Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzięki Chiara

Teraz gdybym miała iść na sesję to bym poszła dużo wcześniej. Dopiero później doczytałam że sesję najlepiej robić do 2tż - sama na to nie wpadłam! Ale na szczęście był wymęczony i cycek dawał radę
oczywiście całą sesję leciał dźwięk suszarki z telefonu haha
Iva79 lubi tę wiadomość

-
Dotty a to czymś smarować czy nie ma takiej potrzeby?
Po wczorajszym dniu marudzenia i spania jedynie przy cycku po 5 minut przywitał mnie dzisiaj na moje dzień dobry kochanie jeden wielki uśmiech córeczki
A otulacz jest faktycznie czaderski,ja zawijam córe w kocyk bambusowy i potrafi tak przespać ciagiem 6 h
Dotty84 lubi tę wiadomość
-
Fuksja90 wrote:Ja zapobiegawczo po kąpieli smaruję główkę oliwką i zakładam czapkę, tak radziła położna.
Ja tak robiłam z synem, dorobił się takiej ciemieniuchy że klękajcie narody
Prawdopodobnie tym oliwkowaniem się do tego przyczyniłam, zdrowa skóra głowy zamiast oddychać to była cały czas "zatykana" oliwką
Pomogła dopiero mustela stelaker - szampon w piance i krem
Teraz niczym nie smaruję i jak na razie jest ok

-
Ja też wczoraj czytałam, żeby oliwką albo oliwą z oliwy nie smarować, bo to pogarsza. A już tym bardziej nie zakładać na to czapek, bo skóra ma oddychać. Chyba kupię ten szampon w piance z Musteli.
Posmarowałam małemu główkę olejem kokosowym. Powiem szczerze, że naprawdę nie wiedziałam o takiej przypadłości u noworodków a także o tym, że maluchom włosy się wycierają. Człowiek jednak się ciągle uczy
-
Ja smaruje olejem kokosowym jak czesze to wyciągam masę naskórka więc bałbym się zostawić to samemu sobie zwłaszcza że unas jest bardzo dużo włosów. Planuję też kupić mustelle cały zestaw kosmetyków

Jestem pozytywnie zaskoczona pieluchami Dada
nie tylko cena, ale i jakością
-
Madziula87 wrote:Dotty a to czymś smarować czy nie ma takiej potrzeby?
Po wczorajszym dniu marudzenia i spania jedynie przy cycku po 5 minut przywitał mnie dzisiaj na moje dzień dobry kochanie jeden wielki uśmiech córeczki
A otulacz jest faktycznie czaderski,ja zawijam córe w kocyk bambusowy i potrafi tak przespać ciagiem 6 h
Dopóki nie ma zmian lojotokowych to niczym. Ja przemywałam buzie 2 razy dziennie rumiankiem. Jedyna maścią na trądzik niemowlęcy jest czas
Jak już mieliśmy zmiany łojotokowe to poszłam do pedzi i przepisała nam maść robiona (wit A, E i maść cholesterolowa)
U nas tak to wyglądało:
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d76fe4807fa3.jpg gWiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2017, 14:44
-
Baranosia nie za dobrze Ci?

Chiara, ja mam cały zestaw Musteli dla dzieci i powiem Ci szczerze że bardzo się zawiodłam. Tanie to nie jest, a pełne chemii. Krem do twarzy z Musteli został przeanalizowany przez blogerke Sowę i został uznany jako jeden z najgorszych. Mój Aran dostał wysypki po tym kremie
szampon oraz płyn do kąpieli są takie sobie. Jedyne co polecam to woda do mycia bez spłukiwania. Może weź najpierw próbki i zobacz czy Twoja córka nie dostanie uczulenia, bo jest tam kilka niefajnych składników.
-
Dotty dzięki,bede obserwować i sprobuje tego rumianku.
Moje szczęście odsypia wczorajszy dzień,miło na spokojnie pojsc chociaz do toalety
Jezdzilyscie już same samochodem z maluszkami?Ja odwlekalam ile mogłam, w końcu musiałam się z córa ruszyć i powiem,ze była tragedia,ona ryk cala drogę,a ja jeden wielki kłębek nerwów.A jak Wam to idzie,może macie jakieś swoje sposoby na taką podróż?
Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH