WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • MoBo Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2016, 06:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia może być ciężko zobaczyć i mieć fajne zdjęcie teraz z 3d usg bo dziecko raz już trochę duże a dwa może być nisko. Ja od 35 tyg już nie dostaje żadnych zdjęć bo lekarz nie daje rady. No ale ciekawe jak będzie u ciebie.

Keep calm you are a mummy! O.o
    l22ndf9her11uere.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2016, 06:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie wczoraj bez zdjęcia...mała za nisko i główka obrócona w prawo..

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • Sea Ekspertka

Wysłany: 30 listopada 2016, 06:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam o poranku :D

Dziś w repertuarze śniadaniowym pajda chleba ze smalcem i ogóreczkiem. W nocy śnił mi się talerz właśnie z tymi dobrociami i na szczęście wszystkie składniki posiłku były w domu :)

Też słyszałam, że maluszki wykazują mniejszą aktywność na ostatniej prostej ale mój Synek akurat obala tę teorię i zawsze po jedzeniu pływa sobie w najlepsze i mam wrażenie, że w tym celu używa każdej posiadanej części ciała- kolan, stópek, łokci i rączek :P

• Sea Ekspertka

Wysłany: 30 listopada 2016, 06:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tydzień temu w 35 tc nie dostałam po raz pierwszy fotki z usg. Kolejną wizytę mam 15 grudnia w 38 tygodniu i lekarka już zapowiedziała, że też nie będzie zdjęcia.

Najbardziej cieszy mnie to, że Maluch jest cały zdrowy. Zawsze miałam jedno naaajwiększe marzenie by moje dzieci czyli Synek i jego przyszłe rodzeństwo byli okazami zdrowia więc za każdym razem gdy pani ginekolog mówi, że już nie ma w którą stronę głowicą jeździć bo wszystko sprawdziła i jest cały zdrowy to ledwo łzy szczęścia w oczach zatrzymuje a wiadomo, że emocje są tym większe im rosnący brzuszek :)

Dotty84, Angela B-D, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

• Fuksja90 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2016, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj dostałam zdjęcie a to 36tc.

MoBo, Szczęśliwa Mamusia, polkosia lubią tę wiadomość

• Madziula87 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2016, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja zajadajac kopytka z sosem pieczarkowym :D Dzisiejsza noc w końcu bez żadnego bólu,aż miło wstać o poranku :)

Moje szczęście buszuje jak chce,raz nie oszczędzi żadnej wnętrzności po to tylko żeby później przez prawie cały dzień siedzieć cicho.

To ja w takim razie swoje dziecko chciałam ubrać jak na Syberię,bo i body długi rękaw,polspiochy,dresik,kombinezon i na to koc :P

Ja ładne zdjęcie pamiątkowe mam tylko z 12 tyg,ale już niedługo będę miała tą swoją pamiątkę koło siebie na całe zycie :)

baranosia, Dobrawa lubią tę wiadomość

tb738ribfs156aj0.png
  • guerretenshi Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2016, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doberek w dniu 0. Boze. Nie wierze nie. Szok szok szok. Od wczoraj brudze. Brzuch pobolewa. Maly odwrocil sie pleckami do brzucha. Wykorzystalam chlopa, moze jakos to wspomoze szyjke.
    Piotrek zawsze dokazuje. Bywaly spokojniejsze dni np jak byla naprawde paskudna pogoda to caly dzien potrafil przespac. A tak to teraz zalezy od nocy. Jak duzo chodze to w dzien odsypia. Jak noc udana to w dzien szaleje. Ale przez cala ciaze tylko raz mnie obudzil w nocy robiac sobie ze mnie trampoline.
    Ja chce juz go przytulic!

Werix, MoBo, Krakuska, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

13.01 pierwsze USG :)
    f2w3yx8dnbdwnm3w.png
    f2wlj44jcmeu4i3p.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2016, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fuksja90 wrote:
    Ja wczoraj dostałam zdjęcie a to 36tc.

Dużo zależy od tego jak maluszek jest ułożony :)

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2016, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziula87 wrote:
    Witam się i ja zajadajac kopytka z sosem pieczarkowym :D

OMG! Obiad na śniadanie? hehehe :)

guerretenshi lubi tę wiadomość

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2016, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziula87 wrote:

To ja w takim razie swoje dziecko chciałam ubrać jak na Syberię,bo i body długi rękaw,polspiochy,dresik,kombinezon i na to koc :P

No faktycznie trochę za dużo tych warstw :) Będziecie jechac autem?
    My będziemy mieć body na krótki + pajac + kombinezon

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • Fuksja90 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2016, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak się zastanawiam czy skoro mam zamiar ubierać dziecko w ubrania ze zasłoniętymi stopami np pajace to czy skarpetki będą potrzebne ?

• guerretenshi Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2016, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fuksja, ja sie zaopatrzylam w pare bez stopek, bo jednak dla dziecka najwazniejszy jest dotyk. Wiec tu skarpetki sie spisza. Plus na spacerki :)

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

13.01 pierwsze USG :)
    f2w3yx8dnbdwnm3w.png
    f2wlj44jcmeu4i3p.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2016, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje foto z 38tc ;)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/4f5cd3196228.jpg

Ręka ciągle przy buzi więc było trochę kombinowania żeby złapać buźkę ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2016, 08:33

Madziula87, Iva79, Angela B-D, jusci, Kushina, MoBo, Szczęśliwa Mamusia, polkosia, cudek2, Izieth, guerretenshi, Maggie_31, Magduullina, Olcia..89 lubią tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2016, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fuksja90 wrote:
    Tak się zastanawiam czy skoro mam zamiar ubierać dziecko w ubrania ze zasłoniętymi stopami np pajace to czy skarpetki będą potrzebne ?
    Ja mam tylko kilka par które dostałam ale też planuję ubierać w pajace więc pewnie nie skorzystam

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Madziula87 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2016, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotty84 wrote:
    OMG! Obiad na śniadanie? hehehe :)

No czasami ze mnie taki dziwoląg :D Zostało ciut z obiadu to wystarczyło tylko podgrzać,a że takie pyszne to nie mogłam sobie odmówić ;)

Tak,później tylko do auta :D ja to jestem zmarźluch więc pewnie stąd ten mój zapędy,ale w takim razie tez wezmę bodziaka i pajaca :)

Dotty84, Dobrawa lubią tę wiadomość

tb738ribfs156aj0.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2016, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziula87 wrote:
    No czasami ze mnie taki dziwoląg :D Zostało ciut z obiadu to wystarczyło tylko podgrzać,a że takie pyszne to nie mogłam sobie odmówić ;)

Tak,później tylko do auta :D ja to jestem zmarźluch więc pewnie stąd ten mój zapędy,ale w takim razie tez wezmę bodziaka i pajaca :)

U takiego maluszka łatwo o przegrzanie...Potem walczysz (w najlepszym przypadku) z potówkami... Nie ma co szaleć - zima nie jest sroga (i raczej się nie zapowiada), a tym bardziej do auta nie potrzeba tak ubierać...
    Ja jakbym mogła to bym zdjęła kombinezon w aucie, ale w sumie mam na tyle blisko, że mi się nie opłaca - po prostu obnizymy temp w aucie do jakichś 16st, żeby się nie zgrzała :)

Madziula87 lubi tę wiadomość

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • Iva79 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2016, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka, mi czop zaczal odlatywac jakos tydzien temu , wczoraj I dzis znow sie ruszylo , tylko leciutko ten glut podbarwiony na rozowo. Ciekawe czy to cos znaczy, jutro mam ostatnia wizyte u ginekologa, moze okaze sie , ze porod wczesniej sie zacznie sn?

Dotty84, Isia86 lubią tę wiadomość

zem3o7es4lhz362l.png
    zem3x1hpn1yi29v5.png
  • Martusiazabka Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2016, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry.

Polkosia, też mi się wydaje, że na tym etapie ciężko będzie zrobić pamiątkową fotkę. Nam lekarz mówił ze od ok 30tc już nie ma sensu iść na 3d bo i tak nic nie będzie widać

Dziewczyny, chciałabym zadać, być może bardzo głupie, pytanie. Dlaczego wszystkie chcecie ubierać dziecko w body + pajac??? Dobrze kojarzę ze pajac ma długi rękaw i nogawki z zakrytymi stopkami? To nie za dużo? Ja myślałam nad body na długi rękaw i połśpiochy. Po co nawarstwiać na siebie wszystko od pasa w górę? Jeśli się mylę to wyprowadzcie mnie z błędu

U mnie mały zdecydowanie mniej się rusza. Aż zaczyna mnie to martwić. Ani w dzień, ani w nocy nie jest tak aktywny. Nie pomaga woda, ani słodkie, ani trzęsienie brzuchem, czy zaczepienie go na wszelakie sposoby. Do tego już drugi dzień mam paskudne żółte upławy :-/

oar8skjo4squlk4t.png

h84f3e5e51n59t97.png

f2wli09kez578bel.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2016, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martusia ja planuję body na krótki i pajac więc się nie nawarstwia nic :)

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2016, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    <w przelocie>

Dziewczyny, dziękuję za dobre słowo :-) każdej z osobna nie pomnę niestety.
    Martusia, nie działo się nic :-) pisałam Wam kilka razy, że wyczekuję do 38tc i się upieram na listopad, hehe. Nie było tylko pewne, w którym z tych 3 dni się uda położyć na stół ;-)

Czujemy się w miarę ok, chyba jutro puszczą nas do domku.

Trzymajcie się :-)

Angela B-D, Martusiazabka, Madziula87, baranosia, Kushina, Szczęśliwa Mamusia, Fuksja90, MoBo, polkosia, cudek2, Dobrawa, Izieth, guerretenshi, Iva79 lubią tę wiadomość

‹‹ 1043 1044 1045 1046 1047 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ