Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
No ja jestem w szoku bo moja tez z tych co nie śpią. A dzis ma jakiś maraton. Fakt ze od 2.30 jak sie obudziła na nocne karmienie to do 13.30 czyli do spaceru spała najpierw 2,5 godziny potem 1,5 godziny a potem juz tylko po 5 minut czyli na 11 godzin przespała raptem 4 w dwóch ratach. I to jest u niej standard. Na spacer wychodzę żeby troche odpocząć, bo na spacerze zawsze śpi. Ale po powrocie zawsze jest od razu pobudka. A dzis- wróciłyśmy ok 14.30 i do 20.30 spała, obudziła sie z krzykiem jakby czegoś sie wystraszyła, przewijalam, nakarmiłam, wzięłam do beknięcia i na mnie znów zasnęła. Właśnie ja odłożyłam do łóżeczka i nie wiem o co chodzi. Chora czy jak? Boje sie ze w nocy nie zmruży oka

-
Ja właśnie położyłam spać dziewczynki i też się kładę. Mam nadzieję, że uda nam się pospać do 23 bez pobudek
Potem to i tak hałas, to pewnie mnie wybudzi.
Wszystkiego dobrego, dziewczyny! Dla Was, Waszych rodzin i dzieciaczków
Dla mnie to był ciężki, ale piękny rok. Nic mi więcej do szczęścia nie potrzeba
baranosia, Krakuska, Izieth, Perl lubią tę wiadomość
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Co sądzicie o rurkach windi na wzdęcia/kołki? Ja byłam straszna przeciwniczka wsadzania czegokolwiek w tyłeczek dziecka,ale dziś nie wytrzymałam, bo mała tak się prężyła i stekala a żadne baczki się nie pojawiały. A ta rurka zdziałała cuda tylko nie wiem jakie może mieć skutki uboczne...14.01.2016 - [*] 8t3d ;(
9.12.2016 - 38t1d - 3270g, 52cm
) -
Isia mały miał dwa dni w szpitalu problemy i pomagali mu wsadzając rurkę w tyłeczek. On płakał ja płakałam bardziej ale momentalnie się załatwiał.
Jesteśmy na sylwestrze u mojej mamy, są rodzice męża i jego siostra z mężem i dzieckiem. A mój Antek jakby diabeł w niego wstąpił. Nie może zasnąć ciągle cycek i płacz. Chyba nie jest przyzwyczajony do nowego miejsca i takiego hałasu.
Wzięłam go na górę nakarmiłam i zasną. Wszyscy balują na dole, a ja siedzę na górze z małym i mam ochotę płakać
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2016, 21:57
Isia86 lubi tę wiadomość

-
Baranosia, to zamień sie z mężem - zróbcie sobie zmiany warty
Ja idę spać, pewnie nie na długo, chociaż nie wiem czy zasnę przez te strzały
Szczęśliwego Nowego Roku dziewczyny, w następnego Sylwestra nasze maluchy bedą juz balowały z nami
Kushina lubi tę wiadomość

-
Nie miało być lubię tylko cytuj...baranosia wrote:Isia mały miał dwa dni w szpitalu problemy i pomagali mu wsadzając rurkę w tyłeczek. On płakał ja płakałam bardziej ale momentalnie się załatwiał.
Jesteśmy na sylwestrze u mojej mamy, są rodzice męża i jego siostra z mężem i dzieckiem. A mój Antek jakby diabeł w niego wstąpił. Nie może zasnąć ciągle cycek i płacz. Chyba nie jest przyzwyczajony do nowego miejsca i takiego hałasu.
Wzięłam go na górę nakarmiłam i zasną. Wszyscy balują na dole, a ja siedzę na górze z małym i mam ochotę płakać
A moja grzecznie leży i się dziwi tym co się dzieje. Ale widać od razu jej ulgę.
Zmiany warty to faktycznie dobry pomysł
14.01.2016 - [*] 8t3d ;(
9.12.2016 - 38t1d - 3270g, 52cm
) -
U mnie jeszcze północy nie ma, ale wpadłam wam życzyć szczęśliwego nowego roku. Choć zapewne 2016 był wspaniały dla większości z nas, zostałysmy mamusiami, mamy cudowne dzieciaczki. Życzę dużo cierpliwości w trudach wychowania naszych pociech w Nowym Roku, zdrowia oraz spełnienia najskrytszych marzeń oraz żebyśmy pozostały w naszym skromnym gronie i spotkały się również na grudniowym wątku w przyszłym roku.
Werix, Martusiazabka, Iva79 lubią tę wiadomość
-
No ja dzisiaj kolejna próba: nieudana. Mały wypluwa, najdłużej potrzymał 3 sekundy i wsio. Kurcze, nie wiem co zrobić, bo takiego ssacza nie mogę z nikim innym zostawić. A tu trzeba do dentysty, do ginekologa, do sklepu. Nie wiem, jak inaczej go uspokajać. Jak gdzieś wychodzę, nawet z nim, to jestem jak na szpilkach, bo nie wiem, kiedy się obudzi i przypomni sobie o ssaniu...

-
Werix musisz trochę z małym posiedzieć przy tym smoczku a nie że 3 sekundy i on już będzie ssał. Czasem trzeba czasu, żeby się oswoil. Ja mam smoczek z MAM i sprawdza się super, ale mały od razu się do niego nie zassal. Też wypluwal na początku, ale cierpliwie wkładalam do buzi aż się nauczył. Spróbuj ten z MAM ortodontyczny i jest jeszcze z NUK podobno dobry smoczek, o kształcie sutka.
milky_way lubi tę wiadomość
-
Ja z nim siedzę i mu podaję cierpliwie ale on zassał się tak jak poeinien tylko raz i possał 3 sekundy i wypluł. Tak to od razu memlał i wypychał językiem. No będziemy próbować dalej. Zobaczę ten drugi smoczek.
U nas nocne karmienie. Ani się obejrzałyśmy a nasze dzieci już rok starsze :p (rocznikowo:p)
-
Wszystkiego dobrego na nowy rok
Oby nie był gorszy, niż poprzedni 
Isia, my też ostatnio pierwszy raz wypróbowaliśmy Windi - ulga natychmiastowa, ale mimo to wolałabym stosować tylko w ostateczności.
Mój mąż już po świętach wrócił do pracy i zostałam sama, ale faktycznie nie jest tak źle
Największą trudność sprawia mi wyjście z małą na spacer, bo muszę wszystko znieść z 4 piętra, a później wtargać do góry 
Martynka obudziła się przed północą, więc z nami witała nowy rok i oglądała fajerwerki
Poszła spać ok. 1.00 i przed 6.00 ją obudziłam, żeby w końcu pieluchę przebrać i nakarmić. Pierwszy raz tak długo spała
Iva79 lubi tę wiadomość

Mój aniołek Lenka [*] 13.08.2015 (13tc)
Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH

Ja pospałam dwie godzinki po czym obudziło mnie kwilenie małego pasibrzucha i teraz karmię 

mam jeszcze jeden inny, który mały dostał na gwiazdkę, z canpolu. Muszę go wyparzyć i wypróbować.