Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Odkryłam, że Klementynka nie charczy i nie sapie, kiedy śpi na brzuszku... Położyłam ją tak i 2h spała jak zabita, ale ja też zasnęłam, a potem przerażona sprawdzałam czy się nie udusiła
Masakra... Teraz też śpi od godziny na brzuchu jak anioł bezproblemowo i widać, że ma ulgę, ale ja czuwam
No i co tu zrobić, jak wybrnąć...
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Krakuska jest podobno problem z dostępnością 5w1Krakuska wrote:Mnie lekarz tez namówił na skojarzone, tylko bierzemy 5w1, na żółtaczkę zaszczepiliśmy wczoraj. Tylko jest problem, bo w mojej przychodni nie ma tej 5w1 dla pierwszej dawki, a w aptekach i hurtowniach aktualnie nie mają tej co mamy na recepcie
więc mamy dwa tygodnie na znalezienie.
Przychodnie mają rezerwy dla dzieci które już były szczepione i powinny mieć dokończony cykl tą samą szczepionką, nowych nie szczepią
nie wiem czy ma być wycofana całkiem czy to chwilowa niedostępność ale wszędzie na forach dziewczyny piszą że nie ma nigdzie 5w1
Dowiedz się żeby potem się nie okazało że tą 1 dawkę gdzieś zdobędziesz a kolejnych już nie, chyba że masz receptę na wszystkie dawki, kupisz i będziesz przechowywać
-
Różnica jest taka że 6w1 zawiera wzw b a 5w1 nie, wzw b podaje się osobnobaranosia wrote:A czemu wolicie 5w1 od 6w1? Są jakieś powody konkretne?
Dziecko powinno dostać 2 dawki przypominające wzw b, szczepiąc 6w1 dostaje 4, nie jest to raczej groźne ale wielu uważa że niepotrzebne stąd zalecają 5w1
-
oj temat szczepień to temat rzeka
Ile osób tyle opinii. Ja jak na razie skłaniam się ku refundowanym i pneumokoką. W tym tygodniu idziemy do pediatry, a więc zobaczę jeszcze jaką opinie ma pediatra 
Wczoraj był sukces! Aż się muszę pochwalić
Moja mała księżniczka zasnęła wczoraj o 20
Ostatni raz to się zdarzyło chyba z miesiąc temu, bo normą u nas jest zasypianie o 23-24. Mam nadzieję, że to nie był jednorazowy przypadek

-
baranosia wrote:Dobra zaliczyliśmy dwie babcie i dziadka jutro czas na prababcie.
Spotkałam się dziś ze znajomą pielęgniarką i namówiła nas jednak na szczepionkę 6w1. Bierzemy też od razu rotawirusa a pneumokoki po 6mż
A co dokładnie przekonało Cię do 6w1, a nie refundowanych? Ja nadal nie wiem co robić, na początku chciałam refundowane, ale im więcej czytam, tym mniej wiem i mam większy mętlik w głowie.

Mój aniołek Lenka [*] 13.08.2015 (13tc) -
Dotty nam powiedziała neonatolog, że juz sie nie plastruje. Nasza przepuklinka jest okolo 1 cm. wydaje mi się, że już się odrobine zmniejszyła. Zawsze jak widzę, że ma na wierzchu pępuszek to jej go delikatnie wpycham. I zakładam gumkę od spodenek na tej wysokości tak, żeby to troche uciskala. Oczywiście najbardziej wychodzi jak się mała spina. Jak leży na brzuszku to się chowa.
Polkosia zainwestuj w monitor oddechu i Matylda bedzie mogła swobodnie spać na brzuszku a ty sie nie będziesz martwić
U nas jeszcze nie bylo żadnego fałszywego alarmu a ja mogę ją tak często układać i nie stresowac się wychodząc z pokoju.

-
Izieth ona na co dzień szczepi dzieci w przychodni. I mówi że po pierwsze to ilość kuć 14 refundowane 5 w przypadku 6w1. No i mówi że skład, przechodzenie przez dzieci szczepienia i ogólnie mówi że albo 6 albo 5w1 ale skłania ku 6w1 bo wtedy nie masz czwartego szczepienia

-
My początkowo chcieliśmy refundowane jednak po wizycie u pediatry też będziemy szczepić 6w1 plus rotawirusy i pnemukoki. W sumie mniej wkluc, stale są unowoczesniane przez firmy farmaceutyczne. Nasza pediatra szczepila ta szczepionką swojego wnuka to też mnie przekonało bo przecież wybrała dla niego najlepiej

Mobo z apka nie pomogę karmię mm.
Mała przesypia mi ok 4h w nocy bez budzenia na jedzenie myślę że czas będzie się wydłużają
znaczy obyyyy
-
MoBo ja mam Feed Baby. Można nie tylko monitorować karmienia, ale ilość kup i siku, długość spania itd. Fajna apka, używałam jej na początku jak mały się urodził, jednak później już mi się nie chciało wpisywać tych karmień. Za duży stres.MoBo wrote:Cześć dziewczynki, poleccie jakąś aplikacje na telefon co by można było karmienia monitorować. Jest tego pełno nie wiem która wybrać :p
MoBo lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Jak się mocno naciągnie to trochę działają - tzn nie wiem czy działają terapeutycznie, pewnie nie - ale przynajmniej to jelito tak nie wyłazi okropnie, wiec doraźna pomoc jest.Fuksja90 wrote:U mnie położna powiedziała żeby obserwować tylko czy się twardy nie robi a te plastry to nie za bardzo działają, chyba bardziej na psychikę

-
Boże u nas dzisiaj MASAKRA! Aran płacze od rana, nie da się odłożyć ani na minutę, taty w ogóle nie chce, tylko mnie i cyca. Wymiotuje, woła cyca, znów uleje, znów chce i tak w kółko. Smoczek nie pomaga, otulacz też nie, kołyski, śpiewanie, lulanie go wkurzają aż purpurowy na buzi się robi. A ja dopiero zjadłam pierwszy posiłek od wczoraj, ale w biegu, bo mi mały obok wył dosłownie.
Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH