Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
I jeszcze odnośnie karmienia to my nadal tylko kp. U nas czasowo w ciągu doby to raz jest 2godz. A raz 3 godz. Zależy jak mała potrzebuje do cycka się przytulić, bo my niestety a może stety niesmoczkowe, wiec jedynym pocieszycielem na wszystko jest cycek

A co do problemów brzuszkowych. To ja podaje espu 40. Co 3-4godz.po 11-13 kropli plus masazyk brzuszka kilka razy dziennie z uginaniem nóżek.14.01.2016 - [*] 8t3d ;(
9.12.2016 - 38t1d - 3270g, 52cm
) -
Dawno mnie nie było, bo nie mam internetu w nowym domu
Nie nadrobię Was!
U nas w miarę dobrze, ale mały ma straszne gazy. Rano pierdzi normalnie jak dorosły człowiek! Podaję mu espumisan, ale nie widzę różnicy. Spróbuję jeszcze jakiś delicol albo kolaktazę. Używacie? Coś pomaga? Poza tym prężeniem, pierdzeniem i trudnością z oddaniem kupy Mały ma się spoko. Śmieje się, potrafi czasem sam zasnąć, przytył sporo, tydzień temu ważył 4,5 kg - 41g/dobę. Mam wrażenie, że te gazy to jedyna przyczyna jego płaczów. Zastanawiam się, czy nie iść do doradcy laktacyjnego. Niby nie można przystawiać płaczącego dziecka do piersi, ale go tylko pierś uspokaja. Jak chce cyca, to nic go nie zatrzyma. Nawet własny palec mu wkładałam do ust, ale nie chciał. Smoczek oczywiście też nie. Z butelki znów pić nie chce.
Noszę go w chuście, też pod samą kurtką. W nocy śpimy razem, ale budzi się z gazami co jakieś 3h. W dzień śpi ze 4 drzemki po godzinie.
Dobrawa lubi tę wiadomość

-
Ja też bym chciała do fryzjera koniecznie!!! Ale u mnie ostre farbowanie plus Olaplex i cięcie a to będzie jakieś 5 godzin poza domem. Muszę kupić butelkę Minbie. Została mi polecona jako jedyna dobra dla kobiet karmiących.
U nas też zawsze rano są problemy z kupą i bąkami. Właśnie się biedak męczy, aż patrzeć nie mogę
Milky masz rację, głupia jestem, już dawno powinnam kupić ciśnieniomierz ciśnieniomierz. A dlaczego ten na nadgarstek nie jest polecany? -
Sprzed paru dni: bawiliśmy się w chowanego z kocykiem

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/1a51ab9aaab0.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/36379ec76193.jpg
Szczęśliwa Mamusia, baranosia, Kushina, Izieth, Martusiazabka, Olcia..89 lubią tę wiadomość
-
U nas 20.01 było 4640chiara wrote:Ja już po wizycie u fryzjera wiem jaka to przyjemność dobrze wyglądać i wyjść do dorosłych

Isia mamy dziewczyny z tego samego dnia
ile Twoja obecnie waży? Moja Agatka też ma dużo włosów 
a jak tam u Was?
14.01.2016 - [*] 8t3d ;(
) -
Ja fryzjera mam jutro ale to już 2 raz po porodzie
Dzisiaj byłam z małą na ćwiczeniach dla matek z dziećmi, pierwszy raz była ze mną, wcześniej udawało mi się bez niej no i dała radę
przeleżała 50min na kocu obok mnie, turlając się raz na jeden bok, raz na drugi i śmiejąc się w głos jak widziała mnie skaczącą i machającą kończynami
rozbroiła mnie totalnie 
Niestety od tygodnia nie chce butelki, próbowaliśmy na różne sposoby, w fazie wielkiego głodu i na spokojnie, tak międli tym jęzorem, wypycha, pluje że nie ma szans, w sumie komiczna jest w tych kombinacjach i ta błogość na twarzy gdy dostaje cycka
No nic musimy trochę potrenować, jutro spróbujemy ze zwykłym smoczkiem a nie z calmą
-
Moja ginekolog twierdzi ze wszytsko jest ok, ale ja chyba dla wlasnego spokoju chcialabym sie rehabilitowac. Do ktorej kliniki Ty chodzisz?Dotty84 wrote:Rehabilituje się i ćwiczę w domu z elektrostymulatorem - podobno wszystko da się naprawić, zwłaszcza, ze zaczęłam szybko

Moj gin w poniedziałek poterdził, ze wszystko jest w miarę wysoko i obniżenie faktycznie jest nieznaczne (choć ja tez widzę i czasem po ciężkim dniu czuje te kulkę - czyli ścianę pochwy) Nic się nie martw, zapytaj swojego co o tym myśli i ćwicz/rehabilituj się, bo na pewno nie zaszkodzi - a może uchronić tez przed problemami na stare lata jak dodatkowo brak estrogenów jeszcZe bardziej wszystko zluzuje...
P -
Baranosia odciągnęłaś mleko i zostawiłaś mamie? Pokaż fryzurkę
z tego co pamiętam całkiem niedawno miałaś boba?
Ja też chcę podciąć włosy, bo mam do pasa, ale to już nie jest zdrowy włos tylko połamane badyle. Mały mi ciągnie strasznie. Nadal chcę mieć długie włosy, ale nie aż tak. Chcę ściąć tak mniej więcej do linii stanika. -
U nas we wtorek 24.01 4090Isia86 wrote:U nas 20.01 było 4640
a jak tam u Was?
jednak przybiera prawidłowo więc się nie martwię. Teraz Agata z babcią na spacerze, a ja nie mam co ze sobą zrobić, bo tak szczerze z tym dzieckiem w domu jestem w stanie zrobić wszystko. Więc siedzę bezproduktywnie i tęsknie.
-
Chiara to moja przy Twojej to pewnie klocek
) szkoda tylko, ze u mnie w przychodni nie mierzą długości dziecka
jedynie po ubrankach można co nie co przypuszczać. Choć ostatnio centymetrem sprawdzałam ile ma wzrostu Hihi
14.01.2016 - [*] 8t3d ;(
)
Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH