SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA PŁODNOŚĆ   

Jak pierwsze 60 dni mogą zwiększyć Twoje szanse na ciążę?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Isia86 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jeszcze odnośnie karmienia to my nadal tylko kp. U nas czasowo w ciągu doby to raz jest 2godz. A raz 3 godz. Zależy jak mała potrzebuje do cycka się przytulić, bo my niestety a może stety niesmoczkowe, wiec jedynym pocieszycielem na wszystko jest cycek ;)
    A co do problemów brzuszkowych. To ja podaje espu 40. Co 3-4godz.po 11-13 kropli plus masazyk brzuszka kilka razy dziennie z uginaniem nóżek.

14.01.2016 - [*] 8t3d ;(
    9.12.2016 - 38t1d - 3270g, 52cm :))
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapisałam się na 12 do fryzjera i cieszę się jak głupia że wyrwę się choć na chwilę :)

Isia86, Izieth, Krakuska, guerretenshi lubią tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Isia86 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baranosia wrote:
    Zapisałam się na 12 do fryzjera i cieszę się jak głupia że wyrwę się choć na chwilę :)
    Jejejeee ja w poniedziałek idę na 10 :))

baranosia lubi tę wiadomość

14.01.2016 - [*] 8t3d ;(
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Farbowanie czy cięcie? Ja obcinam bo Antek tak mnie ciąga że szok! Poza tym wypadają więc je skrócę trochę

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • chiara Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po wizycie u fryzjera wiem jaka to przyjemność dobrze wyglądać i wyjść do dorosłych :)

Isia mamy dziewczyny z tego samego dnia :) ile Twoja obecnie waży? Moja Agatka też ma dużo włosów :)

• Werix Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dawno mnie nie było, bo nie mam internetu w nowym domu :/ Nie nadrobię Was!

U nas w miarę dobrze, ale mały ma straszne gazy. Rano pierdzi normalnie jak dorosły człowiek! Podaję mu espumisan, ale nie widzę różnicy. Spróbuję jeszcze jakiś delicol albo kolaktazę. Używacie? Coś pomaga? Poza tym prężeniem, pierdzeniem i trudnością z oddaniem kupy Mały ma się spoko. Śmieje się, potrafi czasem sam zasnąć, przytył sporo, tydzień temu ważył 4,5 kg - 41g/dobę. Mam wrażenie, że te gazy to jedyna przyczyna jego płaczów. Zastanawiam się, czy nie iść do doradcy laktacyjnego. Niby nie można przystawiać płaczącego dziecka do piersi, ale go tylko pierś uspokaja. Jak chce cyca, to nic go nie zatrzyma. Nawet własny palec mu wkładałam do ust, ale nie chciał. Smoczek oczywiście też nie. Z butelki znów pić nie chce.

Noszę go w chuście, też pod samą kurtką. W nocy śpimy razem, ale budzi się z gazami co jakieś 3h. W dzień śpi ze 4 drzemki po godzinie.

Dobrawa lubi tę wiadomość

17u9ha00otchcgqb.png
  • Nita Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też bym chciała do fryzjera koniecznie!!! Ale u mnie ostre farbowanie plus Olaplex i cięcie a to będzie jakieś 5 godzin poza domem. Muszę kupić butelkę Minbie. Została mi polecona jako jedyna dobra dla kobiet karmiących.
    U nas też zawsze rano są problemy z kupą i bąkami. Właśnie się biedak męczy, aż patrzeć nie mogę :(

Milky masz rację, głupia jestem, już dawno powinnam kupić ciśnieniomierz ciśnieniomierz​. A dlaczego ten na nadgarstek nie jest polecany?

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• Dobrawa Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chustujace dziewczyny
    Jakie wiazania stosujecie?
    Ja jakos nie potrafie dobrze wiazac.
    Probowalam ze starszakiem ale bez sukcesu.

Wszyscy w domu :)
  • milky way Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nita, jest duzo mnie dokladny od tego z mankietem naramiennym.

Nita lubi tę wiadomość

• Nita Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sprzed paru dni: bawiliśmy się w chowanego z kocykiem :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/1a51ab9aaab0.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/36379ec76193.jpg

Szczęśliwa Mamusia, baranosia, Kushina, Izieth, Martusiazabka, Olcia..89 lubią tę wiadomość

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• Isia86 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baranosia wrote:
    Farbowanie czy cięcie? Ja obcinam bo Antek tak mnie ciąga że szok! Poza tym wypadają więc je skrócę trochę
    A ja jedno i drugie ;) jak szaleć to szaleć ;))

14.01.2016 - [*] 8t3d ;(
  • Isia86 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chiara wrote:
    Ja już po wizycie u fryzjera wiem jaka to przyjemność dobrze wyglądać i wyjść do dorosłych :)

Isia mamy dziewczyny z tego samego dnia :) ile Twoja obecnie waży? Moja Agatka też ma dużo włosów :)
    U nas 20.01 było 4640 ;) a jak tam u Was?

14.01.2016 - [*] 8t3d ;(
  • kalina123 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja fryzjera mam jutro ale to już 2 raz po porodzie
    Dzisiaj byłam z małą na ćwiczeniach dla matek z dziećmi, pierwszy raz była ze mną, wcześniej udawało mi się bez niej no i dała radę :) przeleżała 50min na kocu obok mnie, turlając się raz na jeden bok, raz na drugi i śmiejąc się w głos jak widziała mnie skaczącą i machającą kończynami :D rozbroiła mnie totalnie :)

Niestety od tygodnia nie chce butelki, próbowaliśmy na różne sposoby, w fazie wielkiego głodu i na spokojnie, tak międli tym jęzorem, wypycha, pluje że nie ma szans, w sumie komiczna jest w tych kombinacjach i ta błogość na twarzy gdy dostaje cycka :P
    No nic musimy trochę potrenować, jutro spróbujemy ze zwykłym smoczkiem a nie z calmą

82doroeqdnooy9dr.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boże jak godzina u fryzjera potrafi poprawić humor :D

Isia86, Olcia..89 lubią tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Magdaalena Przyjaciółka

Wysłany: 26 stycznia 2017, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotty84 wrote:
    Rehabilituje się i ćwiczę w domu z elektrostymulatorem - podobno wszystko da się naprawić, zwłaszcza, ze zaczęłam szybko :)
    Moj gin w poniedziałek poterdził, ze wszystko jest w miarę wysoko i obniżenie faktycznie jest nieznaczne (choć ja tez widzę i czasem po ciężkim dniu czuje te kulkę - czyli ścianę pochwy) Nic się nie martw, zapytaj swojego co o tym myśli i ćwicz/rehabilituj się, bo na pewno nie zaszkodzi - a może uchronić tez przed problemami na stare lata jak dodatkowo brak estrogenów jeszcZe bardziej wszystko zluzuje...
    P
    Moja ginekolog twierdzi ze wszytsko jest ok, ale ja chyba dla wlasnego spokoju chcialabym sie rehabilitowac. Do ktorej kliniki Ty chodzisz?

relgh371qoeo8psk.png
  • Basia79 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nam chyba jednak pomaga herbatka koperkowa z Hipp. 2 dni nie dawałam jej tylko wodę i kupa twarda i coraz bardziej zielona. Dziś podałam herbatkę i po 2 godzinach kupa, już rzadsza i żółta z resztkami tej brzydkiej, więc chyba jednak herbatka

klz9gu1rkkbkfyjt.png
  • Nita Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baranosia odciągnęłaś mleko i zostawiłaś mamie? Pokaż fryzurkę :) z tego co pamiętam całkiem niedawno miałaś boba?
    Ja też chcę podciąć włosy, bo mam do pasa, ale to już nie jest zdrowy włos tylko połamane badyle. Mały mi ciągnie strasznie. Nadal chcę mieć długie włosy, ale nie aż tak. Chcę ściąć tak mniej więcej do linii stanika.

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• chiara Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Isia86 wrote:
    U nas 20.01 było 4640 ;) a jak tam u Was?
    U nas we wtorek 24.01 4090 :) jednak przybiera prawidłowo więc się nie martwię. Teraz Agata z babcią na spacerze, a ja nie mam co ze sobą zrobić, bo tak szczerze z tym dzieckiem w domu jestem w stanie zrobić wszystko. Więc siedzę bezproduktywnie i tęsknie.

• Isia86 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chiara to moja przy Twojej to pewnie klocek ;)) szkoda tylko, ze u mnie w przychodni nie mierzą długości dziecka :/ jedynie po ubrankach można co nie co przypuszczać. Choć ostatnio centymetrem sprawdzałam ile ma wzrostu Hihi

14.01.2016 - [*] 8t3d ;(
  • guerretenshi Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kruszynki z Waszych dzieci, moj dzis wazyl 6270 XD
    jestesmy po pneumokokach i rotawirusach. dodatkowa porcja hardcoru do skoku!

13.01 pierwsze USG :)
    f2w3yx8dnbdwnm3w.png
    f2wlj44jcmeu4i3p.png
‹‹ 1227 1228 1229 1230 1231 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Alergiczny katar u maluchów: domowe wsparcie i sygnały alarmowe.

Rozpoznanie, czy katar u dziecka to alergia, czy infekcja, bywa trudne, a poprawne odróżnienie objawów jest kluczowe dla skutecznego leczenia. Ten artykuł to kompleksowy przewodnik dla rodziców, pomagający zrozumieć specyfikę kataru alergicznego u dziecka, jego symptomy, domowe sposoby łagodzenia oraz kiedy konieczna jest wizyta u lekarza. Dowiedz się, jak zapobiegać powikłaniom i skutecznie wspierać malucha w walce z dolegliwościami.

CZYTAJ WIĘCEJ