SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Perl Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    BTW, Ala ma rude włosy? :)

Niby to jest ciemny blond ale ja też takie miałam a w słońcu mienily się na Rudof, wiec pewnie i ona tak ma :-D

Isia86, polkosia lubią tę wiadomość

ug37io4pmuu08seh.png
    20120519310114.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Perl, wiesz co, o tych kupach to by książkę napisał :D Dla każdego oznacza co innego, i kolor i wygląd i zapach. Ja strzelające rozumiem tak, że jak je robi, to z takim wyrzutem jakby, słychać "wystrzał" z pupy :P Zagazowana nieraz. A macie śluz w tej kupce? I jaką ma konsystencję? Kolor ma bardziej żółto-zielony czy ciemnozielony? Bo to te ciemne oznaczają nietolerancję lub alergię.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Perl Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ma Strzelające kupy. Czasem są rzadkie, dziś były raczej takie twardsze. Wydaje mi się ze są ze śluzem. Kolor ciemno zielony lub brązowy, zależy.

ug37io4pmuu08seh.png
    20120519310114.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to może faktycznie coś jest na rzeczy. Ale chyba nie gronkowiec? Może rzeczywiście coś w diecie, skoro tak dużo jesz nabiału. A dużo mleka krowiego jesz? Bo sery, twarożki, jogurty to są jednak przetworzone i nie tak obciążające. Może spróbuj na razie wyrzucić tylko samo mleko?

EDIT:

Pytałam koleżankę, co jej synek miał skazę, to mieli zaśluzowane kupy, szorstkie placki na policzkach i tułowiu i musiala odstawić mleko i "płynne" przetwory mleczne (jak ona to ujęła) i się poprawiło. Po kilku tygodniach, powoli zaczęła znów jeść i już było OK. Teraz jej synek ma 1,5 roku, ona nie kp już, ale on je nabiał i jajka i nic mu nie dolega.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2016, 11:26

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • guerretenshi Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo ciocie :) nadrobic Was nie dam rady. Bycie mama, przyszla zona i pania domu zjada prawie cala dobe xd. Czasem uda sie cos zjesc czy wypic :D
    Mamy sie powoli coraz lepiej. Ja dochodze do siebie choc kregoslup probuje to uniemozliwic. Maly jest kochaniutki. Sflaczaly brzuch zabawny :D jutro jedziemy do szpitala na kontrole i zdjac szwy (w koncu <3). Czekamy tez na wizyte poloznej bo mam milion pytan. Ciesze sie ze moglam zalozyc pierscionek na palec oraz przytulanie znow jest przyjemne i bliskie. Wgl dopiero teraz widze ile mam rozstepow na brzuchu. Boje sie ze zostanie luzny. Cos za cos. W weekend w koncu zorietuje sie co u Was slychac i jak idzie rozpakowywanie :) milego dnia kochane. I nie trzymajcie malenstw za dlugo w brzuszkach :*

Werix, Dotty84, Kushina, baranosia, Isia86, Szczęśliwa Mamusia, cudek2, MoBo, Krakuska, Izieth, Angela B-D lubią tę wiadomość

13.01 pierwsze USG :)
    f2w3yx8dnbdwnm3w.png
    f2wlj44jcmeu4i3p.png
  • Isia86 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale dziś tutaj ciszaaa... wszystkie wywialo na porodowkę? :))

milky_way, polkosia, MoBo lubią tę wiadomość

14.01.2016 - [*] 8t3d ;(
    9.12.2016 - 38t1d - 3270g, 52cm :))
  • Basia79 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Wam
    Ja dziś o 12.30 urodziłam Hanię. 3900 i 56 cm SN i bez zadnego znieczulenia ale nie powiem ze było lekko. Albo nie pamietam bólu z pierwszego porodu albo ten był 2 razy gorszy. Ale położne przekonały mnie ze szybko idzie a znieczulenie to spowolni i damy radę. No i jakoś dałam. Ale juz nigdy więcej.
    Hania zdrowa, 10 pkt, zabrali na razie na noworodki jak oddadzą to zrobię jej sesje

Werix, milky_way, polkosia, Szczęśliwa Mamusia, Madziula87, Isia86, Dotty84, Kushina, Nita, Martusiazabka, Maggie_31, cudek2, MoBo, Kokardka44, Krakuska, Perl, Izieth, Angela B-D, RedLady, Iva79 lubią tę wiadomość

klz9gu1rkkbkfyjt.png
  • Werix Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia, gratulacje! :) Hania całkiem spora :) najważniejsz że dałaś radę!

No właśnie cisza dzisiaj. Ciekawe jak tam Lady Highlander, się nie odzywa, nie aktualizuje pierwszej stronki. Może już jest ze swoim bobaskiem... To kto tu jeszcze rodzi? :)

Basia79 lubi tę wiadomość

17u9ha00otchcgqb.png
  • milky_way Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia super!
    Mi sie wydaje, ze tak jest z drugimi i kolejnymi porodami. Czlowiek wie, co go czeka :DDDDD
    Pierwszy to taka abstrakcja i to ogromny plus. Ktos prowadzi za rękę a ty robisz co mowi. Drugi, wiesz o co kaman ile trwa, co po czym....

Grunt ze bobas po drugiej str.brzucha :D

polkosia, Basia79 lubią tę wiadomość

• polkosia Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia, gratulacje :)

Milky, a Ty jak tam się masz? Miałaś nacięcie czy pęknięcie czy nie? Bo nie pamiętam. Rozciągałaś się jakoś?

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Sea Ekspertka

Wysłany: 7 grudnia 2016, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super, że kolejne grudniowe dzieciątko zawitało na świecie. Gratuluję! :) Niech zdrówko dopisuje :)

Z powodu dziwnego przypływu energii umyłam wczoraj okna ale na Synku nie zrobiło to absolutnie żadnego wrażenia i oznak porodu nie ma żadnych

• milky_way Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia! Doszlam do 26cm tylko, bo sie bardzo marnie czulam i nie dawalam rady z aniballem. Bylam ogolnie gorzej przygotowana, gorzej rozciagnieta, zmeczona ciążą no i starszakiem..... totalnie nie fit. Kondycja chujowa

To wszystko tez moim zdaniem spowodowalo, ze no niestety, ale porod byl cięższy.

Mam nacięcie, choc niewielkie, zgodzilam sie przed porodem od razu. Powiedzialam, ze sie nie upieram i ze dziecko ma przyjsc jak najszybciej jak najbezpieczniej, ze nie mam sily, bo od 23.00 mam skurcze, a od 7 miesiecy nie śpie itd.
    Osrałam łóżko w drugiej fazie i mi wstyd.

Hmmm co jeszcze... po zzo bolą mnie plecy w miejscu wkłucia, ale gdyby nie zzo to bym sie poddala a tak to mialam czas na zebranie sie do kupy. ....hmmmm do kupy. Jak to teraz dwuznacznie brzmi :D kurwa.

Ogolnie to w kółko powtarzalam ze sie boje. Nie wiem, cos mi sie wgrało. I wszyscy mnie pocieszali :D

No a teraz licze na to ze jutro do chaty, chociaz widze ze mała żółknie. Dzis bylo przezskornie chyba 8 czy cos takiego. Mam nadzieje, ze mi sie uda, bo poprostu lezenie w szpitalu zabiera wszystkie siły.
    Mala dosc grzeczna, ale srednio zadowolona, ma wkurzoną minę :D

• polkosia Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milky, rozumiem. A powiedz, jak synek znosi rozstanie? Z kim został? Wiadomo, że tata też, ale babcie/ciocie?

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia gratulacje niech Hania rośnie zdrowo :*

Ja mam dziś kryzys. Boli mnie brzuch i ogólnie czuję się do dupy :/

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny SN - w jakich pozycjach rodzilyscie? I czy byłyście nacinane / miałyście pęknięcia? Ja planuje rodzic w pozycji na lewym boku - tak tez zalecał mi lekarz jak najwiecej leżeć gdy zacznie sie akcja, bo Zosia ma buzie w prawo i najlepiej bedzie jej przyjąć pozycje do wyjścia :)
    Na plecach nie chcę, bo duże parcie na odbyt i pozycja nie sprzyja niestety porodowi (choc jest najbardziej popularna) Pozycje całkiem wertykalne odradzała mi moja położna, bo o ile faktycznie grawitacja działa, to jednak cieżko kontrolować siłę naporu i tez mize sie skończyć pęknięciem :/
    Z ćwiczeń z balonikiem zdecydowanie najbardziej podpasowała mi właśnie pozycja na lewym holu (widocznie instynktownie :))
    Aaa, i wczoraj "urodziłam" balonik 31cm! :O

Polkosia, a Ty się zebrałaś do ćwiczeń? Czy odkladasz? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2016, 15:53

Werix lubi tę wiadomość

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • milky_way Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia, z tatą, a jak tata przyjezdza w odwiedziny 2x dziennie, to daje babci ;)

Babcia tzn mama moja i tata przyjezdzaja tez, przywoza jedzenie, obiadki sniadanka bo niestety ale to szpitalne jedzenie hest poprostu nie do przelkniecia!

A synek to jest obrazony!!!! Wczoraj jak przyszli razem to pierwsze 10min ani nie spojrzal na mnie :)))))) potem dopiero przytulaczki i usmiwchy i buziaki.
    Jak dzisiaj przyszedl...to samo :D
    Teraz jest sztama z tatą :D

• milky_way Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotty, ja na półsiedzaco. Poprzedni porod na boku ale tym razem to w ogole ciezko bylo sie ze mna dogadac i trzeba bylo mi kazać. Nie mam żalu :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2016, 15:58

Dotty84 lubi tę wiadomość

• Nita Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja planuję rodzić w pozycji kolankowo-łokciowej, bo zauważyłam, że tak mi najwygodniej i bardzo mi ta pozycja odciąża ból pleców. Później w trakcie porodu i tak wszystko może się zmienić, ale póki co, taki mam plan.

Milky, nie przejmuj się kupą. Ja mam do szpitala przynieść własne sitko do wyławiania kupy z wody (będę rodzić w wodzie). To dopiero poracha :D

Basia, gratuluję, ale jesteś dzielna, Hania spora kluseczka, ale spisałaś się na medal! :*

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• milky_way Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nita, tez niezla polewka :D
    Ty bedziesz przec, a mąż jak na rybach z podbierakiem :D bedzie kupy łowić :D

polkosia, Werix lubią tę wiadomość

• milky_way Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O jaaaaaa!!!
    Wszystkie grudniówki rodzą !!!! :D

Dotty84 lubi tę wiadomość

‹‹ 1078 1079 1080 1081 1082 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ