Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Czyżbym tylko ja przebierała dziecko podczas każdego nocnego karmienia? (3 razy). Jakoś nie potrafiłabym go odłożyć do łóżeczka wiedząc, że przed chwilą była głośna eksplozja kupy. Ja sama też nie chciałabym spać z osranymi majtkami
Cudek 2, Aradia***, polkosia lubią tę wiadomość
-
Nita, ja też przewijam. Tzn jak zaczyna się wiercić na jedzenie to zmieniam pieluchę, potem daje kropelki, karmię i biorę w pion żeby sobie odbił. Najczęściej od razu ładnie beka. A jak nie to klapie chwilkę po plecach, ale jak dłużej się nic nie dzieje to odkładam.do łóżeczka. I tak za każdym razem, czy to w dzień czy w nocy
Co do zaglądania, też uważam ze to trauma. Nie róbcie tego.
Nita lubi tę wiadomość

-
Szok po całym dniu padł o 20:30 i spał 3h!
Ja w nocy odbijam tylko wtedy gdy jest kupa. Przebieram też gdy jest kupa chyba że w połowie nocy nie ma to i tak przebieram.
Czy tylko moje dziecko nie potrafi samo zasnąć w łóżeczku?Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2017, 23:41

-
Przewijam w nocy za kazdym kp czyli najcxesciej dwa razy. Bo najczesciej 2x jest kupa, no ew kupie zapewne zadna z nas dziecku celowo nie pozwala spac, bo nie chce sie jej przewinąć, kazde dziecko po paru godzinach w kupie zaliczy odparzenia, nie ma bata

-
U nas ewidentnie skok rozwojowy. Mały nie śpi wcale. Oczy jak 5 zł i się patrzy. Do taty nie chce. Płacze u niego w ramionach. Chce tylko do mnie. Kill me...

A mnie się udało skoczyć do toalety na 10 minut
Edit: słyszę z łazienki, że mąż chrapie. A mały lekko przysypiał jak wychodziłam. Jak go przebudzi to mu chyba łeb urwę!Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2017, 00:58
Cudek 2 lubi tę wiadomość
-
Jak jest kupa to też przewijamNita wrote:Czyżbym tylko ja przebierała dziecko podczas każdego nocnego karmienia? (3 razy). Jakoś nie potrafiłabym go odłożyć do łóżeczka wiedząc, że przed chwilą była głośna eksplozja kupy. Ja sama też nie chciałabym spać z osranymi majtkami

Ale najczęściej po masażu brzuszka już cała kupkę robi - wiec przed karmieniem
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2017, 00:57
-
Mąż wtedy rozbudził małego chrapaniem. Ale byłam zła. Pokłóciliśmy się i wygoniłam go z pokoju

Następnie małego usypiałam ponad dwie godziny. Otulacz nie pomaga tym razem, smoczek nie pomaga, lulanie też nie. Zasnął w końcu ze zmęczenia w moim łóżku przy szumie z YouTube. Pospał niecałe 2 godziny. Teraz wstał pełen życia, szaleje przy cycku a mnie oczy same się zamykają.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2017, 05:30
-
On spać dłużej niż 2 godziny nie będzie, czy to dzień czy noc, bez różnicy. Na początku spał 3-3.5 godziny, ale jak położna przychodziła go ważyć i okazało się, że słabo tyje, to zaczęłam go budzić na jedzenie co 2 godziny. Ładnie przytył, ale to częste wstawanie mu zostało do dzisiaj.
Ale u ciebie polkosia chyba podobnie jest? Może nasze mleko jakieś wyjątkowe w smaku?
-
O, mąż wstał. Zmęczony po całej przespanej nocce. Biedak, zamiast 8 godzin, spał 6 i jest nie do życia.

Jeszcze mi mówi, że chyba chory będzie, bo na zmianę mu zimno i gorąco. No tego mi jeszcze brakuje. Ja mogę się zajmować tylko jednym dzieckiem. Dwójka to za dużo dla mnie
-
Nita spadłaś mi wczoraj z nieba z tym otulaczem

Mały po całym dniu nie spania padł o 20:30 zamotany na 3h. Potem go nie zamotałam to spał tylko 1h. Ale gdy go znowu zamotałam to spał 2h a ja nawet nie słyszałam jak mąż pojechał do pracy
Oby męża nie rozłożyło bo dojdzie drugie- gorsze dziecko do opieki
Nita lubi tę wiadomość

-
Też tej nocy go otuliłam w rożek i pospał ładnie bez stękania i marudzenia
chyba zamówie ten otulacz
baranosia lubi tę wiadomość
Nasze Aniołki [*] 06.07.15 8 tc, [*] 22.10.15 7 tc, [*] 19.09.18 7tc , 09.04.2019 CB, {*} 04.2020 7tc
PAI-1 homo, mthfr hetero

-
Woombie

Przeczytałam wczoraj cały Internet i po Waszych radach postanowiłam nie eksperymentować i zamówić pewniaka
Dziś mamy usg bioderek oby wszystko było ok
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2017, 09:39
Nita, Basia79 lubią tę wiadomość

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH

A w dzień nie możesz z nim odespać? Czy też tak marnie śpi?