SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Nita Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2017, 06:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój też się obudził. Nosz kur... :/ Ten cholerny ból brzuszka mu nie daje spać. Stęka z bólu, puszcza bąki, ale słabe i chyba kupy nie może zrobić. Trochę pomasowalam, zrobiłam rowerek nóżkami, parę bąków wyszło, ale dalej go boli a kupy ani widu ani słychu.
    Baranosia, u mnie tak jak u Polkosi mały śpi 1.5-2 godziny między karmieniami. Rzadko kiedy dobijamy do 3 godzin, a nawet jak dobijemy, to piersi mam tak pełne i bolące, że wytrzymać nie idzie. Dla mnie 3 godziny spania to luksus jakiś. Normalnie nie wiem o czym wy piszecie. Totalna abstrakcja :D

Teraz sobie włączę na tablecie Jasia Fasolę i polulam małego. Może zaśnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2017, 06:21

polkosia lubi tę wiadomość

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• baranosia Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2017, 06:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra kupa o 6 i teraz znowu może to o to chodziło i w końcu zaśnie jak należy

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • milky_way Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2017, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia, u nas to samo bylo. I z synkoem i teraz. I od godziny 17.00 poprpstu praw nie ma spania i koniec!! Jak zasyspia to my ja na przewijak, z kocykow i ubranek rozbieramy i sie budzi. Na sile ją budzimy. No niestety, inaczej tak samo. Spi do 2, a od 2 do 4 xzy do 5- hejka co robimy.
    W tej chwili bardzo rzadko jej sie zdarza, juz sama raczej nie spi. Natomiast tak pk 12 do 15 czy 16 jest meęga drzemka!!

• Nita Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2017, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I co, zasnął Antoś?
    Ja mojego wzięłam do siebie do łóżka, zabezpieczyłam brzegi i tak wtuleni zasnęliśmy na godzinę. Nie liczyłam na więcej, bo mały i tak robił się już głodny.

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• baranosia Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2017, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ta zasnął tradycyjnie na 45min litości...

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Krakuska Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2017, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny, przemyślę to. Ostatnio mały ma dłuższy sen w nocy, bo ok 4h, więc może nie bedzie tak zle. Ostatnie dwa dni zasnął nawet na 5h, w szoku byliśmy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2017, 08:18

mjvyanli3sn49jip.png
    relgs65ghndjbduu.png

Beta hcg:
    13.02 - 248
    16.02 - 872
    22.02 - 6184
  • Elcia89 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2017, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to co przeszlam , zeby karmic piersia.. to masakra. Dzidzius nie umial ssac z piersi bo dostal od raxu butelke w sz pitalu, pozniej nakrecalam laktacje laktatorem co 3h odciagalam , godziba odciagania, godziba probowania nauczenia ssan8a choc8az przez kapturek 8 chodzilam jak zombie przez pierwszy tydzien.mpotem nauczyl sie z kapturkami wiec przestalam odciagac ale orzyrost byl mega slaby i musialam nauczyc z golej piersi. Wiec ogolnie kaxde przystawienie to bylbplacz jego i moj. Ogolnie krew pot i lzy. Na szczescie od tygodnia juz ladnie ssie gola piers i przyrost tez gyo dobry bo 340 w tydzien. Straszne to bylo, ale chcialam karmic piersia bo to optocz inhych aspektow dla mnie straszna wygoda . Meczylam sie przez kilka pierswzych dninto wyparzanie butelek, dawanie mm ile co ile, czy nie za duzo, ech to nie dla mnie.

34bw3e3k9p7xsrt2.png
  • Nita Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2017, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baranosia wrote:
    Ta zasnął tradycyjnie na 45min litości...
    Włącz mu to https://youtu.be/cUwEiMNhOCM
    U nas to działa przy ekstremalnych sytuacjach kiedy w ogóle nie chce spać. Może Antoś też padnie przy tym.

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• baranosia Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2017, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha Nita to nasz nr 1 :D
    https://m.youtube.com/watch?v=Q1rAPoeUELU

Mamy to na każdym telefonie ;)

Antek też przy tym pada. Tylko dziś problemem nie jest to że nie może zasnąć tylko to że po chwili zaczyna jęczeć i marudzić i się budzi...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2017, 08:35

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • chiara Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2017, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas super działa bicie serca :) ale jak puściłam ten biały szum to muszę przyznać że bardzo podobny dźwięk tła do bicia serca.

• Magda86_0309 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2017, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane, będę wdrażać na blogu cykl wspomnieniowy związany z ciążą, porodem, macierzyństwem. Ma to być kolaż naszych wspólnych wspomnień. Przewidziane nagrody dla najciekawszych wspomnień. Jeżeli ktoś by chciał wziąć udział, szczegóły tutaj: http://mama-to-ja.bloog.pl/id,358653981,title,Zwierzenia-brzucha-od-ucha-do-ucha-Gdy-szpital-juz-tuz-tuz,index.html Dodatkowo zamieszczam opis moich ostatnich wizyt lekarskich i wiszącego nade mną widma cesarki.

rrb7y10.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2017, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co oznaczają zimne ręce u dziecka?

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • MoBo Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2017, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krakuska ponoć nocne ssanie sutka najbardziej pobudza wytwarzanie prolaltyny, więc nie musisz przestawiać na pełny posiłek a wystarczy po kilka minut na pierś. Moja też spi w nocy i jej posiłki są dosłownie 10min w nocy, a rano budzę się z pełnymi piersiami.

Krakuska lubi tę wiadomość

Keep calm you are a mummy! O.o
    l22ndf9her11uere.png
  • chiara Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2017, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baranosia ręce i stopki dziecko może mieć zimne czy dziecku jest ciepło czy zimno sprawdzasz na karku.

Kushina, Martusiazabka, baranosia, polkosia lubią tę wiadomość

• Martusiazabka Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2017, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baranosia, nam położna mówiła ze organizm dziecka nie potrafi regulować sobie ciepłoty ciała. Skupia się głównie na narządach wewnętrznych, więc najczęściej dłonie i stopy są zimne. To normalne. Z czasem krążenie się lepiej wykształci. I tak jak pisze Chaira, najlepiej sprawdzać na karku
    Nasz też często ma zimne ;-)

860ij44j7wrm669z.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2017, 10:44

h84f3e5e51n59t97.png

f2wli09kez578bel.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2017, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny! Już ma np. ciepłe :D

Ile razy dziennie mamuśki karmiące piersią wasze dzieci robią kupę?

Szczęśliwa ale masz piękny brzuszek ja to już zapomniałam jak to było z brzuszkiem :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2017, 10:59

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • milky_way Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2017, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baranosia, nasza z 8 to na luzie. Masakra.
    :D

• Nita Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2017, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas może ze 3 kupy w ciągu dnia będą.

Mamy chłopaków, mam pytanie. Czy zauważyłyście czasem, że siusiak waszych synów robi się lekko twardy, jakby mini wzwód? Ja mojego właśnie przebierałam. W pokoju było chłodniej niż on lubi, bo ogrzewanie wyłączyłam. Zakładam pieluchę, patrzę a siusiak grubszy i lekko twardy, lekko w górze. Skrępowało mnie to :/

guerretenshi lubi tę wiadomość

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• jusci Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2017, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak widzę takiego siusiaka to wiem,że za moment będzie fontanna;-) przynajmniej u nas tak jest:-)

baranosia, milky_way lubią tę wiadomość

Nasze Aniołki [*] 06.07.15 8 tc, [*] 22.10.15 7 tc, [*] 19.09.18 7tc , 09.04.2019 CB, {*} 04.2020 7tc
    PAI-1 homo, mthfr hetero
    f2wl20mmcvxm5eim.png
    ex2bpiqvl3ojtl60.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2017, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milky to dobrze bo u mnie też gdzieś tyle ;)

Nita miałam tak raz przebieram młodego patrzę oho i krzyczę do męża "ej małemu siusiak stoi :D" mąż zdążył tylko krzyknąć UWAŻAJ i byłam obsikana :D

milky_way, guerretenshi lubią tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
‹‹ 1188 1189 1190 1191 1192 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ