SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 stycznia 2017, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My jak co roku nowy rok powitaliśmy w łazience ze względu na sunię, która strasznie boi się wystrzałów, a tam jest trochę ciszej. Tyle że tym razem impreza we 4 :D Było wesoło :D

• Izieth Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2017, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja co roku lądowałam w łazience z moją sunią, w tym roku karmiłam i tuliłam dziecko, więc piesek niestety musiał sobie poradzić w pokoju. Ale po porządnym przytulaniu po północy uspokoiła się :)

Nita, to fakt, to był najpiękniejszy Sylwester, jaki dane nam było przeżyć :)

zem3anlif9kas3et.png
    zem3df9h3sl7c67r.png
    Mój aniołek Lenka [*] 13.08.2015 (13tc)
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2017, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas trzeci dzień z rzędu poranne problemy. Mały się pręży i nie może zrobić kupy :( w ruch idzie termofor i espumisan i po jakiejś godzinie dwóch jest w końcu kupa i ulga.

Chyba dziś spróbuje dać mu espumisan przed snem i przy nocnym karmieniu może to coś da bo nie mogę patrzeć jak się męczy :(

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • RedLady Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2017, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, że nie tylko ja mam nie śpiący egzemplarz. Wczoraj mała balowała od 16 do 3 w nocy z krótkimi drzemkami przy cycu. Nowy rok oczywiście też przywitała przy cycu :) Ogólnie jest ciężko, bo mała nie daje się odłożyć tylko ciągle chce cyca. O ile początkowo pomagał smoczek to teraz już go nie chce i wypluwa. Mam wrażenie, że dla córki jestem tylko jednym wielkim cycem :P U innych na rękach jest grzeczna, a u mnie od razu szuka cyca. Momentami czuje się bezradna i nie wiem już co robić.

No i szczęśliwego nowego roku :) Dużo radość z naszych pociech :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia 2017, 10:59

Werix lubi tę wiadomość

bhyw2n0a2ngo7wj5.png
  • Nita Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2017, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wasze dzieci też mają jeszcze tak nieuformowana czaszkę? Mój ma płaskie takie z obu stron główki, przy skroniach, blisko uszu. Od początku tak miał, nie wiem co to jest... Nie używam żadnych poduszek a koleżanka mnie już nastraszyla plaskoglowiem :/

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• baranosia Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2017, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nita mój ma krwiaczki to nie pomogę.

Dopiero wstałam. Mąż wziął małego a ja odespałam w końcu

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • milky_way Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2017, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nita, kolezanka niech nie gada głupot :/
    Przeciez polozna by Ci powiedziała, gdyby cos bylo niepokojącego :)

Nita, polkosia lubią tę wiadomość

• Werix Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2017, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mam wrażenie że z jednej strony ma trochę bardziej płasko.

Niestety drugi smoczek też niezaakceptowany. Próbujemy dalej.

17u9ha00otchcgqb.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2017, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mi się tak wydaje. Po to przecież są te wizyty

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Fuksja90 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2017, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwego nowego roku :)

Położyłam się wczoraj o 22 i mówię do męża żeby mnie obudził o północy ale ,że mi się wstać nie chciało to przyniósł mi dopiero o 1 Małego do karmienia.

Co do płaskiej głowy to myślę ,że na wizycie położna by coś mówiła. Trzeba pamiętać żeby kłaść dziecko raz na jednym boku raz na drugim i będzie ok.

• Nita Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2017, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem co z moim synkiem od wczoraj... Daję cyca, je, odbije mu się, pielucha przebrana i kładę go spać. Śpi ładnie jak nigdy do tej pory, od razu po polozeniu go, nawet lulac nie musze i smoczka nie daje. Ale budzi sie po 45 minutach, max 1 godzinie i placze. Nie umiem jeszcze odczytywac jego sygnałów, ciągle się uczę, ale serio nie wiem co mu jest. Jakiś skok rozwojowy czy co?

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• baranosia Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2017, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nita mój też już nie śpi w dzień po 3h jak dotychczas.

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2017, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie kolejna tragiczna noc... Sąsiedzi debile strzelali od 21 co 15 min pod samymi oknami. Dziewczynki ciągle się budziły, pies wariował. A potem nad ranem Tyśka wstała o 4 i nie mogła do 6 zasnąć :( A u Matyldy zaczęło się wiszenie na piersi po 1h... Pośpi chwilę i znów cyc... Dramat :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia 2017, 13:25

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • MoBo Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2017, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki! Wszystkiego najlepszego w 2017 <3 żeby dzieciaczki rosły nam zdrowo i szczęśliwie :)

Nita moja mała po odejściu wód została zassana w kanał lewa strona główki i ma jakoś 2cm krwiaka odstajacego od głowy także wygląda jak księżyc po tej stronie O.o mam nadzieję że to zejdzie bo jak nie to będzie musiała w kapeluszach chodzić.

U mnie mały sukces bo od dwóch dni karmie piersią :) no ale zaczyna się problem jak u was czyli mała lubi siedzieć na cycku :P
    Właśnie tak z ciekawości co moja położna mi kazała robić to nie karmić z dwóch piersi przy jednym posiedzeniu tylko zawsze jedna pierś nawet jak trzeba przystąpić jeszcze raz po przebieraniu.
    Ponoć jakieś tlustsze mleko leci po jakichś 15 min stymulacji sutka i ponoć jak się dziecko przestawia to tego mleka nie dostaje...słyszeliście o tym?

Dobrawa rozpakowalas się?

Nita, Dobrawa lubią tę wiadomość

Keep calm you are a mummy! O.o
    l22ndf9her11uere.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2017, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O widzisz MoBo a ja zawsze zmieniam pierś po przebraniu

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Nita Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2017, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak MoBo, położna ma rację. Po około 15-20 minutach leci to tłuste mleko (te które tuczy :P) I właśnie dlatego warto trzymać przy tej samej piersi jednak te 20-30 minut, żeby maluch dostał to tuczące mleko. Tylko mnie położna kazała po tym tłustym mleku przewinąć malucha i zaproponowac drugą pierś, bo może po tamtym mleku maluchowi chce się pić, więc może chcieć coś lekkiego na sam koniec czyli to rzadkie mleko z drugiego cyca, bo zazwyczaj na drugim cycu powisi z 5-10 minut i śpi. Także spróbuj podać też drugi cyc, żeby mała się nie "zapchala" tylko tłustym mlekiem. ;)

MoBo, Dobrawa lubią tę wiadomość

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• Nita Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2017, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A zapomniałam się pochwalić. Była położna. Przekroczyliśmy już wagę urodzeniowa. Aran waży równe 3.5 kg! <3

baranosia, jusci, Krakuska, Dobrawa, Werix, milky_way, Perl lubią tę wiadomość

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• MoBo Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2017, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czyli jednak prawda :P no to kontynuje jak kazała i zobaczymy co waga będzie robić bo zaczyna wzrastać od urodzenia, ale mała była dokarmiana sztucznym mlekiem do piątku.

Keep calm you are a mummy! O.o
    l22ndf9her11uere.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2017, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie mały tyje 300g tygodniowo a karmię w trakcie jednego karmienia raz z jednej raz z drugiej

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2017, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boże już mam dość... Ze 3h już mi wisi na cycku. Zaczyna się powtórka z wczoraj że śpi tylko na mnie z cyckiem w buzi...

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
‹‹ 1153 1154 1155 1156 1157 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ