SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2017, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny naciągacie skórkę na siusiaku? Kurde zauważyłam że mały ma zaczerwienioną końcówkę siusiaka...

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Fuksja90 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2017, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baranosia ja naciągam tak minimalnie tak jak kazała pediatra :)

baranosia lubi tę wiadomość

• diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2017, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baranosia wrote:
    Dziewczyny naciągacie skórkę na siusiaku? Kurde zauważyłam że mały ma zaczerwienioną końcówkę siusiaka...

Hej sory za wkroczenie na wątek, ale mam ten sam problem, od kilku dni końcówka siusiaczka lekko zaczerwieniona. Ja odciągam skórkę delikatnie przy myciu i potem przy osuszaniu. A Ty jak robisz? Nie wydaje mi się, żeby mojego synka to bolało bo jak dotykam to nie krzyczy. Idziesz z tym do lekarza?

l54t4dr.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2017, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diewuszka kilka razy mąż podczas kąpieli próbował naciągać ale stwierdził że nie chce na siłę nic robić. Zauważyłam to dopiero dziś podczas kąpieli. Poobserwuję i najwyżej pójdę do lekarza jak nie minie. Sika normalnie bo tradycyjnie nasikał do wanienki :) boleć też nie boli bo nie płakał jak dotykałam.

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2017, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam w środę szczepienie to poproszę lekarza, żeby na to spojrzał i najwyżej dam Ci znać co powiedział.

baranosia lubi tę wiadomość

l54t4dr.png
  • Krakuska Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2017, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My próbowaliśmy trochę naciągać, ale w zasadzie nie za bardzo się da, więc nie robimy nic na siłę.

mjvyanli3sn49jip.png
    relgs65ghndjbduu.png

Beta hcg:
    13.02 - 248
    16.02 - 872
    22.02 - 6184
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2017, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krakuska no u nas tak samo

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • milky way Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2017, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My u starszaka siusiaka nie ruszamy.

• baranosia Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2017, 04:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaki tu spokój lalalala ;)

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • MoBo Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2017, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam teściów w odwiedzinach przez kilka kolejnych dni więc ten tego 'herbatkę?...głodni?' Etc o pomocy mogę pomarzyć :P No może wnuczke chwilę potrzymaja jak będę ich obsługiwać O.o
    Już nie wspomnę o szorowaniu domu któro trwało z przerwami od soboty :P

Iva79, Dobrawa lubią tę wiadomość

Keep calm you are a mummy! O.o
    l22ndf9her11uere.png
  • chiara Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2017, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baranosia dziękuję za podpowiedz :)
    U nas na tapecie jeszcze łóżeczko turystyczne

• Iva79 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2017, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoBo wiem o czym mowisz , mialam tesciowa I szwagierke w lipcu, teraz to bylby koszmar je goscic.

MoBo, Dobrawa lubią tę wiadomość

zem3o7es4lhz362l.png
    zem3x1hpn1yi29v5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2017, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wstrzelam się w ten spokój, bo wszystkie niebawem macie szczepienia i żebyście się wtedy nie denerwowały/załamywały, gdyby Wam się taki nop przytrafił.
    Sprawę konsultowałam z dość niezłą specjalistką, ordynatorem oddziału noworodkowego u nas w szpitalu, więc myślę, że opinia godna zaufania.
    Mianowicie w 6 dobie po Rotariksie przyszła nam mega biegunka. W sensie kupiszcze po każdym karmieniu, po kilku razach pojawiły się nitki krwi i śluzu.
    No i tak - jeśli nie wymiotuje, nie odwadnia się (opuchnięte powieki, zapadające się ciemiączku, ogólna apatyczność), je i śpi normalnie i jest pogodne, to należy przeczekać. Rotawirus namnaża się w jelitach kilka dni i potem jest wydalany ze stolcem nawet do 2 tygodni. Można probiotyk podawać i ewentualnie elektrolity.

Mam nadzieję, że Wam się ta wiedza nie przyda i dzieciaczki dobrze zareagują, ale strzeżonego... itd ;)

Dobrego tygodnia :)

PS. Baranosia, końcówka zawsze jest lekko zaczerwieniona, bo ciągły kontakt z moczem w pieluszce ;) Jak nic nie ropieje, nie boli, to jest gut.
    My lekko naciągamy tylko, na szczęście gładko schodzi. U Eryka olaliśmy sprawę i ma lekko zwężony, a na bilansie 4latka sprawdzają, czy schodzi... wyobraźcie sobie ten ryk :/

• baranosia Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2017, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dagn a co ta Pani ordynator poleca zwykłe 5 czy 6w1 ?
    Dzięki za odpowiedź o siusiaku ;)

Kurde u nas co rano problem z kupą :/ już dwie noce ok 6-7 mały ląduje na brzuszku klepię go i biedny zasypia.

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Nita Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2017, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja teściowa to zołza, ale na szczęście nigdy nie musiałam jej obsługiwać, nawet mieszkając tam u nich ponad pół roku. Jeszcze by tego brakowało, żebym donosiła jakiejś dla mnie obcej kobiecie.

Chiara, ja również mam matę Fisher Price z pianinkiem i jest świetna. Mały uwielbia się na niej bawić. Codziennie robi postępy w dotykaniu wiszących zabawek.
    Jeśli znajdziesz jakieś fajne łóżeczko turystyczne to daj znać, bo również szukam. W czerwcu jadę do Polski a tam u mamy nic nie ma do spania dla małego.

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2017, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    6w1, bo u nas 5w1 wyszły były ;) zostawiają dla tych dzieci, co np. rok temu zaczęły 5w1.
    Na dobrą sprawę między hexą a pentą jest taka różnica, że przy heksie nie ma osobnego szczepienia na wzwB po 7 miesiącu.

• baranosia Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2017, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde już 3 kupa od rana! Tylko szkoda że budzi go rano i biedny nie może spać :(

Boże ten temat szczepionek mnie wykończy ja już nie wiem jak szczepić :(

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • kalina123 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2017, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgadza się po szczepionce na rota trzeba ze 2tyg uważać na kupy, myć dokładnie ręce bo wirus jest wydalany i można się od malucha zarazić

82doroeqdnooy9dr.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2017, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie szczepiłam na rotawirusy, bo w moim otoczeniu wszystkie dzieci po szczepieniu się rozchorowały.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Krakuska Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2017, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ech, zdaje się, że już nigdzie nie ma 5w1 i muszę jednak szczepić refundowanymi. Na 6w1 nie mogę, bo już dostał drugą dawkę żółtaczki. Co lekarz to opinia, jeden mi polecał skojarzone, inny znów polecił refundowane.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2017, 12:35

mjvyanli3sn49jip.png
    relgs65ghndjbduu.png

Beta hcg:
    13.02 - 248
    16.02 - 872
    22.02 - 6184
‹‹ 1217 1218 1219 1220 1221 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ