Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Dooooobrawa jee! Pobilas rekordy
a ja myślałam, że u mnie szybko poszło
chociaż mój mówi, że poszło mi szybciej niż rozegranie meczu hehehehehe
Ogromne gratulacje!!! Niech mała się pięknie chowa i czekamy na imię
Dobrawa lubi tę wiadomość
-
baranosia wrote:Dziewczyny mam problem. L4 miałam do 14.12 urodziłam 12.12 więc zus powinien zapłacić mi za l4 do 11.12 bo od 12 mam macierzyński a zus zapłacił mi za l4 do 14.12 powinnam to zgłosić i oddać kasę za te 3dni?
Nie
Pomniejszą Ci pierwszą wypłatę z macierzyńskiego
baranosia lubi tę wiadomość
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Dzięki dziewczyny

Milky way urodziłaś 5.12 i jeszcze nie dostałaś macierzyńskiego?
Kurde jestem ciekawa kiedy przyślą kasę i ile w ogóle jej będzie
Na l4 dostawałam więcej niż wynosi moja wypłata i nie wiem czy dostanę tyle ile wynosi faktycznie wypłata czy tyle ile na l4 bo wzięłam opcję 100/60

-
No a ja trochę się pochwalę bo mój chłop jest mega!!! moja miłość to jakieś odrodzenie przeżywa bo widząc go z małą jest mega piękne.
Więc nic mi nie da przy małej zrobić i nawet powiedział uwaga cytuje 'że pierwszy raz w życiu żałuję, że nie ma cycek' bo go zazdrość bierze, że nie może karmić
Codzień rano po jedzeniu bierze mała na klatkę, zapodaje kolysanki i tak śpią razem
a i przebieranie dostaje mi się tylko w nocy. Aż mi się chce drugie robić
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2017, 21:21
Iva79, Werix, baranosia, milky_way, Krakuska, RedLady, Dobrawa, Koska 88, Izieth lubią tę wiadomość
-
Baranosia, bo ja wiem? Ostatnio jak patrzylam, to nie mialam, ale w zus pue widzialam ze decyzje juz mam.
Ale nie wiwm ile i o ile mi pomniejszą, bo nie liczylam, nawet nie wiem jak mialabym to liczyc. Zus to zawsze byla magia dla mnie, dlatego mam dobrą księgową
ona sie martwi
-
Z tą wypłatą to może być tak, jak przy działaności. Niezależnie czy urodzę 3.12 czy 30.12, to kasa będzie dopiero na koniec stycznia. Wyrównanie za grudzień + styczeń. Potem za każdy miesiąc pod koniec miesiąca.
baranosia, milky_way lubią tę wiadomość
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
My tez

Nita, ja myslalam o Medeli, ale w loncu kupilam Lovi. Jest zajebisty. Dwufazowy. I ma regulacje siły ssania. Od baaaardzp delikatnego, do hardcorowego.
Bardzo polecam.
Ma tez zestaw dpdatkpwych akcesoriow w razie zuzycia lub uszkodzenia. Nie jest b.glosny ale tez nie mam porownania z innymi. Ma extra walizeczke do przechowywanaWiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2017, 03:52
-
Nie wiem czy w ogole kupie jakikolwiek laktator a wszystkie butelki zaraz wypierdziele na smietnik. Odciagnelam wczoraj dwa razy po 30 ml. Podalam te 30 ml dwa razy Aranowi, ale nie dlatego, ze mialam taka zachcianke dac mu butelke, tylko dlatego, ze kupilam mu krople na kolki i gazy. Te krople należy zmieszać z małą ilością odciagnietego mleka. Tak też zrobiłam, wymieszalam, dałam mu z butelki te 30ml i dalej kontynuowalam moją piersią. I co? To chyba koniec kp. W ogóle nie umie już sutka łapać. Zachowuje się dziwnie, jakby coś w niego wstąpiło. Wyrywa sutka, mimo iż dobrze się przysysa, po kilku sekundach wypluwa go albo ciągnie jak gumę do żucia i w ogóle nic nie przełyka, tylko maltretuje mi piersi.
Jestem załamana. Takie coś tylko po dwóch razach z gownianymi butelkami Tommee Tippee. Ale sobie narobilam. Chciałam podać lekarstwo na jego bóle brzuszka a teraz mam!
Ostrzegam, żeby jednak poczekać do tego minimum 6 tygodnia karmienia piersią, jak się już porządnie nauczy, zanim się poda butelkę, bo można naprawdę stracić szansę na kp.
Myślicie, że mój syn zacznie ssać pierś znów jak dawniej? Przecież ssał bez problemu odkąd się urodził...
-
Dokładnie kropelki podawaj przed jedzeniem i tyle wymieszają się same.
Mój podczas kolek je strasznie nerwowo. Tak jak mówisz wypluwa, macha głową, naciąga sutka i puszcza. Może Twój też tak ma i nie jest to wina butelki a kolek
Martusiazabka lubi tę wiadomość

-
Ale ja podaję przed jedzeniem te krople. Inaczej nie można, bo one zmieniają laktozę w cukier, aby była bardziej przyswajalna. Ale widzę, że te krople tylko nasiliły refluks małego. Nie śpimy od 21 ani minuty
Biedak leży i pręży się, bo mu kwasy żołądkowe podchodzą do gardła. Mam dość, dzisiaj dzwonię do przychodni i niech lekarz coś da na ten refluks, bo kurde żyć mi się odechciewa jak patrzę na jego męczarnie.
Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH