Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja też podziwiam mamy dwójki i więcej maluchów, szacunek dla was

Kupiłam sobie 2 topy z H&M i jestem zachwycona,teraz czekam aż dojdą kolejne 2
Mój biust należy do niewielkich i myślałam, że top nie będzie trzymał, ale fajnie trzyma i czuję się naprawdę komfortowo, w końcu nic mnie nigdzie nie uciska
Polecam 
My miałyśmy bardzo fajną noc, mała nie protestowała, jak położyłam ją do łóżeczka, tylko grzecznie zasnęła
Najpierw przespała 3,5 godz, później budziła się co 2 - zmiana pieluchy, karmienie i grzecznie spać
Takie nocki to ja rozumiem

Mój aniołek Lenka [*] 13.08.2015 (13tc) -
U nas ppbudka o 2.30 i o 6.00
punktualna ta moja laseczka 
Polkosia u nas pierwsza nocka byla srednia, bo bylismy totalnie niezorganizowani
teraz narprawde- ciach, ciach ciach! Kazdy ma "swoje dziecko". Moje jest male, męża jest starszak 
W nocy kazdy wstaje do swojego dziecka (wiadomo mam wiecej roboty), a w dzien dzieciaki są wspolne
Dobrawa lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny pomóżcie.
Mały w nocy zrobił 3 kupy ale już drugi ranek jest okropny bo mały strasznie się pręży i widać że boli go brzuszek. Kładziemy go na brzuszku i masujemy plecy i dupkę, potem kładziemy termofor na brzuszek podginamy nóżki i zaczynają iść bąki. Wczoraj poszła kupa dziś się nie udało.
Myślicie że to początek kolki? Zacząć podawać mu espumisan?

-
U nas nocny maraton. Mały obudził się o 2:30 na karmienie i nie spał prawie do 5. Ciągle marudzenie. Odłożyć do łóżeczka źle. Pielucha czysta. Brzuszek pełny. Masowanie. Noszenie. Bujanie. Stawałam na głowie żeby tylko nie hałasował, bo mąż o 6 wstawał do pracy. Nie chciałam żeby go obudził. Ech... Padam na pysk normalnie
Baranosia, espumisan jest niby od 1 miesiąca życia. Ale ja pytałam lekarki bo u nas tak samo. Mały kupy robi, ale jak go karmie to słychać jak mu się w brzuchu przelewa. I później się pręży, denerwuje, krzyczy. Do tej pory masowalismy brzuszek. Pomagało. Mały się wypierdział i mu przechodziło. Lekarka powiedziała że jest w aptekach jakiś enzym laktazy i że to niby bezpieczniejsze jest niż espumisan. Aczkolwiek mówiła ze to tez jest przebadane i testowane dla mniejszych dzieci, więc w razie potrzeby można podać.

-
Mój od 4 nie chce zasnąć... siły już nie mam... nakarmiony, przewinięty, kupy i gazy są, cisza i spokój, a ten marudzi w najlepsze...Nasze Aniołki [*] 06.07.15 8 tc, [*] 22.10.15 7 tc, [*] 19.09.18 7tc , 09.04.2019 CB, {*} 04.2020 7tc
PAI-1 homo, mthfr hetero

-
dziewczyny czy któraś z Was ma problem z drętwiejącymi kończynami? ja po porodzie (cc) od 3 tyg. mam zdrętwiałe palce u lewej ręki
może nie cały czas, ale prawie i kurcze nie wiem od czego to może być
14.01.2016 - [*] 8t3d ;(
9.12.2016 - 38t1d - 3270g, 52cm
) -
U mnie czasem rano pojawia się drętwienie rąk...Isia86 wrote:dziewczyny czy któraś z Was ma problem z drętwiejącymi kończynami? ja po porodzie (cc) od 3 tyg. mam zdrętwiałe palce u lewej ręki
może nie cały czas, ale prawie i kurcze nie wiem od czego to może być
Nasze Aniołki [*] 06.07.15 8 tc, [*] 22.10.15 7 tc, [*] 19.09.18 7tc , 09.04.2019 CB, {*} 04.2020 7tc
PAI-1 homo, mthfr hetero

-
Ja podaje juz Bobotic (to samo co espumisan) - Napisane jest, ze od 1 miesiąca - bo nie chcą robić droższych badań żeby potwierdzic, ze można wcześniej. Substancja aktywna (symetykon) jest w pełni wydalana (nie wchłania się) wiec jest bezpieczna.
baranosia lubi tę wiadomość
-
Raz udało mi się nakarmić obie na raz, ale drugi raz się nie udał i było stereo... Na szczęście jeszcze dwa karmienia Matyldy obeszły się bez pobudki Tysi, ale spałam ledwo co... Mąż poszedł spać do pokoju obok, bo stwierdził, że mu za ciasno, więc się zgodziłam, bo miał być pod telefonem. Dwa razy go potrzebowałam i nie wstał. Rano go opier..., a on zaczął wywody o tym, że nie spodziewał się, że będzie tak ciężko (co, kurwa?!)... Zaczęłam się drzeć na niego i się obraził. Ja od 3 dni prawie oka nie zmrużyłam, a on jest zmęczony??? Wczoraj wróciłam ze szpitala, to miałam 4 prania do zrobienia, zmywanie, ogólne porządki, zaczęłam się za to brać, a on siedział i się gapił. Nie wiem o co chodzi, ja rozumiem, że go to przerosło, ale nie po kilku godzinach?!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2016, 12:10
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Rano zrobiłam śniadanie jak w hotelu, kiełbaski, jajecznicę, warzywa, pieczywo, a on nawet nie zająknął się, że było smaczne. Już nie wspominam, że to ja jestem po operacji i on powinien wokół mnie skakać... Jest mi strasznie przykro, bo ja się staram, latam, pomimo zmęczenia, pomimo wszystkiego, a on chodzi i ziewa i na Tysię krzyczy, bo traci cierpliwość. Dzisiaj się aż rozpłakałam, dałam mu wykład, że ma prawo jęczeć i być rozbita, bo dopiero co wróciłam i nowe dziecko i w ogóle, ale do niego chyba nic nie dotarło. Martwię się, że dopadnie nas jakiś kryzys, ale on tak samo chciał dzieci, jak ja. Nie może teraz się tak zachowywać... Nie wiem jak mu przemówić do rozumu, że ma się wziąć w garść.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2016, 12:22
asiam lubi tę wiadomość
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Polkosia przede wszystkim nie usługuj mu! Daj mu więcej obowiązków niech wstawi bądź rozwiesi pranie, zrobi śniadanie. Ja też zawsze wszystko robiłam w domu sama teraz ganiam męża niech zobaczy że to są samo nie robi a wymaga naprawdę sporo pracy i czasu.
Szczęśliwa Mamusia, milky_way lubią tę wiadomość

-
Polkosia, moim zdaniem to przemysli to i sie ogarnie, daj mu kilka dni, ale tez nie skakalabym nad nim za bardzo bo sie okaze zaraz, zeasz trójkę dzieci, w tym jedno niezwykle rozkapryszone. (To najstarsze:)
Martusiazabka, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość
-
Polkosia, Twój mąż przeżywa pierwszy szok związany z dwójką dzieci. Daj mu kilka dni, na pewno to w końcu ogarnie, na razie jest zmęczony i marudny, i raczej żadne krzyki tu nie pomogą. Sama niejednokrotnie pisałaś, że Twój mąż pomaga Ci prawie we wszystkim w domu i w wychowywaniu Tysi, także to nie typ lenia kanapowca, który żonę ma tylko na usługiwanie mu. Zobaczysz, kilka dni i wyrobi sobie rutynę z córkami, przyzwyczai się i wróci do normalnych.
A Ty się nie przemęczaj tyle! Świeżo po cc jesteś kobieto, daruj sobie na razie śniadania jak w 5* hotelu.
Martusiazabka, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość
Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH

Dużo sił życzę