Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Można iść na KTG bez skierowania, ja nigdy nie miałam, jak coś to zawsze można puścić ściemę, że słabiej dziś czujecie ruchy albo że boli Was brzuch. Na Żelaznej i w Praskim w Wawie to wchodziłam i mówiłam, że jestem na planowe KTG i tyle.Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Baranosia no właśnie ja też nie wiem i pierwsze się spotykam,wszystkiego moje siostry dostawały skierowanie na ktg pod koniec, a skierowaniw do szpitala miały po tygodniu od terminu jak się nic nie działo i im wywoływali. U nas sie zanosi,ze będziemy zdane same na siebie.
-
Elcia89 wrote:Wszystkie kobiety jakos rodza takie czterokilowe dzieci, a i czesto waga z usg sie myli. Na innym forum dziewczynie wyliczyli ze dziecko bedzie wazyc 4400 g i zaczeli wywolywac porod z ewentualnym zamiarem zrobienia cesarki. Dawali jej ciagle duze dawki oksytocyny i dostala takich boli ze nie mogla wytrzymac i zrobili cc. Dziecko wyszlo 3700 g.
Margines błędu to +\- 500g, jak widać w praktyce czasem więcej. Więc równie dobrze może wyjść 5 kg. Moja teściowa, potężna kobitka rodziła dziecko o wadze "jedynie" 3800g i po 18h męki nie dała rady, skończyło się na cc. Mówi, że bardzo długo wracała do siebie, o wiele dłużej niż po planowej cesarce i wspomina to b. źle. Takie przykłady są bez sensu, jedna da radę, inna nie. Całkowicie rozumiem decyzję dziewczyn.Angela B-D, Iva79, milky_way, Dotty84 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKrakuska wrote:Madziula, z tego co się orientuję, ktg wykonuje się od 37-38 tygodnia co tydzień.
Hm, moja lekarka nic mi o tym nie wspominała. Powiedziała tylko, że widzimy się 20.12 na ccNawet mam już nie robić morfologii, bo mi i tak zrobią w szpitalu. Szczerze trochę mi się nie chce jeździć na to ktg i o ile nic się nie będzie działo niepokojącego to chyba sobie odpuszczę
-
Elcia jak możesz pisać,że wszystkie kobiety rodzą 4kg dzieci??? Znasz je osobiście? Te wszystkie kobiety? Nie zdaje mi się... Więc nie ma co generalizowac, bo na to czy któraś urodzi sn czy nie składa się wiele czynników począwszy od budowy kobiety, a skończywszy na tym, jak główka dziecka się wstawi... Więc no takie właśnie wszystkie, jednak nie...
guerretenshi, Nita, Iva79, Basia79, milky_way, Martusiazabka, Dotty84 lubią tę wiadomość
14.01.2016 - [*] 8t3d ;(
9.12.2016 - 38t1d - 3270g, 52cm)
-
Chodzilo mi ze kiedys rodzily wszystkie nie bylo mozliwosci cesarki.nie krytykuje kobiet ktore mialy cesarke z powodu duzej wagi dziecka. Tylko chodzi mi bardziej o lekarzy ze wywoluja porod bo oceniaja ze waga dziecka juz jest za baprdzo duza a okazuje sie ze jednak tak nie jest:/
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2016, 15:28
Dobrawa lubi tę wiadomość
-
Ja np. chce miec kilkoro dzueci i nie chce miec tej cesarki bo wtedy zwieksza sie prawdopodob ze w nastepnej cuazy tez ja bede miala. Tez do tego mam strach wiekszy przed cesarka niz przed porodem naturalnym, po prostu boje sie operacji. Nie wyovrazam sobie ze ktos by mial mi rozcinac brzuch i wiem ze po cesarce bym wpadla w depresje, wiec jesli lekarz by mi zrobil cesarke bo by ocenil ze dziecko wazy 4,5 kg a porem by sie okazalo ze 3,7 to bybyl dla mnie dramat.
-
Nutki "malutka" urodzila sie 3900, a sama Nutka to kobieta dobrze zbudowana, ale nie dala rady sn i bylo cc. A jak pisalam, w tym momencie nie chodzi o moje widzimisie czy wygody, tylko o zdrowie malego, bo od razu mam w glowie brata Nulki. Jestem odwazna, bywam silna, nie jestem idiotka i "matka polka". Obiecuje kochac swoje dziecko po cc rownie mocno jak po sn
Polkosiu, niestety nie mam zaznaczonych wod na wydruku. Ale podam inne wyniki z usg: bpd 9,72 cm hc 34,68 cm ac 38,08 cm fl 7.76 cm.baranosia, Dagn_, Isia86, Nita, Dotty84 lubią tę wiadomość
-
Kushina wrote:Hm, moja lekarka nic mi o tym nie wspominała. Powiedziała tylko, że widzimy się 20.12 na cc
Nawet mam już nie robić morfologii, bo mi i tak zrobią w szpitalu. Szczerze trochę mi się nie chce jeździć na to ktg i o ile nic się nie będzie działo niepokojącego to chyba sobie odpuszczę
Mnie też się nie bardzo chce, mam ktg w pon rano i mam godzinę drogi przez całe miastogdyby nie "rozkaz" mojej gin, to też bym raczej nie poszła.
-
nick nieaktualnyMmm uwielbiam brownie, też niedawno robiłam
A ja z kolei przedwczoraj zrobiłam pierwszy raz krówki. Nie chwaląc się wyszły pyszne
Takie ciągutki, ale nie mordoklejki, tylko takie rozpływające się w ustach
Natomiast w przyszłym tyg piekę pierniczki i będę owijać w celofan i ozdabiać wstążką i to będą takie dodatkowe prezenty świąteczne dla rodzinyKrakuska, Isia86, Dagn_, Nita, Dobrawa, Angela B-D lubią tę wiadomość