Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Hejka, ja wróciłam od położnej. Widać, że po ostatniej domowej wizycie tamtej drugiej położnej, jej szefowej, zmieniła się. Przekazuje więcej informacji, ogólnie jest taka, jaka powinna być od początku. Ale i tak dostała kopniaka w rękę od mojego synka podczas mierzenia brzucha

Z dobrych info- ciśnienie mi się unormowało. Jest ok. Mocz ok. Jeśli nie urodzę do 2 tygodni, kazała przyjść na wizytę i będziemy robić masaż szyjki. Mówiła, że to boli, ale przyspieszy poród. Jeśli nadal nie urodzę, to w 41+2 mam się zgłosić do szpitala na indukcję porodu.
Kazała mi dużo chodzić, seksić się, obaliła mit o herbacie z liści malin. No więc czekamy. Chcę urodzić do tego 40 tygodnia, bo według usg jestem dzisiaj 38+1. -
Nie? A tu dziewczyny na forum tak polecały, że niby wywołuje skurczebaranosia wrote:Nita ale herbata z liści malin nie jest na wywołanie porodu

Położna mówiła, że to nieprawda, że w sumie te liście malin nie są już zalecane.
Czekam na męża i idziemy na spacer
sylwia92 lubi tę wiadomość
-
Nita wrote:Nie? A tu dziewczyny na forum tak polecały, że niby wywołuje skurcze
Położna mówiła, że to nieprawda, że w sumie te liście malin nie są już zalecane.
Czekam na męża i idziemy na spacer
Nie czytałaś dokładnie Nita
polecałyśmy, bo wzmacnia mięśnie macicy i dzięki temu może ułatwiać poród (gdy się zacznie) a nie wywoływać skurcze. Z tego powodu cześć z nas ją pije (w tym ja
) oczywiście, tak jak z każdym ziołem, moze zadziałać...albo i nie 
Już kilka razy wklejałam ten link:
http://m.mjakmama24.pl/ciaza/dieta-w-ciazy/nieprawda-ze-w-ciazy-nie-mozna-pic-naparu-z-lisci-malin,540_5636.html
Isia86 lubi tę wiadomość
-
kalina123 wrote:Nie wywołuje skurczy tylko jak już są skurcze w trakcie porodu to są one bardziej efektywne, macica lepiej pracuje
nawet jeśli to nie jest prawda to w smaku jest całkiem dobra, więc nie zaszkodzi sobie popić
Ja bardzo lubię jej smak! -
nick nieaktualny
-
A ja tak teraz się zastanawiam i zadam głupie pytanie - proszę się tu nie śmiać ze mnie i mnie nie linczować za to pytanie.
Ale jak ogarnąć kwestię swojej kąpieli gdy jestem sama w domu z dzieckiem? Siku idę na moment ale nawet prysznic zajmuje trochę czasu i co mam zostawić dziecko samo w łóżeczku? Czy wpakować je w nosidełko i zabrać do łazienki? A może wtedy zrobić sobie dzień dziecka?
Niby głupi temat ale nurtuje mnie to

-
Ja w bujaczku brałam ze sobą do łazienkibaranosia wrote:A ja tak teraz się zastanawiam i zadam głupie pytanie - proszę się tu nie śmiać ze mnie i mnie nie linczować za to pytanie.
Ale jak ogarnąć kwestię swojej kąpieli gdy jestem sama w domu z dzieckiem? Siku idę na moment ale nawet prysznic zajmuje trochę czasu i co mam zostawić dziecko samo w łóżeczku? Czy wpakować je w nosidełko i zabrać do łazienki? A może wtedy zrobić sobie dzień dziecka?
Niby głupi temat ale nurtuje mnie to

MoBo, guerretenshi, baranosia lubią tę wiadomość
-
Wczoraj 29.5 ale dzisiejsze pomiary główki mnie załamały, bo Zosia juz ma 32 cm a jeszcze 3 tyg do terminuKushina wrote:A ja sobie kupiłam tą herbatkę, a tu się okazało, że będzie cc
No ale ma dość długi okres przydatności do spożycia, może przy drugim się przyda 
Dotty jak tam, pobiłaś kolejny rekord z balonikiem?

Jakoś dzis nie mam weny do ćwiczeń, ale mi
oze jeszcze się zmobilizuje
-
Mnie mąż zabrania jeździć autem -bo ja mogę jechac ostrożne,ale ktoś tfu tfu moze wjechać we mnie..i cała litania.Więc do lekarza mnie wozi albo biorę taksówkę,mówi się trudno.Do metra od jakiegoś czasu nie wsiadam -kichania,siorbania,kaszle,zaraz sobie wkręcam,ze sie czymś zarazę

Ale Nam dzieciaczków przybyło!super!
)) ja jutro mam spotkanie z położna,a za tydzien wizytę u gina-zważy małego i będzie wiadomo czy cc czy sn.Ale mi sie mały dzis rozpycha w brzuchu
-
Kushina wrote:A ja sobie kupiłam tą herbatkę, a tu się okazało, że będzie cc
No ale ma dość długi okres przydatności do spożycia, może przy drugim się przyda 
Dotty jak tam, pobiłaś kolejny rekord z balonikiem?
Wiesz ja bym na twoim miejscu i tak piła bo pomoże macicy się zregenerować i wrócić do poprzednich rozmiarów.
Herbata z liści maliny jest też zalecana po porodzie właśnie ze względu na te właściwość.
Kushina lubi tę wiadomość
Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH