Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Gratulacje Dobrawa!

Nita wrote:Ja właśnie się odważyłam spróbować laktator, ale mam ręczny z Tommee Tippee i dosc nieprzyjemne to było. Namęczylam się z tym chyba 20 minut a tylko 30 ml poleciało. A sutek boli teraz. Ile ml mam odciągnąć, żeby mąż mógł nakarmić do syta małego? Chciałam iść do fryzjera jakoś w weekend...
Właśnie dlatego moj ręczny poszedł w kąt. Elektryczny uratował mi życie
Mój żarłok zjada miedzy 120 a 150 ml.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2017, 15:38
-
Nita i dziewczyny, odnośnie termometru to ja jestem posiadaczką Brauna na podczerwień do ucha (model BRAUN IRT 6520 Thermoscan 7). Jeszcze nam parę dni zostało żeby powitać córeczkę, ale próbowaliśmy na sobie z mężem i przy trzech pomiarach, jeden po drugim, pokazywał zawsze tą samą wartość. Nie jest to niestety tani sprzęt, ale po opowiadaniach dzieciatych koleżanek i rodziny na temat termometrów do czoła i skaczących wartości temperatury, tak że właściwie nie było za wiele wiadomo, zdecydowaliśmy się na dousznego Brauna. Jedyne co mi przeszkadza to to, że w momencie pomiaru jest głośny sygnał dźwiękowy. Przyznaję jeszcze nie sprawdzałam czy jest możliwość obniżenia głośności w termometrze. Oby
Nita lubi tę wiadomość
Abradaba
-
Dobrawa gratuluję. U Ciebie poród to jak wizyta w toalecie. Szybko i niemal bezboleśnie

Pochwal się zdjęciem małej
Dziewczyny a wy nie bójcie się poddawać dziecku Espumisan? Bo w ulotce wyraźnie jest napisane, ze jest to produkt dla dzieci powyżej 1 miesiąca życia. Ja wiem, że simetykon nie przenika do krwi itd.ale jednak po coś te ulotki są. Ja właśnie czekam aż mały skończy miesiąc, to wtedy kupię ten espumisan, bo angielska wersja tego leku nam nie pomaga.
A tak w ogóle, wy o kolkach piszecie a nas męczy coś innego. Refluks. Okropienstwo. W ogóle małemu nie daje normalnie pospać, ciągle go boli brzuszek, napina się nawet podczas karmienia, zgina w pół. Łapie się za gardło, za klatkę piersiową, piecze go, ciągle mleko się ulewa albo wymiotuje. No i właśnie przez refluks męczy go też zgaga 24/7. Pytałam położnej ale oczywiście mówiła, że to samo przejdzie. Guzik prawda, bo nie koniecznie musi przejść a dziecko mi się męczy. Nie wiem czy którejś z waszych dzieci przytrafil się refluks ale jeśli nie, to naprawdę cieszcie się, bo przez to cholerstwo wiele łez już wylalam.
Dobrawa lubi tę wiadomość
-
Dobrawa, gratulacje
U mnie po 1,5h od odejścia wód zaczęły się parte. Szkoda, że nie było mi dane tym razem urodzić SN... Trzecie (jakby mi przyszło), to pewnie pójdzie tak samo, jak u Ciebie
Jeszcze do szpitala nie zdążę 
Ja nie zamierzam stosować żadnych specyfików na kolki. Na Tyśkę nic nie działało i dla mnie to placebo
Szkoda kasy. Wierzę w Windii i masaż antykolkowy
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Espumisan jest od 1 miesiąca życia bo producentowi nie chciało się robić mega drogich badań dla mniejszych dzieci. Nam pediatra powiedziała ze jeśli jest konieczność to można podać wcześniej, bo napewno nie zaszkodzi. Ale ja dawałam tylko przez 2 dni, bo później udało mi się znaleźć delicol w dobrej cenie
Dobrawa gratuluję! I zazdroszczę szybkiego porodu
pochwal się maleństwem 
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2017, 17:18

-
Ale hej dziewczeta,
Co by nie bylo tak rozowo w domu tez ze skurczami chodzilam i w aucie z 50 min
Nie chce myslec co by bylo gdybysmy z 15 minut dluzej w aucie siedzieli
E.zawiozl mnie wozkiem inwalidzkim do pokoju porodowego,po czym poszedl zaparkowac a jak wrocil to juz mu gratulowali,mowilam by nie czekali na niego z przecieciem pepowiny.
Krakuska lubi tę wiadomość
Wszyscy w domu
-
A to nasza mała pchełka

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/68377f8e6329.jpg
baranosia, Basia79, Iva79, polkosia, Nita, milky_way, Krakuska, RedLady, Martusiazabka, Kushina, Madziula87, Izieth, Perl lubią tę wiadomość
14.01.2016 - [*] 8t3d ;(
9.12.2016 - 38t1d - 3270g, 52cm
)
Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH