SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Dobrawa Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2017, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tia,
    Cudek
    Swietnie czytac o twoich zmaganiach
    Bo przypominaja mi moje akrobacje...
    U mnie jeszcze jest tesciowa,ale juz chyba niedlugo,a. Gdyby nie ona to tez praktycznie caly dzien sama.
    Potwierdzam,najgorsze poranki i jeszcze wieczory ,gdy usypiam jedno a drugie ryczy czy jeczy ze zmeczenia,a i gotowanie to tez niezla akrobacja,bo dzielic trzeba ywage na dwojke maluchow i garnki,no i jeszcze dochodzi statsza corka i jej prace domowe,nauka...

Cudek 2 lubi tę wiadomość

Wszyscy w domu :)
  • Cudek 2 Koleżanka

Wysłany: 15 stycznia 2017, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie... tia...
    Niech moc będzie z nami

Dobrawa lubi tę wiadomość

Dwa szczęścia-
    Szymi styczeń 2015 ♡
    Bori listopad 2016 ♡
  • Dobrawa Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2017, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nita,
    Ja tez w nowym miescie
    I tez sama tu jestem,wiem o czym piszesz
    Ale ty wez ,bo jak czytam ze spisz 1,5 h w nocy to nie fajnie mysle,i ze to moze sie na tobie pozniej zemscic
    Ja mloda karmie w lozku i to jest wygoda bo nie wybudza mnie to totalnie ze snu,moge przymknac oczy i te karmienia nie przerywaja mi drastycznie odpoczynku nocnego

• Dobrawa Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2017, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A teraz lece ,bo juz za dlugo bycze sie przy telefonie ;)

• Basia79 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2017, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć
    Ja nie mam drugiego malucha i niby nie na obczyźnie ale prawie bo ponad 300 km od rodzinnego miasta i nie mam tu nikogo z rodziny. Męża w domu juz tez nie mam. Natomiast odkąd sie wyprowadził to Hania spokojniejsza jest, o wiele, pewnie moje nerwy sie uspokoiły i dziecko od razu tez spokojniejsze. Wiec jakoś ogarniam sama i coraz lepiej nam to wychodzi, zwłaszcza ze w nocy ładnie śpi wiec nie padam na pysk juz.
    Ale dodatkowo szczęście sie do mnie uśmiechnęło bo sama zgłosiła sie do mnie opiekunka. Mojego kolegi żona. Znam ja i to złota kobieta jest, byłyśmy juz raz z Hania u niej żeby sie poznały to obie sie w sobie zakochały. Dziecko uśmiechnięte, szczęśliwe. Ona sama sie zgłosiła do mnie bo nie mogła mieć drugiego dziecka, pierwsze juz ma 15 lat a bardzo kocha dzieci. Sprzedaje ubezpieczenia wiec mówi ze pracuje dopiero po 17 wiec z ogromna przyjemnością moze sie Hanią zajmować do tej godziny. Mi pasuje bo miałam szukać opiekunki w godz 8-15 jak wrócę do pracy a to juz tuż tuż bo luty/marzec. Jak sie zgodziłam to ona juz sobie zamówiła do domu łóżeczko, na olx juz szuka wózka żebym jej wozić nie musiała, matę edukacyjną juz kupiła- normalnie szykuje sie jak na swoje dziecko :) W szpitalu zmieniała mnie raz dziennie na 2 godziny żebym mogła jechać do domu ogarnąć sie to pielęgniary mówiły ze śpiewała małej aż inne dzieci słuchały :) Z nieba mi spadła

A i najważniejsze - idziemy do domu. Kupki juz nie są tak czesto, i nie takie rzadkie wiec dalej będziemy leczyć sie w domu bo juz kroplówki nie bedą potrzebne. Leczyć - w zasadzie rotawirusa sie nie leczy tylko czeka aż cały nabłonek z błony jelit sie złuszczy i cały wirusek z kupą po prostu z organizmu wyjdzie. Leczenie polega tylko na pilnowaniu by organizm sie nie odwodnił.
    Wiec Hip Hip Hurra, pakujemy sie i do domciu :)

Izieth, milky_way, Dobrawa, Koska 88, kalina123, RedLady, Iva79, Cudek 2, Krakuska, Kushina, Martusiazabka lubią tę wiadomość

klz9gu1rkkbkfyjt.png
  • Basia79 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2017, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I właśnie spojrzałam na suwaczek- fajna data 1 miesiac 1 tydzień i 1 dzień:)
    Ale coś mi suwaczek zatrzymał sie na drugim tygodniu, ktoś wie jak go ruszyć żeby działał ?

klz9gu1rkkbkfyjt.png
  • Izieth Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2017, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia, to faktycznie teraz Ci się zaczyna układać :) Taka opiekunka, to skarb :) No i super, że do domu już idziecie :)

Mała spała w nocy 6h! Tata położył ją sobie między nogami, przykrył kocem i czuwał całą noc, żebyśmy spokojnie mogły się wyspać :) Obudziłam się skołowana po takiej dawce snu, z przepełnionymi piersiami i wyrzutami sumienia, że mała całą noc w jednej pieluszce i bez jedzenia ;)

zem3anlif9kas3et.png
    zem3df9h3sl7c67r.png
    Mój aniołek Lenka [*] 13.08.2015 (13tc)
  • Basia79 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2017, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izieth ja tez na początku bałam sie 6 godz przerwy w jedzeniu i przewijaniu. Moja juz z tydzień ma sen nocny minimum 6 godzin i zauważyłam ze mniej wtedy sika. Moze ten sen jest głębszy. Potem drugi sen nocny trwa juz 3 godziny i wtedy nadrabia- Pielucha jest pełna jak balonik ;)

guerretenshi, Izieth lubią tę wiadomość

klz9gu1rkkbkfyjt.png
  • Basia79 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2017, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Któraś z was polecała smoczek Avent Soothie. Moja do tej pory miała Lovi. Myślałam ze bedzie problem ze zmianą ale nie. Od razu zaakceptowała nowy smoczek, tylko dziwnie wyglada bo troche widać środek buzi jak ssie ale sie przyzwyczaję. Przynajmniej tarczka jej sie na buzi nie odciska. No i jest tak zbudowany ze jak nie ssie to jej wypada z buzi, wiec fajnie bo nie ma mowy o spaniu ze smokiem, tylko ssanie jak potrzebuje ;)

polkosia lubi tę wiadomość

klz9gu1rkkbkfyjt.png
  • Koska 88 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2017, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cudek ale masz wesoły dzien :P ja tez juz myśle o drugim chociaż w ciazy sie odgrażałam, ze będzie tylko jedno. Ale o wymiotowania i złym samopoczuciu juz zapomniałam a jak tu nie wydać na świat kolejnego takiego małego cudeńka :)
    Basia ale ci sie poszczęściło z opiekunka. Super, ze juz lepiej i wychodzicie.
    Dziewczyny znalazlyscie juz jakieś pieluszki zamiast pampers premium care? Ja testowałam babydream białe i nieby nie odparzały małej ale nie trzymają dobrze wilgoci. Teraz chce wypróbować dade. Tylko nie wiem czy normalna czy premium. Dziewczyny ktore używają. Czym sie różnią i ktore polecacie? No i który rozmiar jesli teraz sa dobre pampersy premium care 2 a baby dream 2 juz sie robią za małe.

Iva79, Cudek 2 lubią tę wiadomość

bl9cvcqgs911kctx.png
  • Nita Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2017, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrawa wrote:
    Nita,
    Ja tez w nowym miescie
    I tez sama tu jestem,wiem o czym piszesz
    Ale ty wez ,bo jak czytam ze spisz 1,5 h w nocy to nie fajnie mysle,i ze to moze sie na tobie pozniej zemscic
    Ja mloda karmie w lozku i to jest wygoda bo nie wybudza mnie to totalnie ze snu,moge przymknac oczy i te karmienia nie przerywaja mi drastycznie odpoczynku nocnego
    Nie zemści się :)
    Nic na to nie poradzę, że mój synek taki jest i tak często chce na cyca, zwłaszcza w nocy. To kiedyś minie, zawsze tak nie będzie. No i to nie jest tak, że ja śpię 1.5 godziny na dobę. Odsypiamy też w ciągu dnia. Kuchnią nie muszę się zajmować, bo mąż tam ogarnia i gotuje. Sprzątanie sobie na razie odpuściliśmy. Ogarniamy jedynie z grubsza na bieżąco. Mimo zmęczenia mam wszystko poprane, poukładane w szafie, obiad zawsze ugotowany a mały czysty i szczęśliwy.
    Fakt, jak czytam, że wasze dzieci śpią na przykład 5 godzin jednym ciągiem, to zazdroszczę, ale mój synek z kolei, mimo iż długo nie śpi, to mało płacze. Nie jest płaczliwym dzieckiem jak niektóre noworodki, które się drą non stop. Nie płakał jak się urodził, jak go ważyli i mierzyli to leżał spokojnie na wadze i się patrzył na mnie. Teraz tak samo, jak budzi się głodny to nie płacze, tylko ciumka ustami, stęka, przekręca się. Ja się przy tym budzę i zaczynamy karmienie. Płacze czasami jak mu zmieniam pieluchę, bo zimno.
    To naprawdę kochane, spokojne dziecko :)

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• guerretenshi Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2017, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doberek. U nas snu głębokiego ciągiem jest 6-7 godzin, później amku, kolejne 3-4 godziny, amku i jeszcze drzemka. Później do popołudnia aktywny, drzemka, i do kąpieli trzeba z nim siedziec.
    Mnie ciągle jakieś chorobsko trzyma i mam juz dość. Było dobrze i wróciło lamanie, ból skóry i zdarte gardło. Przez co siedzę w domu i lodówka pusta. Znów zamówiliśmy obiad...
    U nas pomoc była, ale moja mama się za bardzo rzadzila. Do takiego stopnia że potrafiła gadając do małego nazwać siebie mama. Uznałam że nie będzie tak i ma zakaz wjazdu. A kombinuje na wszystkie sposoby jak do nas przyjechać. Palę przegila jak powiedziała że jesteśmy złymi rodzicami i robimy małemu krzywdę tylko dlatego że nie postępujemy wg tego co ona każe...

13.01 pierwsze USG :)
    f2w3yx8dnbdwnm3w.png
    f2wlj44jcmeu4i3p.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2017, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zamówiłam pieluchy Tesco Loves Baby i Bella Happy, ale jeszcze nie używałam. Zostawię je na koniec, jak mi zabraknie rozmiarówki. Na razie zrobiłam zapas starych Premium. Zastanawiam się ile kupić jeszcze rozmiaru 4... Trójek wzięłam 5 opakowań. Chyba za mało :/

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • RedLady Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2017, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas ostatnio ciężko, ale jakoś dajemy radę :) Wczoraj mała nie spała od 7.30 do 23... Dobrze, że noc przespała z 1 przerwą na karmienie, bo się przynajmniej zregenerowałam.

I się muszę wyżalić. Obrzydliwie mnie wkurza jak się wszyscy czepiają, że bardzo często karmię. Mała, szczególnie wieczorami, chce cyca co godzinę. No i oczywiście od wszystkich w koło słyszę, że mam mleko kiepskiej jakości i córka się nie najada. Mała ładnie przybiera na wadze, po jedzeniu jest spokojna i zadowolona, więc niby dlaczego miałabym twierdzić, że coś jest nie tak? Polubiłam kp i wcale mi nie przeszkadza tak częste karmienie. Ale oczywiście ile muszę się nasłuchać... wrrr... Niech się odczepią od moich cycków!

A co do pieluch to w pierwszej kolejności chyba wypróbuje dadę. Lidlowych dostałam paczkę, ale jakoś mnie nie zachwycają.

bhyw2n0a2ngo7wj5.png
  • Dobrawa Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2017, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia,
    Swietne pieluchy sa w aldim
    Duzo lepsze niz pampersy,takie mieciutkie,u nas sa od rozmiaru 3
    Tylko nie wiem czy w polsce tez je maja.Ja wyprobowalam wielu a odkad poznalam te z aldi,jestem im wierna

polkosia lubi tę wiadomość

• Fuksja90 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2017, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupuje dade bo są naprawdę ok. Kupiłam ostatnio na próbę w Lidlu i Mały miał zaraz tylek tak czerwony że przez 3 dni nie chciał się doprowadzić do porządku. Miałam też jakieś pampersy ale szału nie było.

baranosia lubi tę wiadomość

• Koska 88 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2017, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fuksja ale zwykła dada czy premium?

bl9cvcqgs911kctx.png
  • Perl Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2017, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielone pampersy tez się zmieniły... No i pupa Alicji odparzona... W szpitalu gdzie leżała były pampersy szpitalne... Mieli z bella happy. I chyba będzie trzeba ich poszukać i zacząć używać... Bo sądy mi nie bardzo podeszły (dostałam próbki czyli 3 szt w jakiejś paczce szpitalnej). Może jeszcze wypróbuję te lidlowskie.

Red lady moja Alisia tez od tygodnia je co godzinę... Dokładnie z zegarkiem na ręku...

Nita i jak brzuszek Aranka? Próbowałaś rumianek i ciepłe okłady?

Iza83 lubi tę wiadomość

ug37io4pmuu08seh.png
    20120519310114.png
  • Nita Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2017, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję, że pytasz Perl, jest dużo lepiej! Przede wszystkim refluks znacznie zmniejszył swe objawy. Bóle brzuszka nadal są, ale dużo słabsze. Od jakiegoś czasu Aran z łatwością puszcza bąki oraz robi kupę. W nocy jest dużo spokojniejszy. Piję rumianek co wieczór przed pójściem spać. Masuję mu brzuszek ciepłym olejem. Oczywiście ciepła kąpiel również pomaga. Co do diety, to powiem Ci, że z nabiału niestety nie udało mi się zrezygnować, ale ograniczyłam krowie mleko. Od paru dni nie jem ziemniaków i zastanawiam się czy to one czasem nie powodowały tych wzdęć? Moje odstawienie ziemniaków było przypadkowe. Po prostu tak mąż ugotował ostatnio obiad z ryżu lub kaszy gryczanej. Zamówiłam termofor z pestek wiśni i powinien przyjść w przyszłym tygodniu.

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• baranosia Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2017, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koska my używamy póki co tych białych dada zaczęliśmy niedawno 2 to nie pomogę...

Wróciliśmy z sesji <3 bałam się bardzo ale przetrzymałam małego ze snem w dzień i na sesji praktycznie ciągle spał. Co zmianę scenerii karmiłam go i gdy jadł był przebieramy żeby po karmieniu go nie rozbudzać i było spoko :)

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
‹‹ 1194 1195 1196 1197 1198 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

MUUVO Quick SE 2 – dlaczego jest idealny na pierwszy wózek dla dziecka?

Zastanawiasz się, który wózek sprawdzi się najlepiej już od pierwszych spacerów z maluchem? MUUVO Quick SE 2 to wyjątkowa propozycja, która łączy w sobie elegancki design z praktycznymi funkcjami docenianymi i przez dzieci, i rodziców. Warto zwrócić uwagę na innowacyjne rozwiązania, takie jak regulowana budka, wentylowane oparcie i wygoda składania. Sprawdź, co sprawia, że Quick SE 2 może stać się idealnym wyborem na start.

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ