SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Nita Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2016, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przybrał ostatnio 170g w ciągu 4 dni, ale karmiłam go jak słonia, co 2 godziny, bo w głowie tylko miałam te durne cyferki na wadze oraz słowa położnej, że nie przybiera a chudnie. Może go za bardzo upaslam, tzn.za szybko, bo w 4 dni 170 g przytyć to dość sporo jak na taki mały organizm. Kolejne ważenie 1 stycznia i będzie to ostatnia wizyta położnej. Ona liczy, że dobije już do wagi urodzeniowej a ja już się stresuję, bo co jeśli nie dobije? Może moje dziecko takie jest, po prostu słabo tyje i taka jego uroda? Ja też jako niemowlę taka byłam, często chudlam, mało tyłam. Może mój syn się udał za mną a te położne strasznie naciskają na wpychanie jedzenia na siłę :/

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• Okciakowa Ekspertka

Wysłany: 30 grudnia 2016, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej laski.
    Przepraszam, że dopiero teraz ale kuźwa nie mam na nic czasu..
    Mała urodziła się 14.12 o 16:47 przez CC, 3610 g 55 cm, 10/10 :)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/2984778281c7.jpg

milky_way, Krakuska, Izieth, baranosia, Werix, Kushina, polkosia, Szczęśliwa Mamusia, Iva79, jusci, RedLady, Magduullina, Martusiazabka, Perl lubią tę wiadomość

3i49roeq4sgexhrq.png
  • milky_way Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2016, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Okciakowa- oooo pięknotka!

• baranosia Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2016, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izieth dzięki za te koszulki :) one są jakoś usztywniane na biuście?
    Kurde tylko jak dobrać rozmiar przez Internet :/

Nita kurde nie pomogę z tymi wymiotami :(

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • dora245 Znajoma

Wysłany: 30 grudnia 2016, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nita tak karmie -ten Bebilon podałam w formie papki to Młody mnie 'wysmial '.zostałam zmuszona odciągnąć i podać mu takiego mixa z butelki -ale ulewa jak ulewal. Jedyny to plus taki,widzę ile je :/ oprócz tego ma mega czkawki. Te nasze dzieciaki widzę ze strasznie podobne są :-)

Dora 245 ******* 24.12.2016 Czekamy
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2016, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Okciakowa i Magdulina serdeczne gratulacje :*

Magduullina lubi tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Izieth Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2016, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baranosia, mają wszyty taki panel na wysokości biustu z tego samego materiału, co koszulka, z gumką na dole, która jest pod biustem, dzięki czemu wszystko się trzyma :) U mnie zdaje egzamin :)
    A jaki zazwyczaj rozmiar nosisz? Ja byłam pewna, że potrzebuję L, ale M jest idealny. Mam 85 pod biustem, może to Ci jakoś pomoże w doborze rozmiaru :)

Okciakowa, gratulacje :) Śliczna dziewczynka :)

baranosia lubi tę wiadomość

zem3anlif9kas3et.png
    zem3df9h3sl7c67r.png
    Mój aniołek Lenka [*] 13.08.2015 (13tc)
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2016, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde siedzę dziś i ciągle czytam o szczepionkach.
    Położna jedna i druga radzi wziąć te obowiązkowe podstawowe i dokupić od razu rotawirusy a pneumokoki po pół roku. A wy jak i kiedy szczepicie?

Izieth a w biuście ile masz? Głupie pytanie ale nosisz stanik pod ten top?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2016, 19:49

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • kalina123 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2016, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baranosia ja bym na twoim miejscu brała s bo ty szczupła jesteś z tego co kojarzę po zdjęciach
    ja mam s i wcale nie są opięte, gumka nie ciśnie a ja raczej wychudzona nie jestem ;)

polkosia lubi tę wiadomość

82doroeqdnooy9dr.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2016, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalina no tak chyba zrobię. W biuście mam 90 niby s jest na 84-88 ale m aż 92-96

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Nita Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2016, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdulina I Okciakowa gratuluję :) Okciakowa, ja też urodziłam 14.12. witaj w klubie ;)

Dora, no to faktycznie nasze dzieci są podobne z tymi wymiotami i czkawką. Ach, oby to wkrótce się skończyło, bo bardzo mnie to stresuje a nie mogę tak żyć, bo mam nadciśnienie i pewnie teraz znowu mi skoczy :/

Baranosia u nas pierwsze szczepienie będzie jak mały będzie na przełomie 6-8 tygodni. To będą 3 szczepionki. Jedno 5 w 1, rotawirusy i coś tam jeszcze. Już mi położna kazała przyszykowac się naa gorączkę u małego po szczepionce a ja już się boję, bo wiem że zacznę panikować :(

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• Werix Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2016, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Komu też odpadają cycki? Ja już z moim wytrzymać nie mogę. Ciągle tylko cyc i tylko cyc go uspokaja. Boli brzuch-cyc, spać-cyc, męczą bąki-cyc. Normalnie cyce mi urwie! Będę robić trzecie podejście do smoczka. Broniłam się przed nim, ale czuję że moje brodawki niedługo stracą cierpliwość. Mam nadzieję źe da się na nieg9 namówić.

17u9ha00otchcgqb.png
  • Basia79 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2016, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja ma ciagle po jedzeniu czkawkę. Położna mówi ze około miesiąca samo przejdzie. Zdarza sie tez ze na mnie chluśnie albo sie krztusi. Zauważyłam ze lepiej jest jak ja w trakcie karmienia wezmę raz do odbicia i bo beknięciu dokończy resztę posiłku- kołki tez jakby troche ucichły jak tak robię. Ale moja na butelce wiec nie wiem czy da sie to odnieść do Twojego brzdąca.
    Teraz po kąpieli dałam jej jeść ale nie beknela tylko zasnęła. No i minęło ok godziny i stęka przez sen w łóżeczku, wiec zapowiada sie kolka w nocy- cudownie

klz9gu1rkkbkfyjt.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2016, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werix mam to samo, a dziś to jakieś apogeum. Od 18:30 wisiał na cycku padł dopiero o 22:15...

Smoka wypluwa, a jak mu przytrzymam to ma aż odruch wymiotny. Męczył go brzuszek dałam espumisan i poszły dwie kupy więc mam nadzieję, że trochę mi teraz pośpi

Dziewczny dzięki za polecenie wkładek lansinoh w końcu nie ciekną mi cycki :D

polkosia lubi tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Werix Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2016, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój to stęka przez sen za każdym razem jak śpi. Dlatego też śpi 2h max a zazwyczaj 1,5. Budzą go bąki albo kupka. Na uspokojenie się chce cyca i znowu objada się jak prosiaczek i od nowa to samo...

17u9ha00otchcgqb.png
  • Nita Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2016, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój sam sobie smoczek trzyma :D

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• kalina123 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2016, 00:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baranosia wracając do tych koszulek to się zmierzyłam, pod biustem mam 79 a w biuście 94

82doroeqdnooy9dr.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2016, 00:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalina i masz S? Jeśli tak to dobrze zamówiłam :)

Nita ja mam niestety model bezsmokowy ;)

Pijawka znowu pije...

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Nita Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2016, 01:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ufff zasnął :) dobranoc mamuśki. Idę na 2 godzinną drzemkę.

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• Izieth Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2016, 02:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baranosia, dobrze zamówiłaś, ja mam jakieś 102 w biuście aktualnie, jestem dość szeroka w żebrach, dlatego chciałam L kupować, ale M jest idealne, dla Ciebie S powinno być w sam raz :)

Moja dzisiaj jakieś wzdęcia miała, bardzo się męczyła i pierwszy raz wypróbowaliśmy Windi, mój mąż miał poważne wątpliwości odnośnie wsadzania tej rurki do tej małej pupki, ale natychmiast pomogło, poszły bąki i kupka, a mała od razu przestała płakać :) Co prawda za chwilę brzuszek znowu się napiął, ale po krótkim czasie całkiem jej przeszło i zasnęła na 4 godziny :)

Zastanawiałam się nad podaniem Sab Simplex, ale to chyba trzeba podawać regularnie przed jedzeniem. Czy taka pojedyncza dawka może zadziałać? Czy jednak trzeba systematycznie stosować, żeby pomogło?

zem3anlif9kas3et.png
    zem3df9h3sl7c67r.png
    Mój aniołek Lenka [*] 13.08.2015 (13tc)
‹‹ 1149 1150 1151 1152 1153 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ