Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Madziula87 i tak dziadki będą kochać nasze dzieciaki nie ważne jakie będą mieć imię
my dla dziewczynki mieliśmy wybrane już dawno Aniela (też się nie podobało), no ale że wyszedł chłopiec to z imieniem mieliśmy problem
u nas w rodzinie dużo chłopców i większość imion zajęta. Dopiero na przełomie 7/8 mc wybraliśmy Bartoszka
guerretenshi, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość
-
Krakuska, namocz wacik octem o przyloz do opychy. Powinno ladnie wysuszyc.
U nas z imieniem tez byla przeprawa. Pierw mial byc Marcel, potem Wojtek, ale ostatecznie jest Piotrekdla dziewczynki zawsze marzylam o Anieli. Planowana byla Zuza, ale ze teraz ich pelno to przestawilam sie na Klare.
Co do par roznego pochodzenia mam znajoma polke z mezem norwegiem i corce dali Ulvhild Dobrawa. Wracanie imionami do korzeni jest piekne.
Angela B-D, Dobrawa, Krakuska lubią tę wiadomość
-
Angela imię się niby nie podoba,a już szaleje za wnuczką choć jej jeszcze nie ma więc to tak wygląda w praktyce
Ja też pozbyłam się kurzajki na palcu a teraz na złość robi się na nowoWiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2016, 13:46
-
GURRETENSHI,
a wiesz ze mi sie te norweskie imiona podobaja
jak jeszcze nie bylam z moim E to mówiłam sobie że moglabym żyć ze skandynawem
jakoś przypasowała mi ich mentalność w przeciwieństwie do mentalnosci narodow południowych ( chodzi mi głównie o mężczyzn,bo kobiety sa spoko)
guerretenshi lubi tę wiadomość
Wszyscy w domu -
nick nieaktualnyDobrawa wrote:kushina,
z tym Zelisławem to faktycznie po bandzie
jakie jeszcze mieliscie typy?bo widzę że chyba wybrane? Staś?
No właśnie Stasia wybrał mój mąż. Ja chciałam Witka albo Mikołaja, ale nie spodobały mu się moje typy. A mi z kolei Staś nie do końca pasuje, więc kazałam mu kombinować dalejNo ale pewnie już zostanie ten Staś. Mam nadzieję, że kiedyś nas nie wyklnie
Dobrawa, Angela B-D lubią tę wiadomość
-
Angela B-D wrote:U nas w rodzinie Bartosz też nie przypadło do gustu... zawsze była reakcja "Bartek...? nie było innego" NIE, NIE BYŁO!!! a ciul z nimi, to nasz synek
Prezent na Mikołajki? Dziecko w brzuchuSerio, my w tym roku bez prezentów. Chcę bezpiecznie urodzić zdrowe dziecko i to będzie dla nas najlepszy prezent. Najwyżej damy sobie po parze nowych skarpetek, tak dla żartów
Maggie_31, Krakuska, Angela B-D, Martusiazabka lubią tę wiadomość
-
Mnie mąż postawił przed faktem dokonanym-ma być Michał po jego śp.ojcu,nie protestowałam bo imię całkiem ok,ale zechciałam mieć cos od siebie i dokoptowalam drugie po moim ukochanym dziadku,-Józef wiec będzie Michał Józef:-) Mąż sie śmieje,ze jak podrośnie będziemy wołać emdżej MJ jak Jackson,Jordan,Jagger
Az takich skojarzeń nie miałam
guerretenshi, cudek2, Szczęśliwa Mamusia, Angela B-D lubią tę wiadomość
-
Kushina jeśli Staś Ci na 100% nie pasuje to szukaj innego imienia i podsuń mężowi. Usiądź z jakąś książką z imionami i literka po literce szukaj. Wypisz te, które Ci się podobają i niech mąż z listy przejrzy. Może znajdziecie takie, które wam obu w 100% pasuje. Imię to ważna kwestia, ale obojgu rodzicom musi się podobać na milion procent.
Ja kiedyś swojego imienia nie lubiłam i miałam żal do mamy, bo byłam chyba jedyną Anitą w otoczeniu i w szkole.
Teraz mi się moje imię mega podoba. Gdzie nie pojadę, to każdy je wymówi poprawnie, każdy wie jak je napisać. Tylko w Indiach często zapisują moje imię Anitha (u nich bardzo popularna ta forma), ale już machnęłam na to ręką.Mama przez całe życie nazywa mnie Anitką, mimo mojej 30tki
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2016, 14:43
-
Wróciłam od lekarza, niestety z sn zrobiło się cc, przyczyną wąska miednica, a Mała wg usg ma 3kg. W poniedziałek stawiam się w szpitalu wstępnie cesarka 7 lub 8. Dostaniemy jeszcze sterydy na płuca. Moja szyjka już zaczęła się skracać i szykować do porodu.
Szczęśliwa Mamusia, Iva79 lubią tę wiadomość