SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • jusci Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2016, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój od 9 spał może 2 godz... nie wiem jak mam go już usypiac... teraz niby zasnął ale jak długo,to nie wiem:-(

Nasze Aniołki [*] 06.07.15 8 tc, [*] 22.10.15 7 tc, [*] 19.09.18 7tc , 09.04.2019 CB, {*} 04.2020 7tc
    PAI-1 homo, mthfr hetero
    f2wl20mmcvxm5eim.png
    ex2bpiqvl3ojtl60.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 grudnia 2016, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tam wam mija sylwester? LOL :D Ja pospałam dwie godzinki po czym obudziło mnie kwilenie małego pasibrzucha i teraz karmię :)

• Basia79 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2016, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja jestem w szoku bo moja tez z tych co nie śpią. A dzis ma jakiś maraton. Fakt ze od 2.30 jak sie obudziła na nocne karmienie to do 13.30 czyli do spaceru spała najpierw 2,5 godziny potem 1,5 godziny a potem juz tylko po 5 minut czyli na 11 godzin przespała raptem 4 w dwóch ratach. I to jest u niej standard. Na spacer wychodzę żeby troche odpocząć, bo na spacerze zawsze śpi. Ale po powrocie zawsze jest od razu pobudka. A dzis- wróciłyśmy ok 14.30 i do 20.30 spała, obudziła sie z krzykiem jakby czegoś sie wystraszyła, przewijalam, nakarmiłam, wzięłam do beknięcia i na mnie znów zasnęła. Właśnie ja odłożyłam do łóżeczka i nie wiem o co chodzi. Chora czy jak? Boje sie ze w nocy nie zmruży oka

klz9gu1rkkbkfyjt.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2016, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie położyłam spać dziewczynki i też się kładę. Mam nadzieję, że uda nam się pospać do 23 bez pobudek ;) Potem to i tak hałas, to pewnie mnie wybudzi.

Wszystkiego dobrego, dziewczyny! Dla Was, Waszych rodzin i dzieciaczków <3 Dla mnie to był ciężki, ale piękny rok. Nic mi więcej do szczęścia nie potrzeba <3

baranosia, Krakuska, Izieth, Perl lubią tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Isia86 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2016, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co sądzicie o rurkach windi na wzdęcia/kołki? Ja byłam straszna przeciwniczka wsadzania czegokolwiek w tyłeczek dziecka,ale dziś nie wytrzymałam, bo mała tak się prężyła i stekala a żadne baczki się nie pojawiały. A ta rurka zdziałała cuda tylko nie wiem jakie może mieć skutki uboczne...

14.01.2016 - [*] 8t3d ;(
    9.12.2016 - 38t1d - 3270g, 52cm :))
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2016, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Isia mały miał dwa dni w szpitalu problemy i pomagali mu wsadzając rurkę w tyłeczek. On płakał ja płakałam bardziej ale momentalnie się załatwiał.

Jesteśmy na sylwestrze u mojej mamy, są rodzice męża i jego siostra z mężem i dzieckiem. A mój Antek jakby diabeł w niego wstąpił. Nie może zasnąć ciągle cycek i płacz. Chyba nie jest przyzwyczajony do nowego miejsca i takiego hałasu.
    Wzięłam go na górę nakarmiłam i zasną. Wszyscy balują na dole, a ja siedzę na górze z małym i mam ochotę płakać :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2016, 21:57

Isia86 lubi tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Basia79 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2016, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baranosia, to zamień sie z mężem - zróbcie sobie zmiany warty
    Ja idę spać, pewnie nie na długo, chociaż nie wiem czy zasnę przez te strzały
    Szczęśliwego Nowego Roku dziewczyny, w następnego Sylwestra nasze maluchy bedą juz balowały z nami :)

Kushina lubi tę wiadomość

klz9gu1rkkbkfyjt.png
  • Werix Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2016, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też w kimę. Dziewczyny, jakich smoczków używacie? Zastanawiam się czy może moj smok nie odpowiada małemu kształtem...

17u9ha00otchcgqb.png
  • Isia86 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2016, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baranosia wrote:
    Isia mały miał dwa dni w szpitalu problemy i pomagali mu wsadzając rurkę w tyłeczek. On płakał ja płakałam bardziej ale momentalnie się załatwiał.

Jesteśmy na sylwestrze u mojej mamy, są rodzice męża i jego siostra z mężem i dzieckiem. A mój Antek jakby diabeł w niego wstąpił. Nie może zasnąć ciągle cycek i płacz. Chyba nie jest przyzwyczajony do nowego miejsca i takiego hałasu.
    Wzięłam go na górę nakarmiłam i zasną. Wszyscy balują na dole, a ja siedzę na górze z małym i mam ochotę płakać :(
    Nie miało być lubię tylko cytuj...

A moja grzecznie leży i się dziwi tym co się dzieje. Ale widać od razu jej ulgę.

Zmiany warty to faktycznie dobry pomysł :)

14.01.2016 - [*] 8t3d ;(
    9.12.2016 - 38t1d - 3270g, 52cm :))
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2016, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko ja jakoś nie mam humoru na świętowanie...

Werix my mamy taki http://lovi.pl/pl/produkty/53/Dynamiczny+MINIsmoczek+do+uspokajania+-+NOWO%C5%9A%C4%86

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • kalina123 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2017, 00:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego najlepszego grudniowe mamusie :)

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

82doroeqdnooy9dr.png
  • Nita Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2017, 00:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie jeszcze północy nie ma, ale wpadłam wam życzyć szczęśliwego nowego roku. Choć zapewne 2016 był wspaniały dla większości z nas, zostałysmy mamusiami, mamy cudowne dzieciaczki. Życzę dużo cierpliwości w trudach wychowania naszych pociech w Nowym Roku, zdrowia oraz spełnienia najskrytszych marzeń oraz żebyśmy pozostały w naszym skromnym gronie i spotkały się również na grudniowym wątku w przyszłym roku. :)

Werix, Martusiazabka, Iva79 lubią tę wiadomość

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• Werix Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2017, 00:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwego Nowego Roku :)

Kurde, baranosia, tego właśnie mam i mój go nie chce za cholerę :/ mam jeszcze jeden inny, który mały dostał na gwiazdkę, z canpolu. Muszę go wyparzyć i wypróbować.

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

17u9ha00otchcgqb.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2017, 01:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werix mój wypluwa smoka, a jak mu przytrzymam to ma odruch wymiotny więc się poddałam.

Dziękuję za życzenia i również życzę Wam wszystkiego dobrego :*

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Werix Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2017, 01:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja dzisiaj kolejna próba: nieudana. Mały wypluwa, najdłużej potrzymał 3 sekundy i wsio. Kurcze, nie wiem co zrobić, bo takiego ssacza nie mogę z nikim innym zostawić. A tu trzeba do dentysty, do ginekologa, do sklepu. Nie wiem, jak inaczej go uspokajać. Jak gdzieś wychodzę, nawet z nim, to jestem jak na szpilkach, bo nie wiem, kiedy się obudzi i przypomni sobie o ssaniu...

17u9ha00otchcgqb.png
  • milky_way Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2017, 01:30

Cytuj  /     /  Zgłoś

Werix, kup kilka i wyprobuj kazdy!
    J naszego synka bylo tak, ze pasowal mu kazdy, bez rozncy. A mała wybredna, ten nie, tamten nieeeee.... stanelo na MAM i na Lovi

• Nita Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2017, 02:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werix musisz trochę z małym posiedzieć przy tym smoczku a nie że 3 sekundy i on już będzie ssał. Czasem trzeba czasu, żeby się oswoil. Ja mam smoczek z MAM i sprawdza się super, ale mały od razu się do niego nie zassal. Też wypluwal na początku, ale cierpliwie wkładalam do buzi aż się nauczył. Spróbuj ten z MAM ortodontyczny i jest jeszcze z NUK podobno dobry smoczek, o kształcie sutka.

milky_way lubi tę wiadomość

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• Werix Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2017, 05:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z nim siedzę i mu podaję cierpliwie ale on zassał się tak jak poeinien tylko raz i possał 3 sekundy i wypluł. Tak to od razu memlał i wypychał językiem. No będziemy próbować dalej. Zobaczę ten drugi smoczek.

U nas nocne karmienie. Ani się obejrzałyśmy a nasze dzieci już rok starsze :p (rocznikowo:p)

17u9ha00otchcgqb.png
  • Izieth Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2017, 06:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego dobrego na nowy rok :) Oby nie był gorszy, niż poprzedni :)

Isia, my też ostatnio pierwszy raz wypróbowaliśmy Windi - ulga natychmiastowa, ale mimo to wolałabym stosować tylko w ostateczności.

Mój mąż już po świętach wrócił do pracy i zostałam sama, ale faktycznie nie jest tak źle :) Największą trudność sprawia mi wyjście z małą na spacer, bo muszę wszystko znieść z 4 piętra, a później wtargać do góry ;)

Martynka obudziła się przed północą, więc z nami witała nowy rok i oglądała fajerwerki :) Poszła spać ok. 1.00 i przed 6.00 ją obudziłam, żeby w końcu pieluchę przebrać i nakarmić. Pierwszy raz tak długo spała :)

Iva79 lubi tę wiadomość

zem3anlif9kas3et.png
    zem3df9h3sl7c67r.png
    Mój aniołek Lenka [*] 13.08.2015 (13tc)
  • Nita Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2017, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na moim synu fajerwerki nie zrobily wrazenia. Akurat byl na cycu jak wybila polnoc i taki to oto Sylwester, ale w sumie najpiekniejszy jaki dotychczas mialam, bo pierwszy z moim wlasnym dzieckiem :)

Werix lubi tę wiadomość

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

‹‹ 1152 1153 1154 1155 1156 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ