X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 stycznia 2017, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My jak co roku nowy rok powitaliśmy w łazience ze względu na sunię, która strasznie boi się wystrzałów, a tam jest trochę ciszej. Tyle że tym razem impreza we 4 :D Było wesoło :D

• Izieth Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2017, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja co roku lądowałam w łazience z moją sunią, w tym roku karmiłam i tuliłam dziecko, więc piesek niestety musiał sobie poradzić w pokoju. Ale po porządnym przytulaniu po północy uspokoiła się :)

Nita, to fakt, to był najpiękniejszy Sylwester, jaki dane nam było przeżyć :)

zem3anlif9kas3et.png
    zem3df9h3sl7c67r.png
    Mój aniołek Lenka [*] 13.08.2015 (13tc)
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2017, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas trzeci dzień z rzędu poranne problemy. Mały się pręży i nie może zrobić kupy :( w ruch idzie termofor i espumisan i po jakiejś godzinie dwóch jest w końcu kupa i ulga.

Chyba dziś spróbuje dać mu espumisan przed snem i przy nocnym karmieniu może to coś da bo nie mogę patrzeć jak się męczy :(

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • RedLady Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2017, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, że nie tylko ja mam nie śpiący egzemplarz. Wczoraj mała balowała od 16 do 3 w nocy z krótkimi drzemkami przy cycu. Nowy rok oczywiście też przywitała przy cycu :) Ogólnie jest ciężko, bo mała nie daje się odłożyć tylko ciągle chce cyca. O ile początkowo pomagał smoczek to teraz już go nie chce i wypluwa. Mam wrażenie, że dla córki jestem tylko jednym wielkim cycem :P U innych na rękach jest grzeczna, a u mnie od razu szuka cyca. Momentami czuje się bezradna i nie wiem już co robić.

No i szczęśliwego nowego roku :) Dużo radość z naszych pociech :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia 2017, 10:59

Werix lubi tę wiadomość

bhyw2n0a2ngo7wj5.png
  • Nita Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2017, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wasze dzieci też mają jeszcze tak nieuformowana czaszkę? Mój ma płaskie takie z obu stron główki, przy skroniach, blisko uszu. Od początku tak miał, nie wiem co to jest... Nie używam żadnych poduszek a koleżanka mnie już nastraszyla plaskoglowiem :/

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• baranosia Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2017, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nita mój ma krwiaczki to nie pomogę.

Dopiero wstałam. Mąż wziął małego a ja odespałam w końcu

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • milky_way Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2017, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nita, kolezanka niech nie gada głupot :/
    Przeciez polozna by Ci powiedziała, gdyby cos bylo niepokojącego :)

Nita, polkosia lubią tę wiadomość

• Werix Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2017, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mam wrażenie że z jednej strony ma trochę bardziej płasko.

Niestety drugi smoczek też niezaakceptowany. Próbujemy dalej.

17u9ha00otchcgqb.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2017, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mi się tak wydaje. Po to przecież są te wizyty

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Fuksja90 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2017, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwego nowego roku :)

Położyłam się wczoraj o 22 i mówię do męża żeby mnie obudził o północy ale ,że mi się wstać nie chciało to przyniósł mi dopiero o 1 Małego do karmienia.

Co do płaskiej głowy to myślę ,że na wizycie położna by coś mówiła. Trzeba pamiętać żeby kłaść dziecko raz na jednym boku raz na drugim i będzie ok.

• Nita Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2017, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem co z moim synkiem od wczoraj... Daję cyca, je, odbije mu się, pielucha przebrana i kładę go spać. Śpi ładnie jak nigdy do tej pory, od razu po polozeniu go, nawet lulac nie musze i smoczka nie daje. Ale budzi sie po 45 minutach, max 1 godzinie i placze. Nie umiem jeszcze odczytywac jego sygnałów, ciągle się uczę, ale serio nie wiem co mu jest. Jakiś skok rozwojowy czy co?

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• baranosia Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2017, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nita mój też już nie śpi w dzień po 3h jak dotychczas.

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2017, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie kolejna tragiczna noc... Sąsiedzi debile strzelali od 21 co 15 min pod samymi oknami. Dziewczynki ciągle się budziły, pies wariował. A potem nad ranem Tyśka wstała o 4 i nie mogła do 6 zasnąć :( A u Matyldy zaczęło się wiszenie na piersi po 1h... Pośpi chwilę i znów cyc... Dramat :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia 2017, 13:25

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • MoBo Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2017, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki! Wszystkiego najlepszego w 2017 <3 żeby dzieciaczki rosły nam zdrowo i szczęśliwie :)

Nita moja mała po odejściu wód została zassana w kanał lewa strona główki i ma jakoś 2cm krwiaka odstajacego od głowy także wygląda jak księżyc po tej stronie O.o mam nadzieję że to zejdzie bo jak nie to będzie musiała w kapeluszach chodzić.

U mnie mały sukces bo od dwóch dni karmie piersią :) no ale zaczyna się problem jak u was czyli mała lubi siedzieć na cycku :P
    Właśnie tak z ciekawości co moja położna mi kazała robić to nie karmić z dwóch piersi przy jednym posiedzeniu tylko zawsze jedna pierś nawet jak trzeba przystąpić jeszcze raz po przebieraniu.
    Ponoć jakieś tlustsze mleko leci po jakichś 15 min stymulacji sutka i ponoć jak się dziecko przestawia to tego mleka nie dostaje...słyszeliście o tym?

Dobrawa rozpakowalas się?

Nita, Dobrawa lubią tę wiadomość

Keep calm you are a mummy! O.o
    l22ndf9her11uere.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2017, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O widzisz MoBo a ja zawsze zmieniam pierś po przebraniu

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Nita Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2017, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak MoBo, położna ma rację. Po około 15-20 minutach leci to tłuste mleko (te które tuczy :P) I właśnie dlatego warto trzymać przy tej samej piersi jednak te 20-30 minut, żeby maluch dostał to tuczące mleko. Tylko mnie położna kazała po tym tłustym mleku przewinąć malucha i zaproponowac drugą pierś, bo może po tamtym mleku maluchowi chce się pić, więc może chcieć coś lekkiego na sam koniec czyli to rzadkie mleko z drugiego cyca, bo zazwyczaj na drugim cycu powisi z 5-10 minut i śpi. Także spróbuj podać też drugi cyc, żeby mała się nie "zapchala" tylko tłustym mlekiem. ;)

MoBo, Dobrawa lubią tę wiadomość

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• Nita Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2017, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A zapomniałam się pochwalić. Była położna. Przekroczyliśmy już wagę urodzeniowa. Aran waży równe 3.5 kg! <3

baranosia, jusci, Krakuska, Dobrawa, Werix, milky_way, Perl lubią tę wiadomość

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• MoBo Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2017, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czyli jednak prawda :P no to kontynuje jak kazała i zobaczymy co waga będzie robić bo zaczyna wzrastać od urodzenia, ale mała była dokarmiana sztucznym mlekiem do piątku.

Keep calm you are a mummy! O.o
    l22ndf9her11uere.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2017, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie mały tyje 300g tygodniowo a karmię w trakcie jednego karmienia raz z jednej raz z drugiej

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2017, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boże już mam dość... Ze 3h już mi wisi na cycku. Zaczyna się powtórka z wczoraj że śpi tylko na mnie z cyckiem w buzi...

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
‹‹ 1153 1154 1155 1156 1157 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ