SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To lipa straszna :/ Oni tam mają niezły burdel...

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • milky_way Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Potwierdzam, duzo osob wygrywa z zusem, trzeba sprobowac. W koncu to nie Twoja wina.

• Koska 88 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadrabialiśmy was chyba tydzień. Uff...
    Gratulacje dla nowych mamusiek :)
    Ja używałam całym 4 dni jak musiałam mm podawać i wróciła na pierś bez problemu.

bl9cvcqgs911kctx.png
  • Madziula87 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny apropo macierzyńskiego,jakie dokumenty? Czy opis aktu który mam tylko jeden kseruje i daje czy załączam oryginał? Oddają ją?Jeśli wybiera się opcje 100/60 % to przy 60 % dorownuja do 1000 zl czy do wynagrodzenia minimalnego?Kiedyś tu o tym pisalyscie?

tb738ribfs156aj0.png
  • kalina123 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziula z tego co mi wiadomo to jeśli 60% jest poniżej 1000zł to wyrównują do tego tysiąca
    co do dokumentów to wyszło na to że różnie, ja musiałam dać oryginał aktu ale dziewczyny tu pisały że ksero starczało

82doroeqdnooy9dr.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziula87 wrote:
    Dziewczyny apropo macierzyńskiego,jakie dokumenty? Czy opis aktu który mam tylko jeden kseruje i daje czy załączam oryginał? Oddają ją?Jeśli wybiera się opcje 100/60 % to przy 60 % dorownuja do 1000 zl czy do wynagrodzenia minimalnego?Kiedyś tu o tym pisalyscie?
    Ja dawałam oryginał oni sami kserują i oddają.
    Jeśli bierzesz 100/60 to przy 60% wyrównują do 1000zł

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Nita Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mieszkam w pojebanym kraju. Wybaczcie przeklinanie, ale to juz sie w glowie nie miesci. Niby taki rozwiniety kraj, a przynajmniej za takich sie uwazaja, a opieka medyczna jak w Zimbabwe!
    Wizyta u lekarza z Aranem miala byc dzisiaj o 11.10.
    Poszlismy. Maly mial byc karmiony o okolo 11.30, ale myslalam, ze do tego czasu przyjdziemy do domu, skoro przychodnia 10 minut spacerem od domu. Czekalam ponad godzine z glodnym niemowlakiem, az lekarka laskawie nas zawolala o 12.15, a Aran juz plakal z glodu. Mowie lekarce o tym refluksie. Pomacala mu brzuch, stweirdzila, ze ona nie wie co poradzic, poszukala odpowiedzi w internecie oraz ksiazce ze spisem lekow, a na koncu stwierdzila, ze zadzwoni do szpitala do pediatry i zapyta sie go czy moze nam przepisac Gaviscon Infant. Nosz kurwa, godzina czekania tylko po to, zeby uslyszec, ze ona nie wie i z pediatra sie skonsultuje! Wyszlismy bez niczego, zmeczeni, z bladym, zmeczonym dzieckiem, bo juz nie jadl dlugo i wygladal jak duch.
    trzeba bedzie zaczac chodzic na wizyty prywatne. Przynajmniej zobacze pediatre, bo na NHS tylko lekarz rodzinny. Trudno, okolo 100 funtow za sama konsultacje, ale jak mam sie meczyc z ta opieka medyczna, to wole juz zaplacic i miec z glowy.

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• Fuksja90 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja też się dzisiaj wnerwiłam. Byłam na wizycie u pediatry i mi mówi ,że dziecko nie dostanie darmowej szczepionki na pneumokoki bo się urodził w 37tc tylko szkoda ,że jest wcześniakiem a ponoć im się to należy.
    I teraz zrozum czy dziecko jest w końcu wcześniakiem czy nie.

• Madziula87 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny

tb738ribfs156aj0.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fuksja z tego co wiem to wcześniakom się należy darmowa

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Fuksja90 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baranosia też tak myślałam do dzisiaj ale pediatra twierdzi ,że jemu już nie.

• Werix Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nita, to tak jak moje umawianie na usg bioder. Dzwonię do szpitala się zarejestrować a tam zajęte i automat mówi: jesteś 20 w kolejce, proszę się nie rozłączać... Musiałam umówić się z pakietu medycznego. Dobrze że zapisałam go od razu po urodzeniu.

17u9ha00otchcgqb.png
  • Madziula87 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeszcze mam pytanie,a co jeśli podczas połowy urlopu macierzyńskiego kończy mi się umowa o pracę?Czy jest się chronionym do końca takiego urlopu czy po prostu po upływie umowy zostaje się bez niczego tylko na zasiłku?

tb738ribfs156aj0.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wg mnie macierzyński normalnie do końca wypłaca zus

Madziula87, Martusiazabka lubią tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę, na tej kontroli lekarka tak agresywnie oglądała pępek, że coś naderwała i zaszło wszystko krwią. Wczoraj to jeszcze w miarę wyglądało, bo na świeżo było, a dziś jeden, wielki strup. A tak ładnie już zasychał. Wkurzyłam się...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2017, 21:12

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2017, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Założyłam mu pieluchę Dada, po jakimś czasie sprawdzam - było siku, a nie przesikał. JEST! Zadowolona zmieniam pieluchę a w tym momencie on zaczął sikać i oczywiście obsikał wszystko dookoła i musiałam przebierać :D

Werix, polkosia, Martusiazabka lubią tę wiadomość

• Werix Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny odciągające laktatorami: a ile Wam zajmuje czasu odciągnięcie tych 100 ml? Mniej więcej.

Ile Wasze maluchy śpią w ciągu dnia? Mój od 8 do 21 przespał łącznie 4,5h...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2017, 21:35

milky_way lubi tę wiadomość

17u9ha00otchcgqb.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kushina dziś byłam osikana dwa razy :D

Werix mój na początku spał po 3-3,5h ciągiem, wstawał jadł i po godzinie znowu szedł spać. teraz śpi ciągiem max 2h a najczęściej śpi po 30min do godziny a nie śpi po między kolejnym spaniem po ok 2h czasem więcej nie wiem czemu mu się tak zmieniło :/

Zaczęłam dawać większą dawkę espumisanu i było już sporo kupek w ciągu dnia ciekawe jak będzie w nocy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2017, 21:45

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Nita Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kushina mój sika na mnie prawie codziennie. I wymiotuje. Uroki bycia mamą chłopca ;)

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• baranosia Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 01:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dał mi pospać synek i spał od 21:30 <3

Czy to możliwe że dopiero teraz zaczęła mi się obkurczać macica? Strasznie boli mnie brzuch :(

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
‹‹ 1161 1162 1163 1164 1165 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ