SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2017, 02:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iva79 wrote:
    U mnie juz wrocila miesiaczka, tak twierdzi polozna, dokladnie po 6 tyg , dodam , ze karmie tylko piersia . Kurde a tak sie cieszylam , ze przede mna kilka m-cy bez. W net czytalam, ze tylko 10% kobiet kp tam ma . I ja widocznie w tych 10 wtf :)

Druga nieprzyjemnosc to bol nadgarstka , oczywiscie tez w przyszlym tyg do dr. , nawet na tel mi sie ciezko klepie, bo boli :( zawinelam elastycznym bandazem.

Oli rosnie juz wazy 5300 czyli w 5 tygodni przybral 2200, dzis zauwazylam pierwszy swiadomy usmiech :)[/QUOT

Ja na taki ból nadgarstka po urodzeniu Hani kupiłam stabilizator, z plastikowym wkładem - nadgarstek miałam już taki "luźny", ze nie dawałam rady podnieść Hani. To usztywnienie bardzo pomogło

Iva79 lubi tę wiadomość

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • Iva79 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2017, 02:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i zapomnialam dodac, ze ciesze sie, ze trafilam na to forum :) super sprawa , nie wazne gdzie kto mieszka , wszystkie przychodzimy przez to samo w podonym czasie :) Duzo dobrych rad tu przeczytalam, nie zawsze sie udzielam, ale chetnie podczytuje :)

baranosia, Cudek 2, milky_way, Dotty84, Dobrawa, Martusiazabka lubią tę wiadomość

zem3o7es4lhz362l.png
    zem3x1hpn1yi29v5.png
  • Iva79 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2017, 03:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczesniej mieszkalam w uk I tam jak wiecie lecza paracetamolem wszystko, raz juz mialam zapalenie stawu biodrowego i rzeczywiscie paracetamol pomogl :) wiec teraz tez biore paracetamol, maz wrocil wiec mnie odciazyl I bandaz wszystko to sprawia, ze kciuk mniej boli. Ten bol ma swoja nazwe "kciuk matki" dla zainteresowanych link http://www.ciazowy.pl/artykul,zespol-de-quervaina-a-opieka-nad-niemowlakiem,3750,1.html
    Dotti jesli bol ustapi to kupie taka opaske zapobiegawczo bede ja nosic , jesli nie to do lekarza.

zem3o7es4lhz362l.png
    zem3x1hpn1yi29v5.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2017, 03:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja chyba o 2:45 doświadczyłam pierwszego świadomego uśmiechu Antosia <3 od razu człowiekowi sen mija ;)

Cudek 2, Dobrawa, Krakuska lubią tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • milky_way Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2017, 06:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nita, Baranosia, wiecie, ze ppdczas zakrztuszenia, zachlysniecia mlekiem nie wolno podnosic dziecka do gory, a trzeba ppprostu szybko polozyc na boczek?
    Podniesinie do gory to odruch, ale błędny, poniewaz mleko ktore aktualnie jest w buzi moze dostac sie do drog oddechowych, powodując zachłystowe zapalenie płuc!
    Poczyytajcie koniecznie!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2017, 06:29

Isia86, Dotty84, baranosia, Nita, ZakręconaOna, Iva79, Krakuska lubią tę wiadomość

• milky_way Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2017, 06:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrawa, u mnie bardzo fajnie. Duzo zalezy od nastawienia. Ja duzo rzeczy przyjmuje z przymrużeniem oka.
    Fakt, oba maluchy są spokojne. Starszak ma napady złosci od niedawna, spowodowane chyba jakims buntem. Walczymy z tym naszą konsekwencją.
    Mała ladnie spi, w dzien pol na pol spi i czuwa. Najgorzej jak oboje o cos płaczą, ale starszemu latwo odwrocic uwage.

Mam 8km od siebie rodzicow, czasem wpadam na kawe czy obiad, lub oni do nas. Jal byl tylko starszak, to go zostawialam czasem. Teraz dwojki nie zostawialam na raz. Mala za malutka troche i jednak opieka nad dwojka w domu nie do konca przystosowanym do obecnosci dzieci (zabezpieczenia itd) jest mocno męcząca, wiec narazie odpuszczam.

We wtorek mama przyjezdza na godzine, bo musze jechac do gina na kontrole.
    Mąż wraca o 16. Ale czesto wyjezdza.

Dobrawa lubi tę wiadomość

• Dotty84 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2017, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    Baranosia, jak dla mnie, to położna nie jest wyrocznią za bardzo w takich sprawach. Jak już masz się katować, to lepiej z alergologiem to skonsultuj. Antek jest dokładnie w tym wieku, że może mieć teraz zwykły trądzik. Poczekaj tydzień czy dwa, trądzik pewnie już zejdzie, a jeśli to potówki, to po kilku kąpielach w krochmalu czy luźniejszym ubiorze i tak zejdą. A odstawisz na ten czas czekoladę, zbiegnie się to z zejściem krostek i będzie powielanie mitu diety matki karmiącej ;) Ale ja to jestem akurat wyluzowana pod tym względem. Jadłam wszystko, teraz też i nie robią na mnie wrażenia ani zielone kupy ani krosty czy zmiany na skórze ;)

W 100% się zgadzam! Większość tych problemów to tak na prawdę trądzik, który mija. A po odstawieniu (najczesciej nabiału) matka myśli, ze to zmiana diety pomogła...Ja już tez prawie wpadłam w te sidła, ale się opamiętałam:) Wbrew pozorom takie alergie pokarmowe wcale nie są częste - zwłaszcza jak nie ma alergii w wywiadzie rodzinnym :)

Iva79, polkosia lubią tę wiadomość

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2017, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baranosia wrote:
    Co oznaczają zimne ręce u dziecka?
    Nic :) to normalne.

A jak chcesz sprawdzić czy nie jest dzidziusiowi zimno to sprawdzaj na karku

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2017, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najgorsza noc jak dotąd...

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2017, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milky way widzisz a ja zawsze przechylam młodego tak jakby do pozycji siedzącej i klepie po plecach!

Dotty póki co odstawiłam tylko czekoladę. A że jadłam tylko taką z dużą ilością orzechów laskowych to gdy zejdą mu krostki to zacznę jeść zwykłą czekoladę. Chociaż we wtorek mamy bioderka i nie wiem czy przy okazji nie pokażę go dla rodzinnego :)

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • milky_way Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2017, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baranosia, to błąd. Jak sie naprawde zakrztusi to glowka musi byc nizej.
    Bez wymulania sie i wymadrzania, zbys tego tak nie odebrała.

• Nita Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2017, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milky nie wiedziałam, że należy dziecko przełożyć na bok. Ja też przechylałam zawsze małego do pozycji pół siedzącej i sam przestał się krztusić.

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• baranosia Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2017, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milky przestań! Ja dziękuję za rady bo tego nie widziałam. A jeszcze wczoraj jak mi się zakrztusił mówię do męża żeby sprawdził co zrobić ale oczywiście po co lepiej powiedzieć "no tak jak teraz podnieś go" jaja mu urwę za lenistwo!

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • milky_way Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2017, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba, ze sie zachłysnie nie na żarty to wtedy głowka nizej i uderzamy w plecki.

polkosia lubi tę wiadomość

• milky_way Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2017, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo jak ma choc troche mleczka w buzi, to jak kaszląc zaciągnie powietrze, to razem z powietrzem zaaspiruje do płuc mleko. Wiadomo,ze nie zdarza sie to codzień, ale jednak.

baranosia lubi tę wiadomość

• Nita Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2017, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój znowu mi suta szarpie jak gumę balonową. To chyba poranna zabawa jest - rozciąganie suta na 2 metry. Taki stretching.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2017, 08:22

Dobrawa, Krakuska, polkosia, Iva79 lubią tę wiadomość

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• baranosia Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2017, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milky raz jeszcze dzięki za rady!

Nita mój często tak robi :/

milky_way lubi tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • chiara Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2017, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milky ja też dziękuję bo też zawsze podnosił Agatkę i ja klepalam ;/ kurcze ile człowiek rzeczy nie wie...

milky_way lubi tę wiadomość

• kalina123 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2017, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlatego ja uważam że te wszystkie szkoły rodzenia, spotkania z położną to o kant tyłka rozbić ;) to tam powinni mówić o takich rzeczach, o tym jak podnosić, nosić, o pierwszej pomocy a niestety o tym ani słowa

82doroeqdnooy9dr.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2017, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalina dokładnie!

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
‹‹ 1193 1194 1195 1196 1197 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ