SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2017, 03:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy z karmienia. 3h snu bez motania!

Jusci może i u Was skok? Ile Szymek ma według planowanej daty porodu?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2017, 03:29

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2017, 03:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W piątek o 17 jest impreza podsumowująca rok 2016 w motocrossie. Mąż w swojej klasie zajął 2miejsce. Jako że Antoś był w brzuchu na każdym motocrossie jedzie z tatą odebrać puchar. Mam nadzieję że uda się żeby nawet wszedł z tatą na podium po puchar!

Nita, Dobrawa, Izieth, Basia79 lubią tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Nita Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2017, 05:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :)
    Mój nauczył się czegoś nowego: rzucanie z nerwami swoim smokiem :D
    Obudził się na cyca, ale nie chciało mi się jeszcze wstawać. Dałam smoka do buzi a on z nerwami sobie wyjął i cisnął przez ramię. Dałam ponownie, a mały to samo :D
    Zwerbowałam Aranka dziś do swojego łóżka. Nareszcie :) zasnął ładnie i dość szybko.
    Jeśli ktoś nie brał malucha do łóżka na noc a bardzo chce i się waha, to polecam. Chyba nie ma nic fajniejszego niż zaśnięcie przytulonym obok swojego skarbeczka.

Dobrawa, Izieth lubią tę wiadomość

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• chiara Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2017, 05:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nita jeszcze do niedawna brałam Agate nad ranem do naszego łóżka, ale kiedy rano pomyliłam Mała z ramieniem męża i delikatnie potrząsłam żeby się obudził stwierdziłam że jestem zbyt niebezpieczna w nocy i jeśli nie ma potrzeby to do łóżka nie biorę dziecka. Choć śpi się z nią cudownie :)

• jusci Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2017, 05:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baranosia, urodził się na 3 dni przed terminem. Też myślę że to ten nieszczesny skok....

Nasze Aniołki [*] 06.07.15 8 tc, [*] 22.10.15 7 tc, [*] 19.09.18 7tc , 09.04.2019 CB, {*} 04.2020 7tc
    PAI-1 homo, mthfr hetero
    f2wl20mmcvxm5eim.png
    ex2bpiqvl3ojtl60.png
  • Nita Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2017, 05:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż śpi w salonie. Mamy tam sofę, która się rozkłada jak łóżko ;)
    Ja już kilka razy z małym spałam i w moim przypadku nie ma mowy o jakichś akcjach przez sen. Mam bardzo lekkie spanie i od małego spałam też z psem - na początku szczeniakiem, a potem już z dorosłym psiakiem. Wiem, marne porównanie, ale na psa też trzeba uważać, żeby nie przygnieść, zwłaszcza szczeniaka. :)

Dobrawa lubi tę wiadomość

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• Madziula87 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2017, 06:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmmm może warto zastanowić się nad wyborem repertuaru :) Póki co śmieje się do męża,ze boje się własnego dziecka ;)

Z nami Rózia czasami śpi,choć staram się to ograniczyć do niezbędnego minimum,załącza mi się wtedy taka czuwajka,ze nie drgne na milimetr,mąż przytula się do kąta i też czuwacw nocy.

tb738ribfs156aj0.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2017, 06:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie śpię z Antkiem. Kilka nocy karmiłam na leżąco i przysnęłam to potem nawet jak mały spał w łóżeczku budziłam się i szukałam go pod kołdrą :D

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2017, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chiara wrote:

Dziewczyny które karmią mm, karmicie w nocy? Jeśli tak to co ile godzin? Wybudzacie swoje dzieci? Ja póki co 3 h karmie ale z kim nie rozmawiam to mi mówi że powinnam już odpuścić jedno nocne karmienie. )

Nie budź śpiącego dziecka! ;)

Dobrawa, milky_way lubią tę wiadomość

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • MoBo Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2017, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja śpię z moją od pierwszego dnia w domu. zwijam kocyk w rurkę i ukladam w U i kładę mała po środku (tak robiły położne w szpitalu z ręcznikiem) więc nie ma bata że ja zgniote bo ma zabezpieczenie :P uwielbiam słyszeć jej oddech i miziac ja po nóżkach :) Mi z tym dobrze :P na łóżeczko przyjdzie czas.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2017, 08:23

Dobrawa, Iva79 lubią tę wiadomość

Keep calm you are a mummy! O.o
    l22ndf9her11uere.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2017, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Planujecie już chrzciny czy na razie o tym nie myślicie?

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Madziula87 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2017, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My się zdecydujemy chyba na cieplejsze dni,maj/czerwiec chociaż moja mama już narzucila termin na święta wielkanocne,ale to jej tylko chcenie ;)

tb738ribfs156aj0.png
  • Nita Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2017, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym chciała chrzcić będąc w Polsce w czerwcu. A właśnie miałam się was pytać, bo ja nie bardzo orientuję się w sprawach kościelnych. Trzeba dużo wcześniej umawiać się z księdzem na chrzciny? Na przykład jeśli my chcemy w czerwcu, to muszę już teraz zgłosić i umawiać datę? I czy trzeba przed chrzcinami uczęszczać na jakieś zajęcia czy coś? Coś w stylu szkoły przedmałżeńskiej? Wiem, że to głupie pytanie, ale serio, nie znam się na tych sprawach.

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• RedLady Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2017, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chiara, w Aldi te pieluchy są od rozmiaru 3
    https://www.aldi.pl/aldi_vibelle_643.html

Nita, dużo zależy od parafii :) Zobacz może twoja parafia ma stronę internetową. Z reguły są wyznaczone stałe terminy chrztów, np. każda druga niedziela miesiąca, więc trzeba tylko przyjść trochę wcześniej i zgłosić dziecko. Trzeba mieć zaświadczenia od chrzestnych, że mogą nimi być. A nauki też są z tym, że u mnie jest tak, że nauki są w sobotę wieczorem (muszą być rodzice i rodzice chrzestni), a na następny dzień chrzest.

A nasze krostki według pediatry to potówki. Już pomału schodzą :) Jedyne co odrzuciłam to pieluchy tetrowe, bo tylko podrażniały twarz. Odkąd leżą w kącie z buzią już dużo lepiej :) Obecnie rządzą pieluchy flanelowe :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2017, 09:39

bhyw2n0a2ngo7wj5.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2017, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas nie ma nauk a co do tego ile wcześniej to nie wiem. Muszę w ogóle pojechać pogadać bo na chrzestnego chcę mojego brata a on bierzmowanie ma dopiero w czerwcu a chrzciny chcemy w lutym robić.

Mieliśmy robić w knajpie ale mamuśki się dogadały że chcą zrobić chrzciny dla wnuczka i będą u mojej mamy- nie będę się kłócić zawsze to sporo kasy w kieszeni bo w restauracji krzyczą 90zł/os.

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • chiara Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2017, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RedLady dzięki za info;) zaoszczędzilas mój czas i drogę:)

My raczej na chrzciny się nie zdecydujemy robimy tylko obiad urodzinowy na przywitanie Agaty w rodzinie :)

• Fuksja90 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2017, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My robimy chrzciny w pierwszy dzień Świąt Wielkanocnych.

• Izieth Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2017, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chiara, ja małej specjalnie nie wybudzam na karmienie, jak się obudzi, to dostanie :) W dzień też nie ma ściśle określonych godzin karmienia - karmię na żądanie :)

My chrzciny robimy w poniedziałek wielkanocny, razem ze ślubem kościelnym :)

zem3anlif9kas3et.png
    zem3df9h3sl7c67r.png
    Mój aniołek Lenka [*] 13.08.2015 (13tc)
  • milky_way Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2017, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O jaaaaa...... chrzciny...
    My nie mamy kogo wziac na matke chrzestna...w naszych rodzinach w ogole nie ma dziewczyn :D albo ewentualnie sa bardzo marne niedobitki.
    Z kolei kolezanke wziąć to lipa. Kolezanka dzisiaj jest, jutro nie ma :/

• baranosia Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2017, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milky zgadzam się koleżanki też bym nie wzięła. My chcemy żeby jedna osoba była od męża druga ode mnie z rodziny. Tylko nie wiem co zrobię jeśli ksiądz nie pozwoli być chrzestnym dla mojego brata przed bierzmowaniem...

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
‹‹ 1206 1207 1208 1209 1210 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ