SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy któraś szczepi szczepionkami refundowanymi czy kazda wybiera 5 lub 6w1? Mi położna poleca te refundowane...

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Isia86 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My będziemy brali 6w1 raczej.

14.01.2016 - [*] 8t3d ;(
    9.12.2016 - 38t1d - 3270g, 52cm :))
  • kalina123 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baranosia wrote:
    Kalina a masz jakieś jeszcze sprawdzone ubrania do karmienia z hm?
    Nie mam
    aktualnie kupiłam sobie 2 luźne rozpinane dłuższe koszule i 1 kieckę ala koszula, pod to ten top do tego legginsy i tak mi najwygodniej :)

82doroeqdnooy9dr.png
  • Basia79 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro mamy wizytę u pediatry to jeszcze porozmawiam ale raczej wybiorę 6w1 bo nie wiem która z nas bedzie gorzej znosiła tyle ukłuć, tez zastanawiam sie nad pneumokokami i rotawirusami

klz9gu1rkkbkfyjt.png
  • kalina123 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na pewno 6w1 i mam dylemat czy rota dawać razem z 6w1 czy 3tyg później z pneumokokami
    dzisiaj gadałam z pediatrą, ona ze względu na sezon chorobowy i przedszkolaka w domu radzi mi rota dać razem z 6w1 ale decyzję ostateczną pozostawia mi

kushina pamiętaj że lekarz nie może cię zmusić do szczepienia dodatkowymi szczepionkami, to ty podejmujesz decyzję kiedy szczepisz, czy łączysz szczepienia czy nie

82doroeqdnooy9dr.png
  • Krakuska Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baranosia wrote:
    A czy któraś szczepi szczepionkami refundowanymi czy kazda wybiera 5 lub 6w1? Mi położna poleca te refundowane...

Heh, właśnie miałam pytać o to samo. Bo mam wrażenie, ze wszyscy biorą te płatne. A w sumie jak policzyć wszystkie dawki to tak tanio nie wychodzi. My szczepimy refundowanymi.

mjvyanli3sn49jip.png
    relgs65ghndjbduu.png

Beta hcg:
    13.02 - 248
    16.02 - 872
    22.02 - 6184
  • dora245 Znajoma

Wysłany: 4 stycznia 2017, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też refundowane

Dora 245 ******* 24.12.2016 Czekamy
  • Fuksja90 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się zastanawiam bo to jednak ładna kwota wychodzi za 6w1.

• milky_way Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biore to 6w1, choc chcialam w sumie 5w1 jak synka no ale nie ma, to nie ma :/

• polkosia Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja 6w1 jak Klementynkę :) Pneumokoki i rotę odpuszczam.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • milky_way Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nita, jak pierwszy dzien bez męza? U nas spoko, mala przespala od 12 do 16, wstala o 9, tal wiec z nią malo zachodu. A starszak dzis jak tajfun. Tajfunek tyle zabawek porozrzucał ze w koncu sie potknął i przyłozyl zębami w stolik kawowy, w efekcie czego pozbawił sie połowyy gornej jedynki. Wygląda jak 7 nieszczęść, warga opuchnięta, ząbek o polowe krotszy. A taki miał piękny usmiech. Moj biedaczek. No i nic, musialabym go przykleić do dywanu chyba...stalo sie to 15cm ode mnie. Szkoda maluszka, szkoda ząbka.
    A jutro wizyta dziadkow, bedą załamywać ręce :) ostatnio jak byli to dzien wczesniej malycsie przewrocil obok auta na takie drobne kamyczki, caly nos i broda zdarta.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2017, 19:39

• baranosia Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba też wezmę refundowane i dokupię rota i pneumokoki

Martusiazabka lubi tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Izieth Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baranosia, ja chciałam dokładnie tak jak Ty, czyli refundowane i dodatkowo rotawirusy i pneumokoki. Pediatra polecała te 6w1, że niby bezpieczniejsze, ale gdzieś słyszałam, że bezpieczniejsze są te refundowane i mam dylemat, muszę jeszcze poczytać, zanim się zdecyduję.

zem3anlif9kas3et.png
    zem3df9h3sl7c67r.png
    Mój aniołek Lenka [*] 13.08.2015 (13tc)
  • Nita Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczerze Milky nie wiem jak ty to wszystko ogarniasz. U mnie bez męża ok, ale juz pod koniec dnia, jak już wracał z pracy to miałam serdecznie dość i byłam tak zmęczona, że padłam na sofie. Mały przechodzi skok rozwojowy charakterystyczny dla 3 tygodniowego niemowlaka. Ciągle chce cyca, na ramionach nie chce się przytulać, wygina się, szuka cyca. U mnie w piersiach eksplozja, sutki pieką. Pranie w pralce gnilo od 12 w południe do teraz... I uwaga, oto co dzisiaj zjadłam przez cały dzień. Śniadanie: dwie kromki chleba i herbata. Potem wafelek. I dopiero teraz miskę żurku z jajkiem. Padam na pysk a tam w sypialni jeszcze sterta upranych ciuchów na łóżku leży niezlozona. Mąż małego usypia. Mały ma czkawkę, jest obsikany, zaraz będzie kąpiel. Taki oto dzień z mojego życia.

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• milky_way Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nita, a wlasnie nie wiem, starszak ogolnie jest bardzo grzeczny, zawsze malo plakal, teraz mocno wymusza, ale konsekwentnie oboje ignorujemy, tlumaczymy lub zabrabiamy, czasem wpada w histerie ryczy, drze się, tupie, zalewa sie łzami, bo np zabrałam laptopa bo nim rzucił, albo zabroniłam bawic się pralką i wciskać guziki.

A mała w sumie tez spokojna bardzo. Je, spi, costam sie porozgląda. Niestety widze, ze sie wygina, znowu mam dziecię ze wzmozonym napieciem miesniowym. To samo bylo z małym. Widze, ze ta tez patrzy glownie w jedną stronę, wygina sie w łuk. Malego rehabilitowalismy metodą Vojdy. Duzo płaczu, ale szybki efekt.
    Pewnie bedzie powtorka z rozrywki.

asiam lubi tę wiadomość

• baranosia Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Głupia matka ze mnie i teraz mały przeze mnie cierpi :( pocieszyłam się nie za długo że mały dobrze się załatwia i zamiast nadal podawać mu espumisan to ja odpuściłam i malutki znowu nie może zrobić kupy :( zasnął biedaczek na moim brzuchu i nie mam sumienia go ruszyć...

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Nita Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do wzmozonego napiecia, to moj tez sie tak wygina, szyje ciagnie w dol, ale tylko wtedy jak go podnosze z lozeczka do cyca, bo czas karmienia. On nie moze sie doczekac, ledwo co bluzke podwine do gory a on sie wygina, wierzga nozkami, wydaje z siebie dzwieki jakby nie jadl z tydzien. To to jest wzmozone napiecie, Milky? Ja myslalam, ze to dotyczy jedynie dzieci rodzonych przez cc...

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• milky_way Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nita, wiesz co, to wlasnie nie dotyczy u nas karmienia, tzn nie tylko. To dotyczy ogolnie calego dnia.
    Np jak lezy, to wciaz ma glowke w lewo skierowaną. Jak w prawo przestawiam to sie denerwuje, pewnie ją jakoś to ciągnie. Synek np to jeszcze machal tylko jedną rączką.
    Mała jak ją daje na przewijak, to wygina sie w łuk (na lewo).
    Jak ją nosimy na rękach to tez zaraz chce sie wygiąc w łuk.

• Martusiazabka Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też będziemy szczepić refundowanymi. Dodatkowo tylko kupimy rotawirusy i pneumokoki

860ij44j7wrm669z.png

h84f3e5e51n59t97.png

f2wli09kez578bel.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A kiedy szczepicie na rotawirusy i pneumokoki?

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
‹‹ 1164 1165 1166 1167 1168 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ