Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Większość ma chyba planowane cc w okolicach 39tc.
Właśnie zaczyna się moja wizyta u ukochanego doktora. Nawet nie zadzwoniłam odwołać wizyty- może i to wredne z mojej strony ale wiem że by mnie zaraz umówił za kilka dni.
Jutro mam wizytę u innego lekarza na nfz mam nadzieję że mnie przyjmie i nic nie będzie się czepiał że tak znienacka wpadam pod koniec ciąży
Dotty84, Iva79 lubią tę wiadomość

-
nick nieaktualny
-
Niby mi się szyjka skraca, u wyjścia zamknięta i twarda po usg wyszło że w środku powoli się otwiera czy to może być wskazanie?
Cudek dobrze pamiętam, że ty dostawalaś sterydy na płuca? Niby mam dostać, ale to już skończony 37 tydzień. Wy dziewczyny z cc też macie je mieć? -
Ja w pierwszej ciąży miałam cc planowane na 40+1
W tej gdybym miała mieć to równo w terminie by mnie wpisali
Chiara ja dla dobra dziecka powalczyłabym o dalszy termin
w razie czego niech ci dadzą skierowanie na cc i gdyby akcja się zaczęła wcześniej to jedziesz i cię tną
Iva79 lubi tę wiadomość

-
Tak. Dostałam. Dwie dawki. W 37 tyg i 1 dniu. Też byłam w szoku. Ale podobno to nowe wymogi. I w sumie jak się okazało już na sali- dobrze ze dali. Bori miał przez pierwsze 2h po narodzinach takich swist jakby- nie wszystkie pęcherzyki podobno dojrzałe- gdyby nie dostał... to mogły być problemy z oddechem.chiara wrote:Niby mi się szyjka skraca, u wyjścia zamknięta i twarda po usg wyszło że w środku powoli się otwiera czy to może być wskazanie?
Cudek dobrze pamiętam, że ty dostawalaś sterydy na płuca? Niby mam dostać, ale to już skończony 37 tydzień. Wy dziewczyny z cc też macie je mieć? -
nareszcie w domu...
Wróciłam i znów mam skurcze
takze wesoło. Leze do góry tyłkiem i licze ze mi przejdzie 
Chiara ja planowe cc mam na 39tc. Nie dostałam sterydów mimo zagrozenia przedwczesnym porodem ale to UK.
Co do imion, to ja juz przestałam patrzec na rodzine, 10 lat temu imie pierwszej córki było nie do przegryzienia przez moja rodzine, a teraz co trzecie dziecko ma tak na imie. Srodkowej imie pasowało mi do imienia najstarszej ale i tak maz wybierał i zatwierdzał. Z najmlodsza było najwiecej zabawy. I tak mamy Lene, Nine i Blanke która wstepnie miała byc Nadia ale jako ze był juz spory bum na to imie to zostalismy przy Blance.
Syn przez 9 miesiecy miał juz byc Leonem, Lwem, Julianem a ostatecznie staneliśmy na Gabrielu, co nie oznacza, że coś sie nie zmieni... bo mąż mój lubi zaskakiwać
Dobrawa lubi tę wiadomość
-
Ja trochę posprzątałam i poodkurzałam, no i znowu mam skurcze
I krzyż mnie napierdziela.
Jak wy dajecie radę sprzątać cały dom? Męża nie chcę angażować w tygodniu, bo zmęczony po pracy, a w weekendy czasem sprząta, ale nie tak jakbym ja chciała.
Serio, myślę o wynajęciu jakiejś pani sprzątającej. Już kiedyś mieliśmy i byłam zadowolona, a teraz się męczę z wielkim brzuchem i z czyszczeniem wszystkiego a ten dywan mnie dobija, bo jest biały i widać każdy najmniejszy brud.
Maggie_31 lubi tę wiadomość
-
Mieszkanie wynajmowane Dobrawa. Ta moja mądra właścicielka taki dywan tu założyła. Biały! Do wynajmowanego mieszkania! Nie wiem co ona miała w głowie. W zasadzie powinnam mieć to gdzieś, bo to nie mój dywan, ale nie mogę w brudzie żyć, zaraz depresji dostaję. Odkurzam prawie codziennie, bo wszystko widać, każdy włos, kurz. Biały dywan jest w salonie i sypialni.
-
Nita wrote:Ja trochę posprzątałam i poodkurzałam, no i znowu mam skurcze
I krzyż mnie napierdziela.
Jak wy dajecie radę sprzątać cały dom? Męża nie chcę angażować w tygodniu, bo zmęczony po pracy, a w weekendy czasem sprząta, ale nie tak jakbym ja chciała.
Serio, myślę o wynajęciu jakiejś pani sprzątającej. Już kiedyś mieliśmy i byłam zadowolona, a teraz się męczę z wielkim brzuchem i z czyszczeniem wszystkiego a ten dywan mnie dobija, bo jest biały i widać każdy najmniejszy brud.
Kochana, ja to mam pod tym względem mega szczęście, bo mój wszystko od miesiąca sam chętnie ogarnia, każe mi odpoczywać. W 9 miesiącu nie robię dosłownie nic, oprócz gotowania. Tym bardziej z tym spojeniem. Oszczędzaj się, Nita, to już nie czas na perfekcyjna panią domu
milky_way lubi tę wiadomość
-
no i ja jestem po wizycie u gin... rozwarcie na... 1 palec... szaleństwo normalnie... więc pewnie poród albo w terminie albo przenoszę... choć mówił, że szyjka miękka, więc może jakaś nadzieja jeszcze jest dla mnie

od dziś 4x S, oprócz spacerów, schodów i sprzątania co było do tej pory, będzie jeszcze sex
dziś przyjeżdża mężuś, także będziemy działać
Krakuska, Nita, Iva79, Szczęśliwa Mamusia, Dotty84, Martusiazabka, Angela B-D lubią tę wiadomość
14.01.2016 - [*] 8t3d ;(
9.12.2016 - 38t1d - 3270g, 52cm
)
Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH