Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2017, 03:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy z karmienia. 3h snu bez motania!

Jusci może i u Was skok? Ile Szymek ma według planowanej daty porodu?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2017, 03:29

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2017, 03:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W piątek o 17 jest impreza podsumowująca rok 2016 w motocrossie. Mąż w swojej klasie zajął 2miejsce. Jako że Antoś był w brzuchu na każdym motocrossie jedzie z tatą odebrać puchar. Mam nadzieję że uda się żeby nawet wszedł z tatą na podium po puchar!

Nita, Dobrawa, Izieth, Basia79 lubią tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Nita Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2017, 05:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :)
    Mój nauczył się czegoś nowego: rzucanie z nerwami swoim smokiem :D
    Obudził się na cyca, ale nie chciało mi się jeszcze wstawać. Dałam smoka do buzi a on z nerwami sobie wyjął i cisnął przez ramię. Dałam ponownie, a mały to samo :D
    Zwerbowałam Aranka dziś do swojego łóżka. Nareszcie :) zasnął ładnie i dość szybko.
    Jeśli ktoś nie brał malucha do łóżka na noc a bardzo chce i się waha, to polecam. Chyba nie ma nic fajniejszego niż zaśnięcie przytulonym obok swojego skarbeczka.

Dobrawa, Izieth lubią tę wiadomość

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• chiara Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2017, 05:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nita jeszcze do niedawna brałam Agate nad ranem do naszego łóżka, ale kiedy rano pomyliłam Mała z ramieniem męża i delikatnie potrząsłam żeby się obudził stwierdziłam że jestem zbyt niebezpieczna w nocy i jeśli nie ma potrzeby to do łóżka nie biorę dziecka. Choć śpi się z nią cudownie :)

• jusci Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2017, 05:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baranosia, urodził się na 3 dni przed terminem. Też myślę że to ten nieszczesny skok....

Nasze Aniołki [*] 06.07.15 8 tc, [*] 22.10.15 7 tc, [*] 19.09.18 7tc , 09.04.2019 CB, {*} 04.2020 7tc
    PAI-1 homo, mthfr hetero
    f2wl20mmcvxm5eim.png
    ex2bpiqvl3ojtl60.png
  • Nita Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2017, 05:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż śpi w salonie. Mamy tam sofę, która się rozkłada jak łóżko ;)
    Ja już kilka razy z małym spałam i w moim przypadku nie ma mowy o jakichś akcjach przez sen. Mam bardzo lekkie spanie i od małego spałam też z psem - na początku szczeniakiem, a potem już z dorosłym psiakiem. Wiem, marne porównanie, ale na psa też trzeba uważać, żeby nie przygnieść, zwłaszcza szczeniaka. :)

Dobrawa lubi tę wiadomość

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• Madziula87 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2017, 06:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmmm może warto zastanowić się nad wyborem repertuaru :) Póki co śmieje się do męża,ze boje się własnego dziecka ;)

Z nami Rózia czasami śpi,choć staram się to ograniczyć do niezbędnego minimum,załącza mi się wtedy taka czuwajka,ze nie drgne na milimetr,mąż przytula się do kąta i też czuwacw nocy.

tb738ribfs156aj0.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2017, 06:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie śpię z Antkiem. Kilka nocy karmiłam na leżąco i przysnęłam to potem nawet jak mały spał w łóżeczku budziłam się i szukałam go pod kołdrą :D

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2017, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chiara wrote:

Dziewczyny które karmią mm, karmicie w nocy? Jeśli tak to co ile godzin? Wybudzacie swoje dzieci? Ja póki co 3 h karmie ale z kim nie rozmawiam to mi mówi że powinnam już odpuścić jedno nocne karmienie. )

Nie budź śpiącego dziecka! ;)

Dobrawa, milky_way lubią tę wiadomość

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • MoBo Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2017, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja śpię z moją od pierwszego dnia w domu. zwijam kocyk w rurkę i ukladam w U i kładę mała po środku (tak robiły położne w szpitalu z ręcznikiem) więc nie ma bata że ja zgniote bo ma zabezpieczenie :P uwielbiam słyszeć jej oddech i miziac ja po nóżkach :) Mi z tym dobrze :P na łóżeczko przyjdzie czas.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2017, 08:23

Dobrawa, Iva79 lubią tę wiadomość

Keep calm you are a mummy! O.o
    l22ndf9her11uere.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2017, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Planujecie już chrzciny czy na razie o tym nie myślicie?

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Madziula87 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2017, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My się zdecydujemy chyba na cieplejsze dni,maj/czerwiec chociaż moja mama już narzucila termin na święta wielkanocne,ale to jej tylko chcenie ;)

tb738ribfs156aj0.png
  • Nita Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2017, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym chciała chrzcić będąc w Polsce w czerwcu. A właśnie miałam się was pytać, bo ja nie bardzo orientuję się w sprawach kościelnych. Trzeba dużo wcześniej umawiać się z księdzem na chrzciny? Na przykład jeśli my chcemy w czerwcu, to muszę już teraz zgłosić i umawiać datę? I czy trzeba przed chrzcinami uczęszczać na jakieś zajęcia czy coś? Coś w stylu szkoły przedmałżeńskiej? Wiem, że to głupie pytanie, ale serio, nie znam się na tych sprawach.

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• RedLady Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2017, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chiara, w Aldi te pieluchy są od rozmiaru 3
    https://www.aldi.pl/aldi_vibelle_643.html

Nita, dużo zależy od parafii :) Zobacz może twoja parafia ma stronę internetową. Z reguły są wyznaczone stałe terminy chrztów, np. każda druga niedziela miesiąca, więc trzeba tylko przyjść trochę wcześniej i zgłosić dziecko. Trzeba mieć zaświadczenia od chrzestnych, że mogą nimi być. A nauki też są z tym, że u mnie jest tak, że nauki są w sobotę wieczorem (muszą być rodzice i rodzice chrzestni), a na następny dzień chrzest.

A nasze krostki według pediatry to potówki. Już pomału schodzą :) Jedyne co odrzuciłam to pieluchy tetrowe, bo tylko podrażniały twarz. Odkąd leżą w kącie z buzią już dużo lepiej :) Obecnie rządzą pieluchy flanelowe :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2017, 09:39

bhyw2n0a2ngo7wj5.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2017, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas nie ma nauk a co do tego ile wcześniej to nie wiem. Muszę w ogóle pojechać pogadać bo na chrzestnego chcę mojego brata a on bierzmowanie ma dopiero w czerwcu a chrzciny chcemy w lutym robić.

Mieliśmy robić w knajpie ale mamuśki się dogadały że chcą zrobić chrzciny dla wnuczka i będą u mojej mamy- nie będę się kłócić zawsze to sporo kasy w kieszeni bo w restauracji krzyczą 90zł/os.

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • chiara Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2017, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RedLady dzięki za info;) zaoszczędzilas mój czas i drogę:)

My raczej na chrzciny się nie zdecydujemy robimy tylko obiad urodzinowy na przywitanie Agaty w rodzinie :)

• Fuksja90 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2017, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My robimy chrzciny w pierwszy dzień Świąt Wielkanocnych.

• Izieth Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2017, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chiara, ja małej specjalnie nie wybudzam na karmienie, jak się obudzi, to dostanie :) W dzień też nie ma ściśle określonych godzin karmienia - karmię na żądanie :)

My chrzciny robimy w poniedziałek wielkanocny, razem ze ślubem kościelnym :)

zem3anlif9kas3et.png
    zem3df9h3sl7c67r.png
    Mój aniołek Lenka [*] 13.08.2015 (13tc)
  • milky_way Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2017, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O jaaaaa...... chrzciny...
    My nie mamy kogo wziac na matke chrzestna...w naszych rodzinach w ogole nie ma dziewczyn :D albo ewentualnie sa bardzo marne niedobitki.
    Z kolei kolezanke wziąć to lipa. Kolezanka dzisiaj jest, jutro nie ma :/

• baranosia Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2017, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milky zgadzam się koleżanki też bym nie wzięła. My chcemy żeby jedna osoba była od męża druga ode mnie z rodziny. Tylko nie wiem co zrobię jeśli ksiądz nie pozwoli być chrzestnym dla mojego brata przed bierzmowaniem...

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
‹‹ 1206 1207 1208 1209 1210 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ