SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • milky_way Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2016, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotty, ah przepraszam myslalam ze mialas wczoraj.
    Faktycznie cisza na ten temat. Mawet o miesniach Kegla niewiele...
    Ale nawet jak Cie czela zabieg to jest szybki i nieskomplikowany. Oczywiscie mam nadzieje ze Cie ominie, ale nawet jeslo, to da sie to odkręcić.
    Biedna :(

• milky_way Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2016, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia mojej nie robili.

• baranosia Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2016, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia my też nie mieliśmy crp.

Co do karmienia przecież jak się pierś nakryje lekko pieluszką to nic nie widać

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • milky_way Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2016, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamy klopot z ropiejącym oczkiem. Sól nie dala rady, dostala kropelko Biodacyna, tex widze ze niewiele leppiej.
    Ktos mial podobny klopot? Co teraz?

• baranosia Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2016, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jakie wkładki laktacyjne używacie? Moje co chwilę przeciekają już nie nadążam zmieniać tak mi się leje z cycków :D

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Nita Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2016, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też zamierzam karmić publicznie, jeśli będę musiała, ale wiadomo, ludzie są różni. Nawet w Anglii nie wszyscy są wyluzowani, choć faktycznie tutaj karmienie publiczne jest dość normalnym zjawiskiem.

Milky, moj miał zaropiale oczka ostatnio. Zrobiło mu się to właśnie od soli fizjologicznej. Położna kazała zwykłą przegotowaną, ostudzoną wodą przemywać. Oczywiście jeden wacik na jedno oko tylko. Pomogło i ropa zeszła po 3 dniach.

Baranosia, ja mam wkładki Lansinoh i są super. Nic nie przecieka a leje mi się z cycków jak z wiadra.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2016, 09:38

polkosia lubi tę wiadomość

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• milky_way Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2016, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nita dzieki sprobuje !

Baranosia, ka johnsona mam , lubie je bardzo!
    A Ty jakich uzywasz, ze tak ciekną?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2016, 09:44

• baranosia Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2016, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz kończę Nuk mam jeszcze w zapasie canpola ale widzę że muszę zmienić na lepsze

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Martusiazabka Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2016, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milky way, a jaką masz tą ropę? Coś oprócz tego się dzieje? Ja jakiś czas temu pisałam o oczku. Nasz mały ma. Całe czerwone, spuchnięte i sączy się z niego brzydka żółta ropa. Jak chwilę popłacze to aż mu całe oczko zalepia. Przemywałam mu po kilkanaście razy w ciągu dnia solą fizjologiczną, ale nic nie pomogło. Byliśmy u pediatry, mówi ze to zapalenie spojowki i zapisała antybiotyk w kropelkach do oczu. Mamy podawać przez dwa dni a jak nie będzie widocznej poprawy to jechać do szpitala na okulistykę.
    Jeśli odstawienie soli fizjologicznej nie pomoże to może lepiej podejdź do lekarza? Lepiej żeby obejrzał

860ij44j7wrm669z.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2016, 10:06

h84f3e5e51n59t97.png

f2wli09kez578bel.png
  • milky_way Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2016, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie juz bylismy i dostala antybiotyk. Mam nadzieje ze ominie nas udraznianie kanalika łzowego...

Martusiazabka lubi tę wiadomość

• Dotty84 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2016, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    Werix, u nas tak samo ;) Na Klementynkę nic nie działało, sporadycznie lulanie, ale 99% zaśnięcia to przy piersi. Tu zapowiada się identycznie ;)

Dotty, współczuję. Mam nadzieję, że ćwiczenia Ci pomogą. A z czym to jest związane? Coś się podczas parcia narusza czy jak?

To osłabione mięśnie głęboko w miednicy - odpowiadają za wiele różnych rzeczy. Ogólnie kazdy po ciężkim porodzie, po urodzeniu dużego dziecka (pow 4kg) po porodach kleszczowych itp jest w grupie ryzyka.
    Moim zdaniem mięśnie dna miednicy w moim przypadku już ucierpiały po pierwszym porodzie - ale objawy wystąpiły dopiero teraz (niestety samo uszkodzenie jest nie do stwierdzenia aż do wystąpienia objawów (obniżenia/wypadania narządów / wysiłkowego nietrzymania moczu itp)- a te mogą wystąpić tez wiele lat później)

Dlatego apeluję, żebyście ćwiczyły nawet jeśli wydaje się Wam, że nic Wam nie dolega...Gdybym ćwiczyła po pierwszym (po którym nie miałam jeszcze uciązliwych objawów) to pewnie by do tego teraz nie doszło

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2016, 10:08

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2016, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam jakieś dziwne cycyki - w ogóle nic z nich nie leci samoistnie. Z Hanią też w ogóle nie używałam (prawie) wkładek. Tylko na początku przy nawale i w nocy (dłuższe przerwy wtedy mam)

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2016, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w nocy 3 razy zmieniłam wkładki. Karmię z lewej z prawej się leje do tego stopnia że jak nie dopilnuję to mam mokry stanik i piżamę

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Werix Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2016, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na razie karmiłam przy wszystkich gościach na wigilii. W miejscach publicznych też będę to robić. Uważam że to coś pięknego i nie intersują mnie inni ludzie.

Mi leci z piersi głównie rano, po dłuższej przerwie w karmieniu. W ciągu dnia tak częsro mały na cycu że nie da rady żeby cyc ciekł.

17u9ha00otchcgqb.png
  • Lady Highlander Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2016, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia u nas bylo 9 potem rosło do 20 i 27 i dostalismy dwa antybiotyki na 5 dni. Po dwoch dniach crp 7 przy wypisie 1.4. Wkladki dla mnie tylko lansinoh.

polkosia lubi tę wiadomość

eiktrjjgno5jwujd.png

Beta Hcg 14 dpo - 130,9, 15 dpo - 277 17 dpo - 784
  • Krakuska Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2016, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotty84 wrote:
    Ja mam jakieś dziwne cycyki - w ogóle nic z nich nie leci samoistnie. Z Hanią też w ogóle nie używałam (prawie) wkładek. Tylko na początku przy nawale i w nocy (dłuższe przerwy wtedy mam)

U mnie to samo :) czasem tylko pojedyncza kropelka się pojawi.

Co do kp publicznie, ja być może będę w przyszłości kiedy skrócą sie czasy karmien. Na razie trwa to po prostu mega długo. Ale i tak będę raczej szukać osobnego pomieszczenia, będę się tak najlepiej czuć. Sprawę komplikują kapturki, które bardzo łatwo spadają i w domu po prostu podwijam całą bluzkę, żeby w niczym nie przeszkadzała. Cholerne kapturki, już widzę, że mój synek sie od nich raczej nie odzwyczai :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2016, 10:56

mjvyanli3sn49jip.png
    relgs65ghndjbduu.png

Beta hcg:
    13.02 - 248
    16.02 - 872
    22.02 - 6184
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2016, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Highlander już miałam Cię ostatnio szukać co tam u Was?

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2016, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krakuska my tez uzywamy kapturkow. Wczoraj byla u nas polozna i powiedziala, ze z czasem jak sutek sie troche "wyciagnie" a jednoczesnie dziecko bedzie silniejsze to kapturki nie beda potrzebne. Tylko kazala mimo wszystko przystawiac czasami do golej piersi nawet jak nie ssie.

Krakuska, polkosia lubią tę wiadomość

• Werix Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2016, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od 8 rano walczę by mały zasnął. Ciągle mu coś nie pasuje. Jęczy, stęka, płacze. Tylko przy piersi jest spokojny, ale przystpia. Ja go odkładam i znowu ryk. Już nie wiem, co mu jest...

Martusiazabka lubi tę wiadomość

17u9ha00otchcgqb.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2016, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rety!!! Jednak wychodzimy, CRP spadło :D

Krakuska, Werix, Nita, Isia86, baranosia, Szczęśliwa Mamusia, Dotty84, Dobrawa, cudek2, milky_way, Kushina, Martusiazabka, RedLady, Perl lubią tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
‹‹ 1144 1145 1146 1147 1148 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ