtube "spinning babies" i wyskoczą Ci różne propozycje, np to:
https://www.youtube.com/watch?v=cPW415-nHHY&list=PLQzFFFqN0W7ddwlcSs9oYrrv7ZSg_iqtM
Właśnie odkryłam te filmikiJeszcze coś tam popróbuję z tymi ćwiczeniami bardziej z ciekawości czy to zadziała, bo nie mam jakiegoś ciśnienia, że muszę koniecznie rodzić SN.
Dobrawa, Angela B-D lubią tę wiadomość
-
Elcia, brawo dla mamy. Ale i tak niczyjego zdania nie zmienisz, wiec prosze. Skoncz. Nawet jesli jest opcja ze maly wyjdzie mniejszy i ponizej 4 kg to nie chce ryzykowac. Mozesz nawet przytaczac statystki, legendy, wywiady, opinie innych kobiet. Nic Ci to nie da.
Okciakowa, Szczęśliwa Mamusia, Dagn_, Isia86, Martusiazabka, Krakuska, Dotty84 lubią tę wiadomość