Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Ja co roku lądowałam w łazience z moją sunią, w tym roku karmiłam i tuliłam dziecko, więc piesek niestety musiał sobie poradzić w pokoju. Ale po porządnym przytulaniu po północy uspokoiła się

Nita, to fakt, to był najpiękniejszy Sylwester, jaki dane nam było przeżyć

Mój aniołek Lenka [*] 13.08.2015 (13tc) -
U nas trzeci dzień z rzędu poranne problemy. Mały się pręży i nie może zrobić kupy
w ruch idzie termofor i espumisan i po jakiejś godzinie dwóch jest w końcu kupa i ulga.
Chyba dziś spróbuje dać mu espumisan przed snem i przy nocnym karmieniu może to coś da bo nie mogę patrzeć jak się męczy

-
Widzę, że nie tylko ja mam nie śpiący egzemplarz. Wczoraj mała balowała od 16 do 3 w nocy z krótkimi drzemkami przy cycu. Nowy rok oczywiście też przywitała przy cycu
Ogólnie jest ciężko, bo mała nie daje się odłożyć tylko ciągle chce cyca. O ile początkowo pomagał smoczek to teraz już go nie chce i wypluwa. Mam wrażenie, że dla córki jestem tylko jednym wielkim cycem
U innych na rękach jest grzeczna, a u mnie od razu szuka cyca. Momentami czuje się bezradna i nie wiem już co robić.
No i szczęśliwego nowego roku
Dużo radość z naszych pociech
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia 2017, 10:59
Werix lubi tę wiadomość

-
Wasze dzieci też mają jeszcze tak nieuformowana czaszkę? Mój ma płaskie takie z obu stron główki, przy skroniach, blisko uszu. Od początku tak miał, nie wiem co to jest... Nie używam żadnych poduszek a koleżanka mnie już nastraszyla plaskoglowiem
-
Szczęśliwego nowego roku

Położyłam się wczoraj o 22 i mówię do męża żeby mnie obudził o północy ale ,że mi się wstać nie chciało to przyniósł mi dopiero o 1 Małego do karmienia.
Co do płaskiej głowy to myślę ,że na wizycie położna by coś mówiła. Trzeba pamiętać żeby kłaść dziecko raz na jednym boku raz na drugim i będzie ok. -
Nie wiem co z moim synkiem od wczoraj... Daję cyca, je, odbije mu się, pielucha przebrana i kładę go spać. Śpi ładnie jak nigdy do tej pory, od razu po polozeniu go, nawet lulac nie musze i smoczka nie daje. Ale budzi sie po 45 minutach, max 1 godzinie i placze. Nie umiem jeszcze odczytywac jego sygnałów, ciągle się uczę, ale serio nie wiem co mu jest. Jakiś skok rozwojowy czy co?
-
U mnie kolejna tragiczna noc... Sąsiedzi debile strzelali od 21 co 15 min pod samymi oknami. Dziewczynki ciągle się budziły, pies wariował. A potem nad ranem Tyśka wstała o 4 i nie mogła do 6 zasnąć
A u Matyldy zaczęło się wiszenie na piersi po 1h... Pośpi chwilę i znów cyc... Dramat
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia 2017, 13:25
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Cześć dziewczynki! Wszystkiego najlepszego w 2017
żeby dzieciaczki rosły nam zdrowo i szczęśliwie 
Nita moja mała po odejściu wód została zassana w kanał lewa strona główki i ma jakoś 2cm krwiaka odstajacego od głowy także wygląda jak księżyc po tej stronie
mam nadzieję że to zejdzie bo jak nie to będzie musiała w kapeluszach chodzić.
U mnie mały sukces bo od dwóch dni karmie piersią
no ale zaczyna się problem jak u was czyli mała lubi siedzieć na cycku 
Właśnie tak z ciekawości co moja położna mi kazała robić to nie karmić z dwóch piersi przy jednym posiedzeniu tylko zawsze jedna pierś nawet jak trzeba przystąpić jeszcze raz po przebieraniu.
Ponoć jakieś tlustsze mleko leci po jakichś 15 min stymulacji sutka i ponoć jak się dziecko przestawia to tego mleka nie dostaje...słyszeliście o tym?
Dobrawa rozpakowalas się?
Nita, Dobrawa lubią tę wiadomość
-
Tak MoBo, położna ma rację. Po około 15-20 minutach leci to tłuste mleko (te które tuczy
) I właśnie dlatego warto trzymać przy tej samej piersi jednak te 20-30 minut, żeby maluch dostał to tuczące mleko. Tylko mnie położna kazała po tym tłustym mleku przewinąć malucha i zaproponowac drugą pierś, bo może po tamtym mleku maluchowi chce się pić, więc może chcieć coś lekkiego na sam koniec czyli to rzadkie mleko z drugiego cyca, bo zazwyczaj na drugim cycu powisi z 5-10 minut i śpi. Także spróbuj podać też drugi cyc, żeby mała się nie "zapchala" tylko tłustym mlekiem.
MoBo, Dobrawa lubią tę wiadomość
Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH

Było wesoło