Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Martusia czyli mamy to samo

Zamówiłam wkładki lansinoh nawet udało się znaleźć w promocji
Pospałam godzinę bo znowu rozbolała mnie strasznie głowa. Przez ciążę było cudownie głowa ani razu nie bolała.
No właśnie ciekawe jak nasze dzieci będą musiały iść do szkoły. Czy rocznikowo będzie się liczyło 6lat czy pójdą dopiero jak będą miały rrocznikowo 7 a faktycznie skończone 6Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2016, 17:51
Martusiazabka lubi tę wiadomość

-
Czołem dziewczyny
Powoli wracam do normalności
My już w domu od wtorku popołudnia. Poznajemy się z malutką,póki co bardzo dużo śpi i nie ma sie kiedy nią nacieszyc.Noce w miarę spokojne,wstajemy dwa razy. Od dzisiaj już u nas spokojniej,Rózia nauczyła się chwytac jedna brodawek,nad drugą piersią ciągle pracujemy,gdyby nie laktator nie dostałam bym w ogóle pokarmu.
Kushina tutaj w szczególności Tobie chialam podziękować,twój wpis o podobnym problemie,laktatorze i metodzie 753 jakoś podniøsł mnie na duchu i kto wie może uchronił od jakieś depresji,w szpitalu było ze mną mega źle,mała płakała za piersią,a ja razem z nią,że nie umiem się nią zaopiekować,że nie nic nie jadła,ze nie mam pokarmu i mieć nie bede.Jescze raz bardzo Ci dziękuję.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2017, 15:09
baranosia, Nita, Werix, polkosia, Szczęśliwa Mamusia, Krakuska, Kushina, Izieth, Martusiazabka, RedLady lubią tę wiadomość
-
Madziula a co to za problem?
U mnie z karmieniem nie jest łatwo, cycki się nie chcą budzić a mała mi brodawki zdarla do kwi w pierwszej dobie i przeszłam na pompke. Nadal u mnie siara a nie mleko a to już ho ho po porodzie
Teraz jeszcze coś czuję się jak na grypę więc mam nadzieję, że coś od cycek nie będzie
Ehhh i co mam zrobić? Dokarmiam i tyle ehhh
-
Mobo rozchwiane hormony żeńskie
Serio,ogólnie mi to deprechą zajeżdzało,ale już się ogarnęłam,wiedziałam,że jak wrócę do domu bedzie tylko lepiej,nawet już zaliczyłam wczoraj samotny spacer,czym nie skończyło się najlepiej,bo później dupsko bolało i poszedł jeden szew
-
Baranosia mój też padł ostro po spacerze. Przyszliśmy do domu i dostał cyca, ale tak sobie jadł. Nawet drugiego mu nie podałam, bo już ostro zasnął. Śpi nadal, a ja nie wiem czy budzić czy nie, bo już 2.5 godziny od ostatniego karmienia.
W parku widziałam dzisiaj dużo mamusiek z wózkami i szczerze jestem zszokowana. Dziś naprawdę zimno jest. Temperatura 5 stopni, ale odczuwalna -1. A te kobiety z malutkimi dziećmi, może 2 miesięcznymi i bez czapki te dzieci, bez kaptura, bez rękawiczek... Zawsze wiedziałam, że Brytyjki stosują taki zimny chów, ale to mnie zmrozilo, bo naprawdę dziś zimno było, a ja się tak trzęsę nad moim synem, a tamte na luzaka sobie wyszły z porozbieranymi dziećmi
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2016, 20:29
-
Nita ja też się zawsze boję że małemu zimno

Babcie na mnie ciągle krzyczą że jak ja mogę wyjść z dzieckiem w nosidełku bez zakrytej buzi pieluchą. Ale położna kazała nie wariować i dać małemu oddychać powietrzem.
Syn wykąpany i śpi,ja zajadam owsiankę i oglądam kuchenne rewolucje

-
nick nieaktualny
-
Pomalu sie siebie uczymy. Maly jest wmiare grzeczny, ale mi ciezko przestawic sie na nocne wstawanie i chodze jak zombi. Dzis bylismy na bioderkach i o ile z bioderkami w miare ok to mamy lekko krzywą nozke i mamy ja ćwiczyć, jak sie nie naprostuje to wizja gipsu... troche się przerazilam. Co do listy to pamietam dziewczyny, ale strasznie ciezko mi znaleźć czas zebyodpalic lapka, cxytam was w trakcie sciaganisymleka na tel. A nasz Pawelek to mały klocek, wg mojej wagi wazy 4600, ale co sie dziwic jak wcina az mu sie ybaranosia wrote:Lady Highlander już miałam Cię ostatnio szukać co tam u Was?
Uszy trzesa
Beta Hcg 14 dpo - 130,9, 15 dpo - 277 17 dpo - 784 -
Nita
Wszystkie nosidelka sa juz dla siedzacych dzieci
Aczkolwiek spotkalam sie z opinia ze miekki mei tai,bez pogrubianego panelu moze juz byc i dla noworodka
No i oczywiscie tkane chusty,ale mi sie chusta nie sprawdzila,tak ze nie polecam ryzykowac i kupowac droga chuste ,moze z drugiej reki? Choc ja jestem za mei taiem,duzo prosciej
magdack3 lubi tę wiadomość
Wszyscy w domu
-
Ja wlasnie skonczylam karmic a teraz czekam az malego zbierze sen. Na razie wpatruje sie w Ewana.
Dolaczam do grona mamusiek z bolem glowy. Nie wiem czy to może przez pogodę czy po prostu ze zmęczenia ta głowa tak boli. Przez to nie mam dziś ochoty na nocne zakupy -
U nas ponoć spada ciśnienie ale głowa boli od wczoraj. Na szczęście nie cały czas tylko mam takie napady że łapie i mija.
Mały śpi zaraz go odkładam do łóżeczka i mam nadzieję że da pospać do 8:30
A kupiłaś ten top do karmienia? Jeśli tak to pokaż chyba i ja bym chciała coś wygodnego do karmieniaWiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2016, 05:29

-
Nie kupiłam jednak tego topu. Na razie się wstrzymam kilka dni, bo znalazłam w szafie moje dwa stare topy na ramiączkach, które są bardzo obcisłe w piersiach i posłużą mi jakiś czas. Ale planowałam zamówić topy z H&M, bo chyba najtańsze są.
Polkosia współczuję nocki. Szczerze, nie wiem jak Ty sobie dasz radę karmić piersią obydwoje maluchów? To jest w ogóle możliwe? Wykończysz się jeśli nie będziesz w ogóle spać. Kurde, mam nadzieję, że wkrótce wyrobicie sobie jakąś rutynę, ale serio, nie zazdroszczę. Ja ledwo co jednego ogarniam...Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2016, 07:45
Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH