X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • milky_way Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2016, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masaz szyjki...
    Mi jak wczoraj ztobil jeden lekarz, nastepnie drugi lekarz, to gwiazdy zobaczylam na niebie.
    A z synkiem z kolei jakos delikatniej poszlo... chyba zalezy tez kto robi i z jaką determinacją!

• polkosia Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2016, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas strzelające kupki to były normalne kupki :P Przy skazie to chyba bywają zielone, krew się może pojawić czy śluz. Ale ogólnie sucha skóra, suche placki. Uszy i policzki.

Dotty84 lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2016, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    U nas strzelające kupki to były normalne kupki :P Przy skazie to chyba bywają zielone, krew się może pojawić czy śluz. Ale ogólnie sucha skóra, suche placki. Uszy i policzki.

Strzelające, zielone i często cuchnące sugerują, ze coś się dzieje. Do tego objawy skórne

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • Nita Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2016, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milky_way wrote:
    Masaz szyjki...
    Mi jak wczoraj ztobil jeden lekarz, nastepnie drugi lekarz, to gwiazdy zobaczylam na niebie.
    A z synkiem z kolei jakos delikatniej poszlo... chyba zalezy tez kto robi i z jaką determinacją!
    Toś mnie pocieszyła :D
    W poniedziałek pójdę do przychodni i chyba się posram w gacie (sorry za dosłowność) :P

Werix, MoBo, cudek2 lubią tę wiadomość

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• milky_way Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2016, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepraszam!
    Za to krotko trwa, a nastepnie jest duzy postęp porodu! Duzo plusów!!!

Nita lubi tę wiadomość

• Nita Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2016, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baranosia wrote:
    Nalatałam się po mieście jak głupia. Ale udało mi się już kupić prezenty dla ludzi z mojej strony, została tylko strona męża.

Wciągnęłam pysznego pączka z cukrem pudrem i wypiłam gorące kakao- jestem w niebie <3
    Podziwiam chęć do słodyczy. U mnie albo pączek albo kakao. Oba na raz to za dużo słodkiego. Ja od jakiegoś czasu żyję o ogórkach kiszonych. Jogurty też lubię, ale muszą być jakieś kwaskowe smaki, np.cytrynowe, jagodowe itd.
    Ostatnio jak byłam w kawiarni na gorącej czekoladzie to musiałam zagryźć tartą cytrynową, bo już mnie muliło. A wcześniej uwielbiałam słodycze, tylko ciąża mnie tak zmieniła :D

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• Werix Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2016, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milky, nie strasz :p

milky_way lubi tę wiadomość

17u9ha00otchcgqb.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2016, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak, to wszystko na raz może i jest jakimś objawem, ale u nas kupki były książkowe. Tylko strzelające ;)

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • milky_way Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2016, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja w sumie chcialam przez to powiedziec, ze oplaca sie!!

Werix, polkosia lubią tę wiadomość

• Nita Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2016, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milky_way wrote:
    A ja w sumie chcialam przez to powiedziec, ze oplaca sie!!
    No ja wiem, bo z dwojga złego, masaż szyjki czy oxy, wybieram masaż szyjki, jeśli oczywiście mi pomoże ;) jestem zwarta i gotowa, choć się boję, ale tłumaczę sobie, że nie mogę być taką bojącą pipą, tylko dzielną kobietą. I gówno to tłumaczenie pomaga haha :D

Werix, polkosia lubią tę wiadomość

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• milky_way Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2016, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nita! Alez Ty jestes dzielna babeczka! A moze sie okazac ze przeciez ani jedno ani dtugie nie bedzie potrzebne!

A ja bbbb duzo i dlugo stalam pod cieplym prysznicem. Extra
    Polewanie brzucha i krocza powodowalo, ze skurcze byly malutko bolesne. Bardzo polecam!! Najgorzej dojsc pod prysznic, ale miedzy skurczami jest troche czasu.
    Poza tym polewanie brzucha i krocza ciepłą wodą powoduje uregulowanie i wydluzenie skurczu, wiec jakby przyspiesza to porod. Tak polozna mowila. I to prawda byl. Bylam 3x po pol godziny. Bylo zajebiscie.
    Jak ktoras was bedzie miala prysznic w swojej sali to baaaardzo polecam. Aha i masaz sutków.

Isia86, Werix, Nita lubią tę wiadomość

• Werix Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2016, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na szczęście u mnie prysznic w każdym pokoju porodowym :) więc jakaś forma ulżenia sobie będzie. Zobaczymy od czego zaczną wywoływanie, bo środowiskowa mi mówiła że od żelu z tym hormonem, który też jest w nasieniu.

17u9ha00otchcgqb.png
  • kalina123 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2016, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milky gratuluję córeczki :)

Perl ja też obstawiam trądzik, dziecko się oczyszcza z twoich hormonów, nie wpadałabym jeszcze w panikę ;) obserwowałabym na razie
    zmiany alergiczne na skórze/skaza wyglądają inaczej, jak pisze Polkosia to są najczęściej suche placki, plamy, nie wygląda to jak krostki tylko jak liszaje ;)

polkosia, milky_way, Dotty84 lubią tę wiadomość

82doroeqdnooy9dr.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2016, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie byłam pod prysznicem, ale w wannie i mąż polewał brzuch i plecy, to faktycznie była spora ulga. Jak nie polewał, to krzyczałam podobno, że czemu przestał ;D Ale nic nie pamiętam :P

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • milky_way Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2016, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahahahaha wlasnie!!!! Zbawienna amnezja. Bardzo duzo sie w tym calym ferworze walki zapomina i to dobrze :D

Fajne te pojemniczki z rossmana ale trzeba je jednak ppdpisywac. Myslalam, ze jestem taka sprytna i poznam po kolorze, tzn po odcieniu, plus po zapachu.
    A teraz np ostatnie na co mam ochote to stać w lazience i porownywac zapachy i odcienie :D dlatego tez np dzisiaj umyłam wlosy niechcący plynem do higieny intymnej :D coz....moge napewno powiedziec, ze sie nie błyszczą i nie są puszyste :DDD

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2016, 20:55

Nita, baranosia, polkosia, Dotty84, Izieth lubią tę wiadomość

• Nita Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2016, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milky, ja jako dziecko podczas wakacji u cioci myłam głowę zwykłym mydłem. Potem z mokrą głową poszłam biegać z kuzynami. Ale miałam siano po tym mydle :P Albo w podstawówce myłam włosy szamponem familyjnym. Też siano. ;)
    Kiedy wychodzicie ze szpitala?

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• milky_way Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2016, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha no familijny!!!! W żółtej miekkiej plastikowej butelce :DDDDD

Wlasnie nie wiem w sumie kiedy
    ...no jutro to pewnie nie. Licze, ze pojutrze!

• Nita Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2016, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Familijny w żółtej butelce? Chyba masz na myśli Bambi, ten stary?
    Bo familijny to w niebieskiej butelce był :D

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• milky_way Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2016, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś

Nita!!!! Bambi !! :D
    No, faktycznie :D

• Fuksja90 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2016, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Familijny to pewnie taki ;)
    https://www.google.pl/search?q=szampon+familijny&espv=2&biw=1366&bih=662&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ved=0ahUKEwiY5sOGt-DQAhWBkywKHd7fCL4QsAQIKA#imgrc=FLGaIWDCHgLxUM%3A

‹‹ 1076 1077 1078 1079 1080 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ