Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
U nas sie rodzi tylko na łożku ale dwa parcia miałam bokiem. Skurcze na wznak dużo bardziej mnie bolały przez ucisk na nerw. Niestety peklam bo samą dupę, ale pani doktor pocieszyła ze to płytkie wiec nie ma tragedii, tyle ze siedzieć cieżko. Gdyby nie położne to poddałabym sie bo bolało nieziemsko, ale ekipa naprawdę super, pani doktor tez motywowała bardzo, pochwaliły mnie ze ładnie współpracowałam i szybko poszło. Na IP stawiłam sie około 9 z 3 cm rozwarcia, skurcze częste zaczęłam około 5, ale juz od 23 budził mnie co godzinę długi mocny pojedynczy skurcz. Potem nie miałam regularnych bo co 5,8 10, znów 5 i taka jazda dlateg w domu długo czekałam. Ale większość tych skurczy była tak silna ze wiedziałam juz ze to nie przejdzie, chciałam tylko w szpitalu za długo nie leżeć. A w szpitalu 3,5 godziny i Hania jest
Dagn_, Isia86 lubią tę wiadomość

-
Hmm...to jak to jest z tym masażem szyjki? Musi byc jakieś rozwarcie czy nie? Właśnie przeczytałam artykuł, z którego wynika, że musi byc min. 1cm...
http://m.poradnikzdrowie.pl/ciaza-i-macierzynstwo/porod/masaz-szyjki-macicy-skuteczna-ale-bolesna-metoda-wywolywania-porodu_34621.html -
Hej ciocie. Oficjalnie donoszę że dziś o 12:25 przyszedł na świat nasz synek. Waży 2950g, ma 51cm. Dostał 8/10 bo miał niewielkie problemy z oddychaniem. Zabrali go do inkubatora, poleżał tam chwilkę, ale juz jesteśmy razem

Poród był trudny. Po kilku godzinach walki byłam już tak słaba że nie miałam siły go wypchnąć. Tętno zaczęło zanikać, skurcze też i pan ordynator podjął decyzję że mnie uśpią i wyjmą go kleszczowo, za co jestem mu ogromnie wdzięczna! Próbowaliśmy się karmić, ale maluszek jest tak wykończony że nawet na jedzenie nie chce się obudzić. Położna powiedziała żeby odpuścić. Dać mu spać. Spróbujemy jutro
Dotty84, Szczęśliwa Mamusia, Dagn_, baranosia, Basia79, Isia86, Kushina, Madziula87, jusci, Kokardka44, Nita, Krakuska, Werix, Fuksja90, Izieth, Angela B-D, RedLady lubią tę wiadomość

-
Martusia, gratulacje
Najważniejsze, że już jest OK. Mi po porodzie kazali dać dziecku się wyspać, bo na pewno jest zmęczone, dlatego karmiłam koło 16, 20 i potem dopiero nad ranem, bo zasnęła jakoś na 6h. No, a potem to się zaczęło wołanie co 1,5h o cyca ;P
Dotty, ja nie wiem jak nazywa się pozycja, w której parłam. Do pełnego rozwarcia leżałam na lewym boku w wannie, potem kilka skurczów na kiblu, bo miałam się porządnie wysikać i żeby główka zeszła niżej, a potem poszłam na fotel i tam było tak, że między skurczami leżałam, a na skurcz Marcin podciągał mnie do siadu jakby i tak parłam.
Martusiazabka lubi tę wiadomość
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
nick nieaktualny
-
Wróciłam od lekarza. Nie zbadał mnie sprawdził mi tylko zapis ktg z soboty i kazał w sobotę wziąć torbę i jechać do szpitala. Tam po ktg i badaniu podejmą decyzję co ze mną zrobić. Jeśli będzie ok to odeślą mnie na dwa dni do domu, po dwóch dniach znowu na ktg. I dopiero tydzień po terminie jak nic się nie dzieje to zostawiają na wywołanie

-
nick nieaktualnyBasia, śliczniutka ta Wasza maleńka. Gratulacje dla nowych mamusiek !!!

U mnie dziś na wizycie malutka ma 2800g i nadal siedzi sobie na pupie, a twarz zasłania nogami i rękami. Więc planowane cc mam na 20.12. abym na święta mogła być w domku. Już się boję. To już tylko 2 tygodnie.
Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH

Maleństwo słodkie. Ślady ma na główce po kleszczach?