SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Nita Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2016, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój też ogarnia, ale bardziej w soboty i niedzielę, bo w tygodniu to on wyczerpany. Ale gotuje prawie codziennie, zmywa i ogarnia kuchnię, obiad mi donosi, rano śniadanie do łóżka codziennie zanim wyjdzie do pracy :P To akurat lubi robić. Co do sprzątania, ja zawsze sprzątałam na błysk, a jak facet sprząta to same wiecie... Nie jest idealnie, nie błyszczy. Ale widzę, że muszę wyluzować pod tym względem. Pedantką nie jestem, absolutnie, ale wkurza mnie, że nie mogę latać na wysokich obrotach :P

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• Iva79 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez planowane cc na 39+1, choc lekarz sprawdzal wolne terminy od 38+5 , nic nie mial wolnego dlatego 39+1 , o sterydach nic nie wiem.
    Imie tez chcemy wybrac takie proste, zeby bylo jasne jak pisac po niemiecku czy angielsku, bo planujemy w jednym z tych 2 krajow zyc. Polski narazie nie rozwazamy jako opcji do powrotu, od 2004 zyjemy poza granicami.

zem3o7es4lhz362l.png
    zem3x1hpn1yi29v5.png
  • Dobrawa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nita wrote:
    Mieszkanie wynajmowane Dobrawa. Ta moja mądra właścicielka taki dywan tu założyła. Biały! Do wynajmowanego mieszkania! Nie wiem co ona miała w głowie. W zasadzie powinnam mieć to gdzieś, bo to nie mój dywan, ale nie mogę w brudzie żyć, zaraz depresji dostaję. Odkurzam prawie codziennie, bo wszystko widać, każdy włos, kurz. Biały dywan jest w salonie i sypialni.
    Czekaj czekaj jakto zalozyla to dywan czy wykladzina?
    Pewnie w promocji byla ;)

Iva79 lubi tę wiadomość

Wszyscy w domu :)
  • Krakuska Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2016, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nita wrote:
    Mój też ogarnia, ale bardziej w soboty i niedzielę, bo w tygodniu to on wyczerpany. Ale gotuje prawie codziennie, zmywa i ogarnia kuchnię, obiad mi donosi, rano śniadanie do łóżka codziennie zanim wyjdzie do pracy :P To akurat lubi robić. Co do sprzątania, ja zawsze sprzątałam na błysk, a jak facet sprząta to same wiecie... Nie jest idealnie, nie błyszczy. Ale widzę, że muszę wyluzować pod tym względem. Pedantką nie jestem, absolutnie, ale wkurza mnie, że nie mogę latać na wysokich obrotach :P

Wow, z tymi śniadaniami do łóżka to zawiesiłaś wysoko poprzeczkę :P jedyne śniadanie do łóżka na jakie ja mogę liczyć to pewnie suchary w sobotę w szpitalu, lol

Dobrawa, Nita lubią tę wiadomość

mjvyanli3sn49jip.png
    relgs65ghndjbduu.png

Beta hcg:
    13.02 - 248
    16.02 - 872
    22.02 - 6184
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2016, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazdroszczę mój w domu robi NIC... Nie no dobra pójdzie po bułki do sklepu...

Iva79 lubi tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • guerretenshi Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2016, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj pomaga w sprzataniu i zawsze jak sama czegos zrobic nie zdolam to on zrobi. Sam z siebie wynosi smieci :p a o gotowanie nie prosze, bo swini w kuchni tak ze pozniej doczyscic nie moge :D
    Dostalam takiego skurczu ze pocieklo mi po nogach jakby ktos jajko rozbil.

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

13.01 pierwsze USG :)
    f2w3yx8dnbdwnm3w.png
    f2wlj44jcmeu4i3p.png
  • Nita Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2016, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrawa wrote:
    Czekaj czekaj jakto zalozyla to dywan czy wykladzina?
    Pewnie w promocji byla ;)
    A sama nie wiem, chyba to dywan... Bo wykładzina bardziej szorstka jest, a to mięciutkie i z trochę dłuższym włosiem. Ale założone jak typowa wykładzina, na całej powierzchni, równiutko przy ścianach. Ona to założyła przed naszą wprowadzką. Kupiła mieszkanie i umeblowała tak jak chciała, no i dała pod wynajem. Ktoś przecież musi spłacać jej kredyt :P
    Na wiosnę się wyprowadzamy, bo to nie mieszkanie do małego dziecka, ale ciężko coś w Londynie znaleźć fajnego i za rozsądną cenę.

Dobrawa lubi tę wiadomość

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• Maggie_31 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2016, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nita wrote:
    Ja trochę posprzątałam i poodkurzałam, no i znowu mam skurcze :/ I krzyż mnie napierdziela.
    Jak wy dajecie radę sprzątać cały dom? Męża nie chcę angażować w tygodniu, bo zmęczony po pracy, a w weekendy czasem sprząta, ale nie tak jakbym ja chciała.
    Serio, myślę o wynajęciu jakiejś pani sprzątającej. Już kiedyś mieliśmy i byłam zadowolona, a teraz się męczę z wielkim brzuchem i z czyszczeniem wszystkiego a ten dywan mnie dobija, bo jest biały i widać każdy najmniejszy brud.
    Ja mam taka Panią,wpada na 5-6 godzin co dwa tygodnie i ogarnia wszystko,bo ja nie jestem w stanie wpełzać pod łóżko i wycierać kurze, czy zbierać rzeczy z dywanu,nie wspominając o wyjęciu naczyń z dolnej półki zmywarki:-/

Nita lubi tę wiadomość

17u920mmtaho5gy9.png
  • chiara Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2016, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cudek uspokoilaś mnie :) może chodzi o to, że ja od 20 tygodnia na podtrzymaniu jestem i do 39 bym raczej mogła nie wytrzymać. Z jednej strony cieszę się, że wiem kiedy mniej więcej co i jak :)

W domu akcja szykowaniem wszystkiego :)

guerretenshi, cudek2, Iva79 lubią tę wiadomość

• milky_way Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2016, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po ktg, pisaly sie skurcze ale nie jakies spektakularne.

Mała 3750, ekhmmmm..... 38+1....

Za to w badaniu rozwarcie na 2 palce i szyjka na 1,5cm. Wiec mam sie sppdziewac albo wszystkiego, albo niczego.

Zeby bylo zabawniej, malzonek wlasnie wyjechał i wraca jutro wieczorem wiec licze, ze w ciagu 24h nie urodze, bo samej to tak słabo.....

Wciaz mam nieregularne skurcze, wiec zobaczymy co przyniesie noc i dzień. Moze zupełnie nic, a moze bobas wyjdzie na świat :) boje sie bólu, bo co skurcz, to sobie przypominam, jak mnie to strasznie napier......o :):):) i mysle wtedy, ze nie dam rady
    A po chwili mysle- co...ja nie dam, to kto da!

Krakuska, Dobrawa, cudek2 lubią tę wiadomość

• EP!C Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2016, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czy mnie pamiętacie, czy nie Ale melduję że dziś o 14:30 siłami natury przyszedł na świat nasz syn Mikołaj 3130 i 56 cm :) termin miałam na 04.12 :) pozdrawiam mamusie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2016, 20:40

baranosia, Basia79, Fuksja90, milky_way, Koska 88, Maggie_31, Krakuska, guerretenshi, Iva79, Dotty84, RedLady, cudek2, Kushina, polkosia, Martusiazabka, Izieth, Magduullina, Angela B-D lubią tę wiadomość

16udskjo085vr1ot.png 82dogu1rybsnof6k.png
    20150530650113.png
  • Basia79 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2016, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje i pozdrowienia dla Mikołaja :)

EP!C lubi tę wiadomość

klz9gu1rkkbkfyjt.png
  • Koska 88 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2016, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje :) buziaki dla synka :*

EP!C lubi tę wiadomość

bl9cvcqgs911kctx.png
  • guerretenshi Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2016, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EP!C gratulacje :*!

EP!C lubi tę wiadomość

13.01 pierwsze USG :)
    f2w3yx8dnbdwnm3w.png
    f2wlj44jcmeu4i3p.png
  • kalina123 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2016, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje :)

EP!C lubi tę wiadomość

82doroeqdnooy9dr.png
  • Nita Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2016, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe co u Werix? Nie odzywała się cały dzień, a jest bodajże dwa dni przed terminem. Może rodzi albo już urodziła? :)

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• Dotty84 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2016, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam Panią, która ogarnia mi chatę... W sumie odkąd mam Hanię szkoda mi tracić sobotni czas na wielkie sprzątanie... oczywiście to nie oznacza, ze codziennie nie ogarniam i tak (przy małym dziecku non-stop człowiek coś porządkuje, układa, wyciera itp) Ale przynajmniej "duże" sprzątanie nas omija i możemy ten czas poświecić Hani :)
    Ja polecam!

Maggie_31 lubi tę wiadomość

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • MoBo Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2016, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki jeszcze tylko ostatnie 2 godzinki i zaczną pojawiać się pierwsze grudniowe dzieciaczki :)

Epic gratulacje! Zdrówka dla was :)

Kushina, Dobrawa, EP!C lubią tę wiadomość

Keep calm you are a mummy! O.o
    l22ndf9her11uere.png
  • cudek2 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2016, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EP!C wrote:
    Nie wiem czy mnie pamiętacie, czy nie Ale melduję że dziś o 14:30 siłami natury przyszedł na świat nasz syn Mikołaj 3130 i 56 cm :) termin miałam na 04.12 :) pozdrawiam mamusie :)
    Pamiętam- bo ten sam termin miałam;) gratuluję!

EP!C lubi tę wiadomość

860iwn15jj88tkvr.png
    860i73sb9uiq88aj.png
  • chiara Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2016, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja tak szczerze lubię u siebie w domu sprzątać. Nie wyobrażam sobie żeby ktoś ingerował w moją prywatną przestrzeń, ale to moje zdanie.

Isia86, Martusiazabka, Iva79, guerretenshi, Angela B-D lubią tę wiadomość

‹‹ 1047 1048 1049 1050 1051 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ