SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Basia79 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2016, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To i tak dobrze. Ja w nocy poszłam po mleko do kuchni, mała u nas w łożku, on śpi obok, mała sie drze wniebogłosy, ja wchodzę z mlekiem a ten poduszka na głowie żeby wygluszyc płacz dziecka i śpi - miałam ochotę przycisnąć tą poduszkę mocniej i udusić go

klz9gu1rkkbkfyjt.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2016, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia to faktycznie udusiłabym dziada... Mój jak mały w nocy płacze chce go wziąć ale wiem że uspokoi się i zaśnie tylko przy cycku. Chyba że odłożę śpiącego do łóżeczka i po chwili otworzy oczy to wtedy budzę męża i sama idę spać a on lula małego aż znowu zaśnie

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Nita Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2016, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia, ja bym takiego faceta chyba zostawiła. Wybacz szczerość, ale to co opisujesz, to skandaliczne zachowanie, kompletny brak odpowiedzialności :/

Baranosia, kiedy Twój mąż wraca do pracy? Mój wraca 3 stycznia... Już się boję co to będzie jak sama z małym zostanę, czy sobie poradzę, czy nie spanikuje.

milky_way lubi tę wiadomość

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• baranosia Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2016, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nita mój dopiero 13.01 wraca

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Nita Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2016, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O to jeszcze masz go trochę do pomocy. Kurde zazdroszcze. :)

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• baranosia Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2016, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam też o tyle dobrze że mam mamę która jest aktualnie na długim l4 300m od siebie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2016, 16:45

Nita lubi tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Basia79 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2016, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nita, ja juz nadziei na poprawę nie mam, kilka dni temu kazałam mu sie wyprowadzić, powiedział ze sie wyprowadzi w styczniu - w sumie jutro styczeń mamy. Nie wiem tylko czy dlatego, ze na grudzień dał 1000 zł z pensji wiec uważa, ze ma pobyt do końca grudnia wykupiony, czy dlatego, ze mamusia wyjechała na Sylwestra do Austrii i nie miałby sie teraz kto nim zaopiekować. Mam nadzieje ze jutro sobie pójdzie, nie mam siły ani nerw na kłótnie.

A najlepiej bo mówi do mnie rano, ze w nocy jakiś dźwięk słyszał jakby sie ktoś dusił tylko nie był pewien czy dziecko czy kot. Ja mowię, i nie wstałes żeby sprawdzić? A on- no nie bo od razu zasnąłem znowu. Opieprzyłam go, ze co za instynkt, gdzie odpowiedzialność, a jak by sie Hania dusiła? Stwierdził, ze przecież sie nie dusiła. No przecież jakbym go zamordowała to kazdy sad mnie uniewinni za zbrodnie w afekcie ....

klz9gu1rkkbkfyjt.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2016, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masakra aż nie wierzę że dorosły facet może gadać i robić takie rzeczy :/

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Basia79 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2016, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie DOROSŁY - tu chyba jest problem, ze kompletnie nie dorósł i nie zamierza chyba, pomimo 33 lat

klz9gu1rkkbkfyjt.png
  • Basia79 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2016, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale tu cisza, czyzbyscie juz świętowały?
    Moja Hania padła na spacerze po ciężkim poranku i nocy i śpi juz od 13.30. A ja głupia zamiast sie z nią przespać to leżę i na nią patrzę, bo cały czas myślałam ze zaraz sie obudzi. I zmarnowałam kilka godzin ewentualnego snu. Coś czuje ze sie wyśpi i spędzimy sylwestra na rączkach u mamusi :)

klz9gu1rkkbkfyjt.png
  • milky_way Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2016, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nita, moj tez wraca 03.01 :)
    Tworzymy grupe wsparcia! :D

Basia, co za nędzny gość. Widac totalnie ma wyjebane... nie wiem co bym zrobila, ale dlugo bym nie wytrzymała tego jak jest
    Mozesz go przepędzic na cztery wiatry, moze cos dotrze do niego i wroci jak zbity kundel.
    A jak nie...no coz, nic nie straciłaś, takiego chuja jakim sie okazuje teraz, nie potrzebujesz ani Ty, ani Hania.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2016, 18:42

baranosia, Basia79, Nita, Martusiazabka lubią tę wiadomość

• Krakuska Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2016, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj wraca do pracy w poniedziałek i też panikuję jak to będzie...

Basia, współczuję... :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2016, 18:15

mjvyanli3sn49jip.png
    relgs65ghndjbduu.png

Beta hcg:
    13.02 - 248
    16.02 - 872
    22.02 - 6184
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2016, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Damy radę dziewczyny! Bo jak nie my to kto ;)

Basia79 lubi tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Basia79 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2016, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny

klz9gu1rkkbkfyjt.png
  • Nita Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2016, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia, szok, on w wieku mojego męża a zachowuje się jak gimnazjalista.
    Ale pisałaś, że on już wcześniej wykazywał taki charakterek, a jednak wyszłaś za niego za mąż? Wiem, że teraz to już nie ma co gdybać, ale Basiu... Jeśli on taki przed ślubem był, to po ślubie nic się nie zmieni. Nigdy. No i jak widać, nadal jest takim samym smarkaczem.
    A daj sobie spokój z nim. Niech robi jutro wypad z mieszkania i podaj go o alimenty. Będziesz mieć święty spokój niż jeszcze darmozjadowi gotować i usługiwac. Będzie płacił na Hanie i tyle a Ty znajdziesz sobie jeszcze normalnego, dojrzałego faceta.

milky_way, Martusiazabka lubią tę wiadomość

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• chiara Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2016, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mój mąż już wrócił do pracy i wcale nie jest tak źle i ciężko :) pierwszy dzień ukladalam sobie plan działania i jakoś leci, a po pracy mąż dużo czasu poświęca Małej :) piszecie takie rzeczy o mezach że mojego muszę wycalowac bo opiekuje się Agatka bez moich instrukcji np. przed chwilą wstałam po 3 godzinach snu, w tym czasie pełną opiekę sprawował mąż. W tym czasie Mała jadła, była przewijania i dostała ogromną porcje czułości :)

Krakuska, Izieth lubią tę wiadomość

• Basia79 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2016, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To prawda, trzeba było za mąż nie wychodzić, a ja chciałam rodzic jako mężatka, no to mam co chciałam. Po cichu miałam nadzieje ze dziecko sprawi ze szybko dorośnie, tym bardziej ze go chciał. Jestem stara, doświadczona a głupia. No ale człowiek całe życie sie uczy. W końcu rozwody tez są dla ludzi :) koleżanka radziła dać sobie jeszcze troche czasu, ale chyba juz nie chce. Nie mogę patrzeć na niego, coś we mnie pękło i chyba nie ma odwrotu. Czuje ze moja podświadomość juz podjęła decyzje i przeciąganie tego tylko pogłębi nerwy i frustracje.
    I wcale mnie nie przeraża wizja samotnego wychowywania dziecka. Jakoś mam pewność ze sobie swietnie sama dam radę. W sumie te trzy tygodnie sama sobie radziłam i jest całkiem nieźle. No i mam starszego syna, dziewiętnastolatek wiec ma swoje ścieżki ale i tak pomaga mi więcej niz mój mąż, wiec zupełnie sama nie zostaje. Byle praca i pieniądze jako takie były to z reszta spraw sobie poradzimy

Iva79 lubi tę wiadomość

klz9gu1rkkbkfyjt.png
  • Basia79 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2016, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chiara, cieszę sie ze Ty masz ten model "mężczyzny" a nie "chłopca". Pozostaje wiec wiara, ze tacy chodzą po tym świecie :)

klz9gu1rkkbkfyjt.png
  • Basia79 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2016, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze, Hania nadal śpi
    i oczywiście już schizuję, czy na pewno wszystko ok. Zasnęła na spacerze, pomiędzy 13.30 a 14.00 i śpi nadal. Nakarmiłam ją na śpiocha około 18.30, bo już za długa przerwa w jedzeniu była (o 13.00) nie rozbudziła się, trochę postękała tylko i śpi nadal.
    niby dobrze, ale czy na pewno

klz9gu1rkkbkfyjt.png
  • Werix Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2016, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeny jak ja zazdroszczę spiących maluchów. Mój śpi max 2h w łóżeczku i już pobudka. Dzisiaj od 7:30 przespał 1,5h w łóżeczku, 1,5h w wózku na spacerze, 1,5h na moim brzuchu i 1h obok mnie w łóżku. 5,5h na 11h! Smoczka nie chce za cholerę. Nawet nie potrafi go ssać. Rozdziawia gębę jak do cycka i smok od razu wypada. Albo sam go wypluwa i się wkurza nieziemsko że chcę go oszukać. Budzą go gazy. Zrobił dziś mega pienistą kupkę i ciągle puszcza bąki. Robi się przy tym czerwony i krzyczy :(

Mój też wraca do pracy w poniedziałek. Ale nie boję się bycia samą, bo pierwszy tydzień byłam praktycznie sama calutkie dnie i dawałam radę. Poza tym mój owszem kocha małego i zajmie się nim jak trzeba, ale cyca mu nie da, a że mojego synka tylko cyc usypia i uspokaja, to mamusia niezastąpiona. W nocy wstaję tylko ja.

17u9ha00otchcgqb.png
‹‹ 1151 1152 1153 1154 1155 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ