Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny a mnie w szpitalu mówili 36.5 do 37.5 to temperatura prawidłowa, a wy że 37.5 to za wysoka?
I jeszcze od kiedy dajecie Wit D3? Szpital kazał od 1 tyg a położna powiedziała że bzdura i żeby od 3 tyg, co tam u was znachory gadajom? -
Witamina d3 od urodzenia. U mnie w szpitalu małej już podawali. I tez mówili, ze do 37,5 jest spoko. Ze noworodki maja podwyższona temp.ciala.
Basia typa bym spakowała sama i wystawiła walizki przed drzwi zeby je sobie tylko odebrał...
Ja ze swoją mała od środy same jesteśmy. A mąż wraca dopiero 25.01... nie jest łatwo,ale idzie dać radę.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia 2017, 19:25
14.01.2016 - [*] 8t3d ;(
9.12.2016 - 38t1d - 3270g, 52cm
) -
Basia typa bym spakowała sama i wystawiła walizki przed drzwi zeby je sobie tylko odebral.[/QUOTE]
Jemu sie nie chce pakować bo leniwy jest, a i tak zaznaczył od razu ze do małej bedzie przychodził. Pewnie po jakimś czasie mu sie znudzi, bo co bedzie z nią robił. Do tej pory miał ja cały czas i nie spędzał z nią czasu a teraz przyjdzie i co? Pewnie kilka razy przyjdzie i sobie odpuści

-
Temperatura powoli zaczęła spadać, ale mały jest dziś strasznie placzliwy, niespokojny, nie chce spać. Tak mi go szkoda

MoBo, każdy kraj ma inne wytyczne. Mi nie kazano podawać witaminy D3 do ukończenia 4 tygodnia życia. Ale w Polsce wiem, że podają od urodzenia. -
Wit d od urodzenia, temp. 37,5 to normalna u noworodka. Nawet w szpitalu miał 37,3 jak odkładałam go od piersi i nic na to położne nie mówiły. W domu też mu mierzę to ma zazwyczaj 37. Czasem więcej, nigdy mniej.
Czy któreś z Waszych maluchów ma pienistą kupkę? Mój ma ją od wczoraj i zastanawian się czy to jakaś alergia, czy ja może źle go karmię?
Też mam mały kryzys. Chociaż pierwszy tydzień byłam sama z małym to jakoś perspektywa powrotu tatusia do pracy mnie zasmuciła. Jakiś strach mnie złapał. O małego. Że coś mu się stanie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia 2017, 19:48

-
Jakiś czas temu miałam schizy, że mała ma gorączkę, po zmierzeniu wyszło powyżej 37, ale dr Google powiedział, że u noworodka do 38 jest w porządku

My też podajemy D3 od początku.
Dzisiaj ostatnia kupka była o 6.00 rano, mam nadzieję, że nie zapowiada to problemów z brzuszkiem.

Mój aniołek Lenka [*] 13.08.2015 (13tc) -
Baranosia odpusc bezdotykowy. Kłamie strasznie!! Mierz zwyklym elektronicznym w pupie. Od wyniku odejmij pół stopnia. Bezdotykowy to wywalona kasa w błoto, pokazuje przeróżnie.
Nita- do 37,5 noworodki mogą mieć, nie denerwuj sie, nic mu nie bedzie. Czym mierzysz temperature?
Dobrawa- a nasz starszak sie nie budzi w nocy, lub budzi sie 1 raz. Wtedy dostaje mleczko mm, rozwodnione, bo on sie budzi towarzysko
wtedy zmiana pieluszki, pociumka cos, wiecej lub mniej i idzie dalej spac, wszystko trwa z 5 minut, czasem troszke wiecej. I nie zmienilo sie nic po urodzeniu małej. Jedyne co sie zmienilo, to zaczal sie troche przytulac, a do tej pory byl nieprzytulański
teraz przychodzi, siada obok albo sie pakije na kolana na moment 
Nie wchodzi w droge małej, czasem ją pacnie po głowie, nie wiemy do konca czy to głaskanie, czy zaczepka
wydaje mi sie, ze bardziej głaskanie ale głowy nie dam 
Basia- japierdole, co to jest za gość.... koncertowo to rozegrałas. Trzymam za Ciebie kciuki! Licze po cichu, ze facet sie ogarnie i wroci skruszony, ale jesli nie, to niech spierdala jak najdalej. Masz Haneczkę, a prawdziwi faceci tez po swiecie chodzą... ten to jakis zjebany maminsynek.
Martusiazabka- wlasnie do dupy z tym oczkiem. Tzn nic lepiej, nic gorzej, czyli nie działa... musze zapjsac ją jutro do okulisty, slyszalam, ze bie potrzeba skierowania, albo prywatnie pojde, cos trzeba robic, oczka takie biedne opuchniete ma
baranosia lubi tę wiadomość
-
Milky oba oczka? To może się okazać że to to samo co u nas. Bo ten lekarz mówił ze to zazwyczaj na obydwa oczka wchodzi. U nas narazie na jednym wiec może szybciej przejdzie (mówił ze może to być 5 dni, a może 3 tygodnie
ale jest szansa na tą bardziej optymistyczną wersję) . Ale mamy obserwować tez to drugie.
Jeśli masz taką możliwość to pojedzcie do szpitala, tam na miejscu was okulista zbada. Bo do poradni musisz mieć skierowanie. I pewnie wyznacza termin...
milky_way lubi tę wiadomość

-
Milky ja właśnie mam bezdotykowy termometr i masz rację, przeróżnie pokazuje. Mój mąż taki zamówił a za każdym razem jak narzekam na ten gówniany termometr to on się denerwuje, że czemu narzekam, przecież taki dobry. Na moim czole raz pokazuje 36.6 a raz 38 - taka rozbieżność!
-
Mój bezdotykowy też leży wypieprzony w kąt, dziadostwo. Nawet nie kupowałam innego, bo miałam jakiś owulacyjny nie użyty i teraz nim mierzę
Żałuję, że już nie ma tradycyjnych, rtęciowych.
Co do witaminy D, to ja mam też od urodzenia w zaleceniach i... Zapomniałam dać
Muszę od jutra pamiętać.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia 2017, 21:57
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Kurczę, o co chodzi z tą witaminą d3? Nam w szpitalu przy wypisie dali dużo witaminy D, ale nie D3. I to mu tylko daję. To dobra jest?
Jasna cholera, mam coraz mniej sił. Mojemu chyba zbliża sie ten skok rozwojowy 5 tygodnia. Od kilku dni po prostu nie daje się odłożyć, nie śpi, wisi na cycu non stop. Płaczę cały dzien, noc, to juz nie baby blues. Bliscy zaczynaja sie niepokoić. Mam wszystkich do pomocy, nie muszę gotować, a jestem wykonczona, załamana i płaczliwa. Uważam, że jestem beznadziejna, że mimo takiej pomocy sobie nie radzę. Tyle z Was ma wiele gorzej i dajecie swietnie radę. Cóż, być może należę do tych 10%, które dotknie depresja poporodowa, liczyłam sie z tym znając moje doświadczenia w tym temacie. -
Krakuska, nie wiem czy to Cię pocieszy, ale pomyśl, że możesz sobie tylko leżeć i karmić i wertować neta na komórce czy tablecie, oglądać filmy czy seriale, słuchać muzyki, a niektórzy nie mają tak dobrze. Pomimo 3h snu na dobę ja na przykład muszę wstać, bo jest jeszcze jedno dziecko, które mnie potrzebuje, trzeba ugotować i zrobić pranie, spędzać wspólnie czas. Nie mam już go tak wiele, by "delektować" się bliskością z Matyldzią. Naprawdę jesteś w komfortowej sytuacji i korzystaj! Nie ma co płakać, leżcie sobie i się karmcie. To jest naprawdę o wiele lepsze niż obowiązki
Oczywiście nie bagatelizuj tego złego samopoczucia, tylko chciałam, żebyś też spojrzała na to z innej strony.
milky_way lubi tę wiadomość
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Wszyscy mi mówili, że bardzo szybko nauczę się rozpoznawać rodzaje płaczu, uczyć "klucza" do odpowiednich zachowań. G*wno prawda, nic nie wiem. Jest tyle zmiennych, które mogą powodować płacz u małego, mieszać sie ze sobą. Moje cudowne "klucze", przytulania, smoczki, szumy, kołysanki raz działają, innym razem w ogóle. Boże, ale mam dolinę dziś. Matka, która nie umie własnego dziecka uspokoić.
Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH