X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • milky_way Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2017, 03:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tez bierzmey 6w1. Tam jest Engerix ,a juz w szpitalu dalam Engerix, i lepsza szczepionka na krztusiec bodajże. Tak ze biorę tę

• milky_way Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2017, 03:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nita, proboalas 5 sposobow dra Karpa?
    Nasza z miejsca pada plackiem ;D

• baranosia Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2017, 05:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehh a były piękne czasy że mały padał ok 23 i jadł tylko dwa razy w nocy...

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Nita Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2017, 06:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My pospaliśmy 1.5 godziny :) jeszcze miałam jakiś głupi sen, coś a'la koszmar.

Milky, ale o co chodzi z tymi sposobami dr Karpa? Sprawdziłam w google i wychodzi na to, że to są zwykłe sposoby, znane chyba każdej mamie. Ja je stosuję cały czas, a na małego nie zawsze to działa. Także ten Karp Ameryki nie odkrył :D

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• baranosia Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2017, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nita tam chodzi aby to wszystko wykonywać w określonej kolejności wszystko na raz tak jak to on opisał

milky_way lubi tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2017, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego co czytam to możliwe że mamy skok rozwojowy 5tyg i stąd mogą być problemy ze snem...

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • milky_way Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2017, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nita, spowijasz govw taki scisly kokon, zeby rączki byly schowane?

U nas spowijam, smoczek do buzki, szumis i takie kolysanie jak pokazuje na filmiku

.awet rześka odplywa w minute, dwie :D

• Nita Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2017, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam otulacz Woombie. Czasem go to usypia, a czasem wkurza. Zależy od humoru. Dziś go otuliłam w Woombie, włączyłam Ewana (szumiś, mały śpi z nim codziennie) i jakoś zasnął, ale są dni, że to wszystko i kołysanie i lulanie po buzi w ogóle nie pomaga i mały zaśnie tylko na moich rękach i nie da się odłożyć.
    Ale ja już się przyzwyczaiłam do braku snu. Dla mnie jest ok jak pośpie chociaż te 1.5 godziny, więc nie narzekam :)

polkosia lubi tę wiadomość

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• Iva79 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2017, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie juz wrocila miesiaczka, tak twierdzi polozna, dokladnie po 6 tyg , dodam , ze karmie tylko piersia . Kurde a tak sie cieszylam , ze przede mna kilka m-cy bez. W net czytalam, ze tylko 10% kobiet kp tam ma . I ja widocznie w tych 10 wtf :)

Druga nieprzyjemnosc to bol nadgarstka , oczywiscie tez w przyszlym tyg do dr. , nawet na tel mi sie ciezko klepie, bo boli :( zawinelam elastycznym bandazem.

Oli rosnie juz wazy 5300 czyli w 5 tygodni przybral 2200, dzis zauwazylam pierwszy swiadomy usmiech :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2017, 10:44

Nita lubi tę wiadomość

zem3o7es4lhz362l.png
    zem3x1hpn1yi29v5.png
  • Krakuska Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2017, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, my juz po usg główki - wszystko W PORZĄDKU! :) przefajny lekarz, bardzo mnie uspokoił, świetne psychologiczne podejście. Miód na serce. Powiedział, ze jest pewien, ze wszystko się unormuje w przeciągu dwóch tygodni, a dla mojego świętego spokoju mogę iść do neurologa, zeby byc juz na 100% pewna. Ale że on mnie tam nie wysyła, bo jest pewien że jest ok. O tyle jestem spokojna, że to ponoc bardzo dobry specjalista.

Robił nam też usg bioderek i brzuszka (zrobiliśmy w związku z tym refluksem), wszystko jest dobrze :) w brzuszku mięśniówka grubsza, ale w normie, pewnie stąd te wymioty. Wszystko się z czasem unormuje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2017, 12:09

baranosia, Nita, Izieth, Iva79, milky_way lubią tę wiadomość

mjvyanli3sn49jip.png
    relgs65ghndjbduu.png

Beta hcg:
    13.02 - 248
    16.02 - 872
    22.02 - 6184
  • guerretenshi Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2017, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    doberek :) u nas hardcorowo. dwa dni temu byl dzien szpitali. pierw moj spadl ze schodow i zlamal zebro. wiec 4 tygodnie zwolnienia gdzie prawie nic nie moze robic, a poniej 2 tygodnie tacierzynskiego. jak przezyjemy ten czas i go z domu nie wyrzuce, to przezyjemy wszystko. natomiast ze mnie chlupnelo duzo krwi z ogromnymi ilosciami sluzu/skrzepami. wiec tez na ip w strachu co sie dzieje. a tu okres w wydaniu najgorszym! no nic... zycie.
    powoli szykuje sie psychicznie na kolejny skok malego, bo poprzedni byl wczesniej niz nauka przewiduje.
    zdrowia dla maluszkow i powodzenia w kryzysach laktacyjnych. ja mimo ze nie karmie od 5 tygodni to wciaz mam nawroty pokarmu...

13.01 pierwsze USG :)
    f2w3yx8dnbdwnm3w.png
    f2wlj44jcmeu4i3p.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2017, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krakuska cudowne wieści! :)

Kurde dziewczyny nie straszcie tym okresem liczyłam że sporo go nie będę miała!

Guerretenshi to nie ciekawie z tymi złamanymi żebrami :/ nawet Ci nic przy małym nie pomoże...

Wróciliśmy z 1,5h spaceru z babcią. Pod koniec to był bieg z wózkiem bo mały się obudził i zaczął płakać. Na szczęście miałam w Tel dźwięk suszarki więc załączyłam wrzuciłam do gondoli i jechaliśmy wózkiem udając suszarkę :D

Krakuska, guerretenshi, Nita lubią tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Nita Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2017, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje słoneczko kończy dziś miesiąc. Ale ten czas szybko leci. Dopiero co go rodziłam :)

A oto my
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/4e408e44b722.jpg

baranosia, nick nieaktualny, Dobrawa, Izieth, Iva79, milky_way, Krakuska, polkosia, Martusiazabka, Cudek 2, Dotty84 lubią tę wiadomość

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• baranosia Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2017, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śliczni jesteście :*

I smoka ciąga mój za groma nie chce i już nawet nie uczę bo ma odruch wymiotny. Ostatnio chwilę przytrzymałam mu smoka żeby dobrze zassał to porzygał się tak że poszło buzią i nosem na poduszkę, łóżko i na siebie

Nita lubi tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2017, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff nie mam złamanej ręki co nie zmienia faktu, że dalej boli jak cholera :/ Od wczoraj wieczór mąż wszystko robi przy małym. Jedyny plus, że po raz pierwszy go przebrał i zmienił pieluchę ;)

baranosia lubi tę wiadomość

• Fuksja90 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2017, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde Nita myślałam że masz blond włosy :p

• Nita Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2017, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fuksja to są odrosty paskudne. W sumie taki mysi blond tych odrostów. Już nie mogę patrzeć na mój łeb i myślę w jaki sposób iść do fryzjera skoro ja kp co 2 godziny. Albo umówię się z fryzjerką do domu, ale jednak wolałabym iść do salonu.

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• polkosia Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2017, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baranosia wrote:
    Śliczni jesteście :*

I smoka ciąga mój za groma nie chce i już nawet nie uczę bo ma odruch wymiotny. Ostatnio chwilę przytrzymałam mu smoka żeby dobrze zassał to porzygał się tak że poszło buzią i nosem na poduszkę, łóżko i na siebie

U nas to samo, już nie próbuję...

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Nita Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2017, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kushina, jak ty męża uchowałaś, że on jeszcze ani razu pieluchy nie zmienił? :D

Baranosia, a probowalas z innym smoczkiem? U nas na zdjęciu jest smoczek z MAM. Taki malutki one są, 0-2 miesiące. W sumie nie mam innego smoczka, tylko dwa takie same z MAM i mały od razu się zassał :)

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• milky_way Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2017, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kushina! Jak mąż pieluszek nie zmieniał :DDDDD jestes zbyt łaskawa :D

‹‹ 1191 1192 1193 1194 1195 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ