SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2017, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie jest dostępna 5w1

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Fuksja90 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2017, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam iść zaszczepić Małego 31.01 a właśnie dzwoniła do mnie babka z przychodni ,że ze względu na dużą ilość infekcji nie szczepią w tym tygodniu i może w przyszłym też nie.

• Krakuska Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2017, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę, Mieszek strasznie się dziś męczy ze zrobieniem kupki :( od 7 rano prawie nie śpi, stęka, próbuje z całych sił, płacze. Jak mogę mu pomóc? Można przepoić wodą? Wszystko przez ten cholerny zagęszczacz, muszę spróbować mniej go dawać.

mjvyanli3sn49jip.png
    relgs65ghndjbduu.png

Beta hcg:
    13.02 - 248
    16.02 - 872
    22.02 - 6184
  • Dobrawa Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2017, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoBo wrote:
    Ja mam teściów w odwiedzinach przez kilka kolejnych dni więc ten tego 'herbatkę?...głodni?' Etc o pomocy mogę pomarzyć :P No może wnuczke chwilę potrzymaja jak będę ich obsługiwać O.o
    Już nie wspomnę o szorowaniu domu któro trwało z przerwami od soboty :P
    Hehe,a ja ciagle mam tesciowa w domu
    I tez to widze, odkad wys, lam, e szpitala to ja gotuje, wstaje do dzieci, ale ale ona sie tez stara pomagac zeby nie bylo, choc pieluche zmienila starszemu w ciagu tych trzech tygodni moze z piec razy
    :)

MoBo, Iva79 lubią tę wiadomość

Wszyscy w domu :)
  • Basia79 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2017, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krakuska wrote:
    Kurczę, Mieszek strasznie się dziś męczy ze zrobieniem kupki :( od 7 rano prawie nie śpi, stęka, próbuje z całych sił, płacze. Jak mogę mu pomóc? Można przepoić wodą? Wszystko przez ten cholerny zagęszczacz, muszę spróbować mniej go dawać.
    też mieliśmy przytkanie, przepajałam wodą, herbatką koperkową z Hipp i poszło :)
    chyba będę regularnie przepajać wodą, bo na samym mm chyba już tak będzie

Krakuska lubi tę wiadomość

klz9gu1rkkbkfyjt.png
  • Basia79 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2017, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    byłyśmy u ortopedy i wszystko super :)
    i zwrócił uwagę, że wyjątkowo długie nogi Hania ma - rośnie mi długonoga piękność :)
    na usg też zawsze kość udowa odstawała "od normy" :)

klz9gu1rkkbkfyjt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2017, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krakuska wrote:

U nas różnie, czasem pomaga kładzenie na brzuszku i masowanie plecków okrężnym ruchem (przeciwnie do wskazówek zegara). Dzisiaj też był problem z kupką i pomogło położenie na brzuszek ciepłego termoforka z pestek wiśni.

Krakuska, Iva79 lubią tę wiadomość

• Dotty84 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2017, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    210ml mleka zamrożone, weekend coraz bliżej... obym zdążyła, bo muszę trochę się psychicznie zresetować :) a okazja jest (będziemy kumpla prosić na chrzestnego).
    Najgorsze jest to, że nawet nie wiem ile to moje dziecko je :) muszę odciągnąć z górką

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2017, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze w kwestii szczepionek to dowiedzcie się jak jest u Was w zakładzie pracy bo u męża np. biorą faktury za szczepionki i piszą podania/wnioski o zapomogę i można otrzymać spory zwrot (w zależności od dochodu na członka rodziny)

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2017, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotty, zostawiasz Zosię na weekend? Czy chodzi o alkohol?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2017, 16:33

Dotty84 lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Nita Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2017, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas już chyba gorzej być nie może. Infekcja oczka, okropne kolki od wczoraj, mega ulewanie, katar i mocno zapchany nosek, tak że ledwo co je, bo oddychać mu ciężko.
    Jak bym chciała, żeby to wszystko co mu dolega na mnie przeszło :(
    Kurwa mać :(

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• Magdaalena Przyjaciółka

Wysłany: 23 stycznia 2017, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Dziewczyny,
    Jestem grudniowa mamusia, moja coreczka Hania urodzila sie 11.12.2016 w szpitalu na karowej w warszawie i ma imie Hania :) buszujac w necie natknelam sie na Was, przyjmoecie mnie do swojego grona?

polkosia, baranosia, MoBo, Fuksja90, Iva79, Nita, Martusiazabka, Koska 88, Izieth, RedLady lubią tę wiadomość

relgh371qoeo8psk.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2017, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena oczywiście zapraszamy i witamy Hanię w naszym gronie :)

Kurde Nita co Ci tu poradzić :( spróbuj z tym mlekiem do oka i maścią majerankową do nosa. Ja dziś dla Antka wkropiłam sól filologiczną do nosa zaczął pięknie kichać i oczyścił mu się nosek bo w nocy też charczał

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2017, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    Dotty, zostawiasz Zosię na weekend? Czy chodzi o alkohol?

Co Ty, nie przeżyłabym tyle bez niej :) jeszcze nie teraz :) Wina chce się trochę napić :)
    Ostatnio dużo burzliwych wydarzeń u mnie...ciagle spięcia z Piterem, zmęczenie, smierć dziadka (jutro pogrzeb :() To ponad moje siły... chcę choć jeden wieczór odsapnąć

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2017, 17:35

MoBo lubi tę wiadomość

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • MoBo Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2017, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zyczcie mi szczęścia bo zamierzam zaserwowac gołąbki tesciom :P dodam że to angole...jak bedom pluc to niech się nie rozpakowywuja lepiej hehehehehe
    Piesior mi właśnie wytytlal podłogę O.o no i na gówno było szorowac? a goście nawet przez prog jeszcze nie weszli, no nic za późno na mopa teraz :/

Nita spróbuj te herbatę koperkowa pić może, u mnie kolek prawie wcale.

Dotty84, Dobrawa lubią tę wiadomość

Keep calm you are a mummy! O.o
    l22ndf9her11uere.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2017, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zakupiłam Gripe Water (woda koperkowa) podaję 5ml rano i wieczorem... nie wiem czy to przypadek, ale od tego czasu Zosia radziej ma brzuszkiem dolegliwości... preparat zaleciła mi pediatra. Dokupiłam 2 kolejne butelki, bo jedna już poszła.

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2017, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja piję rumianek, koperek, podaje delicol i ciągle są problemy z kupką. Teraz leży na brzuchu klepię go to poszła seria baków może zaśnie na chwilę.

Dotty powiedz coś więcej o tej wodzie! Dajesz oprócz niej jakieś krople ?

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Nita Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2017, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoBo powiedz teściom, że to polski przysmak- pigeons. Ciekawe jaką będą mieli minę :D
    A jaką herbatę koperkową pijesz? Taką jak dla dzieci?

Baranosia ja też zakraplam solą fizjologiczną i nic to nie daje. Odciągam trochę aspiratorem i lekka ulga jest może na godzinę. Potem dalej charczy. A teraz najgorsze jest to, że on w ogóle jeść nie chce. To znaczy chce, czuje głód, przystawiam do cyca, poje z 5 minut i zasypia wyczerpany tak mocno, że nie jestem w stanie dobudzić. Odkładam obok, budzi się, znowu dostawiam do cyca, i to samo, zasypia po paru minutach. Dziecko mi się odwodni jak tak dalej pójdzie. A cycki mam pełne, zaraz eksplodują.

Stosował ktoś zestaw produktów Aromactiv Baby? Tam jest olejek do kąpieli udrazniajacy zapchany nos, rozgrzewająca maść itd. Wszystko niby zalecane dla dzieci od 1 dnia życia. Polecacie?

MoBo lubi tę wiadomość

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• Nita Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2017, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotty też mam tą Gripe Water. Z firmy Woodwards. I naprawdę działa a ponadto w smaku słodka. Aran nawet ją lubi. Tylko że ja nie dam rady mu dać 5ml, bo zaczyna się denerwować, ulewać, krztusić. Więc daję tyle ile mogę, około 3ml. Produkt jest bardzo dobry, ale działa krótko. Po około godzinie małemu już wracają kolki i znów sie napina.

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• baranosia Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2017, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na te kolki to nie ma złotego środka więc mam nadzieję że szybko minął

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
‹‹ 1218 1219 1220 1221 1222 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ