Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Mój też się obudził. Nosz kur...
Ten cholerny ból brzuszka mu nie daje spać. Stęka z bólu, puszcza bąki, ale słabe i chyba kupy nie może zrobić. Trochę pomasowalam, zrobiłam rowerek nóżkami, parę bąków wyszło, ale dalej go boli a kupy ani widu ani słychu.
Baranosia, u mnie tak jak u Polkosi mały śpi 1.5-2 godziny między karmieniami. Rzadko kiedy dobijamy do 3 godzin, a nawet jak dobijemy, to piersi mam tak pełne i bolące, że wytrzymać nie idzie. Dla mnie 3 godziny spania to luksus jakiś. Normalnie nie wiem o czym wy piszecie. Totalna abstrakcja
Teraz sobie włączę na tablecie Jasia Fasolę i polulam małego. Może zaśnie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2017, 06:21
polkosia lubi tę wiadomość
-
Polkosia, u nas to samo bylo. I z synkoem i teraz. I od godziny 17.00 poprpstu praw nie ma spania i koniec!! Jak zasyspia to my ja na przewijak, z kocykow i ubranek rozbieramy i sie budzi. Na sile ją budzimy. No niestety, inaczej tak samo. Spi do 2, a od 2 do 4 xzy do 5- hejka co robimy.
W tej chwili bardzo rzadko jej sie zdarza, juz sama raczej nie spi. Natomiast tak pk 12 do 15 czy 16 jest meęga drzemka!!
-
Dzięki dziewczyny, przemyślę to. Ostatnio mały ma dłuższy sen w nocy, bo ok 4h, więc może nie bedzie tak zle. Ostatnie dwa dni zasnął nawet na 5h, w szoku byliśmy.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2017, 08:18
-
Ja to co przeszlam , zeby karmic piersia.. to masakra. Dzidzius nie umial ssac z piersi bo dostal od raxu butelke w sz pitalu, pozniej nakrecalam laktacje laktatorem co 3h odciagalam , godziba odciagania, godziba probowania nauczenia ssan8a choc8az przez kapturek 8 chodzilam jak zombie przez pierwszy tydzien.mpotem nauczyl sie z kapturkami wiec przestalam odciagac ale orzyrost byl mega slaby i musialam nauczyc z golej piersi. Wiec ogolnie kaxde przystawienie to bylbplacz jego i moj. Ogolnie krew pot i lzy. Na szczescie od tygodnia juz ladnie ssie gola piers i przyrost tez gyo dobry bo 340 w tydzien. Straszne to bylo, ale chcialam karmic piersia bo to optocz inhych aspektow dla mnie straszna wygoda . Meczylam sie przez kilka pierswzych dninto wyparzanie butelek, dawanie mm ile co ile, czy nie za duzo, ech to nie dla mnie.
-
Haha Nita to nasz nr 1

https://m.youtube.com/watch?v=Q1rAPoeUELU
Mamy to na każdym telefonie
Antek też przy tym pada. Tylko dziś problemem nie jest to że nie może zasnąć tylko to że po chwili zaczyna jęczeć i marudzić i się budzi...Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2017, 08:35

-
Kochane, będę wdrażać na blogu cykl wspomnieniowy związany z ciążą, porodem, macierzyństwem. Ma to być kolaż naszych wspólnych wspomnień. Przewidziane nagrody dla najciekawszych wspomnień. Jeżeli ktoś by chciał wziąć udział, szczegóły tutaj: http://mama-to-ja.bloog.pl/id,358653981,title,Zwierzenia-brzucha-od-ucha-do-ucha-Gdy-szpital-juz-tuz-tuz,index.html Dodatkowo zamieszczam opis moich ostatnich wizyt lekarskich i wiszącego nade mną widma cesarki.
-
Krakuska ponoć nocne ssanie sutka najbardziej pobudza wytwarzanie prolaltyny, więc nie musisz przestawiać na pełny posiłek a wystarczy po kilka minut na pierś. Moja też spi w nocy i jej posiłki są dosłownie 10min w nocy, a rano budzę się z pełnymi piersiami.
Krakuska lubi tę wiadomość
-
Baranosia, nam położna mówiła ze organizm dziecka nie potrafi regulować sobie ciepłoty ciała. Skupia się głównie na narządach wewnętrznych, więc najczęściej dłonie i stopy są zimne. To normalne. Z czasem krążenie się lepiej wykształci. I tak jak pisze Chaira, najlepiej sprawdzać na karku
Nasz też często ma zimne

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2017, 10:44

-
Dzięki dziewczyny! Już ma np. ciepłe

Ile razy dziennie mamuśki karmiące piersią wasze dzieci robią kupę?
Szczęśliwa ale masz piękny brzuszek ja to już zapomniałam jak to było z brzuszkiem
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2017, 10:59
Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

-
U nas może ze 3 kupy w ciągu dnia będą.
Mamy chłopaków, mam pytanie. Czy zauważyłyście czasem, że siusiak waszych synów robi się lekko twardy, jakby mini wzwód? Ja mojego właśnie przebierałam. W pokoju było chłodniej niż on lubi, bo ogrzewanie wyłączyłam. Zakładam pieluchę, patrzę a siusiak grubszy i lekko twardy, lekko w górze. Skrępowało mnie to
guerretenshi lubi tę wiadomość
-
Ja jak widzę takiego siusiaka to wiem,że za moment będzie fontanna;-) przynajmniej u nas tak jest:-)
baranosia, milky_way lubią tę wiadomość
Nasze Aniołki [*] 06.07.15 8 tc, [*] 22.10.15 7 tc, [*] 19.09.18 7tc , 09.04.2019 CB, {*} 04.2020 7tc
PAI-1 homo, mthfr hetero

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH