Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Baranosia, krew może się właśnie pojawiać takimi większymi falami. Ja na przykład po 2-3 tygodniach miałam już tylko plamienia, a miesiąc po znów nawrót większej ilości. W szpitalu uprzedzali mnie, że tak może być.
Ja też nie ściągam mleka
U nas nocka w miarę, bo znów na zmianę, ale co 1h praktycznie karmiłam. Mąż odkąd śpi z nami, to nie może rano wstać z łóżka
A ja jak prześpię 3h ciurkiem to jestem jak skowronek
1,5 roku pobudek w nocy i organizm się chyba trochę przyzwyczaił. A on biedny
Nie ogarnia rano, jak się nazywa
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Baranosia ja też nie ściągam mleka. Ściągnąłem dwa razy do kropelek i na tym koniec. Na szczęście mały znów ssie mi piersi jak dawniej, ale trochę walki i moich łez było
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2017, 10:13
baranosia, Werix lubią tę wiadomość
-
polkosia wrote:Baranosia, jesteś w błędzie. Mnóstwo dziewczyn wygrywa, różne są powody. Swoją drogą, czy to potwierdzone info?
Polkosia, wrzucałaś jakiś czas temu zdjęcie Klementynki z trądzikiem niemowlęcym - pamiętam, że sporo tego miała...Smarowałaś czymś / przemywałaś czymś specjalnym,żeby szybciej zeszło?
My wczoraj byłyśmy u pediatry, bo wolałam sprawdzić czy nie ma jakichś zmian alergicznych (niby wyglądały jak rądzik, ale do tego dochodziły czerwone plamy na buzi, które po jakimś czasie znikały) i problemy brzuszkowe.
Na szczęście pedzia potwierdziła, że to trądzik tylko, a brzuszkowe sprawy to kolki, więc trzeba przetrwać. Ale z tyłu na szyi powiedziała, że zmiany mają charakter łojotokowy i zapisała maść robioną (wit A, wit E + coś tam) i tym mamy smarować. -
Dotty, na czole miała wysypane strasznie, praktycznie jedno obok drugiego, jakieś pojedyncze na policzkach i brodzie. Schodziło kilka dni, a ja tylko myłam Cetaphilem. Tak, żeby smarować to nie. Raz przetarłam spirytusem, bo tak mi koleżanka poradziła, ale to jeszcze pogorszyło i więcej tego nie dotykałam.Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Mój biedak już się zgina
Kwasy podchodzą mu do ust, a on biedny wydaje z siebie takie dziwne dźwięki z bólu. Wiem, że muszę być silna, ale tak ciężko mi go usypiać jak on cierpi przed moimi oczami. Lekarz nic mu nie dał na refluks. Powiedział, że jest za mały na cokolwiek. I tyle oto pomocy otrzymałam od tej beznadziejnej opieki medycznej.
Perl pisałaś, że Twoja mała też często ulewala i wymiotowała. Jak sobie z tym poradziłas? Pamiętam również, że jesteś na specjalnej diecie i wyeliminowałas produkty mleczne. Jak mała się czuję po tej diecie? Polepszyło jej się? -
Kurczę u nas tez ten trądzik na to wychodzi. Dokładnie tak jak opisujesz czoło wysypane i pojedyncze na policzkach. Mi położna wczoraj powiedziała zeby niczym nie smarowaćpolkosia wrote:Dotty, na czole miała wysypane strasznie, praktycznie jedno obok drugiego, jakieś pojedyncze na policzkach i brodzie. Schodziło kilka dni, a ja tylko myłam Cetaphilem. Tak, żeby smarować to nie. Raz przetarłam spirytusem, bo tak mi koleżanka poradziła, ale to jeszcze pogorszyło i więcej tego nie dotykałam.
zastanawiam się czy jednak nie podejść do rodzinnej z tym... jak sądzicie?
14.01.2016 - [*] 8t3d ;(
9.12.2016 - 38t1d - 3270g, 52cm
) -
Myślałam o tym Werix, ale chciałam jeszcze poczekać z chustą do około 6 tygodnia, żeby Aranowi trochę mięśnie i główka się ustabilizowala. Chociaż wiem, że można nosić już teraz. A Ty nosisz swojego? Jaką chustę polecasz na początek? Od jakiego producenta? Przeglądałam internet, ale tyle tego jest, że nie wiem kompletnie jaką wybrać, czym się kierować przy wyborze?
-
Moje dojareczki ;P
Już -14 kg i ważę mniej niż przed ciążą. Może niedługo ujrzę 7 z przodu
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f586ec556267.jpg
Martusiazabka, Madziula87, baranosia, Krakuska, Nita, Kushina, Koska 88, Izieth, Werix, Isia86, Iva79, Szczęśliwa Mamusia, tysiaa93, chabasse lubią tę wiadomość
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Co do trądziku, to trzeba przeczekać, innej rady nie mam. Do pediatry bym nie szła na razie, chyba, że w godzinach zdrowych dzieci. Jak nie zacznie schodzić po kilku, kilkunastu dniach to można się wybrać dla spokojnego sumienia, ale to taki czas właśnie, że ten trądzik się pokazuje.
Isia86 lubi tę wiadomość
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn
Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH