Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyNita współczuję

Baranosia napisz mi proszę jakich pieluch używasz? Pisałaś mi kiedyś, że Antoś się jeszcze ani razu nie przesikał. Mój przesikuje się praktycznie za każdym razem... W kółko tylko go przebieram. Używam pieluch Pampers Premium, próbowałam też tych rossmannowskich. W dodatku kikut nadal nie odpadł, więc się bujamy z wywijaniem pieluchy. -
Hehe, kolka to chyba takie ogólne nazewnictwo problemów z brzuszkiem
Ja Klementynce masaż robiłam i podginałam kolanka do brzuszka, żeby gazy łatwiej wyszły. W kryzysowych momentach Windii.
baranosia, Martusiazabka lubią tę wiadomość
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Czesc dziewczynki,
Mobo
Ale super reakcja chlopa
A jak twoj porod przebiegl?
Polkosia,
Jak tam nocki i samopoczucie ?
Nita
A te kropelki to moze ze strzykawki czy kieliszka podaj
Dziekuje dziewczeta za gratulacje,
My jeszcze w szpitalu
Mloda dala koncert w nocy ,od 2 do 6 poplakiwala,no tragedia no
A ja tez spac nie moglam
Koniec koncow spalam od 6 do 9
Ciekawe jak tam w domu tatus ze starszakiem
milky_way lubi tę wiadomość
Wszyscy w domu
-
Polkosia, jestem jego mamą, mam matczyne przeczucie, ale w tym przypadku również na 100% wiem co mu jest, bo kolka wygląda zupełnie inaczej a większość osób każdą dolegliwość brzuszną nazywa kolka a często problem leży gdzieś indziej. Zresztą ja miałam to samo jak byłam w ciąży - ostry refluks. Pisałam o tym na forum niejednokrotnie. W ogóle spać przez to nie mogłam. Lecialam na Gaviscon ciągle, ale to było okropne. No i teraz mój syn to samo.
A co robiłam aby mu pomóc? Oprócz tych kropelek stosowałam wcześniej inny lek. Taka zawiesina, jak nasz polski Espumisan dla dzieci, ten sam skład. Nie pomogło. Obecne kropelki nawet nasiliły. Wykonywałam masaż kolkowy, który pokazała mi położna. Podkurczalam mu nóżki, przykladalam ciepły ręcznik na brzuszek. Dziecko nadal zwija się z bólu, wypluwajac ślinę, mleko, łapie się za gardło, wykrzywia buzię jakby jadł coś obrzydliwego. Poza tym on nie ma problemów z kupkami ani bączkami. Pierdzi, kupy są normalne.
Mam dziś wizytę u lekarza, mam nadzieję, że przepisze mu coś na te kwasy, bo to okropne tak patrzeć na cierpienie dziecka.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2017, 10:15
-
Werix ja używałam medela calma przez dwa pełne dni i później przeszłam na pierś bez problemu. Tylko ja nadal używam kapturkow i tylko czasem sprawdzam czy mała chce się przyssac do sutkow (muszę je trochę podleczyc).
Dobrawa u mnie wody poszły o 1.20, zanim się pozbieralismy + jazda do szpitala to była 2.20. Tam podczas badania zaczęły się pierwsze parte więc szybko na porodowke i tam po jakiś 20 min urodziłam, 3.44 mała była z nami. Tylko u mnie była bariera psychiczna żeby wypchnac mała
więc dopiero jak zrozumiałam że muszę przezwyciężyć te Barriere to wtedy wyszła. No ale jak dla mnie wszystko trwało 15 min
polkosia, milky_way lubią tę wiadomość
-
Baranosia- a ktovtak wyliczył? ZUS sobie sam wyliczyl zle a teraz Ty masz oddawac czy co?
Polkosia, jak z Twoim l4 i macierzynskim? Bo wiem ze Ty tez na dg. U mnie bez problemu, dostaje jak nalezy, od najwyzszej, choc czasem sie zastanawiam czy sie nie dop...lą do mnie i mnie łapie stres.
wiesz jak to z zusem. Nieobliczalni. Choc ksiegowa mowi ze spoko.
Moja pieluszek nie przesikuje, tych sikow w sumie przeciez tak malutko, moze za lekko zapinacie rzepy? Pamietajcie tez zeby wywinąc falbanki na zewnatrz! My uzywamy pampers premium bo niestety ale po innych pupa cala czerwona. -
Mały waży 3890, więc ładnie przybrał. Na usg bioderek musiałam umówić się z pakietu medycznego bo dodzwonić się na nfz to cud... Idziemy 24.01, mały będzie miał 6t3d. Do kiedy najpóźniej można to badanie zrobić?
Położna powiedziała że dzieci gazy mają i będą mieć. Jeśli nie ma innych objawów np skórnych, to trzeba to przeczekać.
W końcu pada u nas śnieg

-
Milky, L4 poszło bez problemu, chociaż bardzo długo czekałam. Teraz będę wiozła dokumenty do macierzyńskiego
Myślę, że możemy być spokojne jak już jesteśmy na macierzyńskim.
milky_way lubi tę wiadomość
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Księgowa mnie dziś poinformowała. ZUS jest z nią w kontakcie i ciągle wyjaśniają tą sprawę. Ale jeśli faktycznie źle naliczyli - a księgowa mówi że niestety dostawałam za dużo - to będę musiała oddać różnicępolkosia wrote:Baranosia, jesteś w błędzie. Mnóstwo dziewczyn wygrywa, różne są powody. Swoją drogą, czy to potwierdzone info?

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH