Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny apropo macierzyńskiego,jakie dokumenty? Czy opis aktu który mam tylko jeden kseruje i daje czy załączam oryginał? Oddają ją?Jeśli wybiera się opcje 100/60 % to przy 60 % dorownuja do 1000 zl czy do wynagrodzenia minimalnego?Kiedyś tu o tym pisalyscie?
-
Ja dawałam oryginał oni sami kserują i oddają.Madziula87 wrote:Dziewczyny apropo macierzyńskiego,jakie dokumenty? Czy opis aktu który mam tylko jeden kseruje i daje czy załączam oryginał? Oddają ją?Jeśli wybiera się opcje 100/60 % to przy 60 % dorownuja do 1000 zl czy do wynagrodzenia minimalnego?Kiedyś tu o tym pisalyscie?
Jeśli bierzesz 100/60 to przy 60% wyrównują do 1000zł

-
Mieszkam w pojebanym kraju. Wybaczcie przeklinanie, ale to juz sie w glowie nie miesci. Niby taki rozwiniety kraj, a przynajmniej za takich sie uwazaja, a opieka medyczna jak w Zimbabwe!
Wizyta u lekarza z Aranem miala byc dzisiaj o 11.10.
Poszlismy. Maly mial byc karmiony o okolo 11.30, ale myslalam, ze do tego czasu przyjdziemy do domu, skoro przychodnia 10 minut spacerem od domu. Czekalam ponad godzine z glodnym niemowlakiem, az lekarka laskawie nas zawolala o 12.15, a Aran juz plakal z glodu. Mowie lekarce o tym refluksie. Pomacala mu brzuch, stweirdzila, ze ona nie wie co poradzic, poszukala odpowiedzi w internecie oraz ksiazce ze spisem lekow, a na koncu stwierdzila, ze zadzwoni do szpitala do pediatry i zapyta sie go czy moze nam przepisac Gaviscon Infant. Nosz kurwa, godzina czekania tylko po to, zeby uslyszec, ze ona nie wie i z pediatra sie skonsultuje! Wyszlismy bez niczego, zmeczeni, z bladym, zmeczonym dzieckiem, bo juz nie jadl dlugo i wygladal jak duch.
trzeba bedzie zaczac chodzic na wizyty prywatne. Przynajmniej zobacze pediatre, bo na NHS tylko lekarz rodzinny. Trudno, okolo 100 funtow za sama konsultacje, ale jak mam sie meczyc z ta opieka medyczna, to wole juz zaplacic i miec z glowy. -
A ja też się dzisiaj wnerwiłam. Byłam na wizycie u pediatry i mi mówi ,że dziecko nie dostanie darmowej szczepionki na pneumokoki bo się urodził w 37tc tylko szkoda ,że jest wcześniakiem a ponoć im się to należy.
I teraz zrozum czy dziecko jest w końcu wcześniakiem czy nie. -
Nita, to tak jak moje umawianie na usg bioder. Dzwonię do szpitala się zarejestrować a tam zajęte i automat mówi: jesteś 20 w kolejce, proszę się nie rozłączać... Musiałam umówić się z pakietu medycznego. Dobrze że zapisałam go od razu po urodzeniu.

-
Kurczę, na tej kontroli lekarka tak agresywnie oglądała pępek, że coś naderwała i zaszło wszystko krwią. Wczoraj to jeszcze w miarę wyglądało, bo na świeżo było, a dziś jeden, wielki strup. A tak ładnie już zasychał. Wkurzyłam się...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2017, 21:12
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
nick nieaktualnyZałożyłam mu pieluchę Dada, po jakimś czasie sprawdzam - było siku, a nie przesikał. JEST! Zadowolona zmieniam pieluchę a w tym momencie on zaczął sikać i oczywiście obsikał wszystko dookoła i musiałam przebierać
Werix, polkosia, Martusiazabka lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny odciągające laktatorami: a ile Wam zajmuje czasu odciągnięcie tych 100 ml? Mniej więcej.
Ile Wasze maluchy śpią w ciągu dnia? Mój od 8 do 21 przespał łącznie 4,5h...Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2017, 21:35
milky_way lubi tę wiadomość

-
Kushina dziś byłam osikana dwa razy

Werix mój na początku spał po 3-3,5h ciągiem, wstawał jadł i po godzinie znowu szedł spać. teraz śpi ciągiem max 2h a najczęściej śpi po 30min do godziny a nie śpi po między kolejnym spaniem po ok 2h czasem więcej nie wiem czemu mu się tak zmieniło
Zaczęłam dawać większą dawkę espumisanu i było już sporo kupek w ciągu dnia ciekawe jak będzie w nocy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2017, 21:45

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH