SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Izieth Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2016, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też podziwiam mamy dwójki i więcej maluchów, szacunek dla was :)

Kupiłam sobie 2 topy z H&M i jestem zachwycona,teraz czekam aż dojdą kolejne 2 :) Mój biust należy do niewielkich i myślałam, że top nie będzie trzymał, ale fajnie trzyma i czuję się naprawdę komfortowo, w końcu nic mnie nigdzie nie uciska :) Polecam :)

My miałyśmy bardzo fajną noc, mała nie protestowała, jak położyłam ją do łóżeczka, tylko grzecznie zasnęła :) Najpierw przespała 3,5 godz, później budziła się co 2 - zmiana pieluchy, karmienie i grzecznie spać :) Takie nocki to ja rozumiem :)

zem3anlif9kas3et.png
    zem3df9h3sl7c67r.png
    Mój aniołek Lenka [*] 13.08.2015 (13tc)
  • Dobrawa Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2016, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia
    Niedlugo polacze sie z toba w bolu....
    Opowiedz jak bylo

Wszyscy w domu :)
  • milky_way Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2016, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas ppbudka o 2.30 i o 6.00 :) punktualna ta moja laseczka :)

Polkosia u nas pierwsza nocka byla srednia, bo bylismy totalnie niezorganizowani :) teraz narprawde- ciach, ciach ciach! Kazdy ma "swoje dziecko". Moje jest male, męża jest starszak :)
    W nocy kazdy wstaje do swojego dziecka (wiadomo mam wiecej roboty), a w dzien dzieciaki są wspolne :D

Dobrawa lubi tę wiadomość

• Kokardka44 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2016, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie nocki ok , przywyczajam małą znów do łóżeczka, my myślimy o kupnie tuli :)

Bo ja na złe, Reaguję źle...I kurczę się, w sobie zamykam...
    3i49roeqq35mjixs.png
    hchygov3vkk8ck9g.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2016, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izieth daj link do tych topów które masz sprawdzone :)

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2016, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pomóżcie.
    Mały w nocy zrobił 3 kupy ale już drugi ranek jest okropny bo mały strasznie się pręży i widać że boli go brzuszek. Kładziemy go na brzuszku i masujemy plecy i dupkę, potem kładziemy termofor na brzuszek podginamy nóżki i zaczynają iść bąki. Wczoraj poszła kupa dziś się nie udało.

Myślicie że to początek kolki? Zacząć podawać mu espumisan?

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Dobrawa Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2016, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baranosia
    Moze byc
    Podac espumisan nie zaszkodzi,no i termoforek

Wszyscy w domu :)
  • Martusiazabka Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2016, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas nocny maraton. Mały obudził się o 2:30 na karmienie i nie spał prawie do 5. Ciągle marudzenie. Odłożyć do łóżeczka źle. Pielucha czysta. Brzuszek pełny. Masowanie. Noszenie. Bujanie. Stawałam na głowie żeby tylko nie hałasował, bo mąż o 6 wstawał do pracy. Nie chciałam żeby go obudził. Ech... Padam na pysk normalnie

Baranosia, espumisan jest niby od 1 miesiąca życia. Ale ja pytałam lekarki bo u nas tak samo. Mały kupy robi, ale jak go karmie to słychać jak mu się w brzuchu przelewa. I później się pręży, denerwuje, krzyczy. Do tej pory masowalismy brzuszek. Pomagało. Mały się wypierdział i mu przechodziło. Lekarka powiedziała że jest w aptekach jakiś enzym laktazy i że to niby bezpieczniejsze jest niż espumisan. Aczkolwiek mówiła ze to tez jest przebadane i testowane dla mniejszych dzieci, więc w razie potrzeby można podać.

860ij44j7wrm669z.png

h84f3e5e51n59t97.png

f2wli09kez578bel.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2016, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martusia pewnie Delicol?

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • jusci Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2016, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój od 4 nie chce zasnąć... siły już nie mam... nakarmiony, przewinięty, kupy i gazy są, cisza i spokój, a ten marudzi w najlepsze...

Nasze Aniołki [*] 06.07.15 8 tc, [*] 22.10.15 7 tc, [*] 19.09.18 7tc , 09.04.2019 CB, {*} 04.2020 7tc
    PAI-1 homo, mthfr hetero
    f2wl20mmcvxm5eim.png
    ex2bpiqvl3ojtl60.png
  • Isia86 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2016, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny czy któraś z Was ma problem z drętwiejącymi kończynami? ja po porodzie (cc) od 3 tyg. mam zdrętwiałe palce u lewej ręki :/ może nie cały czas, ale prawie i kurcze nie wiem od czego to może być :/

14.01.2016 - [*] 8t3d ;(
    9.12.2016 - 38t1d - 3270g, 52cm :))
  • jusci Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2016, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Isia86 wrote:
    dziewczyny czy któraś z Was ma problem z drętwiejącymi kończynami? ja po porodzie (cc) od 3 tyg. mam zdrętwiałe palce u lewej ręki :/ może nie cały czas, ale prawie i kurcze nie wiem od czego to może być :/
    U mnie czasem rano pojawia się drętwienie rąk...

Nasze Aniołki [*] 06.07.15 8 tc, [*] 22.10.15 7 tc, [*] 19.09.18 7tc , 09.04.2019 CB, {*} 04.2020 7tc
    PAI-1 homo, mthfr hetero
    f2wl20mmcvxm5eim.png
    ex2bpiqvl3ojtl60.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2016, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja podaje juz Bobotic (to samo co espumisan) - Napisane jest, ze od 1 miesiąca - bo nie chcą robić droższych badań żeby potwierdzic, ze można wcześniej. Substancja aktywna (symetykon) jest w pełni wydalana (nie wchłania się) wiec jest bezpieczna.

baranosia lubi tę wiadomość

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2016, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia niestety noce są najtrudniejsze... Teraz nam juz i tak idzie dużo lepiej, wy tez jakoś się zgracie...choc karmienia w tandemie w nocy sobie nie wyobrażam :O Dużo sił życzę

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2016, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Raz udało mi się nakarmić obie na raz, ale drugi raz się nie udał i było stereo... Na szczęście jeszcze dwa karmienia Matyldy obeszły się bez pobudki Tysi, ale spałam ledwo co... Mąż poszedł spać do pokoju obok, bo stwierdził, że mu za ciasno, więc się zgodziłam, bo miał być pod telefonem. Dwa razy go potrzebowałam i nie wstał. Rano go opier..., a on zaczął wywody o tym, że nie spodziewał się, że będzie tak ciężko (co, kurwa?!)... Zaczęłam się drzeć na niego i się obraził. Ja od 3 dni prawie oka nie zmrużyłam, a on jest zmęczony??? Wczoraj wróciłam ze szpitala, to miałam 4 prania do zrobienia, zmywanie, ogólne porządki, zaczęłam się za to brać, a on siedział i się gapił. Nie wiem o co chodzi, ja rozumiem, że go to przerosło, ale nie po kilku godzinach?!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2016, 12:10

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2016, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rano zrobiłam śniadanie jak w hotelu, kiełbaski, jajecznicę, warzywa, pieczywo, a on nawet nie zająknął się, że było smaczne. Już nie wspominam, że to ja jestem po operacji i on powinien wokół mnie skakać... Jest mi strasznie przykro, bo ja się staram, latam, pomimo zmęczenia, pomimo wszystkiego, a on chodzi i ziewa i na Tysię krzyczy, bo traci cierpliwość. Dzisiaj się aż rozpłakałam, dałam mu wykład, że ma prawo jęczeć i być rozbita, bo dopiero co wróciłam i nowe dziecko i w ogóle, ale do niego chyba nic nie dotarło. Martwię się, że dopadnie nas jakiś kryzys, ale on tak samo chciał dzieci, jak ja. Nie może teraz się tak zachowywać... Nie wiem jak mu przemówić do rozumu, że ma się wziąć w garść.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2016, 12:22

asiam lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2016, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia przede wszystkim nie usługuj mu! Daj mu więcej obowiązków niech wstawi bądź rozwiesi pranie, zrobi śniadanie. Ja też zawsze wszystko robiłam w domu sama teraz ganiam męża niech zobaczy że to są samo nie robi a wymaga naprawdę sporo pracy i czasu.

Szczęśliwa Mamusia, milky_way lubią tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • milky_way Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2016, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia, moim zdaniem to przemysli to i sie ogarnie, daj mu kilka dni, ale tez nie skakalabym nad nim za bardzo bo sie okaze zaraz, zeasz trójkę dzieci, w tym jedno niezwykle rozkapryszone. (To najstarsze:)

Martusiazabka, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

• Nita Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2016, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia, Twój mąż przeżywa pierwszy szok związany z dwójką dzieci. Daj mu kilka dni, na pewno to w końcu ogarnie, na razie jest zmęczony i marudny, i raczej żadne krzyki tu nie pomogą. Sama niejednokrotnie pisałaś, że Twój mąż pomaga Ci prawie we wszystkim w domu i w wychowywaniu Tysi, także to nie typ lenia kanapowca, który żonę ma tylko na usługiwanie mu. Zobaczysz, kilka dni i wyrobi sobie rutynę z córkami, przyzwyczai się i wróci do normalnych.
    A Ty się nie przemęczaj tyle! Świeżo po cc jesteś kobieto, daruj sobie na razie śniadania jak w 5* hotelu. :)

Martusiazabka, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• polkosia Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2016, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milky, obyś miała rację...

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
‹‹ 1147 1148 1149 1150 1151 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ