Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Teoretycznie mamy osobne wejście dla dzieci zdrowych i chorych, ale recepcja jest łącznikiem, wspólnym miejscem, pielęgniary tez łażą miedzy jedna a drugą stroną mój stop.
A wogole jak byłyśmy teraz w czwartek rano u pediatry to podejrzewała juz rotawirusa ( dlatego kazała do szpitala jechać) a kazała nam przejść na stronę dla dzieci zdrowych żeby Hanię zważyć. Wiec byłyśmy z rotawirusem w pokoju gdzie są badane dzieci zdrowe. I na wadze leżało nagie chore dziecko, ciekawe jak dobrze tą wagę potem zdezynfekowali. Aż strach pomysleć ile kolejnych dzieci mogłyśmy zarazić
-
U nas na szczęście w środy 10-13 i 15-17 jest dzień szczepień i wtedy są tylko zdrowe dzieci
Antek powiedział godzinę i znowu śpi. Mam nadzieję że w nocy też będzie spał a nie pomylił dzień z nocą.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2017, 17:58

-
nick nieaktualnyDziewczyny, czy ktoras z was miala kiedys pękniętą kość? Czy ból jest nie do zniesienia? Wywalilam sie dzisiaj na spacerze i upadlam na lokiec:( Niby moge ruszac ręką, ale nie jestem w stanie nic nią zrobić, nawet wcisnąć guzika w pilocie
Strasznie sie boje, ze to pęknięcie. Nie moge byc teraz w gipsie
-
No ja tez będę szczepić, chociaż musimy teraz odczekać. I obowiązkowo wezmę pneumokoki - to cholerstwo jest dopiero niebezpieczne, rotawirusy przy tym to pikusbaranosia wrote:Basia wahałam się czy szczepić na rota ale teraz nie mam wątpliwości!
U was, karmiących piersią jest mniejsze prawdopodobieństwo złapania Rota bo w mleku dajecie przeciwciała
Ja karmiłam mieszanie, a od tygodnia juz tylko mm wiec moje dziecko nie miało tyle przeciwciał, i to jest jeden z minusów karmienia mm niestety
-
Wróciliśmy do domu
.
Mały ma być pod kontrolą alergologa oraz gastroenterologa i trzeba czasu żeby potwierdzić czy to skaza białkowa.
Co do szczepień to pytałam dzisiaj o to ordynatorkę i powiedziała ,że ona proponuję zaszczepić na pneumokoki i meningokoki a rotawirusy nie koniecznie i jeżeli chodzi o szczepienia obowiązkowe zaleca wybrać 6 w 1. -
Fuksja, fajnie że już w domku

Basia, biedna maleńka, ale dobrze, że w miarę łagodnie to przechodzi.
Mała w dzień bardzo krótko spała, za to jak padła po kąpaniu, to przespała 4h
Nakarmiłam i śpi dalej
Dawno tyle nie spałam 
Chciałam brać szczepienia na NFZ, ale teraz już nie wiem, im więcej czytam, tym mniej wiem
Coś mi się obiło o uszy o rtęci w tych refundowanych... Dla mnie to naprawdę trudna decyzja. I nie wiem, czy ten jej katar jest przeciwwskazaniem?

Mój aniołek Lenka [*] 13.08.2015 (13tc) -
Izieth dla mnie każdy najmniejszy objaw infekcji jest przeciwwskazaniem, zwłaszcza u tak maleńkiego dziecka, nigdy nie mamy pewności czy coś się dopiero nie rozwija
Ja osobiście bym przesunęła
Syna jak szczepiłam to zawsze wyczekiwałam moment kiedy był zupełnie zdrowy i przynajmniej 2/3tyg po chorobie minęły
polkosia lubi tę wiadomość

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH