Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Nita wrote:Dotty też mam tą Gripe Water. Z firmy Woodwards. I naprawdę działa a ponadto w smaku słodka. Aran nawet ją lubi. Tylko że ja nie dam rady mu dać 5ml, bo zaczyna się denerwować, ulewać, krztusić. Więc daję tyle ile mogę, około 3ml. Produkt jest bardzo dobry, ale działa krótko. Po około godzinie małemu już wracają kolki i znów sie napina.
Tak, mam tę samą - ja podaję z butelki, dzięki temu 5ml spokojnie wypije (to tyle co końcówka smoczka)
U nas jakoś działa, oprócz tego podaje Bobotic Forte w podwójnej dawcę i Delicol.
A próbowałaś dawać Biogaię? -
To ten probiotyk? Nie podawałam. A Ty podajesz? Jesteś zadowolona z rezultatów?
Baranosia, czytałam, że najgorszy moment na dziecięce kolki przypada między 6-8 tygodniem życia, także my właśnie wkraczamy w ten etap. Podobno kolki same mijają w 4 miesięcu. Ale jak tu patrzeć tak długo na cierpienie własnego dziecka?
-
Dzieki Baranosia
super jest zostac czescia grupy ktora daje takie wielkie wsparcie i jednoczesnie jest kopalnia wiedzy
Hania to moje pierwsze dziecko, wiec wszytskiego musze sie nauczyc. Karmie mieszanie, mimo wielu prob nie udalo mi sie na tyle rozkrecic laktacji zeby .malej wystarczylo. Na szczescie ma tak silny odruch ssania, ze mimo butelki nie odrzucila piersi i teraz mm zjada nie wiecej niz 60ml jednorazowo.
Walczymy tez z bolem brzucha, testowalam juz delicol, dicoflor, sab simplex, infacol, herbatka koprowa, mm bebilon na zaparcia i kolki. Skutki- zaparcia pomieszane z atakami kupy, a brzuch jak bolal tak boli. Bylismy tez na usg brzuszka- wszystko kest ok i na swoim miejscu, kedyne co to ogromne gazy w jelitach.. Wlasnie pierze mi sie woombie, mam nadzieje, ze to pomoze. Niestety wyglada na to, ze trzeba przeczekac..
-
Woombie to cudowna sprawa! Dzięki niemu Antek przesypia mi pierwszym snem 5h. Później śpi coraz krócej bo zaczyna go męczyć brzuszek

Nita ja zawsze powtarzam że gdybym mogła to bym te problemy z brzuszkiem wzięła na siebie.
MoBo a ile dziennie pijesz tych herbat?

-
Nita póki co nadal szukam łóżeczka ale jakoś weny nie mam. Jutro masz ma wolne więc będę mogła usiąść i się za to zabrać. Może nawet uda mi się zamówić matę

Mamusie córeczek czy wasze mają biały nalot w miejscach intymnych? Wiem że to jeszcze z życia płodowego ale myjecie to? Jeśli tak to jak to myjecie?
My jutro mamy szczepienie... Oj już się boję. -
ja Hani przemywam płatkiem kosmetycznym umoczonym w ciepłej przegotowanej wodzie - wogóle pupę tylko tak myję, nie mamy żadnych odparzeń. Ale ten nalot nie zmywam do skutku tylko tak 2, 3 przeciągnięcia przy jednym myciu. Już nam prawie wszystko zeszło

-
nick nieaktualnyMoBo wrote:Dziewczynki pije jedna koperkowa herbatkę dziennie + 3x na laktacje herbatkę. Koperkowa mam z normalnego sklepu jak rumiankowa etc ale nie jest specjalna dla dzieci.
Mobo co pijesz na laktację, ja testuje femaltikier, co jeszcze Wam pomaga? -
Czytałam, że już może po 3 godzinachbaranosia wrote:Po jakim czasie od zjedzenia przeze mnie czegoś co uczula małego pojawi się reakcja alergiczna?
Nasze Aniołki [*] 06.07.15 8 tc, [*] 22.10.15 7 tc, [*] 19.09.18 7tc , 09.04.2019 CB, {*} 04.2020 7tc
PAI-1 homo, mthfr hetero

-
Ja mieszkam w Szwajcarii co tu mogę kupić to Weleda stilltee i hipp mama stilltee. Pije je na zmianę a chyba przejdę całkiem na hipp bo kosztuje 3x mniej.
Co ja zauwazylam i nawet w necie polecają to jak wypije kawę zbożowa to chyba mam pełniejsze piersi, ale to może mi się wydawać
No ale kawę zbożowa lubię to pije se jedna dziennie
-
Delicol zawiera laktazę czyli enzym a Bobotic zawiera symetikon - to dwie różne rzeczy i mają inne działania. Ja podaje 8 kropli Delicolu i 6 Bobotic do (prawie) każdego karmienia (czyli jak mam jak i pamietambaranosia wrote:Dotty delicol ile razy dajesz? Ja 6x dziennie po 9kropel. Nie wiedziałam że przy nim można też bobotic- ile go podajesz i czy razem z delicolem czy osobno?
)
-
chiara wrote:Nita póki co nadal szukam łóżeczka ale jakoś weny nie mam. Jutro masz ma wolne więc będę mogła usiąść i się za to zabrać. Może nawet uda mi się zamówić matę

Mamusie córeczek czy wasze mają biały nalot w miejscach intymnych? Wiem że to jeszcze z życia płodowego ale myjecie to? Jeśli tak to jak to myjecie?
My jutro mamy szczepienie... Oj już się boję.
Ja wymywam zawsze to co w miarę na wierzchu, ale nie grzebie głębiej - tak nam poleciła moja pediatra jeszcze z Hania. Ten serek głębiej stanowi pewnego rodzaju nawilżenie naturalne
Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH