SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2017, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nita współczuję :(

Baranosia napisz mi proszę jakich pieluch używasz? Pisałaś mi kiedyś, że Antoś się jeszcze ani razu nie przesikał. Mój przesikuje się praktycznie za każdym razem... W kółko tylko go przebieram. Używam pieluch Pampers Premium, próbowałam też tych rossmannowskich. W dodatku kikut nadal nie odpadł, więc się bujamy z wywijaniem pieluchy.

• polkosia Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nita, skąd to przekonanie, że się pręży, bo mu kwasy do gardła podchodzą? Próbowałaś innych metod na kolki niż kropelki?

milky_way lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kushina ja używam dada z biedronki :)

Polkosia masz jakieś sprawdzone sposoby na kolkę?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2017, 08:50

Kushina lubi tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Werix Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój też często przesikuje. I niezależnie od pieluch. Nie wiem o co chodzi... czasem przesika, czasem nie...

Nita, to mnie teraz przestraszyłaś. Ja kupiłam butelkę medela calma (właśnie dotarła) i mam nadzieję że nie popsuje mu ssania.

17u9ha00otchcgqb.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle kolka kojarzy mi się z panicznym płaczem dziecka przez 2-3h gdzie nie działa ani cycek ani ręce nic- tak miał mój chrześniak.

U nas nie ma takiego płaczu po prostu widzę jak mały się pręży i nie może zrobić kupy- to też kolka?

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe, kolka to chyba takie ogólne nazewnictwo problemów z brzuszkiem ;) Ja Klementynce masaż robiłam i podginałam kolanka do brzuszka, żeby gazy łatwiej wyszły. W kryzysowych momentach Windii.

baranosia, Martusiazabka lubią tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Dobrawa Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczynki,
    Mobo
    Ale super reakcja chlopa :)
    A jak twoj porod przebiegl?

Polkosia,
    Jak tam nocki i samopoczucie ?

Nita
    A te kropelki to moze ze strzykawki czy kieliszka podaj
    Dziekuje dziewczeta za gratulacje,
    My jeszcze w szpitalu
    Mloda dala koncert w nocy ,od 2 do 6 poplakiwala,no tragedia no
    A ja tez spac nie moglam
    Koniec koncow spalam od 6 do 9
    Ciekawe jak tam w domu tatus ze starszakiem :)

Wszyscy w domu :)
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezu jak nie urok to sraczka... Mąż był u mnie w pracy i ponoć zus źle mi płacił całe l4... A byłam od 7tc i zaraz będę oddawać kasę albo potrącą mi z macierzyńskiego...

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Nita Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia, jestem jego mamą, mam matczyne przeczucie, ale w tym przypadku również na 100% wiem co mu jest, bo kolka wygląda zupełnie inaczej a większość osób każdą dolegliwość brzuszną nazywa kolka a często problem leży gdzieś indziej. Zresztą ja miałam to samo jak byłam w ciąży - ostry refluks. Pisałam o tym na forum niejednokrotnie. W ogóle spać przez to nie mogłam. Lecialam na Gaviscon ciągle, ale to było okropne. No i teraz mój syn to samo.
    A co robiłam aby mu pomóc? Oprócz tych kropelek stosowałam wcześniej inny lek. Taka zawiesina, jak nasz polski Espumisan dla dzieci, ten sam skład. Nie pomogło. Obecne kropelki nawet nasiliły. Wykonywałam masaż kolkowy, który pokazała mi położna. Podkurczalam mu nóżki, przykladalam ciepły ręcznik na brzuszek. Dziecko nadal zwija się z bólu, wypluwajac ślinę, mleko, łapie się za gardło, wykrzywia buzię jakby jadł coś obrzydliwego. Poza tym on nie ma problemów z kupkami ani bączkami. Pierdzi, kupy są normalne.
    Mam dziś wizytę u lekarza, mam nadzieję, że przepisze mu coś na te kwasy, bo to okropne tak patrzeć na cierpienie dziecka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2017, 10:15

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• polkosia Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to faktycznie nieciekawie :( Ja niestety nie pomogę, zastanawiałam się tylko skąd przekonanie, że to właśnie refluks...

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrawa, dzisiejsza noc przyzwoita :) Budziły się na zmianę, więc zero płaczu :)

Dobrawa lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • MoBo Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werix ja używałam medela calma przez dwa pełne dni i później przeszłam na pierś bez problemu. Tylko ja nadal używam kapturkow i tylko czasem sprawdzam czy mała chce się przyssac do sutkow (muszę je trochę podleczyc).

Dobrawa u mnie wody poszły o 1.20, zanim się pozbieralismy + jazda do szpitala to była 2.20. Tam podczas badania zaczęły się pierwsze parte więc szybko na porodowke i tam po jakiś 20 min urodziłam, 3.44 mała była z nami. Tylko u mnie była bariera psychiczna żeby wypchnac mała :P więc dopiero jak zrozumiałam że muszę przezwyciężyć te Barriere to wtedy wyszła. No ale jak dla mnie wszystko trwało 15 min :P

polkosia, milky_way lubią tę wiadomość

Keep calm you are a mummy! O.o
    l22ndf9her11uere.png
  • milky_way Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baranosia- a ktovtak wyliczył? ZUS sobie sam wyliczyl zle a teraz Ty masz oddawac czy co?

Polkosia, jak z Twoim l4 i macierzynskim? Bo wiem ze Ty tez na dg. U mnie bez problemu, dostaje jak nalezy, od najwyzszej, choc czasem sie zastanawiam czy sie nie dop...lą do mnie i mnie łapie stres. :/ wiesz jak to z zusem. Nieobliczalni. Choc ksiegowa mowi ze spoko.

Moja pieluszek nie przesikuje, tych sikow w sumie przeciez tak malutko, moze za lekko zapinacie rzepy? Pamietajcie tez zeby wywinąc falbanki na zewnatrz! My uzywamy pampers premium bo niestety ale po innych pupa cala czerwona.

• baranosia Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milky way tak zus mi źle wyliczył dniówkę i przez całą ciążę płacił mi za dużo :/ czekam teraz na decyzję ale chyba czeka mnie oddanie prawie 4tys :/

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Werix Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mały waży 3890, więc ładnie przybrał. Na usg bioderek musiałam umówić się z pakietu medycznego bo dodzwonić się na nfz to cud... Idziemy 24.01, mały będzie miał 6t3d. Do kiedy najpóźniej można to badanie zrobić?

Położna powiedziała że dzieci gazy mają i będą mieć. Jeśli nie ma innych objawów np skórnych, to trzeba to przeczekać.

W końcu pada u nas śnieg :)

17u9ha00otchcgqb.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milky, L4 poszło bez problemu, chociaż bardzo długo czekałam. Teraz będę wiozła dokumenty do macierzyńskiego :) Myślę, że możemy być spokojne jak już jesteśmy na macierzyńskim.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • milky_way Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baranosia- ja bym robila awanture. Niech urzednik odpowie za pomyłke! Kurwa!

Martusiazabka lubi tę wiadomość

• baranosia Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milky_way wrote:
    Baranosia- ja bym robila awanture. Niech urzednik odpowie za pomyłke! Kurwa!
    Tylko z zusem się nie wygra :(

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baranosia, jesteś w błędzie. Mnóstwo dziewczyn wygrywa, różne są powody. Swoją drogą, czy to potwierdzone info?

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    Baranosia, jesteś w błędzie. Mnóstwo dziewczyn wygrywa, różne są powody. Swoją drogą, czy to potwierdzone info?
    Księgowa mnie dziś poinformowała. ZUS jest z nią w kontakcie i ciągle wyjaśniają tą sprawę. Ale jeśli faktycznie źle naliczyli - a księgowa mówi że niestety dostawałam za dużo - to będę musiała oddać różnicę :(

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
‹‹ 1160 1161 1162 1163 1164 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ