SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Nita Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2016, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werix wrote:
    Od 8 rano walczę by mały zasnął. Ciągle mu coś nie pasuje. Jęczy, stęka, płacze. Tylko przy piersi jest spokojny, ale przystpia. Ja go odkładam i znowu ryk. Już nie wiem, co mu jest...
    Werix, ja też tak miałam, że mały zasypiał tylko na cycu. Po prostu traktował moje piersi jak smoczka. Były całe obolałe a ja miałam bezsenne noce. Wiem, że pisałaś, że próbowałaś smoczka, ale mały wypluł. Tylko, że smoczek od razu się nie przyswaja. Mój też na początku pluł i myślałam, że on po prostu będzie tym jednym z nielicznych dzieci, które nie tolerują smoczków. Udało mu się zassac do smoka chyba za trzecim podejściem. Potrzymaj trochę smoka przy swojej piersi, potrzyj nim o sutki i wtedy spróbuj dać synkowi.
    Oczywiście zrobisz jak uważasz, ale pamiętaj, że chwila odpoczynku należy się nam, bo inaczej się wykończysz. :)

Werix lubi tę wiadomość

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• Fuksja90 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2016, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na początku miałam z johnsona wkładki i są bardzo fajne a teran mam z canpolu i masakra odklejają się i tyle z ich funkcji.

• baranosia Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2016, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny które rodziły Sn jak wygląda u Was sprawa 2 na kibelku? U mnie jest straszny ból i normalnie mam wrażenie że pękam :(

Martusiazabka lubi tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2016, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    Rety!!! Jednak wychodzimy, CRP spadło :D

Super! :)

polkosia lubi tę wiadomość

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2016, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baranosia wrote:
    Dziewczyny które rodziły Sn jak wygląda u Was sprawa 2 na kibelku? U mnie jest straszny ból i normalnie mam wrażenie że pękam :(

Ja bym skonsultowała, bo to już ponad 2 tygodnie od porodu. U mnie bolesności nie było - własciwie dwójeczka od razu następnego dnia, w normalnym trybie.

Ale masz do tego zatwardzenie? Jesli tak, to polecam - Lactulose-MIP syrop i najlepiej czopek glicerynowy 2g (tylko najlepiej, żebyś jak najdłużej go "utrzymała", żeby nie wywołał Ci dwójki natychmiast, tylko miał szansę ją "rozpuścić" - a to nie łatwe :)

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • Nita Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2016, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baranosia wrote:
    Ja zrobiłam 2 dni po porodzie. Po prostu samo przyszło. Położna nie kazała mi przeć na siłę. Usiadłam w toalecie i raz dwa sprawa załatwiona bez żadnego parcia. Dzięki Bogu do tej pory załatwiam się bezproblemowo. Mnie położna tuż po porodzie wsadziła palec "tam" - nie wiem po co. Po zszyciu również tam wsadziła i może dzięki temu kupa poszła tak gładko :D
    Ale tak jak Dotty pisze, spróbuj Lactulose. Więcej owoców, pij ciepłą, przegotowaną wodę na czczo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2016, 12:47

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• polkosia Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2016, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie dość długo bolało przy dwójce, chociaż mocno nie popękałam... Ale tylko przy jakichś zatwardzeniach, a tak to szło w miarę. Jak coś, to polecam czopki Eva/qu, są naprawdę super.

Wkładki Lansinoh, najlepsze dla mnie :) Dzisiaj mi się już szykuje nawał, ale Tysia zje :D Mam nadzieję :P Na razie jeszcze nie używałam, nie wiem w ogóle czy będą tym razem potrzebne.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • kalina123 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2016, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    Czy Waszym dzieciom robili CRP? Jakie miały wartości?
    Mojej robili w dniu wypisu, miała 0

82doroeqdnooy9dr.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2016, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Załatwiam się albo codziennie albo co drugi dzień ale towarzyszy temu ból :(

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Elcia89 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2016, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez karmie przez kapturki i jsk pokazuje goly sutek pofsuwam to zaczyna lizac otwierac buzie i tak machac glowka na boki probujac zlapac po czym robi sie czerwony bo nie moze zlapac i krzyczy. dlatego boje sie dawac golego sutka bo go to strasznie rozstraja, ale tak bardzo bym chcoala karmic bez kapturkow:(

34bw3e3k9p7xsrt2.png
  • Dobrawa Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2016, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny :)
    Wy tu wszystkie o karmieniach,smoczkach,kapielach
    A dla mnie to jeszcze takie odlegle ;)
    Bylam wczoraj na kontroli,wszystko ok
    Jak nie urodze w 41 tyg to raczej wywolywanie mnie czeka.
    Termin za dwa dni :)
    Szkoda ,myslalam ze zmieszcze sie w 2016 roku.
    Chcialabymiec dzieci w szkole rok po roku.No chyba ze mloda sie wypchnie wczesniej do szkoly...

Szczęśliwa Mamusia, MoBo lubią tę wiadomość

Wszyscy w domu :)
  • milky_way Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2016, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrawa Ty zamykasz rozpakowywanie Grudniówek! Zaszczyt!

Krakuska, Dobrawa lubią tę wiadomość

• milky_way Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2016, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrawa tez mi to przemknelo przez mysl. Dzieci rok po roku super, ale mojego Grudniątka nie dam wczesniej, bo to takie malenstwo, miedzy dzieciakami mam 16 miesiecy roznicy, nie wiem czy by mała dała rade..

No ale to odlegle czasy :)

Dobrawa lubi tę wiadomość

• Werix Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2016, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nita, spróbuję jeszcze dać mu smoka. Zobaczymy. Bardziej się martwię o jakiekolwiek wypady czy pozostawienie małego pod opieką kogoś innego, bo przecież takiego ssacza to nie sposób uspokoić czymkolwiek innym niż pierś.

U mnie 2 mysiałam robić na początku na Małysza. Teraz jest lepiej, czasem przy twardszej sprawie problem, ale ogólnie luzik.

Ja następne starania o bobasa plabuję na koniec 2018 roku żeby między bobasami były 3 lata przynajmniej różnicy.

Dobrawa lubi tę wiadomość

17u9ha00otchcgqb.png
  • Nita Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2016, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To były piękne chwile po karmieniu. Minutę później zostałam namiętnie obrzygana ciepłym mlekiem :D

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ddb8708a9e90.jpg

Kushina, Martusiazabka, Dobrawa, Madziula87 lubią tę wiadomość

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• Martusiazabka Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2016, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baranosia, ja mam podobny problem. Ból straszny, jakbym miała tam pęknąć. Zupełnie jakby "dziurka" była za ciasna :-/ ale tylko do wyjścia pierwszego klocka. Potem już idzie trochę lżej

A co do wkładek to polecam tommee tippee. Rewelacyjnie chłoną

860ij44j7wrm669z.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2016, 16:25

Iva79 lubi tę wiadomość

h84f3e5e51n59t97.png

f2wli09kez578bel.png
  • Dobrawa Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2016, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa,
    Nie ma co podziwiac,sama boje sie jak cholera, "sram w gacie " ze strachu i zastanawiam sie jak ja to ogarne ;P
    A na pomoc rodziny nieoge liczyc,parynera tez tak srednio ,bo on duuzo pracuje.
    Ewentualnie wylafuje w wariatkowie jak kuz nie bede wyrabiac :P

• Dobrawa Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2016, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milky way
    Wcale nie takie odlegle,
    Moje pojda jako czterolatki ;)
    Ale ty masz synka z 2015 tak?a coreczka 2016
    Czyli bede w szkole rok po roku,no pewno ze idealnie by bylo gdyby byli w jednej klasie
    Ale mi chodzi o to by moje byly rok po roku a nie dwa lata roznicy,bo przeciez miedzy nimi tylko 14 miesiecy roznicy,no nic bede starala sie wypchnac moja z rocznikiem 2016 a nie 2017 do szkoly.

polkosia lubi tę wiadomość

• Dobrawa Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2016, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nita,
    Sliczny ten twoj synek!
    Czyje ma rysy?

Nita lubi tę wiadomość

• milky_way Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2016, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrawa, tak, lipiec 2015 i grudzien 2016 ;);)

‹‹ 1145 1146 1147 1148 1149 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ