Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Werix, ja też tak miałam, że mały zasypiał tylko na cycu. Po prostu traktował moje piersi jak smoczka. Były całe obolałe a ja miałam bezsenne noce. Wiem, że pisałaś, że próbowałaś smoczka, ale mały wypluł. Tylko, że smoczek od razu się nie przyswaja. Mój też na początku pluł i myślałam, że on po prostu będzie tym jednym z nielicznych dzieci, które nie tolerują smoczków. Udało mu się zassac do smoka chyba za trzecim podejściem. Potrzymaj trochę smoka przy swojej piersi, potrzyj nim o sutki i wtedy spróbuj dać synkowi.Werix wrote:Od 8 rano walczę by mały zasnął. Ciągle mu coś nie pasuje. Jęczy, stęka, płacze. Tylko przy piersi jest spokojny, ale przystpia. Ja go odkładam i znowu ryk. Już nie wiem, co mu jest...
Oczywiście zrobisz jak uważasz, ale pamiętaj, że chwila odpoczynku należy się nam, bo inaczej się wykończysz.
Werix lubi tę wiadomość
-
baranosia wrote:Dziewczyny które rodziły Sn jak wygląda u Was sprawa 2 na kibelku? U mnie jest straszny ból i normalnie mam wrażenie że pękam

Ja bym skonsultowała, bo to już ponad 2 tygodnie od porodu. U mnie bolesności nie było - własciwie dwójeczka od razu następnego dnia, w normalnym trybie.
Ale masz do tego zatwardzenie? Jesli tak, to polecam - Lactulose-MIP syrop i najlepiej czopek glicerynowy 2g (tylko najlepiej, żebyś jak najdłużej go "utrzymała", żeby nie wywołał Ci dwójki natychmiast, tylko miał szansę ją "rozpuścić" - a to nie łatwe
-
Ja zrobiłam 2 dni po porodzie. Po prostu samo przyszło. Położna nie kazała mi przeć na siłę. Usiadłam w toalecie i raz dwa sprawa załatwiona bez żadnego parcia. Dzięki Bogu do tej pory załatwiam się bezproblemowo. Mnie położna tuż po porodzie wsadziła palec "tam" - nie wiem po co. Po zszyciu również tam wsadziła i może dzięki temu kupa poszła tak gładkobaranosia wrote:Dziewczyny które rodziły Sn jak wygląda u Was sprawa 2 na kibelku? U mnie jest straszny ból i normalnie mam wrażenie że pękam

Ale tak jak Dotty pisze, spróbuj Lactulose. Więcej owoców, pij ciepłą, przegotowaną wodę na czczo.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2016, 12:47
-
Mnie dość długo bolało przy dwójce, chociaż mocno nie popękałam... Ale tylko przy jakichś zatwardzeniach, a tak to szło w miarę. Jak coś, to polecam czopki Eva/qu, są naprawdę super.
Wkładki Lansinoh, najlepsze dla mnie
Dzisiaj mi się już szykuje nawał, ale Tysia zje
Mam nadzieję
Na razie jeszcze nie używałam, nie wiem w ogóle czy będą tym razem potrzebne.
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
ja tez karmie przez kapturki i jsk pokazuje goly sutek pofsuwam to zaczyna lizac otwierac buzie i tak machac glowka na boki probujac zlapac po czym robi sie czerwony bo nie moze zlapac i krzyczy. dlatego boje sie dawac golego sutka bo go to strasznie rozstraja, ale tak bardzo bym chcoala karmic bez kapturkow:(
-
Dziewczyny

Wy tu wszystkie o karmieniach,smoczkach,kapielach
A dla mnie to jeszcze takie odlegle
Bylam wczoraj na kontroli,wszystko ok
Jak nie urodze w 41 tyg to raczej wywolywanie mnie czeka.
Termin za dwa dni
Szkoda ,myslalam ze zmieszcze sie w 2016 roku.
Chcialabymiec dzieci w szkole rok po roku.No chyba ze mloda sie wypchnie wczesniej do szkoly...
Szczęśliwa Mamusia, MoBo lubią tę wiadomość
Wszyscy w domu
-
Dobrawa tez mi to przemknelo przez mysl. Dzieci rok po roku super, ale mojego Grudniątka nie dam wczesniej, bo to takie malenstwo, miedzy dzieciakami mam 16 miesiecy roznicy, nie wiem czy by mała dała rade..
No ale to odlegle czasy
Dobrawa lubi tę wiadomość
-
Nita, spróbuję jeszcze dać mu smoka. Zobaczymy. Bardziej się martwię o jakiekolwiek wypady czy pozostawienie małego pod opieką kogoś innego, bo przecież takiego ssacza to nie sposób uspokoić czymkolwiek innym niż pierś.
U mnie 2 mysiałam robić na początku na Małysza. Teraz jest lepiej, czasem przy twardszej sprawie problem, ale ogólnie luzik.
Ja następne starania o bobasa plabuję na koniec 2018 roku żeby między bobasami były 3 lata przynajmniej różnicy.
Dobrawa lubi tę wiadomość

-
Baranosia, ja mam podobny problem. Ból straszny, jakbym miała tam pęknąć. Zupełnie jakby "dziurka" była za ciasna
ale tylko do wyjścia pierwszego klocka. Potem już idzie trochę lżej
A co do wkładek to polecam tommee tippee. Rewelacyjnie chłoną
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2016, 16:25
Iva79 lubi tę wiadomość

-
Szczesliwa,
Nie ma co podziwiac,sama boje sie jak cholera, "sram w gacie " ze strachu i zastanawiam sie jak ja to ogarne ;P
A na pomoc rodziny nieoge liczyc,parynera tez tak srednio ,bo on duuzo pracuje.
Ewentualnie wylafuje w wariatkowie jak kuz nie bede wyrabiac
Wszyscy w domu
-
Milky way
Wcale nie takie odlegle,
Moje pojda jako czterolatki
Ale ty masz synka z 2015 tak?a coreczka 2016
Czyli bede w szkole rok po roku,no pewno ze idealnie by bylo gdyby byli w jednej klasie
Ale mi chodzi o to by moje byly rok po roku a nie dwa lata roznicy,bo przeciez miedzy nimi tylko 14 miesiecy roznicy,no nic bede starala sie wypchnac moja z rocznikiem 2016 a nie 2017 do szkoly.
polkosia lubi tę wiadomość
Wszyscy w domu
Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH