SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA PŁODNOŚĆ   

Jak pierwsze 60 dni mogą zwiększyć Twoje szanse na ciążę?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Współczuję Wam tych problemów brzuszkowych. U nas nic takiego się na razie nie dzieje (tfu, tfu). Za to niestety na pewno charczy od kataru i wyciągam już lekko żółtą i gęstą wydzielinę... Nic innego jej nie dolega. Sama nie wiem czy wzywać pediatrę czy minie, ale chyba mamy pleśniawki i i tak bez wizyty się nie obejdzie. Jak nie urok, to sraczka.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Perl Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Branosia, ty kiedyś pisałaś ze zamówiłaś lampkę nocną sowe i dawała bardzo słabe światlo. Szukam takiej do nocnych zmian pampersów. Ty chciałaś ja odesłać... Odesłałaś czy używasz? Powiedz mi jeszcze gdzie ją kupiłaś i ile kosztowała :-D

milky way lubi tę wiadomość

ug37io4pmuu08seh.png
    20120519310114.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Dotty za wytłumaczenie :)

Polkosia dokładnie jak nie urok to sraczka... Czy te wszystkie głupie dolegliwości nie mogą czepiać się nas tylko muszą naszych dzieci??

Perl to nie ja pisałam ale chętnie też poznam opinię o jakiejś lampce bo póki co palę światło w korytarzu jak przebieram małego wtedy mam w pokoju lekki półmrok

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2017, 10:11

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Nita Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotty bardzo dużo tych specyfików podajesz Hani. Gripe water, delicol I bobotic. Ja bym się bała tyle dawać. Jestem taka strasznie anty jeśli chodzi o lekarstwa. Trzęsę się nad zwykłym paracetamolem. Daję małemu tą wodę koperkową, ale i tak mam wyrzuty, że karmię go czymś medycznym w tak młodym wieku.

Martusiazabka lubi tę wiadomość

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2017, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My w promocji kupili coś takiego https://www.nilsen.pl/pl/magic-colors/96-lampka-biurkowa-z-glosnikiem-magic-music-5901891710359.html
    Te kolorki trochę mocno dają, więc otulamy pieluchą flanelową :P ale efekt fajny i tak ;)

• Magdaalena Przyjaciółka

Wysłany: 24 stycznia 2017, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotty84 wrote:
    210ml mleka zamrożone, weekend coraz bliżej... obym zdążyła, bo muszę trochę się psychicznie zresetować :) a okazja jest (będziemy kumpla prosić na chrzestnego).
    Najgorsze jest to, że nawet nie wiem ile to moje dziecko je :) muszę odciągnąć z górką
    Mleka modyfikowanego podaje sie okolo 120-150 ml na porcję, z naturalnym bedzie pewnie podobnie.
    Dotty czy Ty nadal sie rehabilitujesz ? Widzisz efekty? ja chyba tez mam problem z obnizeniem naradow (czuje u wejscia do pochwy duza gruba kulke, ktorej wczesniej nie bylo). W srode mam wizyte u ginekologa zeby to sprawdzic, ale obawiam sie najgorszego. zwlaszcza, ze cwiczenia po porodzie potraktowalam lajtowo :(

relgh371qoeo8psk.png
  • Magdaalena Przyjaciółka

Wysłany: 24 stycznia 2017, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    Współczuję Wam tych problemów brzuszkowych. U nas nic takiego się na razie nie dzieje (tfu, tfu). Za to niestety na pewno charczy od kataru i wyciągam już lekko żółtą i gęstą wydzielinę... Nic innego jej nie dolega. Sama nie wiem czy wzywać pediatrę czy minie, ale chyba mamy pleśniawki i i tak bez wizyty się nie obejdzie. Jak nie urok, to sraczka.
    Polkosia, moja ma to samo. Pediatra powiedziala, ze podczas ulewania/ cofania dzieci zaciagaja troche mleka do nosa i z tego robią się zólte smarki. Powiedziala, zeby czyscic i nie przejmowac sie o ile mala nie zacznie oddychac buzia, bo wtedy katar rzeczywiscie.

polkosia lubi tę wiadomość

relgh371qoeo8psk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2017, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie jako lampka nocna wiszą jeszcze lampki choinkowe tuż przy komodzie i dają świetny półmrok na całą noc. Jak tylko się przebudzam, patrzę na małą i od razu widzę co kombinuje.

• Perl Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jej odbicie wrote:
    U mnie jako lampka nocna wiszą jeszcze lampki choinkowe tuż przy komodzie i dają świetny półmrok na całą noc. Jak tylko się przebudzam, patrzę na małą i od razu widzę co kombinuje.

U mnie narazie tez korzystam z lampek. A przed świętami miałam kule cotton.

jej odbicie lubi tę wiadomość

ug37io4pmuu08seh.png
    20120519310114.png
  • Krakuska Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdaalena wrote:
    Mleka modyfikowanego podaje sie okolo 120-150 ml na porcję, z naturalnym bedzie pewnie podobnie.
    Dotty czy Ty nadal sie rehabilitujesz ? Widzisz efekty? ja chyba tez mam problem z obnizeniem naradow (czuje u wejscia do pochwy duza gruba kulke, ktorej wczesniej nie bylo). W srode mam wizyte u ginekologa zeby to sprawdzic, ale obawiam sie najgorszego. zwlaszcza, ze cwiczenia po porodzie potraktowalam lajtowo :(

Ja mm tak samo, miedzy 120-150 na porcję, ale to starcza mu na 3h, natomiast taka sama ilośc odciagnietego starcza mu na godzinę, półtorej :( także nie wiem Dotty ile porcji potrzebujesz zebrać, ale nasz pokarm jest trawiony szybciej niż mm.

mjvyanli3sn49jip.png
    relgs65ghndjbduu.png

Beta hcg:
    13.02 - 248
    16.02 - 872
    22.02 - 6184
  • Martusiazabka Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a jak radzicie sobie z pieśniawkami? U nas tez jest biały nalot na języku i 5 takich malutkich kropek na dziąsłach. W czwartek idziemy na szczepienie. Myślicie że wcześniej powinnam to skonsultować z pediatrą? Czy to jest jakieś przeciwwskazanie do szczepienia? Bo ja myślałam żeby poprostu przy okazji wizyty zapytać o to lekarza, ale nie wiem jak to z tym szczepieniem?

860ij44j7wrm669z.png

h84f3e5e51n59t97.png

f2wli09kez578bel.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martusia, czym smarujesz te pleśniawki? Ja bym nie szczepiła. Niby to nic poważnego, ale dla mnie to już osłabienie organizmu.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Krakuska Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak Wasze maluchy tolerują kładzenie na brzuszku? Mój przez pierwsze 4 tygodnie lubił, nawet tak zasypiał, ale od jakiegoś czasu bardzo nie lubi :( od razu płacze w tej pozycji, bo nie może oglądać otoczenia.

mjvyanli3sn49jip.png
    relgs65ghndjbduu.png

Beta hcg:
    13.02 - 248
    16.02 - 872
    22.02 - 6184
  • MoBo Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki mój w sklepie wypatrzyl jako lampkę projektor kontaktowy, tu macie przykład
    https://torbacze.pl/lampka-projektor
    U mnie można zmieniać obrazki i daje na tyle światła, że wszystko w pokoju mogę zrobić jak chodzić i karmić no i śpimy przy tym. U nas jest skos w pokoju więc świeci idealnie nad łóżkiem i mała się na to wydaje mi się, że gapi jak ja karmie.
    U nas to kosztowało grosze w sklepie więc poszukajcie taniej. Ja chyba jakoś 7 euro zapłaciłam. Do przebierania mam dodatkowa lampkę.

Edit: o ja mam dokładnie ten
    http://www.dzieciecesafari.pl/pl/p/Lampka-Projektor-Ogrod-Wrozek/4296
    Tylko poszukajcie lepszych cen

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2017, 14:46

Keep calm you are a mummy! O.o
    l22ndf9her11uere.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2017, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ile czasu po wypiciu alkoholu albo np wzieciu leku trzeba odczekac zeby juz tej substancji na pewno nie bylo w mleku?

• Madziula87 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też 150 ml starcza na 1,5 h.

tb738ribfs156aj0.png
  • Martusiazabka Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosiu, właśnie jeszcze niczym nie smaruje. Mam w domu dentosept mini, bo używałam jak byłam w ciąży. Niby jest przeznaczony tez dla dzieci poniżej 1 roku życia, ale nie bardzo wiem...
    https://apteka-amica.pl/na-pleśniawki-i-afty/49505-dentosept-a-mini-ulga-na-afty-pleśniawki-i-bolesne-ząbkowanie-spray-30-ml.html
    Narazie czekam. Chyba pomimo wszystko wolę zdać się na opinie pediatry.

Pochwalę wam się :-) po raz pierwszy udało mi się uchwycić uśmiech Mikołaja :-)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c799f01f0f62.jpg

860ij44j7wrm669z.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2017, 14:54

Basia79, Krakuska, baranosia, Izieth lubią tę wiadomość

h84f3e5e51n59t97.png

f2wli09kez578bel.png
  • MoBo Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia u mnie też o dziwo udaje się bez leków na brzuszek, a jeszcze mala tak współpracuje, że kupię robi przy zmianie pieluszki :P wtedy jej zawsze nóżkami pokrece i czasem mały masażyk i tfu tfu działa. Ja za to walczę teraz z wysypka i luszczaca się skóra na czole. Smarujecie czymś buzię swoim dzieciakom dziewczyny?
    Ja do tej pory tylko kremem na mróz jak wychodzimy, a spacerujemy codzień że względu na psa O.o

l22ndf9her11uere.png
  • MoBo Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa i donosze, że gołąbki się przyjęły do tego stopnia, że pozostałości wyjedli dziś na własne życzenie :P i ojciec mego chłopa chciał przepis tylko, że matka kazała mu się puknac w glowe bo stwierdziła, że to za trudne hehehehehe
    Tadam!

Basia79, milky way, baranosia, Perl, Izieth, Iva79 lubią tę wiadomość

l22ndf9her11uere.png
  • Basia79 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja buzię smarowałam tylko jak było -6. teraz mamy około -1 maks do -3 i nie smaruję jej niczym, odpukać nie mamy żadnych problemów ze skórą w żadnym miejscu, ale kosmetyków prawie wogóle nie używam, głównie przegotowana woda, a do kąpieli Oilatum
    moja na brzuszku też nie lubi, kładę na chwilę, kilka minut dosłownie, a staram się często na mnie kłaść na brzuchu, zawsze to trochę masażu dla brzuszka, ładnie potem pierdzi
    i my się pochwalimy uśmieszkiem :)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/773fb7417cd2.jpg
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/464f7e1dd3be.jpg
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f3d5852b7ac6.jpg

Martusiazabka, polkosia, Krakuska, MoBo, Izieth lubią tę wiadomość

klz9gu1rkkbkfyjt.png
‹‹ 1220 1221 1222 1223 1224 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ