SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Perl Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2017, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nita wrote:
    A ile z nas nadal karmi piersią na żądanie? Chyba większość grudniowek podaje mm, tak mi się wydaje. Ja, baranosia, polkosia, Dotty, Werix nadal cycem. I chyba Kushina?

A właśnie, Kushina, Twój synek wygląda jak ze Skandynawii. Taki blondasek ładny :)

I jeszcze ja cycuje ;-)

polkosia, Nita lubią tę wiadomość

ug37io4pmuu08seh.png
    20120519310114.png
  • Nita Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2017, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Perl wrote:
    I jeszcze ja cycuje ;-)
    Alicja ma już ponad 2 miesiące. Jak u was teraz wygląda karmienie? Co ile karmisz w dzień i w nocy?

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• kalina123 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2017, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też tylko kp, nie żałuję jej bo jest chudzina, je ile chce, w dzień czasem co 3h czasem po godzinie już chce znowu, w nocy co 3-4h

82doroeqdnooy9dr.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2017, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja karmię na żądanie i tak dziś to już 13 cycek od północy ;) teraz już tempo trochę zwolni bo młody po południu zaśnie

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Nita Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2017, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie liczę ile cycków podaję, ale też będzie z 10-12 w ciągu doby. Wiem jedno, mm bym nie mogła karmić. Wstawanie w nocy, odmierzanie mleka, podgrzewanie, wyparzanie butelek... To nie dla mnie. Za leniwa jestem :P a tak tylko cyca wyjmę i już spokój, dziecko spokojne. Ale z drugiej strony dzieci na mm śpią dłużej.
    W sumie karmienie piersią mnie nigdy nie ruszało. Zawsze myślałam, że to nic specjalnego a wręcz nie jest to przyjemne. Ale teraz wiem, że to bardzo piękne, bezcenne przeżycie i ogromnie się cieszę, że mam pokarm i bez problemu karmię małego. Lubię przytulać małego podczas kp i słuchać jak wydaje takie słodkie niemowlęce dźwięki. Jeśli kiedyś zdecydujemy się na drugie dziecko to też zamierzam karmić tylko i wyłącznie piersią.
    Właśnie bączek się budzi z drzemki i wystawia języczek ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2017, 16:31

Dobrawa lubi tę wiadomość

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• baranosia Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2017, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nita ja mam aplikację na Tel ;) zaznaczam karmienia, kupy i w nocy sen ;)

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • jusci Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2017, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez kp :-)

Nasze Aniołki [*] 06.07.15 8 tc, [*] 22.10.15 7 tc, [*] 19.09.18 7tc , 09.04.2019 CB, {*} 04.2020 7tc
    PAI-1 homo, mthfr hetero
    f2wl20mmcvxm5eim.png
    ex2bpiqvl3ojtl60.png
  • Madziula87 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2017, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja. Moje cycki szaleją jak tylko przytule Rozalke do klatki piersiowej i automatycznie mam wyciek mleka :D

polkosia lubi tę wiadomość

tb738ribfs156aj0.png
  • Elcia89 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2017, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez karmie tylko cyckiem ale to co przeszlam to moje. mi sie wydaje ze malo tu tkarmi mm. moja mama mnie karmila dwa lata wiec tez dluzej niz pol roku bym chciala, mam nadzieje ze sie uda. okazalo sie ze adas ma skaze bialkowa bo jest wysypany na policzkach wiec musze wyelimonac caly nabial z diety.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2017, 16:55

34bw3e3k9p7xsrt2.png
  • kalina123 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2017, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elcia na pewno skaza a nie zwykły trądzik? ;) większość dzieci tu ma wysypkę na policzkach a skazy nie mają :)

polkosia lubi tę wiadomość

82doroeqdnooy9dr.png
  • milky_way Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2017, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nita, ja kp tylko. Ale nie na zadanie. Nie ma opcji zeby mnie uziemić, karmie w dzien co 3h i mala sie juz przyzwyczaila, jak w zegarku sie dopomina, szybko załapała, ze nie ma wiszenia co godzinę
    A w nocy co 4, 5 godzin.

• baranosia Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2017, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem w szoku że można tak "zaprogramować" dziecko!

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • milky_way Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2017, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Synek tak samo jadł, od poczatku co 3h. Nie bylo awantur, z małą tez nie

Afery mamy tylko o kupe i o towarzysywo. Tak bez sensu nie płacze :)
    Maly to samo, takie mam fajne niepłaczące dzieciaki. No. Teraz mam jednego terroryste, ktory testuje co mu wolno :DDD

• Perl Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2017, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nita wrote:
    Alicja ma już ponad 2 miesiące. Jak u was teraz wygląda karmienie? Co ile karmisz w dzień i w nocy?

Ja karmie często. Wychodzi mi około 11 karmienia na dobę. Ale to dlatego że Alicja ma ten refluks. I lekarze zalecał mniej a częściej wiec karmiłam max co 2 godz. Ale Alicja Cooka chcą około 10minut, albo mniej... Także czasem wola juz po godzinie. A w nocy czasem wstaje po 2,5 godz a czasem po 5 godz.

ug37io4pmuu08seh.png
    20120519310114.png
  • chiara Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2017, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No karmienie na żądanie to duże poświęcenie! Choć tak jak Nita piszę przy mm masz obowiązek mycia, wypadarzania butelek, grzanie wody, doprowadzanie do odpowiedniej temperatury itd.

• MoBo Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2017, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nita wrote:
    A ile z nas nadal karmi piersią na żądanie? Chyba większość grudniowek podaje mm, tak mi się wydaje. Ja, baranosia, polkosia, Dotty, Werix nadal cycem. I chyba Kushina?

A właśnie, Kushina, Twój synek wygląda jak ze Skandynawii. Taki blondasek ładny :)

Ja cycuje :P
    Ale moja od jakiś 3 dni ma tępo jedzenia 5 min O.o czekam na wizytę u lekarza żeby sprawdzić czy poprawnie przybierze na wadze.

Keep calm you are a mummy! O.o
    l22ndf9her11uere.png
  • MoBo Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2017, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i kiedy jakiś pierwszy skok? Bo u mnie płacz od ostatnich dwóch dni :P mój już żartował że nam ktoś dziecko podmienil :)

Elcia89 lubi tę wiadomość

Keep calm you are a mummy! O.o
    l22ndf9her11uere.png
  • Fuksja90 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2017, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wrażenie ,że nikt prawie tu nie karmi mm.

Zawsze myślałam ,że ja to będę karmić piersią a tu klops. Brak pokarmu pomimo częstego przystawiania, picia tych wspomagaczy.
    Na początku siadło mi to na psychikę. Co ze mnie za matka która nie może własnego dziecka wykarmić? Teraz szukam dobrej strony karmienia mm, brak cieknących cycków, plam na koszuli itp.
    Najważniejsze ,że teraz mam szczęśliwe, najedzone dziecko i nie ważne czym karmione :)

baranosia, milky_way, Krakuska, Izieth, Dotty84 lubią tę wiadomość

• chiara Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2017, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fuksja każda forma karmienia ma swoje plusy i minusy. Ja cieszę się że karmię mm.

A czy ty rodzilas w okolicach 9.12 w Bytomiu?

• Basia79 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2017, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fuksja, ja tez karmię mm. Mleko było, ale sutek chowający się, mała nie chciała ssać. Trzy różne osoby próbowały pomóc i nic. Ściągałam, ale sama z dzieckiem i ściąganie - masakra. Często opóźniałam się nawet o 2 godziny, doszło do zapalenia, 2 tyg na antybiotykach byłam. No i od nieregularnego ściągania pokarm zaczął zanikać, nie walczyłam o przywrócenie bo bałam się czy sobie znów poradzę ze ściąganiem regularnym żeby nie było zastojów i stanów zapalnych. Ciężko mi się samej zajmowało dzieckiem jak miałam 40 stopni gorączki i dreszcze. Od tygodnia nie mam już pokarmu wcale. Pogodziłam się z tym. Takie cycki - z synem też się nie udało. Chociaż mała przynajmniej chciała próbować, no ale jak jej sutek ciągle się chował i uciekał to się strasznie denerwowała i nic z tego. Nakładki nie pomagały, też się pod nimi chował. Miałam też taką pompkę do wyciągania sutków, ale po kilku sekundach od ściągnięcia pompki znów cofka

Miałam trochę wyrzutów sumienia jak mała złapała rotawirusa - może jakbym karmiła piersią to miałaby więcej przeciwciał i nie złapałaby? Ale próbowałam, chciałam, nie wyszło. Dobrze, że siarę dostała no i ponad miesiąc przynajmniej częściowo była karmiona moim mlekiem. Planowałam ściągać i dawać dłużej, no ale cóż...
    a odnośnie bliskości w trakcie karmienia - zawsze małą układam tak jak do karmienia piersią, i się tez miziamy :) żadnego karmienia w leżaczku itp - jej się należy tyle samo przytulania co dzieciom kp :)

milky_way lubi tę wiadomość

klz9gu1rkkbkfyjt.png
‹‹ 1208 1209 1210 1211 1212 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ