Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Dotty, ah przepraszam myslalam ze mialas wczoraj.
Faktycznie cisza na ten temat. Mawet o miesniach Kegla niewiele...
Ale nawet jak Cie czela zabieg to jest szybki i nieskomplikowany. Oczywiscie mam nadzieje ze Cie ominie, ale nawet jeslo, to da sie to odkręcić.
Biedna
-
Ja też zamierzam karmić publicznie, jeśli będę musiała, ale wiadomo, ludzie są różni. Nawet w Anglii nie wszyscy są wyluzowani, choć faktycznie tutaj karmienie publiczne jest dość normalnym zjawiskiem.
Milky, moj miał zaropiale oczka ostatnio. Zrobiło mu się to właśnie od soli fizjologicznej. Położna kazała zwykłą przegotowaną, ostudzoną wodą przemywać. Oczywiście jeden wacik na jedno oko tylko. Pomogło i ropa zeszła po 3 dniach.
Baranosia, ja mam wkładki Lansinoh i są super. Nic nie przecieka a leje mi się z cycków jak z wiadra.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2016, 09:38
polkosia lubi tę wiadomość
-
Milky way, a jaką masz tą ropę? Coś oprócz tego się dzieje? Ja jakiś czas temu pisałam o oczku. Nasz mały ma. Całe czerwone, spuchnięte i sączy się z niego brzydka żółta ropa. Jak chwilę popłacze to aż mu całe oczko zalepia. Przemywałam mu po kilkanaście razy w ciągu dnia solą fizjologiczną, ale nic nie pomogło. Byliśmy u pediatry, mówi ze to zapalenie spojowki i zapisała antybiotyk w kropelkach do oczu. Mamy podawać przez dwa dni a jak nie będzie widocznej poprawy to jechać do szpitala na okulistykę.
Jeśli odstawienie soli fizjologicznej nie pomoże to może lepiej podejdź do lekarza? Lepiej żeby obejrzał
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2016, 10:06

-
polkosia wrote:Werix, u nas tak samo
Na Klementynkę nic nie działało, sporadycznie lulanie, ale 99% zaśnięcia to przy piersi. Tu zapowiada się identycznie 
Dotty, współczuję. Mam nadzieję, że ćwiczenia Ci pomogą. A z czym to jest związane? Coś się podczas parcia narusza czy jak?
To osłabione mięśnie głęboko w miednicy - odpowiadają za wiele różnych rzeczy. Ogólnie kazdy po ciężkim porodzie, po urodzeniu dużego dziecka (pow 4kg) po porodach kleszczowych itp jest w grupie ryzyka.
Moim zdaniem mięśnie dna miednicy w moim przypadku już ucierpiały po pierwszym porodzie - ale objawy wystąpiły dopiero teraz (niestety samo uszkodzenie jest nie do stwierdzenia aż do wystąpienia objawów (obniżenia/wypadania narządów / wysiłkowego nietrzymania moczu itp)- a te mogą wystąpić tez wiele lat później)
Dlatego apeluję, żebyście ćwiczyły nawet jeśli wydaje się Wam, że nic Wam nie dolega...Gdybym ćwiczyła po pierwszym (po którym nie miałam jeszcze uciązliwych objawów) to pewnie by do tego teraz nie doszło
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2016, 10:08
-
Ja na razie karmiłam przy wszystkich gościach na wigilii. W miejscach publicznych też będę to robić. Uważam że to coś pięknego i nie intersują mnie inni ludzie.
Mi leci z piersi głównie rano, po dłuższej przerwie w karmieniu. W ciągu dnia tak częsro mały na cycu że nie da rady żeby cyc ciekł.
-
Dotty84 wrote:Ja mam jakieś dziwne cycyki - w ogóle nic z nich nie leci samoistnie. Z Hanią też w ogóle nie używałam (prawie) wkładek. Tylko na początku przy nawale i w nocy (dłuższe przerwy wtedy mam)
U mnie to samo
czasem tylko pojedyncza kropelka się pojawi.
Co do kp publicznie, ja być może będę w przyszłości kiedy skrócą sie czasy karmien. Na razie trwa to po prostu mega długo. Ale i tak będę raczej szukać osobnego pomieszczenia, będę się tak najlepiej czuć. Sprawę komplikują kapturki, które bardzo łatwo spadają i w domu po prostu podwijam całą bluzkę, żeby w niczym nie przeszkadzała. Cholerne kapturki, już widzę, że mój synek sie od nich raczej nie odzwyczai
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2016, 10:56
-
nick nieaktualnyKrakuska my tez uzywamy kapturkow. Wczoraj byla u nas polozna i powiedziala, ze z czasem jak sutek sie troche "wyciagnie" a jednoczesnie dziecko bedzie silniejsze to kapturki nie beda potrzebne. Tylko kazala mimo wszystko przystawiac czasami do golej piersi nawet jak nie ssie.
Krakuska, polkosia lubią tę wiadomość
-
Rety!!! Jednak wychodzimy, CRP spadło
Krakuska, Werix, Nita, Isia86, baranosia, Szczęśliwa Mamusia, Dotty84, Dobrawa, cudek2, milky_way, Kushina, Martusiazabka, RedLady, Perl lubią tę wiadomość
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn
Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH