WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Koska 88 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2016, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dagn, kwiatuszek gratulacje :)
    Perl trzymam kciuki.
    Cudek czy ten słodziak na zdjęciu to Borys?
    Ja idę pod prysznic jak mała śpi.
    Cieżko ogarniać forum przy małym dziecku :)

bl9cvcqgs911kctx.png
  • Krakuska Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2016, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się ciągle teraz wożę autem, nie wyobrażam sobie końcówki ciąży bez niego :D ciągle badania, lekarze, do mojego szpitala komunikacją miejską jedzie się godzinę. Czasem tylko się stresuję, czy młodym nie za bardzo trzęsie, w mieście jak to w mieście zdarzają się bardziej wyboiste odcinki asfaltu. Może po prostu będzie po narodzinach uwielbiał bujanie w aucie :)

mjvyanli3sn49jip.png
    relgs65ghndjbduu.png

Beta hcg:
    13.02 - 248
    16.02 - 872
    22.02 - 6184
  • chiara Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2016, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też myślałam, że ten napar z malin ma rozpocząć akcje hmmm w takim razie gdzie kupujcie te liście? W aptece? Bo chcę od jutra pić jak to może coś pomóc :)

Fajnie, że tyle się tutaj dzieje wchodzę, a tu tyle nowych maluszków. Oj, ale zazdroszczę. Ciekawe jak ja odstawie leki co będzie się u mnie działo :)

Pytanie niedoswiadczonej matki czy wychodząc ze szpitala mam ubrać Małą w rajstopki, body z długim rękawem, pajacyk, a na to wszystko kombinezon? Czy to za dużo? Wiem, że wszystko od pogody zależy ale w końcu to grudzień będzie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2016, 18:34

• baranosia Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2016, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chiara w aptece, zielarskim musisz popatrzeć gdzie u Ciebie będą bo u mnie był z nimi problem.

Ja na wyjście planuję ubrać młodego w body, pajaca na to kombinezon i w zależności od pogody opatulę go bądź nie kocem. Wyjście ze szpitala to chwila potem w samochodzie będzie ciepło więc nie chcę za grubo ubierać żeby się nie zapocił lub żeby nie musieć w samochodzie go rozbierać. Co najwyżej odkryję kocyk lub rozepnę kombinezon

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Okciakowa Ekspertka

Wysłany: 29 listopada 2016, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Highlander wrote:
    aaa nie pomyślałam o tym :) zaraz zaktualizuje :) ja nadal w dwupaku.. od dwóch tyg chodze z rozwarciem, dziś termin a mój Synio siedzi ciuchutko i ani mysli wychodzić;/ ehh
    Haha, mam to samo.. Na dzisiaj termin a ja zamknięta i na otwarcie się nie zbiera. :)

Kwiatuszek, gratuluję! :)

3i49roeq4sgexhrq.png
  • chiara Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2016, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za odpowiedź Baranosia bo szczerze te rajstpki muszę dopiero kupić ;)

• Fuksja90 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2016, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dziewczyny :)

Ja po wizycie, szyjka ok, Młody waży 2600g ale jest już nisko i ginka powiedziała ,że nie może obiecać ,że spotkamy się na kolejnej wizycie 13.12 a termin przecież dopiero 28.12.

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

• Sea Ekspertka

Wysłany: 29 listopada 2016, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie każdy sklep zielarski ma w ofercie herbatę z liści malin zaś w żadnej pobliskiej aptece nie ma jej.

Mimo, że Synek będzie na dworzu w nosidełku maksymalnie dwie minutki łącznie z zapięciem pasów to chciałabym posmarować mu buźkę kremem bo synoptycy zapowiadają srogie mrozy w terminie mojego wielkiego finału. Muszę tylko dowiedzieć się czy aby na pewno dobrze myślę by Go pokremować a jeśli tak to jaki jest zalecany krem od pierwszego dnia życia na buźke. Wątpię by było to tłuste bambino z którego sama korzystam więc czas wywiedzieć się :)

• baranosia Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2016, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny polecały tutaj krem Nivea Baby

http://m.nivea.pl/Produkty/Dla-dzieci-i-niemowlat/Krem-na-kazda-pogode

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • kalina123 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2016, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baranosia wrote:
    A ja tak teraz się zastanawiam i zadam głupie pytanie - proszę się tu nie śmiać ze mnie i mnie nie linczować za to pytanie.
    Ale jak ogarnąć kwestię swojej kąpieli gdy jestem sama w domu z dzieckiem? Siku idę na moment ale nawet prysznic zajmuje trochę czasu i co mam zostawić dziecko samo w łóżeczku? Czy wpakować je w nosidełko i zabrać do łazienki? A może wtedy zrobić sobie dzień dziecka? :D

Niby głupi temat ale nurtuje mnie to ;)

Hmm ja się kąpałam wieczorem jak mały już spał, ale zazwyczaj mąż był wtedy w domu
    rano to czasem szybki prysznic ew mycie głowy nad wanną i też zazwyczaj robiłam to jak spał a jak już nie dało rady tego zgrać to wkładałam w leżaczek i stawiałam w łazience

82doroeqdnooy9dr.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2016, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ten leżaczek i z dzieckiem do łazienki to dobry pomysł :)
    Mój mąż często wyjeżdża więc muszę myśleć o wszystkim ;)

Pieką się ślimaczki drożdżowe z twarogiem i grzeje kakao- to będzie dobry wieczór <3

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • jusci Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2016, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baranosiu, mi narobiłaś smaka wcześniej tymi drożdżówkami, i też dziś popełniłam drożdżówki z serem :)

baranosia lubi tę wiadomość

Nasze Aniołki [*] 06.07.15 8 tc, [*] 22.10.15 7 tc, [*] 19.09.18 7tc , 09.04.2019 CB, {*} 04.2020 7tc
    PAI-1 homo, mthfr hetero
    f2wl20mmcvxm5eim.png
    ex2bpiqvl3ojtl60.png
  • Krakuska Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2016, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baranosia, widzę, że pałasz zamiłowaniem do wypieków :) Dobrze ma ten Twój mąż :)

baranosia lubi tę wiadomość

mjvyanli3sn49jip.png
    relgs65ghndjbduu.png

Beta hcg:
    13.02 - 248
    16.02 - 872
    22.02 - 6184
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2016, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jednak! Zrobiłam dziś 30cm na baloniku :)

Koska 88, baranosia, Werix, MoBo lubią tę wiadomość

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • Dobrawa Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2016, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baranosia
    Z ta kapiela to jest tak ze po kilku dniach jestes w stanie przewidziec jak dlugo maluch bedzie spal ,no i na kapiel wybierasz ten czas gdy maluch glevoki spi i tyle.ja nie musialam mlodego ze soba do lazienki tachac

Wszyscy w domu :)
  • Dobrawa Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2016, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nagotowalam barszu.Ale pycha :)

MoBo, Martusiazabka lubią tę wiadomość

Wszyscy w domu :)
  • Koska 88 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2016, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam samochód prawie na przeciwko wyjścia ze szpitala i juz trochę rozgrzany. Mała miała body długi rękaw, pajacyk, ciepły pajac polarowy z futerkiem w srodku, ciepła czapa i przykryta kocykiem. Nosidełko na chwile oslonilismy moja chusta zeby namiot sie zrobił i ciepłe powietrze nie uciekło. Twarzy nie smarowalismy. Ale do samochodu to max 30 m było.

bl9cvcqgs911kctx.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2016, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krakuska wrote:
    Baranosia, widzę, że pałasz zamiłowaniem do wypieków :) Dobrze ma ten Twój mąż :)
    Teraz dopiero na końcówce ciąży mnie dopadło ;) i całe szczęście bo takie gorące drożdżówki wciągam nosem :D

Ostatnio piekłam jak mąż był na poligonie i obiecałam że zrobię mu jak wróci więc korzystam z nadmiaru czasu i szaleję ;)

Zawsze myślałam że ciasto drożdżowe to wyższa szkoła jazdy i się za nie nie brałam, a tu się okazuje że to żadna filozofia ;)

Krakuska, jusci, Iva79, Angela B-D lubią tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2016, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrawa wrote:
    Baranosia
    Z ta kapiela to jest tak ze po kilku dniach jestes w stanie przewidziec jak dlugo maluch bedzie spal ,no i na kapiel wybierasz ten czas gdy maluch glevoki spi i tyle.ja nie musialam mlodego ze soba do lazienki tachac
    No tylko wtedy musisz czekać aż maluch pójdzie spać :)
    Oczywiście jak Hania akurat spała, to korzystalam z tego, ale jak chciałam rano wziąć prysznic a ona nie spała to nie czekałam tylko korzystałam z bujaczka. Zresztą, bujaczek był u mnie często w użyciu - pomagał mi względnie normalnie funkcjonować :)

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2016, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja tak sie zastanawiam... Jeśli mały urodzi się 19.12 to (zakładając, że do świąt nas wypuszczą ze szpitala) chyba będzie za wcześnie, żeby gdzieś z nim jeździć z wizytą 24-26.12? Do moich rodziców mamy 5 minut samochodem a do teściów 10 minut, no ale to chyba i tak zbyt ryzykowne takiego kilkudniowego noworodka gdzieś ciągać zimą. Czy przesadzam? :P

‹‹ 1041 1042 1043 1044 1045 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ