Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Współczuję Wam tych problemów brzuszkowych. U nas nic takiego się na razie nie dzieje (tfu, tfu). Za to niestety na pewno charczy od kataru i wyciągam już lekko żółtą i gęstą wydzielinę... Nic innego jej nie dolega. Sama nie wiem czy wzywać pediatrę czy minie, ale chyba mamy pleśniawki i i tak bez wizyty się nie obejdzie. Jak nie urok, to sraczka.Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Branosia, ty kiedyś pisałaś ze zamówiłaś lampkę nocną sowe i dawała bardzo słabe światlo. Szukam takiej do nocnych zmian pampersów. Ty chciałaś ja odesłać... Odesłałaś czy używasz? Powiedz mi jeszcze gdzie ją kupiłaś i ile kosztowała
milky way lubi tę wiadomość
-
Dzięki Dotty za wytłumaczenie

Polkosia dokładnie jak nie urok to sraczka... Czy te wszystkie głupie dolegliwości nie mogą czepiać się nas tylko muszą naszych dzieci??
Perl to nie ja pisałam ale chętnie też poznam opinię o jakiejś lampce bo póki co palę światło w korytarzu jak przebieram małego wtedy mam w pokoju lekki półmrokWiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2017, 10:11

-
Dotty bardzo dużo tych specyfików podajesz Hani. Gripe water, delicol I bobotic. Ja bym się bała tyle dawać. Jestem taka strasznie anty jeśli chodzi o lekarstwa. Trzęsę się nad zwykłym paracetamolem. Daję małemu tą wodę koperkową, ale i tak mam wyrzuty, że karmię go czymś medycznym w tak młodym wieku.
Martusiazabka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Mleka modyfikowanego podaje sie okolo 120-150 ml na porcję, z naturalnym bedzie pewnie podobnie.Dotty84 wrote:210ml mleka zamrożone, weekend coraz bliżej... obym zdążyła, bo muszę trochę się psychicznie zresetować
a okazja jest (będziemy kumpla prosić na chrzestnego).
Najgorsze jest to, że nawet nie wiem ile to moje dziecko je
muszę odciągnąć z górką
Dotty czy Ty nadal sie rehabilitujesz ? Widzisz efekty? ja chyba tez mam problem z obnizeniem naradow (czuje u wejscia do pochwy duza gruba kulke, ktorej wczesniej nie bylo). W srode mam wizyte u ginekologa zeby to sprawdzic, ale obawiam sie najgorszego. zwlaszcza, ze cwiczenia po porodzie potraktowalam lajtowo
-
Polkosia, moja ma to samo. Pediatra powiedziala, ze podczas ulewania/ cofania dzieci zaciagaja troche mleka do nosa i z tego robią się zólte smarki. Powiedziala, zeby czyscic i nie przejmowac sie o ile mala nie zacznie oddychac buzia, bo wtedy katar rzeczywiscie.polkosia wrote:Współczuję Wam tych problemów brzuszkowych. U nas nic takiego się na razie nie dzieje (tfu, tfu). Za to niestety na pewno charczy od kataru i wyciągam już lekko żółtą i gęstą wydzielinę... Nic innego jej nie dolega. Sama nie wiem czy wzywać pediatrę czy minie, ale chyba mamy pleśniawki i i tak bez wizyty się nie obejdzie. Jak nie urok, to sraczka.
polkosia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
jej odbicie wrote:U mnie jako lampka nocna wiszą jeszcze lampki choinkowe tuż przy komodzie i dają świetny półmrok na całą noc. Jak tylko się przebudzam, patrzę na małą i od razu widzę co kombinuje.
U mnie narazie tez korzystam z lampek. A przed świętami miałam kule cotton.
jej odbicie lubi tę wiadomość
-
Magdaalena wrote:Mleka modyfikowanego podaje sie okolo 120-150 ml na porcję, z naturalnym bedzie pewnie podobnie.
Dotty czy Ty nadal sie rehabilitujesz ? Widzisz efekty? ja chyba tez mam problem z obnizeniem naradow (czuje u wejscia do pochwy duza gruba kulke, ktorej wczesniej nie bylo). W srode mam wizyte u ginekologa zeby to sprawdzic, ale obawiam sie najgorszego. zwlaszcza, ze cwiczenia po porodzie potraktowalam lajtowo
Ja mm tak samo, miedzy 120-150 na porcję, ale to starcza mu na 3h, natomiast taka sama ilośc odciagnietego starcza mu na godzinę, półtorej
także nie wiem Dotty ile porcji potrzebujesz zebrać, ale nasz pokarm jest trawiony szybciej niż mm.
-
Dziewczyny, a jak radzicie sobie z pieśniawkami? U nas tez jest biały nalot na języku i 5 takich malutkich kropek na dziąsłach. W czwartek idziemy na szczepienie. Myślicie że wcześniej powinnam to skonsultować z pediatrą? Czy to jest jakieś przeciwwskazanie do szczepienia? Bo ja myślałam żeby poprostu przy okazji wizyty zapytać o to lekarza, ale nie wiem jak to z tym szczepieniem?

-
Jak Wasze maluchy tolerują kładzenie na brzuszku? Mój przez pierwsze 4 tygodnie lubił, nawet tak zasypiał, ale od jakiegoś czasu bardzo nie lubi
od razu płacze w tej pozycji, bo nie może oglądać otoczenia.
-
Dziewczynki mój w sklepie wypatrzyl jako lampkę projektor kontaktowy, tu macie przykład
https://torbacze.pl/lampka-projektor
U mnie można zmieniać obrazki i daje na tyle światła, że wszystko w pokoju mogę zrobić jak chodzić i karmić no i śpimy przy tym. U nas jest skos w pokoju więc świeci idealnie nad łóżkiem i mała się na to wydaje mi się, że gapi jak ja karmie.
U nas to kosztowało grosze w sklepie więc poszukajcie taniej. Ja chyba jakoś 7 euro zapłaciłam. Do przebierania mam dodatkowa lampkę.
Edit: o ja mam dokładnie ten
http://www.dzieciecesafari.pl/pl/p/Lampka-Projektor-Ogrod-Wrozek/4296
Tylko poszukajcie lepszych cenWiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2017, 14:46
-
nick nieaktualny
-
Polkosiu, właśnie jeszcze niczym nie smaruje. Mam w domu dentosept mini, bo używałam jak byłam w ciąży. Niby jest przeznaczony tez dla dzieci poniżej 1 roku życia, ale nie bardzo wiem...
https://apteka-amica.pl/na-pleśniawki-i-afty/49505-dentosept-a-mini-ulga-na-afty-pleśniawki-i-bolesne-ząbkowanie-spray-30-ml.html
Narazie czekam. Chyba pomimo wszystko wolę zdać się na opinie pediatry.
Pochwalę wam się
po raz pierwszy udało mi się uchwycić uśmiech Mikołaja 
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c799f01f0f62.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2017, 14:54
Basia79, Krakuska, baranosia, Izieth lubią tę wiadomość

-
Polkosia u mnie też o dziwo udaje się bez leków na brzuszek, a jeszcze mala tak współpracuje, że kupię robi przy zmianie pieluszki
wtedy jej zawsze nóżkami pokrece i czasem mały masażyk i tfu tfu działa. Ja za to walczę teraz z wysypka i luszczaca się skóra na czole. Smarujecie czymś buzię swoim dzieciakom dziewczyny?
Ja do tej pory tylko kremem na mróz jak wychodzimy, a spacerujemy codzień że względu na psa
-
Aaaa i donosze, że gołąbki się przyjęły do tego stopnia, że pozostałości wyjedli dziś na własne życzenie
i ojciec mego chłopa chciał przepis tylko, że matka kazała mu się puknac w glowe bo stwierdziła, że to za trudne hehehehehe
Tadam!
Basia79, milky way, baranosia, Perl, Izieth, Iva79 lubią tę wiadomość
-
ja buzię smarowałam tylko jak było -6. teraz mamy około -1 maks do -3 i nie smaruję jej niczym, odpukać nie mamy żadnych problemów ze skórą w żadnym miejscu, ale kosmetyków prawie wogóle nie używam, głównie przegotowana woda, a do kąpieli Oilatum
moja na brzuszku też nie lubi, kładę na chwilę, kilka minut dosłownie, a staram się często na mnie kłaść na brzuchu, zawsze to trochę masażu dla brzuszka, ładnie potem pierdzi
i my się pochwalimy uśmieszkiem
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/773fb7417cd2.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/464f7e1dd3be.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f3d5852b7ac6.jpg
Martusiazabka, polkosia, Krakuska, MoBo, Izieth lubią tę wiadomość

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH