Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
baranosia wrote:Dziewczyny naciągacie skórkę na siusiaku? Kurde zauważyłam że mały ma zaczerwienioną końcówkę siusiaka...
Hej sory za wkroczenie na wątek, ale mam ten sam problem, od kilku dni końcówka siusiaczka lekko zaczerwieniona. Ja odciągam skórkę delikatnie przy myciu i potem przy osuszaniu. A Ty jak robisz? Nie wydaje mi się, żeby mojego synka to bolało bo jak dotykam to nie krzyczy. Idziesz z tym do lekarza? -
Diewuszka kilka razy mąż podczas kąpieli próbował naciągać ale stwierdził że nie chce na siłę nic robić. Zauważyłam to dopiero dziś podczas kąpieli. Poobserwuję i najwyżej pójdę do lekarza jak nie minie. Sika normalnie bo tradycyjnie nasikał do wanienki
boleć też nie boli bo nie płakał jak dotykałam.

-
Ja mam teściów w odwiedzinach przez kilka kolejnych dni więc ten tego 'herbatkę?...głodni?' Etc o pomocy mogę pomarzyć
No może wnuczke chwilę potrzymaja jak będę ich obsługiwać 
Już nie wspomnę o szorowaniu domu któro trwało z przerwami od soboty
Iva79, Dobrawa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWstrzelam się w ten spokój, bo wszystkie niebawem macie szczepienia i żebyście się wtedy nie denerwowały/załamywały, gdyby Wam się taki nop przytrafił.
Sprawę konsultowałam z dość niezłą specjalistką, ordynatorem oddziału noworodkowego u nas w szpitalu, więc myślę, że opinia godna zaufania.
Mianowicie w 6 dobie po Rotariksie przyszła nam mega biegunka. W sensie kupiszcze po każdym karmieniu, po kilku razach pojawiły się nitki krwi i śluzu.
No i tak - jeśli nie wymiotuje, nie odwadnia się (opuchnięte powieki, zapadające się ciemiączku, ogólna apatyczność), je i śpi normalnie i jest pogodne, to należy przeczekać. Rotawirus namnaża się w jelitach kilka dni i potem jest wydalany ze stolcem nawet do 2 tygodni. Można probiotyk podawać i ewentualnie elektrolity.
Mam nadzieję, że Wam się ta wiedza nie przyda i dzieciaczki dobrze zareagują, ale strzeżonego... itd
Dobrego tygodnia
PS. Baranosia, końcówka zawsze jest lekko zaczerwieniona, bo ciągły kontakt z moczem w pieluszce
Jak nic nie ropieje, nie boli, to jest gut.
My lekko naciągamy tylko, na szczęście gładko schodzi. U Eryka olaliśmy sprawę i ma lekko zwężony, a na bilansie 4latka sprawdzają, czy schodzi... wyobraźcie sobie ten ryk
-
Moja teściowa to zołza, ale na szczęście nigdy nie musiałam jej obsługiwać, nawet mieszkając tam u nich ponad pół roku. Jeszcze by tego brakowało, żebym donosiła jakiejś dla mnie obcej kobiecie.
Chiara, ja również mam matę Fisher Price z pianinkiem i jest świetna. Mały uwielbia się na niej bawić. Codziennie robi postępy w dotykaniu wiszących zabawek.
Jeśli znajdziesz jakieś fajne łóżeczko turystyczne to daj znać, bo również szukam. W czerwcu jadę do Polski a tam u mamy nic nie ma do spania dla małego. -
nick nieaktualny
-
Ech, zdaje się, że już nigdzie nie ma 5w1 i muszę jednak szczepić refundowanymi. Na 6w1 nie mogę, bo już dostał drugą dawkę żółtaczki. Co lekarz to opinia, jeden mi polecał skojarzone, inny znów polecił refundowane.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2017, 12:35
Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH