SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Nita Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2017, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli to na sikanie? :D wiele razy mnie już obsikał, ale jakoś nie zwracałam uwagi na siusiaka. Na szczęście zdążyłam założyć pieluchę ;)

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• Martusiazabka Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2017, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas mniej więcej z raz dziennie zdarza się że mały obsika mnie albo męża :-D i właśnie wtedy siusiak mu staje i albo się zdąży złapać pieluchę, albo nie... :-P

Nasz robi kupę różnie. Czasem 3 w ciągu dnia, czasem co karmienie, czyli jakieś 7-8 razy.

Mamy karmiące piersią, jaką przerwę macie w nocy? Karmicie normalnie co 3, max co 4 godziny? Wasze dzieci się tak budzą czy wy je wybudzacie? Mój mały dziś znów przespał jedzenie. Ostatni raz jadł kolo 23, powinien się obudzić kolo 2, a tu cisza. Ja się przebudziłam o 3, ale patrze ze tak twardo śpi, mówię poczekam z pół godziny, jak zacznie się wiercić to wezmę go do karmienia. Ale czekałam, czekałam, a tu nic. I zasnęłam. Obudziłam się o 5 bo mały trochę zaczął stękać. Zerwałam się na równe nogi i wybudziłam do karmienia. Ale wydaje mi się ze to trochę za długa przerwa na takie maleństwo, a to już się chyba 3 raz zdarzyło :-(

860ij44j7wrm669z.png

h84f3e5e51n59t97.png

f2wli09kez578bel.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2017, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martusia u mnie do tej pory najdłuższa przerwa w nocy wyniosła 3,5h. Mały budzi się sam

Martusiazabka lubi tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Kokardka44 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2017, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej a u mnie za to na odwrót, mała już 4 dzień nie robi kupki, póki nie płacze i nie spina się to się nie denerwuję, ale przy Waszych tylu razach dziennie to u mnie to hardcore

Bo ja na złe, Reaguję źle...I kurczę się, w sobie zamykam...
    3i49roeqq35mjixs.png
    hchygov3vkk8ck9g.png
  • jusci Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2017, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to nie jest tak, że im starsze tym mniej ich robi?

Nasze Aniołki [*] 06.07.15 8 tc, [*] 22.10.15 7 tc, [*] 19.09.18 7tc , 09.04.2019 CB, {*} 04.2020 7tc
    PAI-1 homo, mthfr hetero
    f2wl20mmcvxm5eim.png
    ex2bpiqvl3ojtl60.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2017, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja ma co zmianę pieluchy kleksa takiego, a pełną kupę robi kilka razy, czasem 3-4, czasem i z 10 (w sumie to wtedy jest tak, że jedna kupa w ciągu 20 min wychodzi na 3x) ;)

W nocy karmię co 1,5-2h, sporadycznie śpi przez 3h, raz w szpitalu padła na 4h, a w domu na 3,5. Najczęściej jest to jednak 2h. Wybudza się sama.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2017, 12:19

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2017, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martusia, do 28 dnia życia się wybudza, potem już niekoniecznie :) Gdzieś ostatnio czytałam w necie artykuł o tym.

ZakręconaOna, Martusiazabka lubią tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • milky_way Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2017, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martusia Ty spij i sie ciesz :D
    Nasza sie budzi co 3, 4 5 godzin. :D

• Basia79 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2017, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za ciepłe słowa.
    Na szczęście Hania w nocy spała, była chyba zbyt zmęczona i padła. Zjadła o 1, o 5 i potem o 8 wiec pięknie pospała, natomiast ja juz nie. Z materaca zeszło mi powietrze i w sumie leżałam na podłodze, ale nie to było najgorsze. W sali obok było dziecko chyba około 10 m- cy, strasznie płakało, właściwie darło sie a jego walnięta matka darła sie na nie. Wyzywała, kurwiła, darła ryja, wiec nic dziwnego ze maluch krzyczał coraz bardziej. Aż sie dziwie ze Hanka spała przy tym. Miałam ochotę pójść i ją zjechać a małą przytulić i ululać, ale ze to izolatki to bałam sie bo nie wiem na co jest chora i mogłabym przenieść to na Hanię. W końcu o 3 mamuśka wrzasnęła ze ma to w dupie i po prostu poszła sobie. Pielęgniary wzięły małą do dyżurki i tam ją uspokoiły i uśpiły. Po godzinie przyniosły ją do łóżeczka, ale od razu wrzask i zabrały spowrotem. I tak powtórka co godzinę aż do 8 rano.
    O 8 przyjechała babcia, i w końcu ktoś dziecko przytulił i zajął się. I dziecko uśmiechnięte, pogodne bawi sie z babcią od rana.
    A z tej matki to normalnie szmata, moze grubo jadę ale nie mam innego określenia na tą sucz. Zgłosiłam lekarzowi na obchodzie, powiedział ze sie zajmie tematem i jak sie powtórzy to zgłoszą to.
    Jestem niewyspana ale chyba bardziej wkurzona na tą idiotkę.
    No i przy okazji stwierdziłam ze moja Hania to złote dziecko, grzeczne kochane i słodkie. Ale tamto pewnie tez by takie bylo jakby matka mu miłość okazywała a nie ryja darła. Biedny dzieciak

klz9gu1rkkbkfyjt.png
  • Basia79 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2017, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moja wybudza sie dwa razy w nocy. Pierwszy sen trwa długo, bo potrafi nawet 5, 6 a nawet zdarzyło sie raz 7 godzin przespać. Ja sie troche boje jak powyżej 5, 6 godzin nie je i zaczęłam karmić na śpiocha. Ale potem odkładam do łóżeczka i grzecznie zasypia dalej na jakieś 3 godziny, wiec nocki mamy juz fajne, mam nadzieje ze juz tak zostanie bo to trwa juz ponad tydzień wiec to chyba juz rytuał

klz9gu1rkkbkfyjt.png
  • Koska 88 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2017, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :)
    Moja robi jedna kupę na dobę lub rzadziej a w międzyczasie idą kleksy.
    Przerwa nocna w karmieniu to była max 5h. Zwykle mamy 4h.
    Basia to faktycznie porazkowa ta mama. Dobrze, ze ma ogarnięta babcie.
    Dziewczyny chorych dzieciaczków szybkiego powrotu do zdrowia dla waszych maluchów.
    Michalinka tez ma problem ze spaniem pomiędzy kąpielą a północą. Ale przetrzymywanie bez snu to nie dla nas. Jak nie zaśnie w swoim czasie to potem juz chyba nie umie. Jest mega marudna i łapie tylko krótkie drzemki na rękach. Chyba 7-9 tydzień to sa wzory. U nas to będzie 10-12 ze względu na wcześniejszy poród. Wtedy postaram sie juz nie dawać jej spac późniejszym popołudniem zeby zasypiała po kąpieli.

bl9cvcqgs911kctx.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2017, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny które macie projektory jakie lepsze same gwiazdki czy jakieś obrazki np. Kubusia puchatka?

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • milky_way Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2017, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam karuzelke z projektorem. Wyswietla rozne zwierzątka.
    Karuzelka moze byc karuzelką i wyswietlac zwierzatka na tym baldachimie,
    Mozna zdjac ten baldachim czy jak to nazwac, i na suficie wyswietlaja sie zwierzatka, i moze podobno byc lampką dla starszaka ale nie doszlam jesz ze dpctego etapu.
    Narazie małej przyczepilismy karuzelke, to sie rozplakala, a poza tym starszak zobaczyl i jęczał ze chce i szarpał za nia, jako ze wszystkie zabawkicsą jego w jego mniemaniu.
    Tovjest magiczna karuzelka tiny love 3w1

• Kokardka44 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2017, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny kojarzycie taki filmik jak kobieta dostaje skurczy i w tym momencie z okna wypada dziecko i ona pędzi je ratować? filmik kończy się porodem i to nawiązuje do tego jak kobieta musi dużo siły mieć by urodzić? Nie mogę go znaleźć na necie :(

Bo ja na złe, Reaguję źle...I kurczę się, w sobie zamykam...
    3i49roeqq35mjixs.png
    hchygov3vkk8ck9g.png
  • Basia79 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2017, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jednak mamy rotawirusa
    Na szczęście bez wymiotów wiec stan Hani nie jest mocno zły. Rano lekarka mówiła ze moze jutro wyjdziemy, teraz po tych wynikach nie wiem czy nas puszczą. Mnie tez zaczyna kręcić w brzuchu ...
    Podejrzewam ze złapała to w przychodni bo w ubiegły czwartek byłyśmy na wizycie u pediatry. Nie znajduje innej możliwości zarażenia. Nikt u nas nie był, my nigdzie nie byłyśmy i dzieci w domu tez nie ma wiec wychodzi na to ze to tam musiała sie zarazić

klz9gu1rkkbkfyjt.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2017, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antek padł po 12. Spał do tej pory z jedną przerwą o 14:30 na 15minutowe cyckanie. Znowu mu się dzień z nocą pomyli wyśpi się i w nocy da mi popalić :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2017, 16:47

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Nita Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2017, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezu, biedna Hania... Trzymaj się Basiu, mam nadzieję, że wkrótce jej przejdzie. Przepraszam, że pytam, ale jakie objawy miała Hania?

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• baranosia Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2017, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde aż mnie ciarki przeszły że tak łatwo tym gównem można się zarazić :/

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • milky_way Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2017, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia, a macie podział na dzieci zdrowe i dzieci chore w przychodni?
    Wiem ze sa miejsca, ze jest wszystko razem
    Pojebane to, zarazki latają w powietrzu jak oszalałe

• Basia79 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2017, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W niedziele i poniedziałek miała całą zieloną kupę, dość gęstą. We wtorek zaczęła robić kupki po każdym posiłku ( normalnie robi raz na dobę lub nawet na dwie doby) ale kupa juz żółta i papkowata z resztkami tej zielonej wiec sie nawet ucieszyłam ze sie pozbyliśmy z jelit zielonej kupy. We wtorek w nocy juz kup nie robiła. W środę w południe znowu kupy co posiłek sie zaczęły, a po 4 nad ranem zaczęły sie juz tez miedzy posiłkami i juz ze śluzem. O siódmej rano w czwartek juz nie miała apetytu i była apatyczna wiec o 8.30 juz byliśmy u lekarza a o 9.00 w szpitalu. Juz zaczęła sie odwadniac, lekarz mówił ze dobrze ze tak szybko przyszłam. I tak w miarę łagodnie przechodzi bo najcześciej są przy tym jeszcze wymioty, duże ulewania i bardzo czesto gorączka, u nas "tylko" biegunka"

klz9gu1rkkbkfyjt.png
‹‹ 1189 1190 1191 1192 1193 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ