X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyszły mi topy z hm są rewelacyjne!
    Izieth, Kalina dzięki za rady z rozmiarem S jest idealna :)

polkosia, Izieth, kalina123 lubią tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa u nas też się wszystko topi a najgorzej że zapowiadają mróz i jak to wszystko zamarznie to dopiero będzie meksyk!

Ja mam księdza w sobotę oby trafił do nas ten co udzielał nam ślubu to zagadam o chrzciny bo na chrzestnego chcę mojego brata a on bierzmowanie będzie miał dopiero w czerwcu :/

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Madziula87 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia,jak Ty dajesz rade na dwie piersi. A dziewczynki prześliczne :)

Moja stokrotka tak jak myslałam prowadzi tryb jeszcze z brzuszka,czyli w nocy przez całą noc oczy jak pięć złotych i tylko cyc,a za dnia odsypia. Czy takiego malucha da się jakoś nauczyć normalnego trybu?

Jutro planowaliśmy pierwszy spacer,ale chyba pogoda nie za bardzo sprzyja :( Ciężko już już w domu wysiedzieć. A wy w której dobie maleństwa wyszlyscie na pierwszy spacer?

Mam nadzieję,ze jutro w końcu zdejma mi szwy,nic tam za bardzo się nie goji,ani nie ma jak siedzieć ani stać :/

A my dzisiaj mamy 10 dni :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2017, 15:05

polkosia, nick nieaktualny, Izieth, Martusiazabka, Iva79, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

tb738ribfs156aj0.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziula u nas 8 dzień werandowanie 9 spacer :)

Madziula87 lubi tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przez tydzień Antoś przytył 375g i waży już 4690g ;)

polkosia, Isia86, Martusiazabka, RedLady, Iva79, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Nita Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziula żaden maluszek na tym etapie nie odróżnia jeszcze dnia i nocy. Trzeba to przeczekać po prostu, ale można pomóc wprowadzając rutynę. Czytam teraz mnóstwo artykułów na temat rozwoju dzieci i dowiedziałam się, że właśnie rutyna jest najważniejsza. Czyli kąpiel o tej samej porze, czyste ubranko, karmienie w cichym, bezpiecznym pokoju, bez włączonego telewizora. Przyciemnij światło lub włącz lampkę, która świeci na czerwono. Ogólnie to nie ma być kompletnie ciemno w pokoju, ale światło ma być przytlumione, przytulne. Podczas karmienia czy zmiany pieluszki nie mów nic do maluszka. Niech wie, że to nie czas zabawy, a mówienie do niego tylko go pobudzi. Pieluchę staraj się przewinąć szybko a maluszka utulaj szumiac mu delikatnie do uszka.
    W dzień z kolei pozwól aby światło dzienne dostało się do pokoju, rób wszystko wkoło normalnie, tzn.sprzatanie, gotowanie. Niech dziecko wie, ze to dzień i nie chodzimy na palcach.
    Oczywiście w praktyce to inaczej wygląda. Ja jedynie dzielę się tym co przeczytałam. Na razie i tak większość dzieci w pierwszych tygodniach mało śpi w nocy. Położna mówiła, że po prostu jak byłyśmy w ciąży to kolysalysmy je za dnia podczas chodzenia, więc spały. No i tak im zostało.
    Nie zapominaj, że pierwsze 3 miesiące to czwarty trymestr ciąży, więc maluch oczekuje tego samego czego doświadczał w brzuchu.

Madziula87, Iva79, milky_way lubią tę wiadomość

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• kalina123 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baranosia wrote:
    Przyszły mi topy z hm są rewelacyjne!
    Izieth, Kalina dzięki za rady z rozmiarem S jest idealna :)

Super, ja teź sobie kolejne zamówiłam bo latem to pewnie będzie mój ulubiony strój ;

82doroeqdnooy9dr.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalina a masz jakieś jeszcze sprawdzone ubrania do karmienia z hm?

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Werix Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nita, ja noszę mojego od czasu do czasu. Kupiłam tanią chustę na start, którą pozytywnie oceniły laski na forum o chustach.
    Na allegro: chusta tkana azimi.

Nita lubi tę wiadomość

17u9ha00otchcgqb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2017, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy wy będziecie szczepić na pneumokoki? I czy obowiązkową szczepionkę bierzecie 5w1 czy 6w1? Nie podoba mi się trochę, że pneumokoki chcą podać tego samego dnia co tą obowiązkową. Wolałabym to rozbić w czasie.

• baranosia Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kushina mi np. położna jedna i druga (bo przychodzą dwie na zmianę) poradziła szczepić obowiązkowymi normalnymi i od razu rota a pneumokoki dopiero po pół roku. Poradzę się jeszcze rodzinnego

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2017, 15:35

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • RedLady Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baranosia, co Ty jesz, że twoje mleko aż tak tuczy? ;) u nas 180g przez tydzień na plus :)

widzę, że temat chust. Też się zaczynam zastanawiać czy nie kupić, bo mała w dzień jest prawie nieodkładalna :P jak tak dalej pójdzie to mi ręce odpadną :P praktycznie od rana to dopiero ok 16-17 daje się odłożyć na 3h spania

bhyw2n0a2ngo7wj5.png
  • Werix Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem że był już taki temat, ale możecie polecić jakiś lek na hemoroidy bez recepty, który może przyjmować karmiąca?

17u9ha00otchcgqb.png
  • Iva79 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkusia piekny widok 2 dzieciaczkow, tez bym tak chciala. Mysle o 2 dziecku , ale wiem tez , ze pracy jeszcze mi przybedzie. Jeszcze mam troche czasu do 40 , zobacze jak mi pojdzie z Olivierkiem.

polkosia lubi tę wiadomość

zem3o7es4lhz362l.png
    zem3x1hpn1yi29v5.png
  • Lady Highlander Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zorientujcie sie odnosnie 5w1 bo ich brakuje w hurtowniach ,dlatego zdecydowalam sie na 6w1. Jak jeszcze pracowałam to czesto zdarzały sie przestoje w dostawie infanrixu ipv hib. U nas z 6w1 dajemy rota, a pneumo 3 tyg później. Odnośnie hemoroidow to spokojnie mozna posterisan masc i czopki.

eiktrjjgno5jwujd.png

Beta Hcg 14 dpo - 130,9, 15 dpo - 277 17 dpo - 784
  • Basia79 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi w przychodni powiedzieli, że już nie ma 5 w 1 tylko 6 w 1

klz9gu1rkkbkfyjt.png
  • StyczniowaNadzieja Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja przepraszam ze tak wpadam w watek ni z gruchy ni z ietruchy ale zagladam i podczytuje co u Polkosi :) a ze widze temet tradziku to moze pomoge. U nas byl ten problem na duza skale, pomoglo przemywanie buzi woda z krochmalem z maki ziemniaczanej, pozniej kapiele w takim krochmalu pomagaly na inne ddolegliwosci skorne m.in. Odparzenia

polkosia, Iva79 lubią tę wiadomość

caur359.png
    3ro1ov5.png
  • Fuksja90 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też powiedzieli ,że są tylko 6w1.

• baranosia Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Red lady kochana ja się właśnie ciągle boję że moje mleko słabe bo mało jem a tu masz :D

Werix mi polecono w aptece hemorectal. Nie stosowałam bo przestudiowałam Internet i u mnie to chyba jest coś takiego jak szczelina odbytu :/

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Isia86 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez tylko 6w1.

14.01.2016 - [*] 8t3d ;(
    9.12.2016 - 38t1d - 3270g, 52cm :))
‹‹ 1163 1164 1165 1166 1167 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ