Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Przybrał ostatnio 170g w ciągu 4 dni, ale karmiłam go jak słonia, co 2 godziny, bo w głowie tylko miałam te durne cyferki na wadze oraz słowa położnej, że nie przybiera a chudnie. Może go za bardzo upaslam, tzn.za szybko, bo w 4 dni 170 g przytyć to dość sporo jak na taki mały organizm. Kolejne ważenie 1 stycznia i będzie to ostatnia wizyta położnej. Ona liczy, że dobije już do wagi urodzeniowej a ja już się stresuję, bo co jeśli nie dobije? Może moje dziecko takie jest, po prostu słabo tyje i taka jego uroda? Ja też jako niemowlę taka byłam, często chudlam, mało tyłam. Może mój syn się udał za mną a te położne strasznie naciskają na wpychanie jedzenia na siłę
-
Hej laski.
Przepraszam, że dopiero teraz ale kuźwa nie mam na nic czasu..
Mała urodziła się 14.12 o 16:47 przez CC, 3610 g 55 cm, 10/10
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/2984778281c7.jpg
milky_way, Krakuska, Izieth, baranosia, Werix, Kushina, polkosia, Szczęśliwa Mamusia, Iva79, jusci, RedLady, Magduullina, Martusiazabka, Perl lubią tę wiadomość

-
Nita tak karmie -ten Bebilon podałam w formie papki to Młody mnie 'wysmial '.zostałam zmuszona odciągnąć i podać mu takiego mixa z butelki -ale ulewa jak ulewal. Jedyny to plus taki,widzę ile je
oprócz tego ma mega czkawki. Te nasze dzieciaki widzę ze strasznie podobne są
Dora 245 ******* 24.12.2016 Czekamy -
Baranosia, mają wszyty taki panel na wysokości biustu z tego samego materiału, co koszulka, z gumką na dole, która jest pod biustem, dzięki czemu wszystko się trzyma
U mnie zdaje egzamin 
A jaki zazwyczaj rozmiar nosisz? Ja byłam pewna, że potrzebuję L, ale M jest idealny. Mam 85 pod biustem, może to Ci jakoś pomoże w doborze rozmiaru
Okciakowa, gratulacje
Śliczna dziewczynka
baranosia lubi tę wiadomość

Mój aniołek Lenka [*] 13.08.2015 (13tc) -
Kurde siedzę dziś i ciągle czytam o szczepionkach.
Położna jedna i druga radzi wziąć te obowiązkowe podstawowe i dokupić od razu rotawirusy a pneumokoki po pół roku. A wy jak i kiedy szczepicie?
Izieth a w biuście ile masz? Głupie pytanie ale nosisz stanik pod ten top?Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2016, 19:49

-
Magdulina I Okciakowa gratuluję
Okciakowa, ja też urodziłam 14.12. witaj w klubie 
Dora, no to faktycznie nasze dzieci są podobne z tymi wymiotami i czkawką. Ach, oby to wkrótce się skończyło, bo bardzo mnie to stresuje a nie mogę tak żyć, bo mam nadciśnienie i pewnie teraz znowu mi skoczy
Baranosia u nas pierwsze szczepienie będzie jak mały będzie na przełomie 6-8 tygodni. To będą 3 szczepionki. Jedno 5 w 1, rotawirusy i coś tam jeszcze. Już mi położna kazała przyszykowac się naa gorączkę u małego po szczepionce a ja już się boję, bo wiem że zacznę panikować
-
Komu też odpadają cycki? Ja już z moim wytrzymać nie mogę. Ciągle tylko cyc i tylko cyc go uspokaja. Boli brzuch-cyc, spać-cyc, męczą bąki-cyc. Normalnie cyce mi urwie! Będę robić trzecie podejście do smoczka. Broniłam się przed nim, ale czuję że moje brodawki niedługo stracą cierpliwość. Mam nadzieję źe da się na nieg9 namówić.

-
Moja ma ciagle po jedzeniu czkawkę. Położna mówi ze około miesiąca samo przejdzie. Zdarza sie tez ze na mnie chluśnie albo sie krztusi. Zauważyłam ze lepiej jest jak ja w trakcie karmienia wezmę raz do odbicia i bo beknięciu dokończy resztę posiłku- kołki tez jakby troche ucichły jak tak robię. Ale moja na butelce wiec nie wiem czy da sie to odnieść do Twojego brzdąca.
Teraz po kąpieli dałam jej jeść ale nie beknela tylko zasnęła. No i minęło ok godziny i stęka przez sen w łóżeczku, wiec zapowiada sie kolka w nocy- cudownie
-
Werix mam to samo, a dziś to jakieś apogeum. Od 18:30 wisiał na cycku padł dopiero o 22:15...
Smoka wypluwa, a jak mu przytrzymam to ma aż odruch wymiotny. Męczył go brzuszek dałam espumisan i poszły dwie kupy więc mam nadzieję, że trochę mi teraz pośpi
Dziewczny dzięki za polecenie wkładek lansinoh w końcu nie ciekną mi cycki
polkosia lubi tę wiadomość

-
Baranosia, dobrze zamówiłaś, ja mam jakieś 102 w biuście aktualnie, jestem dość szeroka w żebrach, dlatego chciałam L kupować, ale M jest idealne, dla Ciebie S powinno być w sam raz

Moja dzisiaj jakieś wzdęcia miała, bardzo się męczyła i pierwszy raz wypróbowaliśmy Windi, mój mąż miał poważne wątpliwości odnośnie wsadzania tej rurki do tej małej pupki, ale natychmiast pomogło, poszły bąki i kupka, a mała od razu przestała płakać
Co prawda za chwilę brzuszek znowu się napiął, ale po krótkim czasie całkiem jej przeszło i zasnęła na 4 godziny 
Zastanawiałam się nad podaniem Sab Simplex, ale to chyba trzeba podawać regularnie przed jedzeniem. Czy taka pojedyncza dawka może zadziałać? Czy jednak trzeba systematycznie stosować, żeby pomogło?

Mój aniołek Lenka [*] 13.08.2015 (13tc)
Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH