Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Guerretenshi, a jakie masz AFI? Bo mi w szpitalu mówili, że jak jest dużo wód płodowych, to pomiar jest znacznie zawyżony. Rozumiem jak najbardziej Twoje obawy, bo Klementynka na ostatnim USG wyszła 4.2 kg. Też się bałam, że nie dam rady urodzić.Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Ja po ostatniej wizycie u Pana doktora,szyjka się skraca i tyle wiem. Na usg nie było szans zrobienia,zwolnienia też nie dostałam i taka wizyta,jestem tylko wkurzona,a z nerwów nie zapytałam co mam zrobić jak mi minie termin porodu i co z ktg,a on sam nic nie powiedział. Orientujecie się dziewczyny coś w tym temacie,potrzebne mi jakieś ktg kontrolne i co robić w dniu miniecia terminu?
-
Wszystkie kobiety jakos rodza takie czterokilowe dzieci, a i czesto waga z usg sie myli. Na innym forum dziewczynie wyliczyli ze dziecko bedzie wazyc 4400 g i zaczeli wywolywac porod z ewentualnym zamiarem zrobienia cesarki. Dawali jej ciagle duze dawki oksytocyny i dostala takich boli ze nie mogla wytrzymac i zrobili cc. Dziecko wyszlo 3700 g.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2016, 13:36
-
Hej!!!Wszystkim Kasiom,Katarzynom,Kasienkom jesli takowe tutaj sa zycze wszystkiego co najlepsze
Dom posprzatany wiec zaczynamy weekend. Pogoda ponura to tylko siedziec w domu i cos dobrego zajadac. Na nalesniki mam ochote i jakis koktajl ale zero owocow w domu a meza do sklepu nie wyciagne bo wiem ze po powrocie z pracy chce przy aucie grzebacDagn_, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość
-
A i bylam wczoraj ogladac swoja porodowke. Musialam znow zmieniac rzeczy w torbie szpitalnej bo mam nie brac zadnych rzeczy dla dziecka wiec zmiescilam sie w jednej torbie. Troche sie przerazilam bo jak zapytalam moja polozna jak czesto sa porody to mi odpowiedzialam ze roznie bo np wczoraj nic nie bylo a 3 dni temu w ciagu dnia 8 porodow !!!! obym nie trafila na taki dzien bo napewno bede odeslana do innego szpitala ;/
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2016, 13:46
-
Elcia89 wrote:Wszystkie kobiety jakos rodza takie czterokilowe dzieci
Sorry, musiałam.Kushina, Krakuska, Isia86, guerretenshi, Iva79, Martusiazabka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDziękuję Nita
:* Właśnie ja pisałam, jak to bardzo jestem niekobietą, bo nie dałam rady 3900. Nic tylko sobie żyły podciąć wydrukiem usg, nie
?
Przepraszam, ale to jest przesada. Już nie pierwszy razWczoraj chwaliłam, że się tu wzajemnie nie oceniamy za sposób porodu i nie nawracamy, pfeh
Isia86, guerretenshi, Iva79 lubią tę wiadomość
-
Anna, zazdroszczę Ci tego zwiedzania porodówki. U mnie miało być wczoraj, bo dzień zwiedzania jest tylko raz w tygodniu, w czwartki o 19. Ale nadal panuje ten norovirus i nie przyjmują żadnych wizytorów, a na porodówkę wstęp ma tylko jedna osoba towarzysząca przy porodzie, np.mąż i nikt więcej. Nikt nie wie kiedy znów otworzą oddziały dla wizytujących, a więc raczej nie zobaczę tego domu narodzin, bo nie zamierzam taki kawał drogi człapać tam tuż przed porodem
Edit: Dagn, akurat ta Pani powyżej tak już ma, że wszystkich ocenia wedle jej dziwnych poglądów. Nic nie poradzisz, olać trzeba, bo to jak grochem o ścianęWiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2016, 14:03
Iva79 lubi tę wiadomość
-
Madziula, a masz wybrany szpital? Byłaś tam już? Jeśli nie, to przejdź się wcześniej na KTG. Tak bez powodu. Bo pierwsza wizyta to zawsze trwa, muszą spisać Cię z dowodu, wywiad przeprowadzić etc. Potem jak zaczniesz rodzić, to ta tona papierów będzie na końcu Twojej listy potrzeb. A tak to już będziesz miała "wejście"
Dagn_, Angela B-D lubią tę wiadomość
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn