SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyszły mi topy z hm są rewelacyjne!
    Izieth, Kalina dzięki za rady z rozmiarem S jest idealna :)

polkosia, Izieth, kalina123 lubią tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa u nas też się wszystko topi a najgorzej że zapowiadają mróz i jak to wszystko zamarznie to dopiero będzie meksyk!

Ja mam księdza w sobotę oby trafił do nas ten co udzielał nam ślubu to zagadam o chrzciny bo na chrzestnego chcę mojego brata a on bierzmowanie będzie miał dopiero w czerwcu :/

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Madziula87 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia,jak Ty dajesz rade na dwie piersi. A dziewczynki prześliczne :)

Moja stokrotka tak jak myslałam prowadzi tryb jeszcze z brzuszka,czyli w nocy przez całą noc oczy jak pięć złotych i tylko cyc,a za dnia odsypia. Czy takiego malucha da się jakoś nauczyć normalnego trybu?

Jutro planowaliśmy pierwszy spacer,ale chyba pogoda nie za bardzo sprzyja :( Ciężko już już w domu wysiedzieć. A wy w której dobie maleństwa wyszlyscie na pierwszy spacer?

Mam nadzieję,ze jutro w końcu zdejma mi szwy,nic tam za bardzo się nie goji,ani nie ma jak siedzieć ani stać :/

A my dzisiaj mamy 10 dni :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2017, 15:05

polkosia, Kushina, Izieth, Martusiazabka, Iva79, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

tb738ribfs156aj0.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziula u nas 8 dzień werandowanie 9 spacer :)

Madziula87 lubi tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przez tydzień Antoś przytył 375g i waży już 4690g ;)

polkosia, Isia86, Martusiazabka, RedLady, Iva79, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Nita Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziula żaden maluszek na tym etapie nie odróżnia jeszcze dnia i nocy. Trzeba to przeczekać po prostu, ale można pomóc wprowadzając rutynę. Czytam teraz mnóstwo artykułów na temat rozwoju dzieci i dowiedziałam się, że właśnie rutyna jest najważniejsza. Czyli kąpiel o tej samej porze, czyste ubranko, karmienie w cichym, bezpiecznym pokoju, bez włączonego telewizora. Przyciemnij światło lub włącz lampkę, która świeci na czerwono. Ogólnie to nie ma być kompletnie ciemno w pokoju, ale światło ma być przytlumione, przytulne. Podczas karmienia czy zmiany pieluszki nie mów nic do maluszka. Niech wie, że to nie czas zabawy, a mówienie do niego tylko go pobudzi. Pieluchę staraj się przewinąć szybko a maluszka utulaj szumiac mu delikatnie do uszka.
    W dzień z kolei pozwól aby światło dzienne dostało się do pokoju, rób wszystko wkoło normalnie, tzn.sprzatanie, gotowanie. Niech dziecko wie, ze to dzień i nie chodzimy na palcach.
    Oczywiście w praktyce to inaczej wygląda. Ja jedynie dzielę się tym co przeczytałam. Na razie i tak większość dzieci w pierwszych tygodniach mało śpi w nocy. Położna mówiła, że po prostu jak byłyśmy w ciąży to kolysalysmy je za dnia podczas chodzenia, więc spały. No i tak im zostało.
    Nie zapominaj, że pierwsze 3 miesiące to czwarty trymestr ciąży, więc maluch oczekuje tego samego czego doświadczał w brzuchu.

Madziula87, Iva79, milky_way lubią tę wiadomość

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• kalina123 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baranosia wrote:
    Przyszły mi topy z hm są rewelacyjne!
    Izieth, Kalina dzięki za rady z rozmiarem S jest idealna :)

Super, ja teź sobie kolejne zamówiłam bo latem to pewnie będzie mój ulubiony strój ;

82doroeqdnooy9dr.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalina a masz jakieś jeszcze sprawdzone ubrania do karmienia z hm?

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Werix Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nita, ja noszę mojego od czasu do czasu. Kupiłam tanią chustę na start, którą pozytywnie oceniły laski na forum o chustach.
    Na allegro: chusta tkana azimi.

Nita lubi tę wiadomość

17u9ha00otchcgqb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2017, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy wy będziecie szczepić na pneumokoki? I czy obowiązkową szczepionkę bierzecie 5w1 czy 6w1? Nie podoba mi się trochę, że pneumokoki chcą podać tego samego dnia co tą obowiązkową. Wolałabym to rozbić w czasie.

• baranosia Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kushina mi np. położna jedna i druga (bo przychodzą dwie na zmianę) poradziła szczepić obowiązkowymi normalnymi i od razu rota a pneumokoki dopiero po pół roku. Poradzę się jeszcze rodzinnego

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2017, 15:35

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • RedLady Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baranosia, co Ty jesz, że twoje mleko aż tak tuczy? ;) u nas 180g przez tydzień na plus :)

widzę, że temat chust. Też się zaczynam zastanawiać czy nie kupić, bo mała w dzień jest prawie nieodkładalna :P jak tak dalej pójdzie to mi ręce odpadną :P praktycznie od rana to dopiero ok 16-17 daje się odłożyć na 3h spania

bhyw2n0a2ngo7wj5.png
  • Werix Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem że był już taki temat, ale możecie polecić jakiś lek na hemoroidy bez recepty, który może przyjmować karmiąca?

17u9ha00otchcgqb.png
  • Iva79 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkusia piekny widok 2 dzieciaczkow, tez bym tak chciala. Mysle o 2 dziecku , ale wiem tez , ze pracy jeszcze mi przybedzie. Jeszcze mam troche czasu do 40 , zobacze jak mi pojdzie z Olivierkiem.

polkosia lubi tę wiadomość

zem3o7es4lhz362l.png
    zem3x1hpn1yi29v5.png
  • Lady Highlander Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zorientujcie sie odnosnie 5w1 bo ich brakuje w hurtowniach ,dlatego zdecydowalam sie na 6w1. Jak jeszcze pracowałam to czesto zdarzały sie przestoje w dostawie infanrixu ipv hib. U nas z 6w1 dajemy rota, a pneumo 3 tyg później. Odnośnie hemoroidow to spokojnie mozna posterisan masc i czopki.

eiktrjjgno5jwujd.png

Beta Hcg 14 dpo - 130,9, 15 dpo - 277 17 dpo - 784
  • Basia79 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi w przychodni powiedzieli, że już nie ma 5 w 1 tylko 6 w 1

klz9gu1rkkbkfyjt.png
  • StyczniowaNadzieja Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja przepraszam ze tak wpadam w watek ni z gruchy ni z ietruchy ale zagladam i podczytuje co u Polkosi :) a ze widze temet tradziku to moze pomoge. U nas byl ten problem na duza skale, pomoglo przemywanie buzi woda z krochmalem z maki ziemniaczanej, pozniej kapiele w takim krochmalu pomagaly na inne ddolegliwosci skorne m.in. Odparzenia

polkosia, Iva79 lubią tę wiadomość

caur359.png
    3ro1ov5.png
  • Fuksja90 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też powiedzieli ,że są tylko 6w1.

• baranosia Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Red lady kochana ja się właśnie ciągle boję że moje mleko słabe bo mało jem a tu masz :D

Werix mi polecono w aptece hemorectal. Nie stosowałam bo przestudiowałam Internet i u mnie to chyba jest coś takiego jak szczelina odbytu :/

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Isia86 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez tylko 6w1.

14.01.2016 - [*] 8t3d ;(
    9.12.2016 - 38t1d - 3270g, 52cm :))
‹‹ 1163 1164 1165 1166 1167 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ