Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziwne, że położna nie zaproponowała Ci masażu szyjki. Pełno dziewczyn tu na forum to miało i pomogło uniknąć oxy. Nie zawsze to działa, ale bardzo często jednak działa, więc chyba warto. Dzisiaj mogli Ci to zrobić po ktg. Może podpytaj położną o to.
polkosia lubi tę wiadomość
-
Ufff nadrobiłam Was, ale było ciężko tyle naskrobałyście

Wszystkim mamusiom gratuluję pociech
u mnie od niedzieli jest idealnie no teraz mogę być w ciąży
nic mnie nie boli, do snu mogę się ułożyć bez problemu brzuch tak nie przeszkadza i mniej razy wstaję na siku 
a co słychać u Martusiazabka??? jak tam po tej nocnej wizycie na IP? -
Hej dziewczyny

Milky Gratulacje
U nas wszystko w porządku, malutka ładnie się najada moim mlekiem, choć chyba jej się dzień z nocą pomylił bo w dzień znacznie ładniej sypia
Dzisiaj tez zaliczyliśmy pierwszy krótki spacerek 
Nita a to nie jest tak że przy masażu trzeba mieć choć trochę rozwarcia? Ja akurat jestem z tych co ani masaż ani oxy nie pomagały
baranosia, polkosia, Werix, milky_way, Izieth lubią tę wiadomość
-
Pobudki co godzine, ale da się żyćbaranosia wrote:Ty tu o spacerach, a my dalej w dwupakach

W dzień chociaż coś możesz zrobić i Maćkiem się zająć ale mam nadzieję że w nocy też Ci daje spać?
Jeszcze trochę i też będziesz tulić Antosia
-
Martusie widziałam dziś na innym wątku. Pisała, że nic na ktg nie było, wody to nie były, więc odesłano ją do domu i kazano przyjść chyba w dzień terminu. Mam nadzieję, że się nie obraziła na nas, bo nie wchodzi do od wczoraj.baranosia wrote:Martusia i Izieth nam milczą pewnie przyjadą z radosnymi nowinami

Nulka, nie wiem jak w Polsce, ale u mnie żadnego rozwarcia nie trzeba mieć do masażu. Położna w 40 tygodniu wsadza palec i wykonuje takie kółko. Albo pomoże albo nie, ale mnie zapewniano, że bardzo często poród następuje w ciągu 48 h od masażu. Ja idę w poniedziałek rano, boję się jak cholera, bo podobno niezbyt przyjemne to jest. -
Zależy też jak lekarz to robi, niektórzy torturują przez minutę, a inni po 3 ruchach w 5 sekund przestają
Jak byłam na IP z Klementynką, to co druga dziewczyna krzyczała w gabinecie
Ja się skrzywiłam tylko, ale mocno
Nita lubi tę wiadomość
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Zawsze można zrobić jak moja mama kiedy mnie rodziła: z prawie pełnym rozwarciem, wyczerpana od bólu, wzięła torbę w ręce i chciała uciekać ze szpitala krzycząc, że nie rodzi i jużNulka wrote:Dasz rade
W sumie jakby na to nie spojrzeć teraz to już nie ma odwrotu 
Isia86, Nulka, milky_way, chloet, Izieth lubią tę wiadomość
-
Gratuluję maluszków
dużo zdrówka!
Dziewczyny, które już mają dzieciaczki, czy któraś z waszych pociech miała skazę białkową? U nas się chyba zaczęła... Tak twierdzi położna, a dziś mamy wizytę u pediatry żeby sprawdziła. Najpierw na policzkach pojawiały się czerwone plamy, potem w tym miejscu wychodzily ropne krostki, potem to samo było na czole, a dziś rano pojawiło się to też na klatce piersiowej i na ramionach, na plecach...
Jeśli któraś miała z tym problem proszę o rady, co mogę w ogóle jeść?! Nie przepadam za mięsem, jedyne jakie toleruje to czasem pierś kurczaka i czasem duszony schab... Za to jadłam płatki z mlekiem, sery białe, sosy i zupy na śmietanie. Jak ja bez tego przeżyje?Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2016, 15:41
-
Perl, w tych tygodniach to raczej na 100% zwykły trądzik niemowlęcy
On może schodzić nawet 2-4 tygodnie. Nie trzeba niczym smarować, najlepiej zachować normalną higienę. Ja myłam Tyśkę w Cetaphilu i jakoś po 10 dniach zaczęło schodzić. Ale w szczycie to wyglądało naprawdę koszmarnie.
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
U nas w szczycie 7.11 wyglądało tak:
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a8f92d15e288.png
Czyli właśnie koło 4 t.ż.
Zaczęło się od policzków delikatnie, potem czoło najwięcej i jakieś pojedyncze na ramionach. Koleżanki dziecko miało skazę i zupełnie inaczej to wyglądało, suche plamy i ogólnie skóra, zaczęło się od uszu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2016, 15:49
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Wygląda jak trądzik, chociaż on najczęściej na buzi występuje. My byliśmy wysypani do ramion, niżej nie. Ale daj znać, co lekarz powiedział. Ogólnie pediatra to też może wymyślić jakieś głupoty, chyba lepiej do alergologa/dermatologa się wybrać jak za kilka dni nie zacznie schodzić.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2016, 16:30
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn
Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH